- Член од
- 16 август 2007
- Мислења
- 1.936
- Поени од реакции
- 1.687
Валоти е страшно талентиран играч. Со стилот на игра потсеќа на Кака 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ека ке биде промовиран наредна година во прв тим...или он беше или кармона незнам за кој кажа галијаниВалоти е страшно талентиран играч. Со стилот на игра потсеќа на Кака![]()
Јас мислам дека 2цата ќе бидат промовирани.Валоти е многу добар играч, среќа што го имаме во младинскиот тим од него може да испадне добар играч.Овој Кармона го земавме од Барса ако не се лажам, така да и од него може да биде нешто, мислам крило играше...Ќе видиме идната сезона здравјемислам дека ке биде промовиран наредна година во прв тим...или он беше или кармона незнам за кој кажа галијани
Значи кога ќе прочитам некој да кажува како нешто било вештачки направено, ми се превртува желудник. Па момче младо Сити, Челзи и ред други фудбалски екипи ширум Европа каде што се влезени арапски милијардери не постојат од пред 10 години па да бидат направени вештачки така да никаков резон ти нема муабетов дека е направено вештачки. Фудбалот е чист бизнис денеска не дека порано не бил ( хинт, чист пример Парма ), фудбалските клубови денеска се фабрики со 500 + луѓе вработени во клубовите. Па многу јасно дека неможат да купат некој од 5те водечки тимови во Европа затоа што едноставно не биле поставени на продашба ( а кога ќе бидат тогаш ќе видиме ). Многу ми тераш муабет без никаков резон , јас искрено те доживувам како љубоморно чоече чим со ваков гнев пљукаш по играчи и ги омаловажуваш ( а тие двајца играчи Џеко и Агуеро им донесоа титула на Сити годинава во ПЛ и неизмерна среќа на навивачите ) нивните квалитети според мене вредат секој цент што е потрошен за нив, а не дека и Инзаги пред 12 години не беше донесен во Милан за 30м евра ..
Овој вториов дел од коментаров .. Милан како што градел на времето шампионски генерации ( со трошење на милиони и милион евра ) така тоа го прават сега тие шеици, руси, американци и ред други бизнисмени, за тоа дај молим те не биди контрадикторен, размисли бар на кратко што тачно пишуваш. Без носење засилувања, квалитетни, талентирани ти едноставно денеска не си конкурентен не е тоа од денеска тоа е така во последниве 20 години само што трансфер пазарот е испревртен до немај каде тоа е сосема друг муабет.
Ај последниов болд само на момент размисли што си напишал и како тоа на било кој од овие што си ги потенцирал е потрошено просечно за да биде донесен во Милан, не те сваќам искрено друже премногу си контрадикторен, незнам што сакаш да ми продадеш дека со носење на Ригони, со трпење на Антонини во тим веќе 5 години ( откако си отиде Анчелоти, пробуваше да го избрка од тим го даваше на позајмници али џабе ) Милан може да им парира на оние од врвот на Европа ? Биди среќен што до пред 5 години Милан можеше да ја освој ЛШ, повеќе неможе а како што иде работава се повеќе смрди таа работа.
Бар пред 12 години во тим со Козмин Контра, Лаурсен, Умит Давала, Хави Морено, Хозе Мари се знаеше дека полошо од тоа неможе да биде и дека ќе се тргне на подобро, се донесе Анчелоти како тренер се направи цел нов проект се потрошија брдо пари за Милан да биде успешен, а се додека истава слика не се повтори ќе бидеме само мачкина кашица за Европскиот врв, па нека се чуди и понатаму Берлускони зашто Милан се бранел а не напаѓал.
Да те потсетам само дека Сити годинава отпадна од групата каде што беше Наполи. ПСЖ ја изгуби титулата од еден Монпеље. Ти мислиш дека нивните стотици милиони вредат и тоа е твое.
Мојот “резон“ е дека верувам на управата, не се занесувам со трансфери ала менаџер,оптимистичен сум за иднината на Милан, не очекувам титула и врв на Европа секоја година
Ги бранам Берлускони и Галијани затоа што досега ми дале далеку појше причини и мотиви да се радувам, многу појше докажувале дека знаат што прават отколку спротивното.
Оф мори мајко, не гледам ни еден мој збор кој има навредливи тенденции .. Се гледа дека си премногу суетна личност со очигледно големо его.
Што понатаму да дебатираме, прочитај си го болдираново твое мислење.
Оптимист си за иднината на Милан и не очекуваш титули секоја година во Европа ? Додека Милан последен пат титула во Европа освоил 2007-ма година, од тогаш натаму едвај поминува 1/8 финале и ти си оптимист ? Или јас имам сосема друга дефиниција за зборот оптимист или ти си сосема грешка. Моментално тимов е раштиман до немај каде. Пред 2 лета и јас бев оптимист кога Милан потпиша со играчи кој ти даваат надеж да бидеш оптимист но управава скроз ми ја уби таа моја оптимистичка настроеност со нивното штедење и носење на парталковци во тимов. Мислење неможеш да ми наметнеш затоа што ни е сосема различно.
Кога ќе си отидат некој играчи летово немој да дојдеш тука и да кукаш за управата на Милан, туку да продолжиш да ги бодриш и Галијани и Берлускони.
Ајт, останими поздравен немам намера понатаму да влагам во дискусија со тебе.
И дајте више оставите ме да си им верувам на тие кои сакам. Дали ум во право или не, јас сносувам последици. Не ве терам вас да мислите како мене. Ако сакате дркајте на шеиците и на парите нивни слободно. Јас ќе бидам на страната која ќе ја одберам.
Па то бе друже..Јас го почитувам твоето мислење и верувај во кого сакаш,сигурно нема да се обидувам да ти наметнам друго мислеше зошто секој има право на свое.Ти имаш доверба во нив јас немам и затоа те цитирав и немав никаква намера да се обидувам да ти смена мислење.Има време долга е сезоната па самите ние ќе видиме дали сме имале право или не.Форумов е за секој да си го каже своето мислење и да се продискутира за тоа така да без нервози.![]()
Галијани нема никаква вина зошто тој чека пари од Берлускони и од оние 50 евра што му ги дава за трансфери ќелавиов може да се каже дека прави чуда.
Проблемот е што се шитка муда за бубрези не дека не ги сваќаме ние. Како можност за успех и застанување на Милан на нозе ги посочуваат младинските категории и инвестирањето во тој сектор. Тапијаши се, муабетов го слушам од 2007ма и од тогаш до сега требаше да има било каков резултат. Ама не токму спротивното нашите младинци се раздадени низ цело калчо и никој тренер до сега не им укажува можност. Епа глупо е више да им ги слушам муабетите за Кармона за Валоти за Ганц, Албертаци, Ели, ...Убаво кажа Нино имав интересно линкче постирано но кој да чита. Џабе ви се дискусиите,Милан нема да троши а Берлускони и Галијани ќе останат тука. Соочете се со тоа и идеме напред![]()