Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Пеп не е тренер што би се нафатил да го губи времето со просециве што ги имаме во тимот
Абее у пичку матер шо да ти кажуем.... шо го напраевте вие бе Пеп? Ќе го губел времето со просеците како не, него треба чест да му представуе што би го водел Милан, и ако е вистински тренер да го извади Милан од кризава а не дал ќе сакал, ако нејќе нека седи дома, нека иде нека води готови тимови ко Сити, ПСЖ, Барса, Реал.... со такви играчи и Лимени може, барем нема да се нервира многу :D

Гвардиола не е Рудолф Шпиц,нашиве аматери Господ не ги оправа.

Со овие играчи толку,10-то место им е врв. Ќе изгубат брдо пари зошто нема да играат л.ш. и на крај во загуба ќе бидат од продажбата на силва и ибра. За 65мил. да ги продадеш најдобриот шпиц и дефанзивец во светот......Милан ли е Керфур ли е.

Нека си тера алегри,тој си ги тренира играчиве 3 години,си знае што гомно се. А ако го избркаат со сласт нека им ги земе парите и ич кур нека не му чуе за Милан,зошто после онакво дупење,проекти,иксови,и шиткање на најдобрите играчи треба да бидат среќни што уште имаат тренер на клупа. Ако не тука е носоња,вечниот асистент ќе го оправа милан,малку е што ништо не придонесува ко асистент па сеа треба и на клупа да седне.

хе Гвардиола,и него ли ќе го заебат со лажни ветувања ? И што после и да сака да остане да го избркаат на сила зошто на свињаслони ќе му докурчи да го плаќа по 6 мил.по сезона ?
Кого да дојде да тренира,она е брука да се нарече тим бе да ти ебам.

Пропаѓа Милан,тоне ко титаник,само некој што се дрогира ќе тврди спротивно,секој неутрален што има барем површно познавање од фудбал ќе ти го каже истото.

Курва Суд вистинска курва,и нив им чуе колку што на берлускони му чуе, Алал да им е.

Се случува промена на генерации која требаше да се случи пред 5 години и тимот падна у тешки срања поради тоа одложување на работите и сега очекувате да цветаат ружи и се да е розево?

Дај соземете се,ваквиот период ќе потрае а ако имате вишок енергија и пцовки тогаш продолжете си со исто темпо.
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 10:30 ---
Гвардиола каде и да оди ќе бара целосна слобода што значи во случајов со Милан, Галијани да е негов потрчко, водносач и марионетка, тоа е проблемот кај италијанските клубови што ова не го дозволуваат, само Мурињо ја имаше таа слобода во Интер и видовме што успеа да направи а сега гледам дека и Јуве планираат со новиот договор на Конте кој ке истече во 2018 да му ја дадат таа слобода, нешто што Ферги со години го има во Јунајтед.

Плус, Гвардиола е тренер кој минимум ќе зима 6м евра по сезона ( во Барса 10 зимаше ), уште еден минус за него у италијанска екипа.
Да се надеваме дека италијаниве ќе ја следат модата и ќе биде поарно,него што бидна со прање лига за резервните тимови,имаш инфо?
Некако стиши таа работа..

Kao demek mu ponudile na Pep 80 mil za trosenje u Januar :pos:

Da ne gi prodadea Silva i Ibra, i da mu dadea na Maks 80 miliona letovo, ce bevmo sea na nivo na Barsa i Real, i ce im se smeevmo na drugive u ligava, ali aj...

Bash da vidimo so ce ispadne od cirkusov, ja jedino gleam u situacijava, Pep da go svati Milan kao predizvik, posto imase mnogu skepticizam okolu toa deka Barsa bila premnogu jaka, a ne on dobar trener, eve i rezultatite na Tito idat u polza na tia muabeti...

Mada ja pak ce kazem, Pep ne go sakam, Maks si go sakam, neka mu dadat na nego 80 miliona, pa togaj ako zaebe rabota neka go izbrkaat, prvata sezona so 50 miliona za zasiluvanja, donese titula...

Пеп ви е добар избор пошто нема проблем да донеси играчи од младинците во прв тим,а вие имате неколку многу солидни играчи јас колку шо го имам гледано Милан

Абее у пичку матер шо да ти кажуем.... шо го напраевте вие бе Пеп? Ќе го губел времето со просеците како не, него треба чест да му представуе што би го водел Милан, и ако е вистински тренер да го извади Милан од кризава а не дал ќе сакал, ако нејќе нека седи дома, нека иде нека води готови тимови ко Сити, ПСЖ, Барса, Реал.... со такви играчи и Лимени може, барем нема да се нервира многу :D

Нема ние што да го правиме Пеп зошто човекот сам си се направи еден од најдобрите.Некој ќе рече со тие играчи и јас ќе бидам најдобар но и многу други тренери имаат супер играчи па не му се ни до колена.Точно е дека треба чест да му биде што ќе води еден од најдобрите тимови но кога тој тим моментално е во ист кош со Палермо и Аталанта тури му пепел на тоа ‘‘најдобриот‘‘.На стара слава не треба курчење и затоа треба да се прифатат условите на човек што може да направи еден шампионски Милан,а Пеп е вистинскиот човек за тоа.

Kao demek mu ponudile na Pep 80 mil za trosenje u Januar :pos:

Da ne gi prodadea Silva i Ibra, i da mu dadea na Maks 80 miliona letovo, ce bevmo sea na nivo na Barsa i Real, i ce im se smeevmo na drugive u ligava, ali aj...

Bash da vidimo so ce ispadne od cirkusov, ja jedino gleam u situacijava, Pep da go svati Milan kao predizvik, posto imase mnogu skepticizam okolu toa deka Barsa bila premnogu jaka, a ne on dobar trener, eve i rezultatite na Tito idat u polza na tia muabeti...

Mada ja pak ce kazem, Pep ne go sakam, Maks si go sakam, neka mu dadat na nego 80 miliona, pa togaj ako zaebe rabota neka go izbrkaat, prvata sezona so 50 miliona za zasiluvanja, donese titula...

После продажбата на Ибра и Силва да се потрошеа тие 80м ќе им се смеевме на сите во лигата,а со овие 80м плус Ибра и Силва во тим ќе им се смеевме и на сите во Европа.
И ја би да остане Алегри но ако Берлускони вложува пари во тимов ако и само ако Пеп е на клупа тогаш со две раце би го прифатил.Кажав и во претходниот пост дека такво нешто нема да биде фер спрема Алегри но ако замислата на управата е да се ударат темели на новиот Милан со Пеп на чело на тимот тогаш нека доаѓа.

Marli od kaj citas ova be? Od ona milan-bg so beshe?:pos::pos:

Ljube is that you?

Milannews.it, ne citam takvi sranja, samo na tviter gi objavuvaat naslovite, i kratok opis, uste pred da ja stavat statijata na sajtot....

Sea posledno e deka na gospodza Gvardiola mnogu i se svidzala idejata za Milano..

Milannews.it, ne citam takvi sranja, samo na tviter gi objavuvaat naslovite, i kratok opis, uste pred da ja stavat statijata na sajtot....

Sea posledno e deka na gospodza Gvardiola mnogu i se svidzala idejata za Milano..
Ехее колку госпоѓи изјавиле така :D :D

Зимава/летово пак ќе има чистка,буџетот ќе е олеснет па Гвардиола нема да е невозможен но на крај може и со Бенитез да завршиме.

Тоа со 80те милиони е смешно пошто Милан многу вложува у младите па од Гвардиола би очекувале да извади се што извади од на Барса младите.

Мезбах,Траоре и Робињо ќе напуштале у јануари ко што читам и Констант ќе го врателе а ги имаат пикирано Струтман* и некој бразилец од Сантос.

*Не ме држете за збор ама мислам дека неговиот агент излезе со изјава дека малиов напуштал у Јануари 100%

Абе пак ги измешавте апчината? Каков Гвардиола бе, каква чистка, какви 80м буџет..
Веќе све ми е смешно, веќе видено, ќе дојдеше Капело и него ќе му даеа голем буџет, па ќе дојдеа Гансо, Стротман, Хамшик, Хумелс и Кришито, а Ибра и Силва уште ќе играја кај нас.

Ако во јануар сме над 10та позиција, и да се потрошат 100м на трансвери, пак нема да обезбедиме ЛШ, дур се склопи тимот лајна гомна...
Со продавањето на Ибра го изгубивме него , Ночерино и Боатенг, со Силва него и целата одбрана. Огромни грешки направи Милан, сега тие грешки на Галијани и Берлускони му се враќаат од глава, во безилезна ситуација се и тие, или ќе се троши или ќе се продава тимот, друго нема, зошто со овој Милан полн со просеци, само ќе плаќаат загуби, и никогаш нема да профитираат. По изводливо ми изгледа да земат да продадат акции на некој богат, или целосно да го продадат клубот одколку сами тие да инвестираат во трансвери.

Да го надопуним Клипче со шпекулациите, Робињо ќе се врати у Сантос зимава (ваљда ако продолжи со ваквата форма) а од Сантос Милан ќе го пробаат да го земат Фелипе Андерсон.

У одбраната пак се спомнуе Мбива, а покрај него и Федерико Пелусо од Аталанта.

И изгледа последна шанса Алегри да го спаси гзот е победа против Лацио

Голманот од Арсенал Вито Маноне изјавил дека еден ден би сакал да брани за неговиот омилен клуб - Милан :D

Главната грешка заради која што овој Милан е до овој степен очаен е направена пред 5-6 сезони.Додека го имавме оној тим што газеше низ Европа требаше да се бараат млади играчи што ќе бидат замени и наследници на оние од прв тим после завршувањето на нивната ера во Милан.Тајмингот за смена на генерации воопшто не беше запазен од челните лица на клубот и тоа е главната причина поради која што денешниов Милан не е ни сенка на оној Милан од пред 5-6 сезони.Летоска кога дојде ножот под грло им текна дека во Милан треба да се случи таа смена на генерации и се решија да ги продадат сите оние играчи што го држеа Милан низ времето и како нивна замена во паника се донесоа денешниве просеци.Кога еден тим ќе се ослободи од 15 играчи што воглавно биле првотимци се добива денешниов резултат т.е резултат кој што вика дека Милан не е кадерен да заврши ни на првите 5 позиции во лигата која што полека но сигурно излегува од топ 3те лиги во светот.

Робињо може ќе се врати во Сантос(не дека ќе фали,не му се игра веќе во ваков тим без амбиции се гледа)само тој Андерсон нема шанси да дојде кај нас,барем не годинава и не ако нема еу пасош.

Иначе некој спомна за Стротман дека сме го пикирале,гледам и на миланњус почнаа со статии за него,тој демек бил договорен уште од летото,плус Браида отишол да го гледа кога играа ПСВ-Наполи.....само тој и Витсел го гледаше и се беше средено да го земат за 7-8 мил. и се случи.......well Милан.

Според мене,Мбива и Јармоленко ќе дојдат ко слободни на лето или ако сме ептен беда и ако почне револуцијата со Пеп :D уште во Јануари за две кила грав.Од тие двата леви бека со кои не поврзуваат,Антонели и Пелусо ја би за Пелусо зошто е многу боље во дефанзива,мада безобразна желба ми е Кришито. :icon_lol:

Марли спомна,вистина кај е Пејо бе ? Пејо знам дека не читаш не биди дунда сподели ги твоите ставови во врска со нашиот скапан тим ! Исто и Синдикат и Жути и Маск и Дим4е повеќе да пишуваат нема да биде на одмет. Порано и во фан клубов беше друго......сеа ќе дојде нино надуван и ќе ни пере мозок ебате. :(

се заебавам нино,не деј да се тревожиш. :icon_lol:

Има некои фанови гледам уште сонуваат за Малдини, Пирло, Шева, Гатузо, Инзаги, Кака и компанија . . завршено е нивното време. . тоа беше друг Милан, друга игра, друго време. . Мене лично ми легна на душа продажбата на Пирло, како и сите што ги продадовме ова лето, но најмногу ми беше драго за Сидорф. . Здосадено ми беше да ги гледам како се влечат по теренот и ја уништуваат играта (особено Сидорг). . Заврши тоа ,,нивно,, време .. Се знаеше одамна дека ќе дојде и крајот на нивното време и дека ќе ни треба време за ,,реконструкција,, на тимот. . Е па дојде тоа време, а наше е само да чекаме да видиме што ќе се случи. . Да, ќе потрае, ама што е тука е ..
А па и ние не сме толку лоши . .кога го гледам составот на Интер ми се чини дека уште подолу се од нас. . Самуел уште им е одбрана, Камбиасо, Занети исл. . Не е повеќе италијанскиот фудбал тоа што беше. .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom