Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Ако според тебе тренер кој им дал шанса на 2-3 млади играчи(Шиљо и Шарави и Нианг) е ѕвер, тогаш Земан ќе беше најдобар тренер. НЕ идат работите така. И доста бе таа утакмица со барса, ко да е освоил ЛШ да му ебам. Затоа не напунија 2рата утакмица. Неможеш да судиш според тие два фактори, многу е у прашање кога станува збор за тренер. Не му даде шанса на саломон, тогаш треба дае тапа според твојата логика?

Објасни го овој поим, те молам. Мене овој милан на све ми личи, само не на нов.
12 играчи си отидоа прошла сезона... доста од нив беа костур на тимот полседниве 10тина години... ете зашто ти вика нов милан дека се прави.. тим не се прави преку ноќ...потребни се 2-3 сезони за да ссе оправи тимот ко што треба....чист пример се јувентус кои исто така имаа ваков период..мада нивниот беше и полош пошо они завршуваа 6-7 место и не играа ЛШ...сега има сосема нов тим на милан во кој носител на игра е Монтоливо, напред сме одлични...еве ја средина ќе се оправи полека ги имаме монтоливо и дејонг за прв тим сигурни..доаѓа поли, кристанте ќе биде во прв тим исто, наредно лето доаѓа жоргињо...назад е проблемот само што имаме еден сигурен играч за кој сите се согласуваме...Де шиљо...е сега одбраната најверојатно ќе ја оправат наредна година да биде ко што треба..али треба трпение...ете за кој нов милан ти збори дечкото...

по завршувањето на една ера на милан со малдини неста кафу пирло гатузо амброзини итн сега почнува нова ера и тоа баш од 2012-2013 сезона кога ги продадеме и тиаго силва и ибра клучните играчи и неста си замина и имавме мн играчи кој се пензионираа очекуваше се да направат овакво нешто да падне тимо али направиа и нешто ств неочекувано у една полусезона имаа само 3 порази шо е ств големо изненадување е сега и летово се очекува тие шо незаслужуват да си заминат од тимо и ке си заминат сиг само сите мислат еве го јуни и ајде продај 5 играчи донеси 10 милан знаеме од како постое повеке од 1 или 2 звезди не донаса дали малдини беше звезда дали пирло беше звезда гатузо кака шевченко инзаги милан не купува звезди туку произведува не очекувам у наредната сезона у лига на шампиони мн али борба за титула секако
сега ке ми пише некој дека ништо не разбирам и дека сум некој стручњак али реалноста треба да се гледа а не да се лета да си навивач на милан а секој играч шо се донесе се плука по него од дека знаете шо може да изигра тој зар левандовски глупаво игра 4 гола и даде на реал а 2 милиона го купиа дортмунд сега вреде над 20 тоа е тоа јас сум за милан изгубат дрва овај крив онај крив добиат некоја утакмица со барса и еј мн се јаки ајде лига на шампиони ке освоиле

Објасни го овој поим, те молам. Мене овој милан на све ми личи, само не на нов.

Како тоа не ти личи на нов тим ? Да не гледаш снимки од утакмици кај што играат Малдини,Неста,Шева,Кафу,Инзаги итн. ? Оние играчи што го направија Милан тоа ште е од минатото лето веќе ги нема,а и оние требаше да бидат иднината како Силва и Ибра исто така ги нема...на нивно место доаѓа една нова генерација со играчи како Ел Шарави,Балотели,Нијанг,Де Шиљо,Монтоливо и сега од ова лето Сапонара,Кристанте и уште 2-3 играчи што се очекува да пристигнат и ти прашуваш од каде нов Милан.

12 играчи си отидоа прошла сезона... доста од нив беа костур на тимот полседниве 10тина години... ете зашто ти вика нов милан дека се прави.. тим не се прави преку ноќ...потребни се 2-3 сезони за да ссе оправи тимот ко што треба....чист пример се јувентус кои исто така имаа ваков период..мада нивниот беше и полош пошо они завршуваа 6-7 место и не играа ЛШ...сега има сосема нов тим на милан во кој носител на игра е Монтоливо, напред сме одлични...еве ја средина ќе се оправи полека ги имаме монтоливо и дејонг за прв тим сигурни..доаѓа поли, кристанте ќе биде во прв тим исто, наредно лето доаѓа жоргињо...назад е проблемот само што имаме еден сигурен играч за кој сите се согласуваме...Де шиљо...е сега одбраната најверојатно ќе ја оправат наредна година да биде ко што треба..али треба трпение...ете за кој нов милан ти збори дечкото...

ох која иронија. "Нов Милан" со стари навики.
Тие 12 играчи кои си заминаа? беа адекватно заменети?- НЕ! Беа зимани играчи на косопственост 33%, лево уво, нос и десно колено.
Ако новиот милан е продужување на договор на Бонера, задржување на Мунтари, Ночерино, Робињо, Запата(добро ај овој е океј за клупа), Антонини,Констант и тн, тогаш си ја ебавме мајката. А посебно дава надеж новиот милан у кој Черчи, оној од Ница и такви на ним слични ќе бидат земени за кило семки и за левото јајце на Саломон и Ночерино.
И не се занесувај со Жоргињо,Сапонара и пред се Кристанте - овој последниот цела сезона не доби шанса кога беше повреден Монтоливо и Де јонг, и кога единствени ни беа мунтари,фламини и ночерино(и само тој у цела екипа беше плејмејкер каков-таков), а не па да добие шанса кога ќе биде малце "појачан" средниот ред (со поли,сапонара и сенсеи Черчи страшниот играч). Немојте после ко зимево да биде сите се удараа у груди за Саломон, тој јадниот ниедна утакмица не одигра, не го ни видовме, а Ѕакардо одигра ми се чини 1 утакмица, Јепес 13-14(незнам точно) и после на истиот тој сапонара да му биде ампутирано десното колено и дадено на Џенова за Кучка.
Нов милан, секое лето се спомиња, за на крај да завршиме со Ночерино,Траоре,Запата,Констант и нов договор на Абијати, а секако тука се и староседелците Антонини,Јепес и Бонера кои како што гледам не им бега место у иднина за пријателските некој кога ќе се пензионира, ќе бидат зацементирани како Легенди. CurvaSudMilano (и на твојов пост се однесува коментарот пошто не ми текна да те цитирам) :)
Треба голема промена у милан, не само 2-3ца млади играчи кои знак прашалник е дали ќе играат уопште, и некои си играчи на позајмица, или на ко-сопственост.
Се дур не видам чистка у тимот на 7-8 играчи(знаеме кои се) нема да веруем у иднината на милан.(Без разлика дали се замени,резерви или слично).
Поздрав, FORZA MILAN!

ох која иронија. "Нов Милан" со стари навики.
Тие 12 играчи кои си заминаа? беа адекватно заменети?- НЕ! Беа зимани играчи на косопственост 33%, лево уво, нос и десно колено.
Ако новиот милан е продужување на договор на Бонера, задржување на Мунтари, Ночерино, Робињо, Запата(добро ај овој е океј за клупа), Антонини,Констант и тн, тогаш си ја ебавме мајката. А посебно дава надеж новиот милан у кој Черчи, оној од Ница и такви на ним слични ќе бидат земени за кило семки и за левото јајце на Саломон и Ночерино.
И не се занесувај со Жоргињо,Сапонара и пред се Кристанте - овој последниот цела сезона не доби шанса кога беше повреден Монтоливо и Де јонг, и кога единствени ни беа мунтари,фламини и ночерино(и само тој у цела екипа беше плејмејкер каков-таков), а не па да добие шанса кога ќе биде малце "појачан" средниот ред (со поли,сапонара и сенсеи Черчи страшниот играч). Немојте после ко зимево да биде сите се удараа у груди за Саломон, тој јадниот ниедна утакмица не одигра, не го ни видовме, а Ѕакардо одигра ми се чини 1 утакмица, Јепес 13-14(незнам точно) и после на истиот тој сапонара да му биде ампутирано десното колено и дадено на Џенова за Кучка.
Нов милан, секое лето се спомиња, за на крај да завршиме со Ночерино,Траоре,Запата,Констант и нов договор на Абијати, а секако тука се и староседелците Антонини,Јепес и Бонера кои како што гледам не им бега место у иднина за пријателските некој кога ќе се пензионира, ќе бидат зацементирани како Легенди. CurvaSudMilano (и на твојов пост се однесува коментарот пошто не ми текна да те цитирам) :)
Треба голема промена у милан, не само 2-3ца млади играчи кои знак прашалник е дали ќе играат уопште, и некои си играчи на позајмица, или на ко-сопственост.
Се дур не видам чистка у тимот на 7-8 играчи(знаеме кои се) нема да веруем у иднината на милан.(Без разлика дали се замени,резерви или слично).
Поздрав, FORZA MILAN!
нов милан со Шарави, балотели, нианг, Монтоливо, де шиљо, дејонг...ете тоа се 6 играчи врз кои се гради новиот милан...неможеш преку ноќ да очекуваш дека сите играчи ќе бидат адекватно заменети само за 1 сезона....ти сакаш преку ноќ успех... саламон е земен за мали пари и да не игра голема работа...мада има време и за него...додека па Сапанора е платен 6ипол милиони...милан кога дава толку пари за еден играч планира да го игра...исто и со поли....па ќе напоменам јувентус му требаа 3-4 сезони дур се опраи...даваа пари за играчи како Красич, Мело , Диего , Елиа, Амаури....и тоа првиве тројца беа негде 20тина милиони платени а останите по +10милиони...и кажи дали овие играчи им донеса успех... не им требаше време дур ги најдат правите играчи..ако прашаш некој од нив дали веруваа дека јуве ќе земе 2 последователни титули ќе речеа не...така да трпение.... ова е само втора сезона без доста клучни играчи...и ќе треба барем уште 2 сезони милан да биде на врвот ко што беше..така да стрпи се...не е се така лошо...неможе од одма се да се погоди..полека се гради тим...

jamey jasta е тоа е муабетот.. Комплетно се сложувам.

патем еве Алегри (упс Милан) се заинтересирал за Мунтари 2.0 и овој од гана
@Milanello: Milan recently contacted Genoa for their 22-year old midfielder, Isaac Cofie. He's currently co-owned between Genoa and Chievo.

Milan's primary transfer targets are Cerci, Poli and Ilicic. However, the latter is very close to signing with Fiorentina. [GdS]

прва година -1 во место
втора година -2 ро место
трета година -3 то место
четвта година ??????? вгодина за кое место ќе се бориме? за 4 или 5то

jamey jasta е тоа е муабетот.. Комплетно се сложувам.

патем еве Алегри (упс Милан) се заинтересирал за Мунтари 2.0 и овој од гана
@Milanello: Milan recently contacted Genoa for their 22-year old midfielder, Isaac Cofie. He's currently co-owned between Genoa and Chievo.

Milan's primary transfer targets are Cerci, Poli and Ilicic. However, the latter is very close to signing with Fiorentina. [GdS]

прва година -1 во место
втора година -2 ро место
трета година -3 то место
четвта година ??????? вгодина за кое место ќе се бориме? за 4 или 5то
од кај знаеш дека е како мунтари? го имаш гледано како игра?

Сфаќам јас што сакате да кажете ама ако очекувате трансфери на играчи што вредат +30м тогаш додека е време префрлете се во Фан Клуб ПСЖ или Фан Клуб Манечстер Сити.Можете 24/7 да пишувате како не ви се свиѓа оваа трансфер политика што ја тера Милан ама треба да бидете свесни дека со тоа нема да го натерате Берлускони да го одврзе ќесето.Убаво вака си пишувате ама треба да знаете дека Милан од минатото лето кога се во прашање трансферите има друга шема...шема која бара многу трпение и џабе се повторуваат едни исти работи по 10 пати во фан клуб.

п.с И јас сакам тимот ова лето да има едно 200м за трансфери и да се затворат сите дупки ама реалноста е друга и треба сите полека полека да се навикнувате на нејзе.

Castiel не објаснувај друже ке ги видиме од септември шо ке зборат летово се планира да се продадат антонини дидак вила јепес оди во пензија амброзини си оди ночерино исто робињо па неможе бе сите играчи да ги измават да донесат нови тоа на шо ке личе ке завршеме последно место вие мислите ако донесат нови 11 одма 1ви ке бидеме таа екипа треба да се уигра и шом запата за на клупа :pos: човекот е звер лани беше ств столб во италија не сум видел некој по сигурен од него не би го заменил со никој де шилјо го имаме кој уште млад и кевин констант кој е најдобар лев бек у италија а има 23 години шо сакате зборете против човекот највеке ке ме разочарат со тој цивели затоа шо е 30 год али од кај знаеш мош ке се повампире ипак не се глупави тие тренери шо се у милан и сигурно знаат кој треба да игра кој не

од кај знаеш дека е како мунтари? го имаш гледано како игра?

чим само ние сне заинтересирани,
а и не е во подобрите поединци во Киево, јасно ми е..
Не се покажал во киево овде во милан ќе се покаже.

Сфаќам јас што сакате да кажете ама ако очекувате трансфери на играчи што вредат +30м тогаш додека е време префрлете се во Фан Клуб ПСЖ или Фан Клуб Манечстер Сити.Можете 24/7 да пишувате како не ви се свиѓа оваа трансфер политика што ја тера Милан ама треба да бидете свесни дека со тоа нема да го натерате Берлускони да го одврзе ќесето.Убаво вака си пишувате ама треба да знаете дека Милан од минатото лето кога се во прашање трансферите има друга шема...шема која бара многу трпение и џабе се повторуваат едни исти работи по 10 пати во фан клуб.

п.с И јас сакам тимот ова лето да има едно 200м за трансфери и да се затворат сите дупки ама реалноста е друга и треба сите полека полека да се навикнувате на нејзе.

kaj vide da spomnuvam nekoi 200 milioni za transferi? citiraj me! ne tresi bez vrska napamet. idete u psg ili city fan klub. shto postigna so toj komentar? shto trebase da znaci toa? popameten i posreken li si sega koga me isprati u fan klub na city ili psg?

Kако бре не гледате нов Милан? 12 играчи си отишле но не биле адекватни замените :facepalm: Ако тим се склопуваше во една ноќ, ондак Сити и ПСЖ, а еве сеа и Монако ќе бидат најдобрите екипи во светот.

Zaza-Poli, alla Samp può finire qualche giovane

03.06.2013 15:24 di Matteo Bursi articolo letto 13046 volte
Fonte: Tuttosport
© foto di Daniele Mascolo/PhotoViews
46054974f5ce434224c6971972f6cb18-05062-2949380efa673bd8c4523694a3f5f4dd.jpeg

Il Milan vuole chiudere per Andrea Poli e in casa Sampdoria c'è anche un altro obiettivo di lungo corso. Quel Simone Zaza che piace tanto a Via Turati. Con i blucerchiati allora ecco pronta ad essere intavolata una maxitrattativa. A Genova potrebbe finire qualche giovane rossonero. Albertazzi, Fossati e Calvano i maggiori indiziati.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom