Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
Дали приметивте нешто ново во играта на Милан, па луѓе ние имаме контра напад, браво за играта, Роналдињо и Антонини цуркус прават на таа лева страна, ух колку е уживанција да се гледа Милан.
Сепак ќе биде ова добра сезона, се читаме после утакмицата.

Исто така и Пирло премногу пати ја изгуби топката, Роналдињо исто така имаше неколку пробиви ама ја изгуби безвезе уште 10 пати.

Каладзе несигурен ми е, Гатузо спор некако, Силва и Антонини се најсолидни.

ако продолжат како во 1 полувреме мислам дека ке примат гол,само што се надевам во второ ке се стегнат малце,и не треба Милан на домашен терен да чека од контра,туку да напаѓа постојано а парма да чека од контра...лесно се поминува на средината ,незнам кој е кривецот,дали гатузо или пирло,или пак сидорф дека оди многу често во напад...ке видиме второ полувреме како ке играат. ФорЦа МилАн!

Повторно Антонини одлична игра, мн ми се свиѓа што се наметнува вака место јанкуловски и замброта, само да продужи вака, а иначе и Бориело одлично ја почна утакмицата ама после некако спласна, ај во второ ваљда уште еден гол и ја имаме :costumed3

Антонини имаше многу добри пробиви по левата страна и во неколку ситуации успеа и во 16-никот да влезе БРАВО !

ауу додека не заврши утакмицава се плашам дека ке не снајде тоа со наполи,само што добро се држат Каладзе и Силва,а тој Одо само во обрана е солиден,во напад ми се гади од него,1000 пати да центрира дали 5 пати ке стигне топката кај што треба :uvo:

Ај честито :smir:
Роналдињо полеко но сигурно во посакуваната форма..на утакмицава многу ми личеа неговите пробивања на оние кој ги имаше во најдобрите денови :vozbud:

Колку е само ѕвер Бориело, да нема повреди ќе го гледамо оној Бориело од Џенова па може и подобар, ама тоа е проблемот што често се повредува...

2 гола Бориело, 2 асистенции Роналдињо :)
добар дриблинг на Роналдињо, уште подобар потег на Бориело... честито нека ни е.

ајде нека ни е честито.стварно беше страшно додека не даде 2 гол Бориело :vozbud:..Каладѕе и Силва многу беа солидни,за останатите просечно освен Бориело кој на крајот докажа дека ке го биде,вреден играч!само напред,форца милан !

AC+Milan+v+Parma+FC+Serie+A+0B7S1tzdDtsl.jpg

Не го гледав 1 полувреме а второто само 20мин.. Силва играше добро колку што видов Бориело секоја честа вака се да дава по 2 гола мозе и по 3 добро ке биде...

Честитки за Победата!!

ФОрЗа МиЛаН! :милан::milan::milan:

Само сум задоволен од 3те бодови и од ништо друго!

Да имаш само 2 шута кон гол, против ваква отворена екипа како Парма за мене е равно на пораз. Леонардо се гледа дека е сеуште тактички незрел, среден дефанзивен ред воопшто не користи. Милан почнуваат да се бранат негде на 20иот метар од нивниот гол што е преблиску знаејќи кого имаме во одбрана.
Задоволува играта на Бориело, Силва, Антонини и на Пато донекаде (и тој е малце тактички незрел). Си стојам на зборот дека никој друг освен овие 4ца не го заслужуваат дресот на Милан.
Одо е најголемата трагедија што му се случила на Милан дефинитивни дури и Викаш Дорасо и Вогел беа подобра инвестиција од него :)
Роналдињо премногу премногу изгубени топки дечкото како изгубен во просторот е, ниеден дриблинг не му поминува ама сеуште му е останат осетот за пас жими тоа што го има.
Пирло е најспориот креатор на планетава земја, колку ја замара и успорува играта на Милан незнам ни дали е самиот свесен, секогаш прв човек да му подаде му е или Каладзе или Сидорф па да си ја замараат до бескрај.
Сидорф просечно, еднодимензионално го има на терен ама уствари како да го нема.

Се на се слаба утакмица на Милан, несмее да залаже резулатот. Парма имаше многу повеќе од играта и многу повеќе простор за игра и шанси само што се глуп тим па незнаат да ги искористат. Да беше некој друг поконкретен тим ке не напунеше.

Замена на Сидорф и Пирло немаме никаква, при нивна повреда би се распаднал тимот комплетно:)

Само сум задоволен од 3те бодови и од ништо друго!

Да имаш само 2 шута кон гол, против ваква отворена екипа како Парма за мене е равно на пораз. Леонардо се гледа дека е сеуште тактички незрел, среден дефанзивен ред воопшто не користи. Милан почнуваат да се бранат негде на 20иот метар од нивниот гол што е преблиску знаејќи кого имаме во одбрана.
Задоволува играта на Бориело, Силва, Антонини и на Пато донекаде (и тој е малце тактички незрел). Си стојам на зборот дека никој друг освен овие 4ца не го заслужуваат дресот на Милан.
Одо е најголемата трагедија што му се случила на Милан дефинитивни дури и Викаш Дорасо и Вогел беа подобра инвестиција од него :)
Роналдињо премногу премногу изгубени топки дечкото како изгубен во просторот е, ниеден дриблинг не му поминува ама сеуште му е останат осетот за пас жими тоа што го има.
Пирло е најспориот креатор на планетава земја, колку ја замара и успорува играта на Милан незнам ни дали е самиот свесен, секогаш прв човек да му подаде му е или Каладзе или Сидорф па да си ја замараат до бескрај.
Сидорф просечно, еднодимензионално го има на терен ама уствари како да го нема.

Се на се слаба утакмица на Милан, несмее да залаже резулатот. Парма имаше многу повеќе од играта и многу повеќе простор за игра и шанси само што се глуп тим па незнаат да ги искористат. Да беше некој друг поконкретен тим ке не напунеше.

Замена на Сидорф и Пирло немаме никаква, при нивна повреда би се распаднал тимот комплетно:)
А ти си помислил дека Милан ке оди на што поедноставна победа со чување на силите за во среда..за утакмицата против Реал Мадрид?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom