Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Абе Питу, па и ти...:) Нема Боатенг да игра на местото на Нијанг бе, ќе играме со 4-4-2 формација, само Шарави и Пацини ќе играат напред. Во среден ред ќе бидат двајца копачи, еден креативец и еден ванаби креативец кој колку-толку знае да дае по некоја топка.

Мене само не ми е јасен Абате. Тој не треба да игра затоа што каков е успаничен и во обични утакмици, мама ќе ни наебе. Остај тоа што, ќе ги упропасти и ретките можности за центаршут.

Иначе дај Боже да го преобратат Верати, ама кажав, мислам дека многу тешко дека ќе успееме да им го земеме на Јувентус.

Иначе Бертолачи од Џенова кој игра страшни 3-4 последни утакмици, изјавил дека као мал навивал за Милан :pos: Овие му го научија трикот на Галијани. Изјави си дека си навивач на Милан и си ги зголемуваш шансите да играш во Милан за бар 40%. :pos:
Не е лош Бертолачи, ја гледам Џенова последно време баш поради тоа што ни е редовен пазар. Против Лацио беше страшен, брз е, знае да дрибла, знае да дае добар пас и има добар шут од дистанца.

aха сигурно ќе го пуштат Верати овие од Псж :)

Од ова и се плашев. Осеќав дека Алегери ќе се испичи на крај со составот и ќе се брани и тоа и ќе се деси.
Абате место Де Шиљо ми е врвот од овој изваден прв тим. Нема нешто што Абате умее а Де Шиљо не. Како мисли да направи од него играч ако на најбитните утакмици го трга на страна.
Боатенг во напад пак како лани нема да има 2 минути контакт со топка, пак како оси ќе му влегуваат по двајца и ќе му ја земаат.
Амброзини што бара да игра утре против Барса не можам да си објаснам, стварно нема што да пружи против нив, ќе го избезумат на средина, црвен ќе направи.
Од каде му оваа определба на Алегри да се брани кога знае дека нема доволно мастраф во екипата за тоа. Со кои двајца штопери он мисли да издржи 90 минути пресинг (пошто овој тим што го вади е спремање за тоа )
Извесно е дека ќе не елиминираат, ама ако не елиминираат срамно нема догодоина да биде тренер, тоа веќе се осеќа, а и имињата за замена му се спомињаат веќе ( Денис Манџа по препорака на Саки и Донадони )

Ни мене не ми се свиѓа тоа што ќе менува формација. Пред некој ден сам изјави дека Милан ќе ја игра својата 4-3-3 формација и мислам дека таа е добра за ваква утакмица, од проста прична што скоро секогаш е трансформирана во 4-5-1, Шарави и Нијанг ќе бидат мотивирани и повампирени да помагаат во среден ред и одбрана како што тоа го прават секогаш кога играат.

Абате пред Де Шиљо утре никад нема да му го простам на Алегри.

Мислам дека правилна мотивација на Боатенг утре може да му значи пресврт во сезонава. Почна малце по малце да личи на нешто на терен, а тој е играч кој функционира на мотивација. Ако е правилно психички спремен за утакмицата и дај Боже, да му перне некој шут утре или на дербито во недела, ќе ја крене формата и ќе ја сврти сезоната наопаку.
Немаме во средина некој кој заслужува да му се верува појше отколку на Боатенг. Тек Мунтари не сакам да го видам!

Ни мене не ми се свиѓа тоа што ќе менува формација. Пред некој ден сам изјави дека Милан ќе ја игра својата 4-3-3 формација и мислам дека таа е добра за ваква утакмица, од проста прична што скоро секогаш е трансформирана во 4-5-1, Шарави и Нијанг ќе бидат мотивирани и повампирени да помагаат во среден ред и одбрана како што тоа го прават секогаш кога играат.

Абате пред Де Шиљо утре никад нема да му го простам на Алегри.

Мислам дека правилна мотивација на Боатенг утре може да му значи пресврт во сезонава. Почна малце по малце да личи на нешто на терен, а тој е играч кој функционира на мотивација. Ако е правилно психички спремен за утакмицата и дај Боже, да му перне некој шут утре или на дербито во недела, ќе ја крене формата и ќе ја сврти сезоната наопаку.
Немаме во средина некој кој заслужува да му се верува појше отколку на Боатенг. Тек Мунтари не сакам да го видам!

Де Шиљо до пред некое време беше повреден,можно е да не е спремен за толкав напор за со Барса башка и видете го распоредот,на Милан му престои пеколен период.
Друго сеа испаѓа информација дека Фламини го заебал мускулот :pos:

--Шарави--Бојан--Нианг--
-Боатенг-Монтоливо-Фламини

Ама се сомневам во ова,еве и Фламини се повредил.

Сфаќате ли дека не праи разлика дали ќе игра амброзини,мунтари,фламини или абате? сеедно е бе луѓе. Реални треба да бидеме, ќе си испаднеме. Само ЧУДО не вади (чудо у коешто ја веруем на 500 денари дека ќе биде 1X утре) ....
Единственото нешто што може да ја направи разликата за милан утре е мотивацијата, ништо повеќе. А и да изгубиме, пак сме поголем клуб од што барса некад ќе биде :) ....
И би му дал предност на абате пред де шиљо, заради искуството. Ако игра де шиљо нема да пројдеме центар по десна страна, исплашен е да тргне напред.
Што знам, и у овакви моменти треба малце ризик да се преземе од алегри, не пичкарски со двајца деструктивци. Мое предвидување утре ќе биде нерешено. Дај боже нианг гол да даде... ептен е ѕвер детето! :)

Мало скренување од темава за Барса.. http://martina22acm.wordpress.com/2013/02/19/milan-emotional-experience-for-me-real-madrids-kaka/
Си кажа кои му се најдобри и најтажни моменти во Милан + потврди дека требало да се врати минатиот месец... Играше со Рајо и више човек колку и да убедува дека сеуште го има тоа "нешто", па глупиот Мурињо ќе си игра со него.. Единствена надеж е летово :) Напад ЕлШа-Бало-Нианг, а зад нив Кака.. ауу :D

Мало скренување од темава за Барса.. http://martina22acm.wordpress.com/2013/02/19/milan-emotional-experience-for-me-real-madrids-kaka/
Си кажа кои му се најдобри и најтажни моменти во Милан + потврди дека требало да се врати минатиот месец... Играше со Рајо и више човек колку и да убедува дека сеуште го има тоа "нешто", па глупиот Мурињо ќе си игра со него.. Единствена надеж е летово :) Напад ЕлШа-Бало-Нианг, а зад нив Кака.. ауу :D
Aко прифаќат плата од 3милјони и ако го дает Реал за џабе па и зашо да не дојт...

Aко прифаќат плата од 3милјони и ако го дает Реал за џабе па и зашо да не дојт...
он има више прифатено.. али овие забеганите од Реал.. ем не му даваат да игра, ем не сакаат да му даваат плата од 10 мил .. епа сега :) платата беше догов на 5-6 мил. а и мислам дека е таман.. барем според мене.. кога може еден Робињо, што сезонава 2 пати настапил да зема исто толку - тогаш зш не некој што ќе ирга голема улога во клубот? :)

он има више прифатено.. али овие забеганите од Реал.. ем не му даваат да игра, ем не сакаат да му даваат плата од 10 мил .. епа сега :) платата беше догов на 5-6 мил. а и мислам дека е таман.. барем според мене.. кога може еден Робињо, што сезонава 2 пати настапил да зема исто толку - тогаш зш не некој што ќе ирга голема улога во клубот? :)
Од кај знајш дека ќе игра голема улога од тимот? Можит бетар од Робињо ќе е.
Реков, зимава се трпеше да одвојат и 7-8м за него, ама од лето само за џабе да дојт поинаку не.. Плата нормално помала од таа на Балотели и Монтоливо кога веќе ги редиш на исто рамниште.

Мене Пацини не ми е јасно што бара во прв тим. За мене најлогично е Нианг да биде прв шпиц. Пацини нема играно 1 месец фудбал.

младите тепале 2-1 стрелци се црнецот што даде гол како Веа :) и Ганц..следно коло играат против Јуве Стабија кој ги добија Јувентус :)

Пацини незнам како може да игра и ја мислев дека Нијанг би играл шпиц, Шарави лево а десно Боа.

На 21 играме со Јуве Стабиа за Виареџо купот. Доколку победиме и против нив во полуфинале ќе играме со подобриот од Џенова - Андарлехт.

Робињо за што го зачуваа Зимава ? Нели беше за утакмицава,срамота е ова више,колку и да не е во форма на оваа утакмица треба да игра.
Можеа некои 7-8 мил. да земат,сега на Лето за 2-3 ќе го пуштат како Дињо.

Моја желба за со Барса е ова :​
Абиати​
Де Шиљо Мексес Запата Констант​
Монтоливо Фламини Боатенг​
Бојан​
Нианг Шарави​
Играта секако ќе биде максимално дефанзивна и шансата ќе ја чекаме од контри па затоа најдобро ќе биде во тимот да имаме брзи играчи.Гледам дека не ви се свиѓа тоа што ќе се браниме ама единствениот начин за да ја поразиш Барса е автобусот пред гол и моли се да не им оди реализацијата плус кога ќе ја почнат нивната игра со пасови никој нема да не праша дали сакаме или не сакаме да се браниме.​
Бојан би требало да игра пред Пацини заради брзината и пред се мотивацијата,а ние со недостатокот на квалитет ќе треба да се вадиме на мотивацијата кај одредени играчи.Шарави и Нианг против Киево и Сиена трчаат постојано напред назад и се максимално мотивирани,а со Барса реално треба да се очекува 2 пати поголема борбеност.Де Шиљо пред Абате во секое време би го играл.​
Колку и да ги бараме позитивните страни треба да знаеме дека шансите за да ја изненадиме моменталнава Барса ни се минимални.Нека изиграат машки и со срце утре па што биде нека биде.​
п.с Највеќе ми е страв ако изгубиме да не паднат психички играчите па се што направија до сега да отиде во неповрат,а после Барса имаме многу важни утакмици со Интер и Лацио и ако тука влезат психички разнишани може да биде ептен заебано.​

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom