Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
1. Леонардо
2. Галијани
3. Берлускони?

= Милан Серија Б

тоа е тоа изгл.. од мене му е опростено продавањето на кака со тоа што го врати сега.. (се надевам дека после мојата прошка ќе може мирно да спие :icon_lol:)
од сега па со господ напред нека е :)

Е маме му ебам,ова е една од тие работи што сакаш да се случат а кога всушност се на работ да се случат очајно нејќеш да се случат. Сепак неизбежно беше,ептен ни се мавна од глава недомаќинското водење на клубот последниве 5-6 години после освојувањето Л.Ш. 2007-ма.
Имаше големи ласпсуси последниве 2-3 посебно,но имаше и маестрални потези,Кака за 10 мил. после и без пари,Шева,Неста,Стам и Кафу ко слободни играчи,размените Пирло,Сидорф-Умит Давала,Франческо Коко :pos: со други зборови шампионскиот тим што го створи,бар на кој јас сум бил сведок а истото го правел и во минатото,мада има и работи што никогаш нема да му ги простам ко на пример Силва.
Последниве години глупостите на Берлускони,не давањето веќе пари а со самото тоа паничните и неверојатно глупи(не својствени за него) потези на Галијани,кај Милан веќе почнаа да се одразуваат и на терен,тоа е тоа,ова што се трупови е чист резултат на лошата трансфер политика.
Се надевам дека Барбара и тие што ќе ги донесе да го заменат Галијани ќе им биде јасно дека треба пола тим да биде набркан и да се одврзе кесето барем за 2-3 позиции во тимот.

Лош е начинот на кој се разделуваат Галијани и Милан ко што кажа тој,можеше да биде малку по елегантно,по класа,се надевам дека тој шмек ќе остане во Милан и после неговото заминување.

Скоро 3 децении,секој фан на Милан мора да му се полони и заблагодари,и нему а и на Берлускони,индиректно ова значи и негово повлекување,колку и да не беше присутен пак беше наш претседател. А Берлускони без Галијани ти е ко Волтер Вајт без Џеси,подобра компарација нема.
Кој знае може некогаш и тој ќе го доживее тоа што тој им го правеше на најдобрите што играле за Милан,некој да го врати назад,никогаш не се знае.
:cuc:

Ее тек сеа ќе биде што ќе биде.

Или ќе паднеме во дупка поголема од моменталнава, нема да видиме светло со години и ќе се радуваме на првото трето место на табела по многу години, таму некаде 2018/19 година, или ќе напраат квалитетен рез, ќе го тргнат сето ѓубре насобрано во тимов, од тип Бирса, Констант и компанија, ќе донесат млади играчи со потенцијал кои колку - толку ќе ни влеат надеж дека Милан може да се врати барем на 60-70% од старата класа.

Ептен наеднаш некако се деси ова и скроз ми е погрешен пристапот. Не гледам логика во тоа да се промени раководството, а да се чува тренерот, иако мислам дека без поддршката на Галијани, Алегри ќе биде во Милан најдолго до јануари.
Не гледам ни како ќе го решат прашањето за негов наследник со оглед на тоа дека сите кои се спомнуваа се под договор со нивните клубови и фактички треба да се купат, што би одело многу тешко. Малдини е слободен, ама се надевам дека нема нему да му ја даат позицијата на ЦЕО.
Мене некако фаворит ми е Албертини. Не дека се разбирам и знам да објаснам зошто ми е фаворит, ама ми е.. :)

Ѓаволска задача остава Галијани зад себе. Неговиот наследник ќе мора да живее и работи со неговата сенка над себе, затоа што го наследува најверојатно еден од најдобрите менаџери во фудбалот досега. Се надевам дека ќе најдат наследник дораснат на задачата.
Ова е промена која е скоро рамна на продажба на клубот, јас, навивачки, се надевам само дека новото раководство брзо ќе се приспособи и консолидира и дека тоа нема премногу да влијае на перформансите на Милан, затоа што ако ни се деси пад од неколку сезони на средина од табела и без ЛШ, се потешко ќе биде да се вратиме горе.

Адриано Галијани, тебе фала ти за се, овој Милан за кој јас навивам и кој ми донел толку радости е твое дело, нервозите ќе ги заборавам. Мислам дека уште долго време нема да се појави маестро за твојата позиција као тебе.

Е Милане, тебе сеа со господ напред, не знам друго што да ти речам.

Nisto ne e vecno. Kolku dobri transferi imase tolku i losi. Redno e za nekoj drug. Veke nekolku sezoni sme ista prikazna vreme bese za promena. ;)

Ете што се дешава од Сексот и Градот. Сега Милан е во раце на распрдена коза и татко и сенилен манијак во аут со светот, единствениот што бркаше работа го отераа, сеа господ на помош.

7686178464_fdc8ea66c7.jpg

Шо како за него ќе напишем кој ќе си замине... А он од Јуни ќе биде нов директор на ПСЖ ја глата ја остаам, па тек тогаш ќе видите кој е Галијани !!

NEWS_1291049803_rui_costa.jpg

Врати се мајсторе, јер си нам сад најпотребниии

Галијани...Човекот кој направи доста Маестрални потези....Човек кој доколку му дадат асален Буџет може да направи чуда...не дај боже да отиде во Псж или Челзи или Сити има да ги направи шампиони....Човек кој 27 години донесе толку многу легенди и кој имаше маестрални потези, Пирло, Сидорф, Гатузо, Неста, кафу, Руј коста, Џорџ Веа, Шевченко , Инзаги , Ибра , Кака, стам, Бобан , савичевич , гулит , бастен , Масаро, рајкард...незнам дали некој друг може да се пофали дека донесол толку многу играчи во еден тим кој испишале историја и станале легенди..... Галијани е првото Жртвено јагне...Секако дека од негде требаше да се почнат промените но мислам дека утнаа на кое место..али ајде само да се надеваме на подобро утре....Ова е или самоубиство или па благослов....останува да видиме.....

Andriano Galliani Grazie per tutti!!! Champione!!!!!
adrianogalliani.jpg

аиаиаиаииииииии како бе, за галијани каов став иам, наместо да исцепидлачам у поголем пост само ќе кажам, бубрег и левово маде плус, ги давам, за да дое у Интер, ќе речев човек ко него да дое у Интер али уникат е мамицата да му ја ебам ќељава.
ќе бидам едномадест без бубрег, али бар фестеров ќе искине у клуб каде на газдата не му се приоритет марокански тинејџерки и бунга бунга забави на сметка на клуб со ваква историја.

Dosta go falevte, mnogu brzo zaboravivte i na gubreto koe go donese ovie 2-3 sezoni. Mesbah, Silvestre, Traore, Taiwo, Konstant, Matri, Birsa..... :D

Иначе се согласувам со Марли...Единствен кој има потенцијал да го смени е Руј Коста ...до сега прави одлична работа во бенфика и носи доста добри играчи...Има репутација има почит во фудбалскиот свет така да сега му е мајката Коста да се врати во милан...
--- надополнето: 29 ноември 2013 во 14:51 ---
Dosta go falevte, mnogu brzo zaboravivte i na gubreto koe go donese ovie 2-3 sezoni. Mesbah, Silvestre, Traore, Taiwo, Konstant, Matri, Birsa..... :D
а што играчи сакаш да ти донесе што земаат под 1 милиони плата и можеш само без пари да го земеш???? Иначе Матри Желба на Алегри а не галијани...

Е за воа највеке ке ми фали човеков , и неговите сумљиви телефонски разговори среде утакмица

ЛЕГЕНДА
5krnr6.jpg

Многу ми се јаки хероиве во фан клубов,ќе чекаат неколку души да напишат више мање слични мислења,после удираат контра а до вчера со најголеми шлајмови ркале по галијани и нубовите што ги носи последниве години.

Али тоа е тоа,чудесниот фан клуб Милан иди контра за што и да е=лајкови/профит. :rolleyes:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom