Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
ајде малку статистика за првата половина од сезонава :)

Најмногу настапи и минути изиграни - Pato (16 настапи, 1362 минути)

Прв стрелец - Пато (7 гола)

Најмногу пожолтени - Гатузо, Инзаги, Неста, Пирло, Амброзини (4 жолти картони)

Црвени картони - Абате, Гатузо, Фламини, Амброзини

Најчесто заменуван - Роналдињо (8 пати бил заменет)

во врска со можен трансфер на Јованович или Красиќ во тек на зимскиот период... ќе значи и давање на Адијах на позајмица во друг клуб (поради имање на само 1 место слободно за неевропски играч)

http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=15417

Мислам дека со добро планирање у јануари може многу опасно да се скрпи Милан.
Адија да го дадеме на позајмица во Ливорно па ке ни остане уште 1 место за надвор од ЕУ. Красиќ да улета би било топ заедно со Бекс ке ја спакуваат јако средината.
Џеко реално гледано нема нигде да иде у Јануари главната борба за него ке биде летоска. Проблемот е што нема многу квалитетни дефанзивци што може да се земат у зима тоа ме плаши највеќе у одбрана сме швицарски сир:nesvest:

Вчера на Пинк спорт кажаа дека Јовановиќ има понуда од 12 милиони евра од турски клуб беше незнам точно кој, и сега на управникот е да одлучи, мада тешко дека Милан ќе даде повеќе.

Абе каков Јовановиќ нека се гони па уште 12 мил.??? :nesvest: Подобро Џеко или Красиќ да се земат.

I mene ne mi se sviga toa so Jovanovik i jas sum poveke za Dzeko ili Krasic a kako i da e nema sansi Berluskoni da dade 12m za Jovanovic..... FORCA MILAN !!!!!!:tv:

Многу медиуми пренесуваат дека Јованович со сигурност ќе се префрли во Милан, но во Јуни. Истово било потврдено и од претседателот на Стандард.

http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=15423

Значи дечково може да игра ко крило или напаѓач, поседува некаква брзина и дриблинг но незнам колку ќе биде добар за Милан... да беше помлад ќе го сметав трансферов за добар оти и онака би дошол ко слободен играч, инаку сега има 28год, а ако дојде во Милан веќе ќе има 29. Позитивна страна е тоа што е левак па би можел добро да се вклопи на крилна позиција. За Стандард игра од 2006 и на 108 натпревари има постигнато 52 гола

Цц пак ли бе стари ке зимат на нас ни треба играч млад како овој Лукаку од Андерлехт дечкото лом праа на секоја уткамица гол дава ! : D

Цц пак ли бе стари ке зимат на нас ни треба играч млад како овој Лукаку од Андерлехт дечкото лом праа на секоја уткамица гол дава ! : D
Е па за вас што е млад? до 25 години? 28 години има, баш најдобрите години може слободно да си игра уште 3-4 години, стар е коа ќе премине 30ка, инаку не се надевам многу дека ќе дојде, 12 милиони за ваков играч не веруем да дадат нашиве, башка имамо напад што ќе ни е овој. И нели овој го бараа пред некое време? и ништо не бидна... сеа пак.

инаку не се надевам многу дека ќе дојде, 12 милиони за ваков играч не веруем да дадат нашиве, башка имамо напад што ќе ни е овој. И нели овој го бараа пред некое време? и ништо не бидна... сеа пак.

како слободен играч би дошол, одбил да потпише нов договор со Стандард што и не ме чуди доколку претходно со Галијани се договорил летово да премине во Милан, односно да си има обезбедено клуб. Значи Милан ќе го земе или за без пари или не го зема :). Тоа со 12милиони што давале турците според мене се глупости, а и да е вистина тоа би го направиле само за да им го лапнат на Милан, оти знаат дека чим го напушти клубот тој би преминал во Милан, а не за некојси трет клуб

^Ако е гага,100% ќе го земат ,а ако е 12 м ...нема шанси и + 28 години има...јас па си мислев овој е некој централен бек,па ќе биде од голема корист..а вака у напад не ни треба баш,али кога е беспари зашто да не :toe::smir:

инаку според La Gazzetta dello Sport после Адијах и Хотор, Милан потпишале со нов надежен играч, 14 годишниот словенец Триглав Крањи кој долго бил следен од Јувентус. Тој ќе биде даден на позајмица во својот клуб каде подоцна ќе дошол во младинската школа на Милан

http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=50972

Уф јас мислев навистина ќе дадеме 12 милиони :nesum:! Значи неможе да помине незабележан ниту еден слободен играч!

Јованович е интересен играч искача од Србија како талент и иде во Шахтјор каде што не се прославува после исто има неуспешна мисија во Локомотив Москва но во Стандард се препороди! Го имам гледано повеќепати ама кога сум го гледал за Србија како игра дечкото дава се од себе и стварно игра одлично! Не ми даде некој впечаток дека е многу брз играч како што напиша некој погоре , но технички е стварно етпен добро поткован ! Значи како што забележав може да игра полушпиц а исто и лево крило ! На таа лева позиција би му парирал на Роналдињо? Незнам што да мислам и така ова пишува дека ќе се случува дури во лето најдобро е да го видиме епилогот од неговата игра на светското во Јужна Африка па да судиме !

Според мене многу поизводлива и подобра варијанта е Јоветич .... Значи дечкото мора да се купи дечкото прави ЧУДА и одамна не сум сакал вака некој играч да дојде кај нас !

Што се однесува до одбранава имаше шпекулации дека Астори ќе го вратиме зимово во Милано зашто очајно ни треба централен одбранбен а исто и шпекулациите дека Каладзе ќе ни направи услуга и ќе си отиде :)... И ајде веќе тоа прекомандувањето на Албертаци во прв состав сега е моментот тој да заигра за Милан и да стекне искуство!

инаку според La Gazzetta dello Sport после Адијах и Хотор, Милан потпишале со нов надежен играч, 14 годишниот словенец Триглав Крањи кој долго бил следен од Јувентус. Тој ќе биде даден на позајмица во својот клуб каде подоцна ќе дошол во младинската школа на Милан

http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=50972

ај честитки за Триглавrulez :):)

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom