Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Најверојатно Запата ќе стартува од прва минута во недела.(y)

BAVE267CQAASoPI.png

Шарави 14 гола - Боатенг 1 гол,а имаат ист број на шутеви.

Fabricio Coloccini has asked to leave Tyneside.

Еве ви и стопер, овој ваш беше едно време :D

Fabricio Coloccini has asked to leave Tyneside.

Еве ви и стопер, овој ваш беше едно време :D

Сака да се врати у Аргентина овој, а да беше наш на времето му ебем фризурата
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 16:55 ---
Pato is presented to the Corinthians: "I'm finally happy"

Циганче расипано неблагодарно, да даде Господ никад глава да не дигнеш од повреде ти ебем копилето...

Никако да го форсираат Шиљо лево, за да би играл десно Абате. Шиљо треба стандардно да си игра десно, а лево само принудно. Штом во овој момент е подобар од Абате, не постои никаква логика да се спречува неговиот развој и да не игра на позиција каде најприродно се чувствува.

Бев против продажбата на Абате, но после овие неколку месеци и влетувањето на Сантон како опција се менуваат работите. На Абате му се потребни повеќе натпревари за да прикаже солидна партија, тој не е играч кој може да седи на клупа неколку натпревари, а потоа да одигра добар натпревар. Башка Сантон игра и лево и десно што е голема предност, а и може Милан и да профитира нешто финасиски од овие зделки. Милито ќе биде најразочаран, освен Маикон немало друг десен бек кој му дал толку асистенции. :)

Со Верати беше доста специфична ситуација, излегоа муабети дека Милан го прател некоја година и пред да блесне во Пескар, а и Алегри имаше желба да го донесат. Проблем беше што Милан тогаш уште не беше расчистил што треба да се прави со Ибра и Силва, а покрај скапи играчи се насочуваше на смешни трансфери како тој на Траоре, а и Верати пушташе муабети дека навива за Јуве и таму сака да игра, на крај се појави и ПСЖ и ги зезна сите во Италија. И желбата на фудбалерот е доста битна, еве примерот со Сапонара кој некое време се поврзуваше со Интер, а на крај заврши во Милан. Ако ништо друго барем уште се способни да го победат Интер кога се работи за вакви трансфери. :)

Мене ме нервира што Галијани се однесува како секој нов трансфер период да нема никаква врска со претходниот. Сега требаше да трошат пари од летото, а според тоа што читаме излегува дека тие размислуваат како парите кои што сега ќе ги земат да ги инвестираат. Па добиваат една рата од Пато и ја даваат за Сапонара, планираат да го продадат Абате, за да дојде Сантон. Добро, се работи и за тактички изјави, па никој не може да се клади дека Абате, Робињо, па и Боатенг ќе останат во Милан. Само пред некој месец изјавуваа дека Пато ќе остане во Милан и тоа после средбата со неговиот агент, а се насетуваше дека ќе си оди.

Лоди е добро решение, подобро е него да го имаат во тимот од Фламини, Траоре и уште некој таков.

Но, проблем е што на Милан му требаат засилувања за прв состав, некои што навистина ќе донесат квалитет, а не само некакви закрпувања.

Иако тешко е сега да ти продадат некој добар играч кога екипите се борат за тиутули или за подобар пласман кој води во Европа. Левандовски, Един, Балотели, тоа се напаѓачи кои летово најворајатно ќе менуваат средина, но сега тешко дека ќе прифатат да ги продадат и да изгубат тимовите на квалитет.

Saponara во Milanello

Galliani: Boateng is not for sale

Genoa chief downplays Perin-Milan rumors
"We didn’t talk about transfers. It was just a meal between friends," he told Sky Sport Italia. "Perin to Milan? The boy now needs to be left in peace so that he can show people what he can do. We’ll see what happens in the future."

Another player linked with a Genoa exit is Juraj Kucka, but Preziosi is adamant that nobody will be on the way out as the Rossoblu look to stave off relegation.

"We cannot possibly sell anyone this month because we need to stay up and we cannot

Ни Перин ни Куцка ма да ги потпишат.Боа и Абате остануваат.
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 18:43 ---
Nuri Sahin позајмен(вратен) во Дортмунд.Ништо и од него.
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 19:00 ---
Рома ни ја одбиле понудата за Дестро
Roma Reject Two Offers from AC Milan
Milan also offered to exchange Marco Amelia for Stekelenburg, who has lost his place in the Roma starting lineup.
Roma however are looking to sell Stekelenburg for outright cash, and are not looking to sell Destro any time soon.
Амелија за Стеклембург,па Рома не се до толку глупи.
И само се надевам дека на крај нема да ги земат Лоди и Закардо.

Ми мирисат дека пак ќе чекет 31 да дојт за да земет нешто шо ќе останит на попуст.
Криво ќе ми е за Стеклембург, добар голман е, измислен е за Амалија. И да доплатат нема да бидит на одмет воопшто.
За Дестро ладен сум, пошо го имаме Нианг, нема простор доволно и за овој, а не камоли уште некој како него да дојт.

Јас сум за овој проектов за подмладување и особено за италијански Милан, ама без искусни и квалитетни имиња секој тим не може. Ние имавме застој во смена на генерации и сега уште долго нема да може да се оправиме и тоа ќе биде нашиот проблем. Од овие сега нема носител на игра на секоја позиција на теренот, врз кој ќе се надоградуваат други играчи. Потребни се барен 3 ца околу кои се прави тоа по еден за одбрана, средина и напад, а кај нас немаме такви. Се се ротираат играчи, се повредени, вон форма, каша попара. Кога ќе добиеме таков костур на тимот, мислам дека ќе тргнат работите.

Мене ме нервира што Галијани се однесува како секој нов трансфер период да нема никаква врска со претходниот. Сега требаше да трошат пари од летото, а според тоа што читаме излегува дека тие размислуваат како парите кои што сега ќе ги земат да ги инвестираат. Па добиваат една рата од Пато и ја даваат за Сапонара, планираат да го продадат Абате, за да дојде Сантон. Добро, се работи и за тактички изјави, па никој не може да се клади дека Абате, Робињо, па и Боатенг ќе останат во Милан. Само пред некој месец изјавуваа дека Пато ќе остане во Милан и тоа после средбата со неговиот агент, а се насетуваше дека ќе си оди.
Исто.

Значи мама ебаа од земање пари,платниот список двојно може и повеќе им се намали,а ништо не инвестираа.

Тоа ме нервира ако и овој период ги изебат навивачите во здрав мозок со проекти,подмладувања и таленти стварно арам да им е. Ова на Берлускони посебно се однесува и неговите 100 разбојници,овај таленти.

Дестро не ми се свиѓа по играта мислам дека Освалдо би дошол далеку подобро но нашиве абер јок..ќе си земеме некој непознаница и готово,а можат за помали пари да склопат солиден колку толку тим со Наинголан,Огбона и еден напаѓач ако си оди Робињо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom