Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
мислам д
Валоти е страшно талентиран играч. Со стилот на игра потсеќа на Кака (y)
ека ке биде промовиран наредна година во прв тим...или он беше или кармона незнам за кој кажа галијани

мислам дека ке биде промовиран наредна година во прв тим...или он беше или кармона незнам за кој кажа галијани
Јас мислам дека 2цата ќе бидат промовирани.Валоти е многу добар играч, среќа што го имаме во младинскиот тим од него може да испадне добар играч.Овој Кармона го земавме од Барса ако не се лажам, така да и од него може да биде нешто, мислам крило играше...Ќе видиме идната сезона здравје :)

Значи кога ќе прочитам некој да кажува како нешто било вештачки направено, ми се превртува желудник. Па момче младо Сити, Челзи и ред други фудбалски екипи ширум Европа каде што се влезени арапски милијардери не постојат од пред 10 години па да бидат направени вештачки така да никаков резон ти нема муабетов дека е направено вештачки. Фудбалот е чист бизнис денеска не дека порано не бил ( хинт, чист пример Парма ), фудбалските клубови денеска се фабрики со 500 + луѓе вработени во клубовите. Па многу јасно дека неможат да купат некој од 5те водечки тимови во Европа затоа што едноставно не биле поставени на продашба ( а кога ќе бидат тогаш ќе видиме ). Многу ми тераш муабет без никаков резон , јас искрено те доживувам како љубоморно чоече чим со ваков гнев пљукаш по играчи и ги омаловажуваш ( а тие двајца играчи Џеко и Агуеро им донесоа титула на Сити годинава во ПЛ и неизмерна среќа на навивачите ) нивните квалитети според мене вредат секој цент што е потрошен за нив, а не дека и Инзаги пред 12 години не беше донесен во Милан за 30м евра ..

Овој вториов дел од коментаров .. Милан како што градел на времето шампионски генерации ( со трошење на милиони и милион евра ) така тоа го прават сега тие шеици, руси, американци и ред други бизнисмени, за тоа дај молим те не биди контрадикторен, размисли бар на кратко што тачно пишуваш. Без носење засилувања, квалитетни, талентирани ти едноставно денеска не си конкурентен не е тоа од денеска тоа е така во последниве 20 години само што трансфер пазарот е испревртен до немај каде тоа е сосема друг муабет.

Ај последниов болд само на момент размисли што си напишал и како тоа на било кој од овие што си ги потенцирал е потрошено просечно за да биде донесен во Милан, не те сваќам искрено друже премногу си контрадикторен, незнам што сакаш да ми продадеш дека со носење на Ригони, со трпење на Антонини во тим веќе 5 години ( откако си отиде Анчелоти, пробуваше да го избрка од тим го даваше на позајмници али џабе ) Милан може да им парира на оние од врвот на Европа ? Биди среќен што до пред 5 години Милан можеше да ја освој ЛШ, повеќе неможе а како што иде работава се повеќе смрди таа работа.

Бар пред 12 години во тим со Козмин Контра, Лаурсен, Умит Давала, Хави Морено, Хозе Мари се знаеше дека полошо од тоа неможе да биде и дека ќе се тргне на подобро, се донесе Анчелоти како тренер се направи цел нов проект се потрошија брдо пари за Милан да биде успешен, а се додека истава слика не се повтори ќе бидеме само мачкина кашица за Европскиот врв, па нека се чуди и понатаму Берлускони зашто Милан се бранел а не напаѓал.

Види вака да ти кажам момче постаро. Да те научам, глеам не знаеш. Во дискусија, во дебата се напаѓаат агументите, а не соговорниците. Ова како јас тебе ти делувам е твој проблем и тоа може само патолошки да те задоволи, аргументациски никако. Најлесно е да оцрниш некого и нормално реченицата “види прво што пишуваш, немаш појма, бла, бла..“

Јас 100 пати повторив дека кажувам мое мислење, со аргументи и 4232437 пати повторив дека никого не терам да мисли исто као мене. Мисли си што сакаш, го почитувам твоето мислење, ама не ми се мешај во моето. Во случајов ти мене ми продаваш муда за бубрези, а не јас тебе, затоа што пак ќе повторам, милион пати реков дека не сакам да наметнувам мислења.

Во ниеден момент не реков дека го сакам Ригони во екипа.

Ти мислиш дека Џеко и Агуеро ги оправдале парите, а јас мислам дека ниту еден играч на светов не вреди 50 милони и дека тоа се пренапумпани цени. Реков дека сме имале многу придобивки од играчи кои не биле земени за таа грдна цифра. (хинт Кака, Гатузо, Пирло ... )

Јас пробувам да ја сфатам управата на Милан и да ти кажам дека барем во поскоро време нема да дочекаш 30 милиони за некој Хазард, тебе тоа не ти се свиѓа и тоа си е твое друже. Мене ми е доволен Ночерино затоа што више живот дава за Милан, Боатенг исто, тебе не ти се затоа што не се платени доволно, а и тоа си е твое.

Јас не би рекол дека сме мачкина кашлица за Европскиот врв, ако ти тоа го мислиш, тоа пак е твоја работа.

Квалитетни засилувања не се носат само со многу пари, туку се носат и со ум и искуство. Ти не мислиш така и тоа е твое.

Да те потсетам само дека Сити годинава отпадна од групата каде што беше Наполи. ПСЖ ја изгуби титулата од еден Монпеље. Ти мислиш дека нивните стотици милиони вредат и тоа е твое.

Мојот “резон“ е дека верувам на управата, не се занесувам со трансфери ала менаџер,оптимистичен сум за иднината на Милан, не очекувам титула и врв на Европа секоја година, јасно ми е дека секој тим си има свој период на зенит, верувам дека знаат што прават и дека даваат се од себе за Милан да биде успешен, не се правам голем стручњак од далеку, од пред компјутер дека ги знам најдобрите можни потези и играчи кои им ги препорачувам на управата и признавам дека Галијани и Берлускони многу појше знаат од мене и многу појше го сакаат Милан од мене.

Тоа што тебе сум ти контрадикторен и не го сфаќаш мојот “резон“ е више твој проблем. Јас така не се осеќам.
И те молам во иднина, без лични навреди и ако не се согласуваш со мое мислење нападни ми ги аргументите, а не мене. Јас го почитувам твојот став, почитувај го и ти мојот, не мораш да се согласуваш.

Тијаго се повредил со Бразил, се надевам не е нешто посериозно :cenzura:

Да те потсетам само дека Сити годинава отпадна од групата каде што беше Наполи. ПСЖ ја изгуби титулата од еден Монпеље. Ти мислиш дека нивните стотици милиони вредат и тоа е твое.

Мојот “резон“ е дека верувам на управата, не се занесувам со трансфери ала менаџер,оптимистичен сум за иднината на Милан, не очекувам титула и врв на Европа секоја година

Оф мори мајко, не гледам ни еден мој збор кој има навредливи тенденции .. Се гледа дека си премногу суетна личност со очигледно големо его.

Што понатаму да дебатираме, прочитај си го болдираново твое мислење.

Оптимист си за иднината на Милан и не очекуваш титули секоја година во Европа ? Додека Милан последен пат титула во Европа освоил 2007-ма година, од тогаш натаму едвај поминува 1/8 финале и ти си оптимист ? Или јас имам сосема друга дефиниција за зборот оптимист или ти си сосема грешка. Моментално тимов е раштиман до немај каде. Пред 2 лета и јас бев оптимист кога Милан потпиша со играчи кој ти даваат надеж да бидеш оптимист но управава скроз ми ја уби таа моја оптимистичка настроеност со нивното штедење и носење на парталковци во тимов. Мислење неможеш да ми наметнеш затоа што ни е сосема различно.

Кога ќе си отидат некој играчи летово немој да дојдеш тука и да кукаш за управата на Милан, туку да продолжиш да ги бодриш и Галијани и Берлускони.

Ајт, останими поздравен немам намера понатаму да влагам во дискусија со тебе.

Ги бранам Берлускони и Галијани затоа што досега ми дале далеку појше причини и мотиви да се радувам, многу појше докажувале дека знаат што прават отколку спротивното.

Берлускони можда знаеше што прави пред неколку години ама во последно време ептен ја изгубив довербата во него.Мое мислење е дека во последниве неколку години тотално се изгуби зошто човеков реално не знае што прави.Најголемо избацување направи после првата утакмица со Барса каде што сите играчи што играа во средина беа донесени за 0 евра и вампиров бараше надигрување со нив.Тој бара успеси и Милан каков што повеќето го имаме гледано но тоа сака да го направи без да вложи ни евро.Какви сака планови нека има од авион се гледа дека без да се вложат поголеми пари нема титули.Треба да го искористи времето додека е тука Галијани и да одвои одредена сум на пари со кои што овој би составил еден тим за подолго време.Викам додека е тука Галијани зато што човеков со некои 50м може да донесе играчи што ќе се јадат со милијардерите од Барса,Реал,Сити итн.Галијани нема никаква вина зошто тој чека пари од Берлускони и од оние 50 евра што му ги дава за трансфери ќелавиов може да се каже дека прави чуда.

Уаааааааааааааааааа САКАМЕ УШТЕ САКАМЕ УШТЕ. :icon_lol:

Оф мори мајко, не гледам ни еден мој збор кој има навредливи тенденции .. Се гледа дека си премногу суетна личност со очигледно големо его.

Што понатаму да дебатираме, прочитај си го болдираново твое мислење.

Оптимист си за иднината на Милан и не очекуваш титули секоја година во Европа ? Додека Милан последен пат титула во Европа освоил 2007-ма година, од тогаш натаму едвај поминува 1/8 финале и ти си оптимист ? Или јас имам сосема друга дефиниција за зборот оптимист или ти си сосема грешка. Моментално тимов е раштиман до немај каде. Пред 2 лета и јас бев оптимист кога Милан потпиша со играчи кој ти даваат надеж да бидеш оптимист но управава скроз ми ја уби таа моја оптимистичка настроеност со нивното штедење и носење на парталковци во тимов. Мислење неможеш да ми наметнеш затоа што ни е сосема различно.

Кога ќе си отидат некој играчи летово немој да дојдеш тука и да кукаш за управата на Милан, туку да продолжиш да ги бодриш и Галијани и Берлускони.

Ајт, останими поздравен немам намера понатаму да влагам во дискусија со тебе.

Твој проблем е ако не гледаш. Имаш пак. А јас пак ќе ти повторам. Твоите обиди за да ме дефинираш карактерно само патолошки можат да те задоволат.

За парталковците, за тоа како ќе помине ова лето, и дали сум оптимист со право, ќе разговараме подоцна. Знаеш, такви работи не се знаат пред време.

Мислење не ни сакам да ти наметнам, така да..остај тоа дали можам или не.

Милан последен пат титула освои лани.

Ти во ниеден момент не ни дискутираше со мене пријателе. Ти се обидуваше да ме оцрташ карактерно. Не ти успеа ич ако нешто ти значи.

Остани ми поздравен и ти и можеш да пробаш да гледаш малку подалеку од прстот пред око. Не се што пишува на миланњуз и таквите портали и весници е точно.

И дајте више оставите ме да си им верувам на тие кои сакам. Дали ум во право или не, јас сносувам последици. Не ве терам вас да мислите како мене. Ако сакате дркајте на шеиците и на парите нивни слободно. Јас ќе бидам на страната која ќе ја одберам.

И дајте више оставите ме да си им верувам на тие кои сакам. Дали ум во право или не, јас сносувам последици. Не ве терам вас да мислите како мене. Ако сакате дркајте на шеиците и на парите нивни слободно. Јас ќе бидам на страната која ќе ја одберам.

Јас го почитувам твоето мислење и верувај во кого сакаш,сигурно нема да се обидувам да ти наметнам друго мислеше зошто секој има право на свое.Ти имаш доверба во нив јас немам и затоа те цитирав и немав никаква намера да се обидувам да ти смена мислење.Има време долга е сезоната па самите ние ќе видиме дали сме имале право или не.Форумов е за секој да си го каже своето мислење и да се продискутира за тоа така да без нервози. :)

Јас го почитувам твоето мислење и верувај во кого сакаш,сигурно нема да се обидувам да ти наметнам друго мислеше зошто секој има право на свое.Ти имаш доверба во нив јас немам и затоа те цитирав и немав никаква намера да се обидувам да ти смена мислење.Има време долга е сезоната па самите ние ќе видиме дали сме имале право или не.Форумов е за секој да си го каже своето мислење и да се продискутира за тоа така да без нервози. :)
Па то бе друже.. :) Јас кажав свое мислење, овде зедоа ме цитраа, глуп сум бил, суетен што знам јас..Дознав работи за мене кои не ги знаев.. Кажав што имам, мислам дека јасно и аргументирано, не знам што се залетаа уопште.
Точно форум е за дискусија и јас секогаш сум за добра дискусија.

Убаво кажа Нино имав интересно линкче постирано но кој да чита. Џабе ви се дискусиите,Милан нема да троши а Берлускони и Галијани ќе останат тука. Соочете се со тоа и идеме напред :D

Галијани нема никаква вина зошто тој чека пари од Берлускони и од оние 50 евра што му ги дава за трансфери ќелавиов може да се каже дека прави чуда.

То е то шо се бара. Никој овде не го бара Хазард, никој не го бара Лукас или Хулк...
Никој не мечтај по играчите кои потпишуваат за Челзи и за Сити (и се тоа заради пари)

Ама да се продајт Боатенг? Силва?
Едниов не тетовираше, другиов ни е столб во одбраната, а и двајцата играат од срце, а не од пари (пошто и двајцата не земаат кујзнае што плата)

Малце пари бараме ние, а со тие малце пари Галиани чуда прави.

Јас го сваќам Новинич и исто и јас имам верба дека летово ќе се засилиме со по квалитетни играчи, ама ако тоа не се деси, нека го продадат клубот и ич око нема да ми трепни.
Не можам да сватам, да се продаде Силва и Боатенг и да не ми е жал, но жал да ми е ако Берлускони го продаде клубов? Воопшто нема да жалам.

Не сакам да го продадат, ама ако не сакаат тие да ги задоволат потребите нек се ебит Берлу.

И верувајте, не можете Милан да го споредите со Сити и Челзи, кој шеиците и русинов ги враќаа од мртвите. Ние не сме таков клуб, и доколку нашите газди (Берлу или некој друг ако е) трошат пари, воошто нема да наликуваме на толку вештачки тим како овие (иако веќе се уиграни овие два тима едниот освој ЛШ другиот премиер лига)
Така да ни останува да чекаме да чекаме и само то. Цело лето е пред нас, стариве имет памет (ваљда) и искуство така да во нивни раце е све.

Ако има уште памет во галијани и уште пари во новчаникот на барлу,сега ќе го направат тимот за следни 10 год. кога си отиде пола тим.

Ако се изглупираат сите знаеме како,пиши пропало.

Убаво кажа Нино имав интересно линкче постирано но кој да чита. Џабе ви се дискусиите,Милан нема да троши а Берлускони и Галијани ќе останат тука. Соочете се со тоа и идеме напред :D
Проблемот е што се шитка муда за бубрези не дека не ги сваќаме ние. Како можност за успех и застанување на Милан на нозе ги посочуваат младинските категории и инвестирањето во тој сектор. Тапијаши се, муабетов го слушам од 2007ма и од тогаш до сега требаше да има било каков резултат. Ама не токму спротивното нашите младинци се раздадени низ цело калчо и никој тренер до сега не им укажува можност. Епа глупо е више да им ги слушам муабетите за Кармона за Валоти за Ганц, Албертаци, Ели, ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom