Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Само да не биде после уа ВДБ. Не мислите дека има нешто што не игра? Па колку и да форсираа некои раб,да дигаа цени, ако го биваше ќе играше најмалку три пати повеќе. Сакам да го биде ама засега има некој проблем,евидентно е. Замена за Погба доведовме лани. Сеа друго ќе треба да бараме.

Ако Кавани игра вака уште една сезона не верувам дека би барале скап шпиц, а после тоа можеби на Кејн(иако не ми е фаворит) ќе му текне како шо му текна на Ван Перси дека со тој тим може само да сонува за некоја позначителна титула па да притисне за трансфер за да можат да го соберат за некоја нормална цена.

Ако Кавани игра вака уште една сезона не верувам дека би барале скап шпиц, а после тоа можеби на Кејн(иако не ми е фаворит) ќе му текне како шо му текна на Ван Перси дека со тој тим може само да сонува за некоја позначителна титула па да притисне за трансфер за да можат да го соберат за некоја нормална цена.
За да го имаш Кејн во тим вреди и ненормална цена. И тоа сега и одма. Подобар напаѓач не постои од активниве. Ама за нас е одамна само влажен сон.

Ако Кејн направи трансфер во Англија каде би одел? Кои тимови што можат да си го дозволат и имаат потреба од таков тип и би влегле во игра?
Манчестер, сити(Агуеро ке наполни 33) ,Челзи и толку(Ливерпул со Клоп не верувам да би загризал) од странство Реал, Баерн и ПСЖ, а Кејн не делува на тип шо сака да оди во друга лига, така да како што реков погоре доколку сака титула треба да замине во клуб што сака да ги освојува.

Btw го гледал ли некој Гарднер како игра во Вотфорд и дали има напредок физички/тактички, оти гледам статистички дека играл и дека се конкуренти за враќање во премиер ама статистиката ништо не значи.
Се надевам дека ако се пласираат нема да му го скратат напредокот како на Туанзебе(комотно ќе изиграше со Вила една сезона во премиер лига) или на Хендерсон и ќе го остават уште една сезона таму.

Последно уредено:
Погба во формата во која игра моментално, ке биде многу, многу тешко да се замени like for like. Кој и да дојде, ке биде downgrade. Засега, Дони не ми оддава впечаток дека може да биде тој играч, премногу плашлив, не превзема ризик. Би било интересно да се види како би функционирала средина и напад во класична 4-3-3 со:

Фред - Фернадес - Рајс
Санчо - Кавани - Рашфорд

Ако бараме сличен играч на Погба Камавинга е пљукнат Погба по начинот на игра.
Ма да побитни се други позиции али до крај на сезонава ќе видиме каде е најгусто .
Замена за Матич мора да де бара Невес,Рајс,Ндиди.

Погба во формата во која игра моментално, ке биде многу, многу тешко да се замени like for like. Кој и да дојде, ке биде downgrade. Засега, Дони не ми оддава впечаток дека може да биде тој играч, премногу плашлив, не превзема ризик. Би било интересно да се види како би функционирала средина и напад во класична 4-3-3 со:

Фред - Фернадес - Рајс
Санчо - Кавани - Рашфорд

со 5 мин изиграни сакаш да влезе и да гази као на копче пали гаси
од првотимец сеа закован на клупа, самодоверба у минус, форма јок

Sent from my iPhone using Tapatalk

Фред - Фернадес - Рајс
Санчо - Кавани - Рашфорд
Реално нема замена за Погба, пошто кога игра е најбољи у свет.
Ама тоа што е говнар ги фрла во вода сите негови квалификации и талент. За Дони се слагам, ко да нема самодоверба. Можда повеќе би му одговарало да игра во Сити со Де Брујне и компанија да си подаваат до утре. Јас искрено го сакам Парти од Арсенал, ама јбг. Иако би било супер доколку Погба реши да остане и да си ги оправда парите и платата ако ништо друго.

Ама тоа што е говнар ги фрла во вода сите негови квалификации и талент. За Дони се слагам, ко да нема самодоверба. Можда повеќе би му одговарало да игра во Сити со Де Брујне и компанија да си подаваат до утре. Јас искрено го сакам Парти од Арсенал, ама јбг. Иако би било супер доколку Погба реши да остане и да си ги оправда парите и платата ако ништо друго.
Едино нешто што го мотивира него е подобро да се продаде (сакам да кажам или нов клуб со повисока плата или тука ама дајте уште). Игра исклучиво кога он сака и тоа само за да покаже дека е одличен, дај му договор ќе плука по се.
Страшен играч е кога му се игра ама искрено ја премина секоја граница

Нема Погба ментално капацитет да биде најдобар играч на неговата позиција. Физички е животно, технички е одлично поткован, талент има неверојатен, ама го нема тоа во главата што би го издвоило од другите.

Кога ќе реши да игра стварно игра, ама брзо се заситува и после му треба време да покрене пак од ново. Како јас да земам да се спремам сега за 10км да истрчам, и кога конечно ќе стигнам до тие 10км да кажам "еве ги истрчав" и да баталам трчање на одреден период. И нормално после кога ќе ми се трча пак, место да се надоградувам, јас ќе треба пак да се спремам за тие 10км кои веќе сум можел да ги истрчам пред некој месец.

Имам чувство дека си е во некоја комфорт зона моментално, пари му доаѓаат од сите страни, си балансира спортски живот со забава и тоа е тоа. Не му треба повеќе.

Решението би било да го дропне Раиола, и да му се дава договор на 1 + 1 година, што нема никогаш да се случи. ПСЖ или Јуве ке биде.

Добри вести со Рашфорд.

Друже у форма е Погба ама има и подобри везњаци од него у секој случај појди од Бруно.

Друже у форма е Погба ама има и подобри везњаци од него у секој случај појди од Бруно.
Хм па што знам, различни типови на играчи се. Таков вид на играч ко Погба немам сретнато, подобар па во никој случај.

Јас би сакал да остане. Сите гледаме каков играч е кога му се игра. Но кога ќе ми текне дека можно е пак мозокот на офф да му е подолго време, сепак менувам мислење. Единствено како што кажа @vidooq да го нашутира Раиола, па можеби ќе се среди во главата малце.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom