Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Milan have signed Alex from PSG, according to Sky. He will join Milan in the summer. Next Adebayor :свиркам:

и тогаш Галијани рече ќе сме го подмладувале тимот :cool:, кога ќе видат некој слободен без договор како порачан е за кај нас во тим.

Во ред е да го земат алекс само во случај да се ослободат од Закардо , силвестре, Мексес, и притоа да го донесат Дориа и сантон...ама за жал нема да се случи...

Леле па кога ќе прочитам како некој жали по Алегри, и искрено дали има некој со доволно високо IQ што е некад помислил дека вината за лошата сезона е у Алегри. Тоа е тоа, ова е дно дна за милан у последниве 15 години, што се гледаше дека ќе дојде кога тогаш, поради катастрофалното водење на тимот од Галијани и Берлускони. Со алегри едвај пројдовме групи, се молевме да не примиме гол против ајакс ебате, се вадевме со пенали. Плус да играше запата(ѕвездата на алегри) ќе испаднавме многу поболно отколку вчера. Нека ви текне каков Милан имаше кога испадна со Тотенхем, тоа беше брука невидена, поголема од онаа вчера.
Испаднавме против атлетико на катастрофален начин, замислете сеа со некоја друга екипа од големциве да игравме како ќе беше, ја искрено не сакам ни да замислам. Тоа е тоа, неможеш бате со Бонера,Емануелсон и спориот Есиен да се спротивставиш против екипа која е најопасна по контри. Плус, Атлетико е налик лани Дортмунд. Мислам дека ќе дошибаат до 1/2 минимум дечките. (не ме сфаќајте сега дека викам со овој пасус дека Сидорф е кој знае што, не ме сфаќајте погрешно)

Сега Милан официјално е у гомна до гуша (претходно само бевме у гомна :D ) . Единствената цел што ни преостана оваа сезона (1/4 финале у ЛШ) ја испуштивме. Слободно може да се каже дека ја имаме најлошата сезона у последнава деценија ипол, самите факти говорат.
Но, што понатаму? Наредна година нема ЛШ, нема ни Европа Лига (боље и да ја нема). Од играчкиот кадар има многу да се чисти, да не почињам кои се за шиткање.
Ипак останувам со сомневањето спрема идното работење на Берлускони и Галијани, бидејќи се ќе биде како досега, истите потези,истите лажњаци, исти изјави, исти (не)дела, исти сценарија.
Можеби ќе ни се деси Интер/Ливерпул сценарио, кој знае. Ја иако дубоко не сакам да дојде до тоа, сепак разумот ми вели дека Милан ќе талка уште неколку години да дојде до првите три места у Италија, за Европа мислам дека сме завршиле со било какви надежи околу 1/4 финале, барем што се однесува до наредните 5 години, освен ако некое чудо не се деси.
Максимум што можеме да очекуваме од Берлускони/Галијани (мада и тоа веќе не е за очекување) е донесување на една ѕвезда (ала Ибрахимович) на кој ќе може да се надеваат фановите дека "сам ќе решава" утакмици, некој прав ИСУС (не како Кака... мала шега де). Но до реално и потребно реставрирање (полека и на сите дефицитарни позиции) нема да дојде. Пак ќе си останат оние трансфери ко досега- просеци,просеци,просеци. Единствено може такво некое трансферче да се очекува, да се замачкаат очите 2 години, да се влее надеж малце на фановите, за да после пак 3-4 години се најдеме на статус кво ситуација у која сме сега. Секакви комбинации се у игра, само онаа вистинската (пополека да идеме нагоре) нема да се деси. Се што би се праило ќе биде за да се замачкаат очи или да се добие малце на надеж, за да уштет толку се дотолчи Милан од Берлускони. Јас би сакал да престане силувањето кое му го врши на il club piu titolato al mondo.
Единствен спас ни е да се продаде тимот додека имаме какво такво реноме(кое за 10 години на пример ќе го неаме у споредба со другите екипи бидејќи ќе не престигнат од нашето стагнирање). И да се исчисти све од прво до последно (од Галијани па до играчи кои неможат ни у Турново да се изборат за прв тим).

Тоа е тоа од мене, малце долг пост, ама пошто ме немаше некое време и поради револтот што го имав од вчера мора да се истурам негде :D

Чекај бе Џејми, прво веќе два пати за неколку дена се ’расправаш’ индиректно со луѓе, па спомни кои се, на форум сме, доста со таа малограѓанштина да му се плукнам... ’некои’ ... :)

Второ, нема жалење за Алегри, тоа беше провокација? Зошто? Па поради нереалните муабети за вината на Алегри и за фудбалското чудо што ни се случи откако го сменија.

Трето, правиш турли тава, но со лош вкус. Малку ќе земам едно, малку друго и на крај ќе си склопам приказна каква ми е по мерак.

Еве го земаш Алегри како спордба за Сидорф, иако не си сакал да го правиш ’кој знае што’. Не мора да е кој знае што, ајде да видиме дали за сега е барем нешто, тоа е мубаетот што треба да се прави сега. Јас до сега не сум задоволен од неговата работа. Најкратко и најубаво тоа го објасни Саки. Ако веќе зборуваме и за среќа и вадење... Ај да видиме и Милан со Сидорф до сега колку се вадеше?

Мал период е за да се донесе некаква пресуда, башка јас навистина сакам Сидорф да успее. Но, веќе ако правиш споредба со Алегри, тогаш ќе мора да правиш споредба со се што направил Алегри (просек од позитивно и негативно), а не само да си одбереш некој натпревар.

Да му замериш на Алегри зошто го играл Запата, кога како други опции биле Бонера (а сум се убил од бранење тука кога тој ќе добиеше некоја минута), башка и повреден е често, потоа, Силвестре (исто поврден) и Закардо... Рами не можеше да игра под Алегри.

А од друга страна не ти е проблем што Сидорф го форсира Емануелсон, а ги има Шиљо и Абате, според мене засега подобро решение за бековските позиции... Туку проблем ти е што Емануелсон не го бивало.

Исто и за Есиен и другите... Дали можеше подобро да се искомбинира? Зошто Сидорф не се прилагоди на тимот? Не зафркавај, Симеоне го растури. Не зборам за резултатот, на тактички план патос избриша со него.

Чекај бе Џејми, прво веќе два пати за неколку дена се ’расправаш’ индиректно со луѓе, па спомни кои се, на форум сме, доста со таа малограѓанштина да му се плукнам... ’некои’ ... :)

Второ, нема жалење за Алегри, тоа беше провокација? Зошто? Па поради нереалните муабети за вината на Алегри и за фудбалското чудо што ни се случи откако го сменија.

Трето, правиш турли тава, но со лош вкус. Малку ќе земам едно, малку друго и на крај ќе си склопам приказна каква ми е по мерак.

Еве го земаш Алегри како спордба за Сидорф, иако не си сакал да го правиш ’кој знае што’. Не мора да е кој знае што, ајде да видиме дали за сега е барем нешто, тоа е мубаетот што треба да се прави сега. Јас до сега не сум задоволен од неговата работа. Најкратко и најубаво тоа го објасни Саки. Ако веќе зборуваме и за среќа и вадење... Ај да видиме и Милан со Сидорф до сега колку се вадеше?

Мал период е за да се донесе некаква пресуда, башка јас навистина сакам Сидорф да успее. Но, веќе ако правиш споредба со Алегри, тогаш ќе мора да правиш споредба со се што направил Алегри (просек од позитивно и негативно), а не само да си одбереш некој натпревар.

Да му замериш на Алегри зошто го играл Запата, кога како други опции биле Бонера (а сум се убил од бранење тука кога тој ќе добиеше некоја минута), башка и повреден е често, потоа, Силвестре (исто поврден) и Закардо... Рами не можеше да игра под Алегри.

А од друга страна не ти е проблем што Сидорф го форсира Емануелсон, а ги има Шиљо и Абате, според мене засега подобро решение за бековските позиции... Туку проблем ти е што Емануелсон не го бивало.

Исто и за Есиен и другите... Дали можеше подобро да се искомбинира? Зошто Сидорф не се прилагоди на тимот? Не зафркавај, Симеоне го растури. Не зборам за резултатот, на тактички план патос избриша со него.

Фала ти за навредата братче (малограѓанштина), али ај ќе го игнорирам тоа.
Брат се обраќам со "некои" пошто ме нема некое време на форумов, башка и не пишувам секојдневно тука.
За второто - нигде не ги споредив Алегри и Сидорф. Мислам дека и напоменав дека само глуп човек може да каже дека само тие и никој друг е крив што сме на ова дереџе. Проблемот е од играчи па до управа, тоа сите го знаеме. Не ми наметнувај споредби кои не ги напраив. Тоа беше само како заклучок дека тимот е тиња од управа па до играчи.
Едноставно грешиш со тоа што мислиш дека ги споредувам двајцата, уште од сам почеток ми го имаш погрешно сфатено мислењето. Нигде тоа не го нагласив нити пак не сакам да дојде до некаква споредба меѓу двајцата. Ниту пак го фаворизирам Сидорф или пак да го хејтам Алегри. Од тоа ништо не спомнав нит напраив. Да се разбереме.
Само изнесов еден факт, кој сите тука го знаеме дека Алегри со одличниот тим што го имаше пред 3 години испадна од Тотенхем. Тоа е тоа. Не сум го применил тоа за да го изругам него или пак било што такво да праам. Си имам свој став за Алегри, си го имам истакнувано претходно, ваљда го знаеш (сега тоа не е тема). А за Сидорф неможе никој од нас да има некаков изграден (реален и темелен) тав, бидејќи само 2ипол месеци е на клупата на Милан. Има време кога ќе треба да се анализира неговата работа на клупата.
Ама, едно е факт - е дека тој е неискусен. Се глеа дека му треба време, а мислам дека оваа сезона е ојдена у курац и треба да се малце поштеди човекот бидејќи му е прво искуство со тимот, прво тренерско искуство воопшто.
Секако дека Сидорф праи грешки у поставеноста на тимот, и праи грешки у измените(еве робињо што го стави на пример, што не играше де шиљо), тоа не го негирам ја. Муабетот ми беше дека што да напраи што да изведе - ТОЛКУ ни се можностите. И да игра де шиљо и ел шарави у ланска форма да го имаше џабе ќе беше. Милан е слаб, и тоа е тоа, неможеме чуда да очекуваме против Атлетико кој доминира и има екипа барем за 1/2 финале. И факт е дека Симеоне го згази у поим Сидорф, но исто така факт е дека Атлетико моментално од Милан е барем 10 пати посилен.
Мислеа тука дека ќе се фати на неискуство Атлетико. А какво е нашето искуство у ЛШ бе луѓе? Кој има искуство у ЛШ од кај нас? Абате? Рами? Тарабт? нашата црна мамба Балотели ? Ние неаме искуство у ЛШ а најдовме да збориме на искуство ќе сме ги добиле. безврска
Иначе, генерално од твоето мислење се глеа дека ме имаш погрешно.

Последно уредено:
Ако за тебе е необјективност критикувањето на Кака кој до денеска на 8 утакмице имаше 0 голови и 0 асистенции, играч кој беше донесен да биде двигател на играта, да биде лидер на тимот, да не врати на старите патеки, ако тоа е за тебе необјективност, оди си слободно по патот :)
Што тρеба ова да ти значи? Пρва ρабота ти го хејташ Κаκа уште од пρед да дојде назад во Милан и 90 посто од постовите од типот леле овој Исус.. Втоρо цело вρеме виκаше Κаκа не давал голови,а κога даде гол пасовите не биле добρи зошто Балотели беше саκат и топκа не пρими цела утаκмица. Тρета ρабота што очеκувате од човеκот може да пρашам? Κаκа му даде κρила на оваа мизеρија ама фаκтот деκа све дρуго е за в κанта е неоспоρно. Ѕиρнете ја статистиκата на човеκов пρед κамења да фρлате по него,Κаκа ниκогаш не давал пρемногу голови па сега да се истуρи од голови и игρа амф не цф.. Навиκнати сте да го гледате κаκо игρаше со Сидоρф и Пиρло,плус во пиκот на κаρиеρата,па сега ајде бρда и планини ќе очеκувате од него. Κаκа има 31 година,κолκу за потсетување,слободно пρодолжете со хејтот ама немој да ми збоρуваш за објеκтивност.(y)(y)(y)
Позз

Ајде вака.

Мене ми беше муабетот дека претерано беше критикуван Алегри (најмногу пишував за тоа на времето, па затоа сега реагирав), на моменти со доста смешни аргументи. Толку за него. Пази, сега Милан има подобар состав него пред некој месец. А и кажав зошто според мене се деси ова лоша сезона, зошто барем немаше сезона приближна на ланската.

А за Сидорф... До сега е многу лош. Еве кажи што позитивно прави? Јас не бев против тоа да го постават за тренер, но од ова што го видов не сум задоволен. Не затоа што изгубил, исто како што не сум бил задоволен и со победа против Торино кога Балотели ја донесе со одличен шут, а до пред тој шут Милан требаше да губи со повеќе од два гола. Тоа ’Милан сега напаѓа’ исто е дискутабилно. Прашање е на колку натпревари тоа напаѓање беше реалност, потоа колку шанси се направија како резултат на тоа напаѓање?! И колку таа тактички незрела игра може да донесе резултат без разлика на тоа какви фудбалери има во тимот? Ова што го форсира Сидорф лесно може да го казни секоја поозбилна тактичка екипа, а тоа и се случи. Еве ти Атлетико (првиoт натпревар) и Јуве. Навидум Милан бил подобар, но всушност Конте и Симеоне (посебно овој) сето тоа свесно го дозволија и си постигнаа успех.

Или со тоа какви фудбалери користи. Јас разбирам да се потпре целосно на искуство и тоа да му нуди сигурност, но тоа доколку Милан се бори за нешто, но во ваква ситуација, ај што не сака да пробува нешто различно на тактички план, тој не сака ни на играчки.

Неколку пати напишав до сега дека овие месеци што ги има за учење тој не знае да ги користи.

Ајде вака.

Мене ми беше муабетот дека претерано беше критикуван Алегри (најмногу пишував за тоа на времето, па затоа сега реагирав), на моменти со доста смешни аргументи. Толку за него. Пази, сега Милан има подобар состав него пред некој месец. А и кажав зошто според мене се деси ова лоша сезона, зошто барем немаше сезона приближна на ланската.

А за Сидорф... До сега е многу лош. Еве кажи што позитивно прави? Јас не бев против тоа да го постават за тренер, но од ова што го видов не сум задоволен. Не затоа што изгубил, исто како што не сум бил задоволен и со победа против Торино кога Балотели ја донесе со одличен шут, а до пред тој шут Милан требаше да губи со повеќе од два гола. Тоа ’Милан сега напаѓа’ исто е дискутабилно. Прашање е на колку натпревари тоа напаѓање беше реалност, потоа колку шанси се направија како резултат на тоа напаѓање?! И колку таа тактички незрела игра може да донесе резултат без разлика на тоа какви фудбалери има во тимот? Ова што го форсира Сидорф лесно може да го казни секоја поозбилна тактичка екипа, а тоа и се случи. Еве ти Атлетико (првиoт натпревар) и Јуве. Навидум Милан бил подобар, но всушност Конте и Симеоне (посебно овој) сето тоа свесно го дозволија и си постигнаа успех.

Или со тоа какви фудбалери користи. Јас разбирам да се потпре целосно на искуство и тоа да му нуди сигурност, но тоа доколку Милан се бори за нешто, но во ваква ситуација, ај што не сака да пробува нешто различно на тактички план, тој не сака ни на играчки.

Неколку пати напишав до сега дека овие месеци што ги има за учење тој не знае да ги користи.

Okej ti e mislenjevo. Samo dali mislis deka Simeone svesno dozvoli precki i stativi da odlucuvaat koj ke pobedi prviot natprevar??? Toa deka on "ni daval" nie da napagame e totalno glupa teza, konkretno za prvata so Atletico, dali mislis deka bilo koj svesen trener na planetava bi dozvolil srekata(preckite i stativite) da odlucuva za pobednikot i plasman ponatamu u Liga na Sampioni? Konkretno protiv atletico, kaj niv ushte na pocetok na utakmicata na San Siro se glease deka doagaat po nereseno. Za zal si ojdoa so pobeda.
Ovaa teorija drzese voda za duelot protiv juventus, ama za so Atletico(prvata) ne bi se slozil...
Diskutabilno e i toa kolku Milan ima podobar tim od pred nekoj mesec. Essien bezvrska, Hondata e polovna so vratena kilometraza
..Rami e taka-taka, edino Tarabt vnese malce svezina ama mora malce da ja eliminira sebicnosta na teren. Realno gledano mozda so novite transferi minimalno sme podobreni.
Rekov, na seedorf mu treba vreme i prostor za da dojdeme do nekakov zakluchok za negovaa rabota. Ako ja sporedime polusezonata na Alegri i 2ta meseci na Seedorf, moram da kazam deka se tuka nekade, no sepak so Seedorf mislam deka sme maaaaaaalce podobri (dali e do nego ili novite transferi, neznam) ama gledam pobrza igra, poveke trcanje i tn, za razlika od prethodno(polusezonata na max) ...Ova e moe mislenje koe sepak i nemoze da bide objektivno bidejki clarence e edvaj 3 meseci trener ...
A sepak ako on si ja fura taa formacija, neka mu donesat igraci kako sto treba, pa posle ke donesuvame zakluchoci.
Leka nok :)

Последно уредено:
Okej ti e mislenjevo. Samo dali mislis deka Simeone svesno dozvoli precki i stativi da odlucuvaat koj ke pobedi prviot natprevar??? Toa deka on "ni daval" nie da napagame e totalno glupa teza, konkretno za prvata so Atletico, dali mislis deka bilo koj svesen trener na planetava bi dozvolil srekata(preckite i stativite) da odlucuva za pobednikot i plasman ponatamu u Liga na Sampioni? Konkretno protiv atletico, kaj niv ushte na pocetok na utakmicata na San Siro se glease deka doagaat po nereseno. Za zal si ojdoa so pobeda.
Ovaa teorija drzese voda za duelot protiv juventus, ama za so Atletico(prvata) ne bi se slozil...

Diskutabilno e i toa kolku Milan ima podobar tim od pred nekoj mesec. Essien bezvrska, Hondata e polovna so vratena kilometraza
..Rami e taka-taka, edino Tarabt vnese malce svezina ama mora malce da ja eliminira sebicnosta na teren. Realno gledano mozda so novite transferi minimalno sme podobreni.
Rekov, na seedorf mu treba vreme i prostor za da dojdeme do nekakov zakluchok za negovaa rabota. Ako ja sporedime polusezonata na Alegri i 2ta meseci na Seedorf, moram da kazam deka se tuka nekade, no sepak so Seedorf mislam deka sme maaaaaaalce podobri (dali e do nego ili novite transferi, neznam) ama gledam pobrza igra, poveke trcanje i tn, za razlika od prethodno(polusezonata na max) ...Ova e moe mislenje koe sepak i nemoze da bide objektivno bidejki clarence e edvaj 3 meseci trener ...
A sepak ako on si ja fura taa formacija, neka mu donesat igraci kako sto treba, pa posle ke donesuvame zakluchoci.
Leka nok :)

Доколку Симеоне дошол да извади нерешено, што е глупо во тезата дека свесно ја препуштил топката/играта на Милан? Сигурно не одел со цел да допушти пречки и стативи, но за нивна среќа Милан не постигна гол. А дека му беше целта да го апсорбира притисокот на Милан и потоа да нападне беше очигледно и постигна резултат. Тоа се калкулации што ги прават тренерите. Доаѓа на гости, против Милан, каков и да е, на Сан Сиро и Барселона се мачеше претходните сезони, па основна цел е да не се прими гол, ако се даде тогаш супер. Башка што намерата му беше да нападне во второ, а не само поради тоа што физички се подобри/поспремни. Можеше да тргне и веднаш со притисок и да нападне, но избра вака и не погреши.

Дали ти текнува на натпреварот против Арсенал на Сан Сиро. Милан можеше да победи и со два-три гола повеќе. Различен е тој натпревар со Арсенал и овој со Атлетико, но интересна беше поставеноста на Милан. Ако Арсенал почнуваше напад или Милан ќе ја изгубеше топката блиску до нивниот гол, тогаш се вршеше агресивен и висок пресинг, доколку бргу не успејат да ја освојат топката, се повлекуваат но не премногу како против Барса, и со дисциплинирана игра не се дозволуваше Арсенал да направи нешто повеќе, најчесто беа со топката на својата половина, а и кога ќе дојде на половината на Милан тоа беше далеку од голот. Просторна зонска поставеност како кај Капело, а кога ќе се освои топката следува обид со неколку потези да се стигне до гол. Арсенал имаше поголем посед, но Милан повеќе голови, а уште повеќе шанси. (едит... Интересен е и оној против Зенит, таму се гледа разликата на тактичката поставеност, поточно желбата тактички да се наметне нешто, со способноста на фудбалерите, воиграноста и др., затоа и тие осцилации во играта и во резултатот на тој натпревар.)

Но, тоа е кога ќе играш како тим. Кога се игра тактички дисциплинирано, а не анархичен-романтичарски фудбал, слепо држење до некои идеали, а реалноста те демантира.

Убаво кажа Саки, тешко може некој да го побие.

Види ги ти трите линии (одбрана, средина и напад) кај Сидорф, посебно кога Милан е во напад, кога ќе успеат да се организираат во одбрана и не е така лошо. Но, најголема слабост за секоја екипа е кога ќе изгуби топка, а кај Сидорф нема одговор на тоа, освен анархичен пресинг. Затоа е лесно да стигнеш до шеснаесетник на Милан ако им освоиш топка. Ако имаш време погледни некој натпревар од Саки или подоцна од Капело, тимови на Гвардиола си видел, исто и Клоп, па сам можеш да донесеш заклучок како кај нив се поставени линиите, како се покрива простор.

Не е важно дали е 4-4-2, 4-3-3 или 4-2-3-1 која сака да ја форсира Сидорф. И со подобри фудбалери повторно ќе има проблеми, ако продолжи вака. Посебно ќе се намалат шансите за некаков константен и голем успех. Милан мора да биде ТИМ (како што вели Саки), а не збир на индивидуалци, макар биле и пет пати подобри од овие сегашниве, доколку сака Сидорф да направи нешто.

Ти за се пишуваш, но никако дали си задоволен тоа што го гледаш од него на тактички план. Тоа може да го видиш и кај тренери кои водат екипи од балканскиве лиги, не мора да ги има најдобрите фудбалери во светот на располагање.

Последно уредено:
алекс изгледа потпишал предоговор со Милан. Не јас искрено се радувам за трансферот, Алекс одсекогаш сум го почитувал и обожавал. Ако е точно дека доаѓа, нека ни е со среќа

алекс изгледа потпишал предоговор со Милан. Не јас искрено се радувам за трансферот, Алекс одсекогаш сум го почитувал и обожавал. Ако е точно дека доаѓа, нека ни е со среќа
Нека ни е со среќа резервен играч на 30+ од друг тим....е затоа сме до ова дереџе дојдени...

Нека ни е со среќа резервен играч на 30+ од друг тим....е затоа сме до ова дереџе дојдени...

чек, а подобро е да талка бонера него овој? Алекс е каде каде подобар играч од бонера, закардо и запата заедно. Мислам дека ни годи овој трансфер и дека Алекс ќе се снајде во Милан.

чек, а подобро е да талка бонера него овој? Алекс е каде каде подобар играч од бонера, закардо и запата заедно. Мислам дека ни годи овој трансфер и дека Алекс ќе се снајде во Милан.
Исти курац се...Нас ни треба КЛАСА ШТОПЕР!!! а не вакви во залез на кариера и играчи кој се резерви... Иста глупост ко со есиен ќе е ...само прибираме играчи што не се потребни на други тимови...доста беше....во никој случај ова не е добар трансфер ако е дојде за прв избор....

Исти курац се...Нас ни треба КЛАСА ШТОПЕР!!! а не вакви во залез на кариера и играчи кој се резерви... Иста глупост ко со есиен ќе е ...само прибираме играчи што не се потребни на други тимови...доста беше....во никој случај ова не е добар трансфер ако е дојде за прв избор....
Navistina mislis deka aleks i boneera se na isto nivo? Alejs e bog za bonera i ostala gorespomnata barga

Aleks kje ni dojde odlicno so ogled na toa deka poskap i podobar od nego nema da vidime dodeka ne dojde seik so bela samija

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom