Добро сеа не е баш така до тој степен.
Имаа (минимален) удел играчите кои постигнале многу со Милан(неќам да кажам легенди ради уомото)...Анчелоти беше тренер одааамна (ај нема да го сметам него) ,Тасоти остана мн долго во Милан, пробаа нешто со Инзаги, и неславната година на уомо ди мерда и полусезоната на Сидорф.Реално овие се легенди.Но проблемот е што не е секој од нив за тренер.
Исто така, ради недостаток од финансиски инвестиции и планско работење во тој дел, сега милан е како што би се рекло врел компир и ниедна легенда на тимот не би сакал да биде исвиркуван и критикуван ради неспособноста на старците. А низ таков период мора да се помине за да се вратиме на старите патеки повторно. Јеби га, не бива одеднаш.
Мене ми се свиѓа оваа сезона највеќе од се што имаме неколку млади играчи стартери, и баш затоа сакам да дојде Ел Гази. 3ца стартери со по 20 (или помалце години): Џиџи,Неста и Нианг. Па и бертолачи ете е релативно млад. Ако го доведат овој од ајакс, ќе имаме прилично млад тим, на ова додај го Калабрија, кој мора повеќе да добива шанса а не де шиљо/абате, добиваш солидна основа за понатамошен развој.
И сум за да му се даде уште една сезона шанса на фараонот чисто ради тоа што и он е млад, а веќе има искуство.