Фан Клуб: Милан

• Креатор на темата Креатор на темата zocipro
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Роналдо сака да се врати и да ја продолжи својата фудбалска кариера еве што изјавил:
Да, јас сакам да играм повторно бидејќи фудбалот е во моето срце, тој е моја пасија и јас ќе направам се за да се вратам на теренот" - изјави Роналдо. "Незнам како ќе се одвиваат работите, но јас сакам да се вратам и да играм за Милан".
"Клубот, моите соиграчи, докторите, сите ми посакуваат се најдобро, ќе видиме како ќе се одвиваат работите, доколку останам фудбалер на Милан ќе им се оддолжам на сите во клубот" - заврши Роналдо.
Се очекува во текот на неделава Роналдо да ги посети своите колеги на еден од тренинзите на Милан.

А Анчелоти е лут на своите фудбалери кои што повторно лошо изиграле и ги правеле истите грешки кога играат на домашен терен, посебно во првото полувреме. Изјавил и дека судијата направил многу грешки но дефинитивно тој не е виновникот за нивниот пораз. Најавил дека на следните натпревари ќе има промени во играта на Милан.

Кака кажал дека фудбалерите на Милан имаат проблеми со мотивацијата. (аман и ние што треба да им правиме? :tapp:)

Добро прашање. Вака сеа, ние еднаш да се собереме и да одржиме еден почетен состанок од каде што би тргнала целава работа, сите детали влучувајќи го и овој односно како ќе го решиме ова прашање ќе ги дискутираме тогаш.

Адниме на мсн.
Аднат си на мсн. Па ке видиме што ке испадне од целата иницијатива, се надевам дека ке функционира :) вака гледам има многу кајганџии заинтересирани. Инаку имате приближно колку ке се плаќа членрина, како ке изгледаат состаноците, членските книшки(или како и да се нарекуваат) и сл?

@rosonerka Како што тргнало, можеби Роналдо ке го гледаме во управата на Милан, заедно со Малдини за некое време.

Абе Костакурта жив е ?
Не го гледам да му помага на Анчелоти ебате асистентот, само Масаро во кадар го даваат :)

Роналдо мислам дека има уште квалитети и би бил добра замена за идната сезона.
Сега е во најслатките години за давање голови 30/31 :)

Ова е вистинскиот дух што треба да владее меѓу сите навивачи!!!
:bravo:
Нормално секогаш ќе има кризи од ваков тип, но не смееме да заборавам какви задоволства ни има пружано овој тим , а посебно оваа генерација на фудбалери сегашна. Точно е дека Милан е зрел за промена на генерациите, но верувајте тоа го знае и раководството, а пред некој ден и Анчелоти го призна.

Ќе има моменти кога ќе бидеме тотално разочарани од тимот(како денеска) но тоа незначи дека треба да го напуштиме, напротив во вакви моменти стануваме уште постраствени навивачи и кога ќе дојдат следните успеси, не сме ни свесни колку ќе ни се наполни душата и ќе бидеме среќни и задоволни.

Друже ти од кој град си?

od skopje druze!ti od kaj si?

galiani i braida pocnale da pregovarat so spaleti dobra vest so nego go zema i mexes i ferari

ДРАГИ ФАНОВИ НА ACMILAN ВО МАКЕДОНИЈА ВЕ ПОВИКУВАМ ДА СЕ ПРИКЛУЧИТЕ КОН

ИНИЦИЈАТИВА

За формирање на Официјален фан клуб на AC MILAN во Македонија. Јас како долгогодишен фан на Милан, чуствував потреба, а и обврска да повикам на формирање на фан клуб во нашата земја! Знам дека има многу жестоки фанови на Милан кај нас, и затоа мислам дека идејата за формирање на фан клуб ќе биде масовно подржана.

Идејата е стара, и верувам дека многумина од вас ја имале истата идеjа, но мислам дека е време да го направиме првиот чекор кон формирање на Официјален Фан Клуб. Активностите на Фан клубот ќе бидат следниве:

- Дружење меѓу сите фанови на AC MILAN во Македонија

-Следење на натпревари од Сериа А и Лигата на Шампиони заедно на место кое подоцна ќе биде дефинирано

- Организирање на патувања на Офцијални натпревари на Милан

- Организацијата "AC MILAN MACEDONIA" ќе биде регистрирана како непрофитна организација во ценралниот регистар.

- Ке се плаќа одредена минимална членарина за да може да имаме одредена просторија каде би ги одржувале состаноците, сите трошоци кои ќе бидат направени ќе бидат транспаретно објавувани на сите членови на "AC MILAN MACEDONIA".

- Ќе се издаваат членски книшки на кои ќе бидат заведени одредени податоци, кои подоцна ке бидат дефинирани од сите нас, или можеби ќе бидат наложени од Официјалниот Фан Клуб во Италија.

- Ќе биде отвoрена Официјална веб страна или блог на "AC MILAN MACEDONIA" преку кој ќе контактираме, дебатираме и секако тоа ќе биде и начин преку кој ќе контактираме со остатокот од светот и преку кој ќе се зачленуваат нови членови, доколку сакате и се согласиме сите може да се користи и постоечкиот блог MILANFANSMKD.BLOGSPOT.COM, но тоа секако е ствар на договор. Дополнително ќе се договориме колку и кои луѓе ќе го одржуваме и update- irame блогот или веб страната.

За наша среќа имаме еден Росоњер Македонец во Италија, поточно во Равена , кој веќе 10 години активно е член на Официјални Фан Клуб на Милан во Равена. Јас ќе остварам контакт со него преку ПП или е-маил и ќе пробам да ги обезбедам сите потребни услови што треба да ги исполниме за да бидеме Официјални!

Првиот состанок ќе го свикам во оној момент кога ќе собереме доволно луѓе, јас во прилог ќе ви оставам мој МСН, број од мобилен телефон и е-маил адреса. Вие пријавете се и оставете ми ваши податоци(е-маил,Вашето име и од кој град сте) , и кога ќе се собереме барем 20тина луѓе ќе го свикам и првиот состанок кој би се одржал во еден од градските кафичи за почеток , и таму сите заедно ќе ги дефинираме следните активности. Во меѓувреме јас ќе се обидам да соберам што е можно повеќе информации од нашиот фан во Равена и ќе ве информирам што треба да направиме за да бидеме Официјални!

Моментот зашто сега ја потегнувам оваа иницијатива е затоа што Милан е западнат во длабока криза, и мислам дека сега ќе се јават најверните навивачи на клубот. А кризата е пролазна работа, и верувам дека веќе од следната сезона ќе прославуваме успеси.

Епа драги фанови тоа е тоа , сега ние сме на ред да да се собереме и формираме еден фан клуб на кој ние самите ќе бидеме горди и ќе се дружиме и прославуваме успесите на нашиот клуб и верувам ќе доживуваме незаборавни моменти. Во прилог ви ги оставам моите податоци:

MSN: vlade_stojanovski@hotmail.com
E-mail: vlade_stojanovski@hotmail.com
@yahoo.com

Моб. тел. 076 - 43 - 36 - 36
Моето име е Владимир.

ПРИЈАВУВАЈТЕ СЕ!!!

П.С. Заборавив и една многу битна работа, ширета ја информацијата за иницијативава на сите ваши другари, другарки или познаници кои се фанови на Милан, а не се членови на форумов. Што по масовно тоа подобро. И секако секоја ваша сугестија од ваша страна ќе биде добредојдена.

Текстов ќе биде копиран на секоја нова страна што ќе се отвара на темава со цел секој да може да го прочита.

FORZA GRANDE MILAN!

Иформации за досегашниот тек на иницијативата:

Иницијативата беше покрената вчера, за овие изминати 24 часа веќе имаме пријавено 15 луѓе со нивни Имиња и е-маил адреси. Мал проблем претставувам што половината од нив се од градовите надвор од Скопје и не би биле достапни за првиот состанок, но секако ќе бидат драги и горди членови на AC MILAN MACEDONIA, а кога ќе се отвори и веб страницата ќе бидат активно влучени во дебатите и дружењата.

Драги фанови на Милан , продолжете да се пријавувате, што побрзо се собереме тоа подобро!!!

ФОРЦА МИЛАН!!!

Фанови на Милан кинат сезонски билети

sezonski%20bilet.jpg
Дел од фановите на Милан вчера ги кинеа сезонски влезни билети во знак на протест поради лошите резултати на оваа екипа и последниот срамен пораз од Аталанта на „Сан Сиро“ во Милано. Фановите ги исвкиркуваа и навредуваа фудбалерите, а дел од нив го потврдија своето незадоволство со уништување на своите годишни билети.
Фудбалерите и тренерот Анчелоти признаа дека го заслужиле поразот на овој натпревар, додека статистиката вели дека ова е најслабата сезона на росонерите откако клубот го води Силвио Берлускони. Последен пат толку лошо Милан на домашен терен играше во сезоната 1981/82 кога испадна во Серија Б, а помалку победи на свој терен имаше во далечната 1976/77 кога стигна само до 3 триумфи пред своите фанови.

Имаат право да се љутат, они тие билети ги платиле и што? ништо не добиле со тоа освен нервоза. Немало убавина во тоа што го гледале освен на некои натпревари.

ајде не се толку лоши , барем поцивилизарани се од нашите и не летаат веспи на терен , теоретски имате шанси уште е сега играта не ветува многу ама барем кака ке се врати до следното коло

И ја ја скинав мојата годишна...не им идам више на стадион кој ги ебе си играат курот со мои живци

Пирло да ја ебам мајка ти неука,свесни сте што ке беше ако го дадеше пеналот ,како имаше да влијае на самодоверба до крај тоа чудо едно ама јебига сеа ке се тресеме и највероватно од година не чекаат ФК Копенхген,Домжале,Зенит,Левски или ако имаме ептен среќа Милано од Куманово hihi hihi

И ја ја скинав мојата годишна...не им идам више на стадион кој ги ебе си играат курот со мои живци

Пирло да ја ебам мајка ти неука,свесни сте што ке беше ако го дадеше пеналот ,како имаше да влијае на самодоверба до крај тоа чудо едно ама јебига сеа ке се тресеме и највероватно од година не чекаат ФК Копенхген,Домжале,Зенит,Левски или ако имаме ептен среќа Милано од Куманово hihi hihi

Луѓе полека малку. Сите сме сега нервозни, ја неможев 2 саата после утакмицата да дојдам на себе, татко ми се чудеше што ми е, мислеше сум се мрднал:):) , ама сепак не треба се преку ноќ да заборавиме, па само сетете се лани како се радувавме на титулата во Лига на шампиони. Па тие се тие истите фудбалери, не се други, нив ги величевме, на нив се радувавме. Така да полека малце, секој тим може да има вакви сезони, па и Милан, и имаме право да се лутиме, но и имаме обврска да не заборавиме како не израдувале истите овие фудбалери во прошлите сезони.

sdsd
Eпа тоа е проблемот бе не навикнаа на “убавини’’ и сега на тешко време не се снаоѓаме добро hihi
а јас сум човек што на победа не се радува толку колку што се нервира на пораз,
нејверојатно ќе се оправи ситуацијата мада ова беше шанса за “пресвтрница’’ и прва добра утакмица (како лани со Баерн) сега ке трба да ја чекаме утакмицата на сезоната со еден од Јуве и Интер а како е моментално ке не унказат бар Јуве сигурно за Интер не се знае со нив повеќе влијае мотивација и индивидуална мајсторија него моментална форма

I jas sum od Sk. Ti se priklucuvas kon inicijativata? Ako se priklucuvas adnime na msn, i posle toa ke mi ostavis tvoi podatoci, dovolno e samo e-mail, da mozam da te informiram za prviot sostanok, i sekako ponataka za site aktivnosti.

se prikljucuvam normalno.te addnav na msn mojot e mr4ator@hotmail.com
alal ti vera za inicijativava

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom