Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Ајде иначе не сум фан на Милан , но мора голема негативна критика како изиграа ..... Катастрофа им беше одбраната .... тотална неорганизираност во поставеноста и пас играта .... Ни тренер ни нови играчи .... ништо не помага изгледа .... повеќе индивидуално играат отколку тимски .... земат топка , одма напред да се испрати , како Македонска фудбалска екипа да се богами кажано,како играа .... неверојатно нешто ....... после ова,ќе има дефинитивно пак одења и доаѓања на нови играчи,кажано смена на поголем дел од некои играчи во тимот .... тоа е мој впечаток ,апсолутно разочарување се ... не само Милан , а и Интер исто , но ајде да не одиме со тој тим , го мразите знам ....а и Јуве .... иначе на Јуве фан сум .... :D

Шо и
Заслужив пиво ??
Или и ти веруваше во моќта на големиот Кака, дека носени на крилата на неговата фантастична игра, и на неговите фантастични пасови у празно кон Бал... кон никого , и дека ќе го добиемо овој меч и не ме послуша !!

Со Алегри бевме Милан кој немаше среќа, сега сме Катанија, која се моли на господ за среќа, каков лузерски менталитет ни начука Сидорф то чудо едно, неможем да разберем, роден победник беше човекот ...

Спалети доби отказ :свиркам:

И Гвардиола не не спасува со ваква не дисциплина.. а богами и играчи за лек немаме... то е

Ужас од прв до последен. Се што видов беше од лошо-полошо. Од дуелите кои ги изгубија сите, до пасовите што беа само случајни, па градењето на акциите што траеше бескрајно,... за одбраната не ми се ни прави муабет. Ако се луѓе сами ќе си се пакуваат еден од по еден, со кој образ би барале продолжување на договор овие свињи ја стварно не знам. Се на се најлош Милан барем јас откако знам за клубов

Жално е што ова е последен настап во Лига Шампиони за наредниве 2-3 во подобар, а и поише години во полош случај. И ако се решат да градат асална екипа одгодина(што е тешко веројатно), ќе налетаат на Јуве и на Рома која ќе биде уште појака, Наполи Интер и Фиорентина кои држат ниво и се тешки за надминување за краток рок. За полошиот случај не ми се размислува.
Ако до сега не можеа да свртат пара и да направат екипа, од наредна сезона, без редовните приходи од продажба на јаки играчи (пошто веќе јак играч што држи цена не остана) и парите од Лига Шампиони( во која нема да играат) ја не гледам некоја иднина за Милан под Берлускони доколку се планира клубот да остане на високо ниво. Се влезе во магичен круг на говнарии од кои нема исчања ако е јасно дека финансиска инекција нема да се деси.
Не ми се праи ќеф ама изгледа стварно време е да почнат да размислуваат за продавање пошто со минативе 6-7 сезони успејаа полека да изрушат се што граделе .

The former Rossoneri Coach is now a pundit for Sport Mediaset and was horrified by the 5-1 aggregate exit.

It is a sad moment for Milan and for Italian football,” said Sacchi.

This is not a team. They do not defend collectively and this just highlights the limitations of every individual player.

In attack they have many soloists, but the style of football has no logic to it. I was also disappointed by Adel Taarabt tonight, as he wandered around the field.

On the other side, we have a good collective with a great striker like Diego Costa who is wonderful at moving off the ball.

Поздрав до подобри времиња

Се случи тоа што се очекуваше и ако бев малу оптимист и се надевав на нешто,ама слабо сезонава со онаа одбрана.. Ве читам неколку страни наназад го утепавте од пцуење Кака,некој пиша и дека Бирса бил бољи,немам коментар незнаев дека сте толкави хејтери,секоја чест за Pew.. Отидов и јас дечки,фан клубов не е тоа што беше некогаш,се надевам дека кога ќе има пообјективни мислења понатаму.Се гледаме во подобри времиња позз :)

Убоо што си испаднавмо, можем да замислим ако прoјдевмо и ако ни се паднеа Баерн, Барса или Реал што ќе ни се десеше... Толкави црепови неам видено, да неможат една акција да напраат... а за одбраната да не зборим, Каладзе и Фавали коа ни беа тандем у критични моменти па поубоо играа од овие сеа скапанициве!!

На лето треба една чистка голема... да пишем 10 играчи да си заминат ќе биде малку!
Све цицачи за паре мамето нивно... губат и не им текнуе да нападнат, појќе пасови доби Абијати него Балотели!

Моментот кога Абиати им крека на соиграчите поради 4тиот примен гол а предходните 3 беа примени по негова грешка :facepalm: по слаб голман АМИН.. ок можеби Амелиа
Ниеден гол не беше по грешка на Абиати.

Се случи тоа што се очекуваше и ако бев малу оптимист и се надевав на нешто,ама слабо сезонава со онаа одбрана.. Ве читам неколку страни наназад го утепавте од пцуење Кака,некој пиша и дека Бирса бил бољи,немам коментар незнаев дека сте толкави хејтери,секоја чест за Pew.. Отидов и јас дечки,фан клубов не е тоа што беше некогаш,се надевам дека кога ќе има пообјективни мислења понатаму.Се гледаме во подобри времиња позз :)

Ако за тебе е необјективност критикувањето на Кака кој до денеска на 8 утакмице имаше 0 голови и 0 асистенции, играч кој беше донесен да биде двигател на играта, да биде лидер на тимот, да не врати на старите патеки, ако тоа е за тебе необјективност, оди си слободно по патот :)

Има да не исплескааат онака мерачки, едно 3-0, 4-1.. Да не речете дека не сум ви рекол...

Кој црни исус бе, неможе да иде, он ќе не ваѓал против оние воловите од Атлетико што тепаат по ноѓе ко да нема утре ...

izgleda si vo pravo

Untitled.jpg Се живо губиме.. по црвени не сме биле одамна... а наредни 3 утакмици ич не е за очекување дека можеме да ги совладаме Фиорентина и Лацио

Oчај , беда, мизерија..... нема што повеќе да се каже.... Едино алал да му е на Поли што дечкото бар се трудеше за разлика од другите... Бало нека го шитнат дур можат пошо стварно никад нема да порасне во тоа црпката џабе целиот талент што го има.... Летово доколку не донесат 3ца одбрана , 2ца средина и шпиц еден класа притоа никој да не е тежок просек од овие ќе станеме како Ливерпул што се мучеа неколку години да се вратат бар во ЛШ...сезонава им успеа ама прашајте ги по колку години...јбг тоа е...сезонава нема потреба да се догледува пошо премногу е болно ваков милан да се гледа...

Јас сум можеби најголем подржувач на Берло пошо знам што све има направено за Милан...да не беше он немаше сите ние да сме за милан...немаше да гледаме финалиња, немаше да ги гледаме и сакаме Малдини, Неста, Гатузо , Руј Коста, Инзаги, Шева, Кака ( не овој сега), Кафу, Стам. Сидорф, Дида, Веа, Савичевич и уште многу други .... Ама време е да се повлече и да го продаде клубот на некој што стварно би вложил...Премногу е болно ова што се случува ... Премногу Ѓубре и џган се собра за толку краток период....Го сакам и Сидорф ама преголем залак е тренерско место за него сега..не е зрел за таква позиција... Во идеален свет би го ставиле Прандели на Клупа , чистиме барем 70 % од ѓубрето и донесуваме квалитетни играчи...ама јбг по се изгледа нема да се случи....да се надеваме дека за 5 години барем ќе играме ЛШ.....

Се е супер само треба Алегри да го сменат! :) Да бе, така беше.

Јас сум сигурен дека Милан со Алегри ќе имаше подобро 1/8 финале. :) Тој знаеше како да ги покрие слабостите, а бе добар тренер е, вие слободно пишувајте што сакате. :) Најголем проблем му беше што е од оние тренери кои што се како воз, не постигнуваат веднаше максимална брзина, им треба повеќе време да ги склопат работите. Имаш тренери кои ќе отидат во екипа или ќе му направат промени во тимот и веднаш постигнуваат успеси, ретки се тие кај што таквите успеси не се повремен блесок. Но, тука се работи за искуство, а и за играчите кои ги имаш на располагање.

Но, тој е најмалку битен во моментот, завршена приказна... за Милан.

Проблем е што Сидорф како да не разбира што треба да се направи, одбива да ги преиспитува своите постапки, не е флексибилен, не знае да разликува идеи и реализирање. Мора да проемни некои работи ако сака да успее. Има во него некаков квалитет, но...

За играчкиот кадар не ми се ни пишува...

Убоо што си испаднавмо, можем да замислим ако прoјдевмо и ако ни се паднеа Баерн, Барса или Реал што ќе ни се десеше...

Проблем е што на нас веќе ни се деси тоа. :) А со Барса веќе игравме сеознава, па не поминавме вака лошо како со Атлетико. Па и вкупно 8:0 да завршеа дуелите со екипите кои си ги набројал, ќе беше подобро отколку ова со Ателтико. Ова ти е крајно патосирање и ти кажува дека катастрофа нема да ти се случу само со најсилните, туку дека треба да се плашиш од секој осминафиналист во ЛШ, а со секоја малку поозбилна екипа може да ти се случи катастрофа.

Ako ostanese alegri i otpadnevme sea kje goo sitnea i kje dojdese spaleti

Sent from my LG-E400 using Tapatalk 2

Се е супер само треба Алегри да го сменат! :) Да бе, така беше.

Јас сум сигурен дека Милан со Алегри ќе имаше подобро 1/8 финале. :) Тој знаеше како да ги покрие слабостите, а бе добар тренер е, вие слободно пишувајте што сакате. :) Најголем проблем му беше што е од оние тренери кои што се како воз, не постигнуваат веднаше максимална брзина, им треба повеќе време да ги склопат работите. Имаш тренери кои ќе отидат во екипа или ќе му направат промени во тимот и веднаш постигнуваат успеси, ретки се тие кај што таквите успеси не се повремен блесок. Но, тука се работи за искуство, а и за играчите кои ги имаш на располагање.

Но, тој е најмалку битен во моментот, завршена приказна... за Милан.

Проблем е што Сидорф како да не разбира што треба да се направи, одбива да ги преиспитува своите постапки, не е флексибилен, не знае да разликува идеи и реализирање. Мора да проемни некои работи ако сака да успее. Има во него некаков квалитет, но...

За играчкиот кадар не ми се ни пишува...

Проблем е што на нас веќе ни се деси тоа. :) А со Барса веќе игравме сеознава, па не поминавме вака лошо како со Атлетико. Па и вкупно 8:0 да завршеа дуелите со екипите кои си ги набројал, ќе беше подобро отколку ова со Ателтико. Ова ти е крајно патосирање и ти кажува дека катастрофа нема да ти се случу само со најсилните, туку дека треба да се плашиш од секој осминафиналист во ЛШ, а со секоја малку поозбилна екипа може да ти се случи катастрофа.
Знаеш ли што ми беше најголем проблем со Алегри? Што по секоја утакмица без разлика како и да сме играле имаше изјава добро игравме , немавме среќа. буквало после секој натпревар што нема да го добие имаше такви идиотски изјави.. тоа најмногу ме иритираше кај него и затоа сакав да си оди....

И сидорф знаев дека е лош избор.... неможе милан да е тим каде што некој што нема ниту еден ден тренирано некоја екипа Милан да е прв тим каде што он ќе се тестира....стварно лош потег....

Ако останеме со сидорф па ќе ги имаме проблемите... Незнае да ја организира одбраната... ЗаљубЕН Е во бонера, Игра формација за која НЕМА играчи и воопшто не е авторитет ...премногу е близок и пријателски настроен со играчите...со таков тренер ништо не праиме..

А бе за тоа каков тренер е Алегри може да се дискутира. Но, ако се работи за изјавите, тогаш нема никаков простор за дискусии. Тој е тука во врвот, сигурно во ТОП 5!!! Неговите изјави најчесто беа иронични, забавни, духовити. Скоро никогаш не се лигавел и не префрлал одговорност.

Изгледа не си го разбрал баш најдобро, па затоа си дошол до таков заклучок.[DOUBLEPOST=1394644924][/DOUBLEPOST]Одлични изјави од Саки:

“It is a sad moment for Milan and for Italian football”

This is not a team. They do not defend collectively and this just highlights the limitations of every individual player.

In attack they have many soloists, but the style of football has no logic to it. I was also disappointed by Adel Taarabt tonight, as he wandered around the field.“

“On the other side, we have a good collective with a great striker like Diego Costa who is wonderful at moving off the ball.”

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom