Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Од кај ти е инфово?
Би сакал да е така како што викаш, нема потенцијал Рами за нешто поголеми успеси.
Да, нема потенцијал дека треба да се плати за него...
Ама ете Милан одма наоѓа замена - Алекс, со потенцијал за поголеми успеси ! :unsure:

Да, нема потенцијал дека треба да се плати за него...
Ама ете Милан одма наоѓа замена - Алекс, со потенцијал за поголеми успеси ! :unsure:
7.5 miliona za Rami i pak problemot da ne e resen?

Bolji 3 leta neka cuvaat po 7.5 miliona pa na kraj neka kupat asalen nego od prosek na prosek da ideme.

Bolji 3 leta neka cuvaat po 7.5 miliona pa na kraj neka kupat asalen nego od prosek na prosek da ideme.
Исто како што наредново лето сме 3та година без асален дефанзивец. Да беа такви математиките...

Јас мислам попрво Берлускони ќе скине конци од старост, отколку Милан да се врати на старите патеки.

Исто како што наредново лето сме 3та година без асален дефанзивец. Да беа такви математиките...

Јас мислам попрво Берлускони ќе скине конци од старост, отколку Милан да се врати на старите патеки.
Па нишо чудно и тоа да се оствари ама па зашо да се носат просециве само?

Пушти некој од младинска нека крши нозе, исто ти се фаќа.

Еве тебе Рами ти фаќа око? Мислиш дека може да биде таков дефанзивец ко што му треба на Милан?

Го трефнавме Силва да ни се погоди ама и лесно се откажавме од него.

Оваа шпекулација за Рами се појави по реваншот затоа што изиграл слабо и дека неговото откупување и на Таарабт не е сигурно. Има уште многу да игра за да се види дали ќе биде откупен, до мај им е рокот за откупот. ;)

Milan's current plan is to build a new stadium with a capacity of 45-60.000. The price will be in the vicinity of €300m.

http://www.milannews.it/calciomerca...o-alex-proseguono-i-contatti-per-doria-139116

Ти за 7.5 милиони што сакаш? Тиаго Силва, Давид Луиз или Пепе ? :D
И некој од нив да земат покрај толкави црепови ќе изгледаат како просеци...
Мора да му се најде партнер на Рами, или да се напре некој друг тандем што ќе игра заедно цела сезона а не секој натревар различни дефанзивци на теренот. Ете Дориа да се земе и Алекс* ќе биде супер за нас ка што се ебаамо со Бонера, Закардо, Силвестре...

У тимов наш има појќе играчи што треба да заминат него што треба да останат ама пошто тоа не е можно, ја би бил задоволен доколку од овие 10 душе заминат барем 6-7!
Абијати, Амелија, Бонера, Силвестре, Закардо, Констант, Мунтари, Бирса, Еманулсон, Робињо.
и нормално да не се вратат позјамиците: Ночерино, Матри, Траоре и Нианг!

Ти за 7.5 милиони што сакаш? Тиаго Силва, Давид Луиз или Пепе ? :D
И некој од нив да земат покрај толкави црепови ќе изгледаат како просеци...
Мора да му се најде партнер на Рами, или да се напре некој друг тандем што ќе игра заедно цела сезона а не секој натревар различни дефанзивци на теренот. Ете Дориа да се земе и Алекс* ќе биде супер за нас ка што се ебаамо со Бонера, Закардо, Силвестре...

У тимов наш има појќе играчи што треба да заминат него што треба да останат ама пошто тоа не е можно, ја би бил задоволен доколку од овие 10 душе заминат барем 6-7!
Абијати, Амелија, Бонера, Силвестре, Закардо, Констант, Мунтари, Бирса, Еманулсон, Робињо.
и нормално да не се вратат позјамиците: Ночерино, Матри, Траоре и Нианг!

Со добар скаутинг систем се вадат саглам дефанзивци за тие пари ама Милан веќе со години на тоа поле е мизерија.

Оние што ти ги болдирав се тие што мора да летаат подалеку од Милан а ако не сакаат трансфер тогаш треба да бидат замрзнати и да не им се дозволи ни тренинг ни да се доближат до Миланело.

@PewDiePie еве ти ја курвата, те слушнаа. :icon_lol: Одиме за Милано?

Убаво што им текна да бекнат нешто ама не ми е јасно зошто го критикуваат само Галијани, а ни збор нема за Силвио. Исто така на крајот кога посочуваат играчи за пример меѓу кои се Бонера, Абијати и Абате, а не го спомињаат Балотели кој ваков-таков ги донесе 92% од бодовите оваа сезона ми се присра малку.

Па нишо чудно и тоа да се оствари ама па зашо да се носат просециве само?

Пушти некој од младинска нека крши нозе, исто ти се фаќа.

Еве тебе Рами ти фаќа око? Мислиш дека може да биде таков дефанзивец ко што му треба на Милан?

Го трефнавме Силва да ни се погоди ама и лесно се откажавме од него.
Никој тим нема просперитет со комплетно млади тим.Она што на Милан му треба е некој костур како што направија во Баерн од нивни млади играчи. Лам, Швајнштајгер, Милер, Крос, Бадштубер, Алаба. На ова додадоа квалитет и дојдоа резултати.

На Милан му треба тоа. Јас сум човек што бара шанси кога се е отидено у курац, кога е отидено онаму кај што никој не верува дека работите би се вратиле во колосек. Епа јас сега гледам некоја шанса ама треба да се погодат многу коцки тука. Има талент во екипава ама треба се тоа некој да го склопи и тие што би го составувале костурот како Шарави, Шиљо, Балотели, Поли (овој мислам дека го играат на погрешна позиција) + Кристанте и нигерчето Нијанг. Е ама и треба овие некој да ги научи да го понесат товарот. Мислам дека сега требаше да се стави тренер за следните 4-5 години. Сидорф ми е ептен енигма никад немал допирна точка со тренер и наеднаш чудо на жешко столче какво што е годинава на Милан.

Е сега под поклопување на коцките подразбирам, Шарави да не биде Пато втор дел што мислам ќе го биде ова. Шиљо да добие класа во својата линија, Балотели да се реши што сака да биде тоа е голема енигма, јас уште верувам во него детето само плаче за љубов таков живот има јбг посвоен, во доста случаи потценуван, мета на медиуми уште од 18 години и најбитно жртва на расистички навреди. Дечкото треба да ја осети таа поврзаност со целината за да биде фокусиран на она што се дешава на терен.Кај неговиот случај Сидорф треба да ја изигра клучната улога. Во овој контекст да додадам и дека Милан понуди лоша стратегија летово кога наместо ова што го зборам покушаа да го убацат тој товар јас што го кажав на Кака. Ова е бламажа потег испадна дека Кака му е потребен на Милан а не обратно каква што е вистината.

Тој костур треба да се надоградува само со квалитет во моментов имаме многу играчи во кои ние веруваме дека ни се класа на своите позиции, они не разочаруваат постојано зошто ние ги доживуваме како предводници како од нив да зависи се ама вистината е дека во комплетен тим тие играчи би функционирале од сенка ама во никој случај како предводници. Овдека алудирам на Монтоливо, Де Јонг, Есиен. Значи овие играчи се со лимит и го немаат она да го поведат тимот ниво погоре од нив може да се очекува само повремени блесоци ама во секој случај во комплетен тим би играле добра улога зашто ќе го немаат притисокот. Епа Милан не е во таа позиција ситуацијава. Еј да додадам тука и ситуацијава со овој Тарабт. Дечкото му доаѓа нешто како самопрогласен Меси и мене ми се гади од такви играчи. Едно време константно го пратев и кај него се работи за малоумност и ич неможе да се поврзе со ситуацијата на Балотели нема мозок овој и што побрзо се откачиме од него тоа поубаво за сите засегнати страни.

За Рами е комплицирана работата. Милан е клуб со големо реноме, е сега дечкото ни крив ни должен го доживува можеби врвот на кариерата. Милан е слаб он го нема дадено најдоброто од себе и после ова ако не му успее со Милан ќе стане од играчите кои биле во јак клуб (реалноста е друга) и не се снашле. Неможеш да го споредуваш со Силва зошто Силва кога дојде го начека Неста и пола година Малдини. Јас Рами го гледам како случајот со Киелини. Доаѓа и ги начекува Мексес, Запата (најголемото зло на одбраната на Милан), и шерифи како Бонера Силвестре, Закардо, Констант, Емануелсон. За мене Рами не е слаб одбранбен и мислам дека треба да се задржи, но да се бара одбранбен според него а не да се трупаат нискобуџетни решенија кои уствари не се решенија.

Многу тешка работа има Сидорф, ама му давам шанса. И да форсирање на холанѓани само затоа што му се земјаци на Сидорф од наредна сезона кај мене ќе предизвика хејт. Незнам како може Емануелсон што не го биваше во Фулам да дојде време да биде прва опција во одбрана.

@PewDiePie еве ти ја курвата, те слушнаа. :icon_lol: Одиме за Милано?
Слушам кај шумат шумите,рано им текна мора да се признае. Бар да почекаа Карваљо и уште неколку безкорисни гадури цигански ко есиен да потпишат.
Лаење на празно додека не превземат радикални мерки,ќе си ги дупи галијани ќе им потпишува такви ко матри за 12 мил. и траоре. Мада морам да признаам многу ми се допаѓа листата што ја направиле,освен бонера ама хел подобро тој отколку некој ко алекс што ќе стане ко него за една година. Ако приметувате го нема Шарави,некој поназад убаво пишал дека треба да се воозбили веќе и да се фати за фудбал,и нека ишиша тоа косата ко спална за глувци. Циганели веќе и во соблекувална не го поднесувале се бунеле играчите,ах бе убаво кажа тоа курвариштето старо,скапано јаболко,зошто си го згази зборот и го послуша роналдо господ знае. Како знаат нека го продаваат,наказа у пм. и не само тој онакви куртони ко # нијанг рами мексес,дебилчини што повеќе им е гајле како ќе изгледаат него како ќе изиграат додека имаат такви во тим нигде нема да стигнат. И не се плашете Рами го земаат охоо итоа за 10 не за 7,и # секако.

Демек стадион ќе градат,јако ќе го личи стадионот со мунтари и констант на него. :rolleyes:

За Милано ќе одиме кога ќе имаме тим што ќе се бори за Л.Ш.....................што значи никогаш. :icon_lol:

Последно уредено од модератор:
Рами има потенцијал, ја би да се задржи, само не со Алекс до него...
За мене би било успех ова лето да се земе барем по еден играч у средина и напад, и двајца у одбрана и голман...
2 од овие да бидат класа играчи, другите тројца талентирани и надежни деца...

И борба за 3 место догодина, и наредно лето уште 2-3 тројца јаки играчи , од кои еден класа, и доаѓа борба за титула...

Само за овие 5 играчи ќе треба 100 милиона евра :)

Иначе моја голема желба е Марковиќ од Бенфика ....

Маме му ебем, колку добри деца пројдоа низ Бенфика овие неколку сезоне и ништо не искорисијта нашиве преку Руи Коста да земат...
Неспосбни се до немај каде значе,

А и ова со стадионов беља работа, дур не се напрае нема динар да видимо за трансфери, значи ќе се опраемо тек кој ќе биде готов стадионот, ко Јуве случајот...

За мене би било успех ова лето да се земе барем по еден играч у средина и напад, и двајца у одбрана и голман...

И борба за 3 место догодина, и наредно лето уште 2-3 тројца јаки играчи , од кои еден класа, и доаѓа борба за титула...

Маме му ебем, колку добри деца пројдоа низ Бенфика овие неколку сезоне и ништо не искорисијта нашиве преку Руи Коста да земат...

А и ова со стадионов беља работа, дур не се напрае нема динар да видимо за трансфери, значи ќе се опраемо тек кој ќе биде готов стадионот, ко Јуве случајот...

Паметен потег е стадион, независност, пари од карти , не плаќање кирија... нов свој храм во црвено црна боја.. !!!

Последно уредено:

само што сите ги продаваат за јаки пари, додека нашиве чекаат слободни играчи :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom