Фан Клуб: Милан

• Креатор на темата Креатор на темата zocipro
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
(малце каснам со мислењево али ај)SASUKE тие грди старци шо ти ги нарекуваш направиле доста за милан.И никогаш не го напуштиле клубот во кој играле и со кој освојувале титули.Шева е легенда не велам дека не е ама го остаи милан коа милан беше најсилен тим во европа.Го остави само затоа што на жена му и се живеело во Англија.се одјавувам...:pos2:

Ја знам како е 9 да имам освоено(иако не ги иам ја освоено :) ) и не ми се одигрува :)

Знаете како е да имате освоено 9 титули у лига на шампиони.Ама прашање е кога?Од тие девет 7 имате во '50 и '60 години од минатиот век!

Шева предавник??? хахаха, абре луѓе уште ли не сфаќате дека парите си го направија своето. Па Шевченко никогаш не би заминал од Милан, колку само му помагаа и Берлускони и Анчелоти, али колку ли беа 100.000 фунти неделно не е мала работа, дај размислете малку. Пример: Кака отсекогаш вели дека го сака Милан, али кај и да е ќе дојде времето кога Челзи/Реал ќе лупнат плата од 200.000 фунти, и Кака ќе си замине, баш ме интересира дали би го викале предавник.

Другар вака сеа. Шева не си замина заради парите. Шева си замина заради папучарството. Ја слушаше жена му во врска со неговата кариера А НЕСМЕЕШЕ!!! Милан во тој период му понуди договор од 8мил. евра годишно, а Челзи од 9 мил. евра. Значи за него таа разлика беше "мала", и ако сакаше да остане сигурно немаше тој милион да биде пречка. А ако се земе предвид дека сега се врати за многу помала плата, ќе дојдеш до дефинитивен заклучок дека не си отиде заради парите. Туку едноставно Госпоѓата Кристен Пазик сакаше децата да и растат на англиско говорно подрачје, без при тоа да размисли дека мажот и(најбитниот во ситуацијава) може да страда. Шева го сфати ова, ама му требаа добри 2 години!

A STO TI DENE DRKAS NA TOA STO REKLE STARCIVE???GRDIVE STARACI MOZAT SAMO DA SONUVAAT DA BIDAT LEGENDI KAKO SEVA A KOGA KE CRKNAT KE IM SE MOCAM NA GROB SO DRES NA SEVA OBLECEN NA MENE,ZATOA STO VISTINSKI FAN NA MILAN NE SERE ZA NASIOT VTOR NAJDOBAR STRELEC VO ISTORIJATA!!!

Другар, како прво ти се повеќе ми наликуваш на КВАЗИНАВИВАЧ!!! Правиот навивач легендите како Костакурта и Бобан никогаш нема да ги нарече ГРДИ СТАРЦИ, па макар и да си бил во пелени кога играле тие. И јас го немам фатено периодот кога играл Ван Бастен, ама знам тој човек што има направено за Милан!!!

А сеа еве ти малце за твоја едукација :

Алесандро Костакурта:

Роден : Април 24, 1966

Кариера: 1986-1987 Монца(позајмен од Милан) : 30 настапи

1987-2007 Милан : 458 настапи, 3 гола

1991-1998 Италија : 59 настапи, 2 гола

Звонимир Бобан

Роден : Октомври 8, 1968

Кариера : 1985-1991 Динамо Загреб : 109 настапи, 45 гола

1991-1992 Бари : 17 настапи, 2 гола

1992-2001 Милан : 178 настапи, 21 гол

2001-2002 Селта Виго : 4 настапи

1988-1991 Југославија : 8 настапи, 1 гол

1991-1999 Хрватска : 51 настап, 12 гола

Милсам дека по волку податоци ќе сфатиш што значеле овие двајца за Милан, а посебно тоа важи за Били!

Тrue true .

Иако тоа што се случи со Милан минатата година т.е. пласманот во УЕФА беше и најдобра варијната за нив , со оглед дека и Галијани и Берлускони мижеа и се правеа наудрени додека Милан тонеше . Ако тоа не ги освести тогаш незнам што , истото е и причина што оваа година беа доста активни на трансфер - пазарот . Иднината ке покаже дали ке профитираат од нивните инвестиции , ако не , прв на мета е Анчелоти .

Жими сФе овој Syn да не е за Интер идол ке ми станеше :):)

Ова и ја пробувам да ви го кажам цело време ама не знаев како.
Ај размислете вака,го плескаме Наполи кога требаше,се пласираме во ЛШ,со глава гарантирам дека од моменталниве засилувања бидете сигурни дека немаше ни 50% да земеме.

Не знам каде ми е постот ме мрзи да го барам одкако ја земавме ЛШ,како ја погодив сиромашната наредна сезона тоа е чудо едно се импресионирав сам себе :):)
Ова е преодна фаза како таа во 2001 година кога игравме УЕФА исто имаше ваков сличен ремонт(Инзаги дојде тогаш и Риу Коста мислам) со една сезона прилагодување и после пак враќање на врв.

Не се секирајте ќе не биде :)

AC. Milan 2008/2009

купени играчи:
9196381.JPG

позајмени играчи:
5635823.JPG

продадени играчи:
9421432.JPG

голмани:
163553GOLAMNI.JPG

Dida
Abbiati Christian
Kalac Zeljko

одбрана:
568184ODBRANA.JPG

Zambrotta Gianluca
Nesta Alessandro
Kaladze Kakha
Jankulovski Marek
Antonini Luca
Bonera Daniele
Senderos Philippe
Darmian Matteo
Maldini Paolo
Favalli Giuseppe

средина:
699147SREDINA.JPG

Gattuso Gennaro Ivan
Pirlo Andrea
Seedorf Clarence
Kaká
Flamini Mathieu
Ambrosini Massimo
Ronaldinho
Brocchi Cristian
Cardacio Mathias
Emerson

напад:
106955NAPAD.JPG

Inzaghi Filippo
Pato
Borriello Marco
Viudez Tabaré
Shevchenko Andriy

тренер:
371197504-5.jpg

Ancelotti Carlo

асистенти:
Mauro Tassotti
Alessandro Costacurta

дресови:
93511210957_thumb.jpg.gif

228021bandiera2iv4.gif
FORZA MILAN
228021bandiera2iv4.gif

A STO TI DENE DRKAS NA TOA STO REKLE STARCIVE???GRDIVE STARACI MOZAT SAMO DA SONUVAAT DA BIDAT LEGENDI KAKO SEVA A KOGA KE CRKNAT KE IM SE MOCAM NA GROB SO DRES NA SEVA OBLECEN NA MENE,ZATOA STO VISTINSKI FAN NA MILAN NE SERE ZA NASIOT VTOR NAJDOBAR STRELEC VO ISTORIJATA!!!

Брат ти си навивач на Шевченко,не си на Милан!
И прво прочитај го постов што си го напишал...не постирај глупости!
Друга работа...ова шти си го напишал е гадост,болно е ова да ти паѓа на памет.
Трета работа....верувај дека исто како нас(за тебе не знам),Бобан и Костакурта се многу големи навивачи на Милан!!
Четврта работа....ако не знаеше Костакурта е втор помошник на Анчелоти,значи битна карика во тимот МИЛАН...
Ова што си го напишал ти е исто како за 4-5 години да напишеш нешто слично за Малдини...

Брат ти си навивач на Шевченко,не си на Милан!
И прво прочитај го постов што си го напишал...не постирај глупости!
Друга работа...ова шти си го напишал е гадост,болно е ова да ти паѓа на памет.
Трета работа....верувај дека исто како нас(за тебе не знам),Бобан и Костакурта се многу големи навивачи на Милан!!
Четврта работа....ако не знаеше Костакурта е втор помошник на Анчелоти,значи битна карика во тимот МИЛАН...
Ова што си го напишал ти е исто како за 4-5 години да напишеш нешто слично за Малдини...
GRESIS JAS SUM EPTEN GOLEM FAN NA MILAN A SO SAMOTO TOA I NA SEVA I NEMA POTREBA OD TENZII MOZE IZBRZAV SO POKARATA AMA JEBIGA STVARNO SAKAM SEVA DA DOBIE PODDRSKA OD COSTAKURTA I BOBAN PA ZNAES KOLKU SE KREVA MORAL OD TOA,A ZA MALDINI NE BI PISAL ZOSTO ISTE IGRA COVEKOT A SO SAMOTO TOA ZASLUZUVA POCIT A DA NE SPOMINJAM CEL ZIVOT EDEN TIM-RESPEKAT.

Прав е САСУКЕ за ова,Костакурта и Бобан како клупски легенди не смеат да си дозволат да дават вакви деморализирачки изјави што не им ни личат, а поготово на Костакурта пошто он е
асистенти:

Mauro Tassotti
Alessandro Costacurta

NE TREBASE DA GO VRATAT SHEVCHENKO PRODADENO KOPILE
PATO I INZAGHI SE KLASA PRED NEGO:baeh:

Абе нели Одо е на позајмица?
Па да види на сликата го има пишано и горе види што пишува позајмени играчи:

едит. незнам зш е пишан 50-50 изгледа дека на крај на сезоната можат целосно да го откупат или пак грешно го пишале :toe:

Талентот Аубамеанг на позајмица во Авелио го дале милан - повеќе

Еве го и Палоши :)
paloschi28082008dfgaaDM.jpg

со тажна изјава: НЕМАШЕ МЕСТО ЗА МЕНЕ ВО МИЛАН :)

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom