Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Јунајтед - Сити ќе биде утрово во 3 часот нели?

Ставро Дармијан е дупе и дефанзивно. Лани го силуваше кој стигне.

Кога играше како класичен десен бек одигра неколку добри натпревари. Кога почнаа да го шетаат наваму натаму скроз се игуби.[DOUBLEPOST=1500556116][/DOUBLEPOST]
Ќе има разни комбинации, ќе се игра и 4-2-3-1, тука има место за Мики и Мата. Последна шанса му е на Мата да успее во Јунајтед, ептен ми е срце човек и многу ми е мака што ниту еден менаџер не го играше 10ка, каде што газеше во Челзи.

И мене ми е симптаичен лик Мата како човек, ама јас не гледам иднина за него во Јунајтед. Ако играат Мики и Мата, тогаш од Рашфорд и Марсијал некој мора да отпадне. Сега прашање е каква улога му има замислено Мурињо на Рашфорд. Дали планира да му биде резерва за Лукаку, или планира да игра со двајцата. Од таа одлука најмногу зависи целата формација во која ќе игра Јунајтед следната сезона.

Кога играше како класичен десен бек одигра неколку добри натпревари. Кога почнаа да го шетаат наваму натаму скроз се игуби.[DOUBLEPOST=1500556116][/DOUBLEPOST]

И мене ми е симптаичен лик Мата како човек, ама јас не гледам иднина за него во Јунајтед. Ако играат Мики и Мата, тогаш од Рашфорд и Марсијал некој мора да отпадне. Сега прашање е каква улога му има замислено Мурињо на Рашфорд. Дали планира да му биде резерва за Лукаку, или планира да игра со двајцата. Од таа одлука најмногу зависи целата формација во која ќе игра Јунајтед следната сезона.
Мурињо денеска збореше дека ќе проба да ги уклопи Рашфорд и Лукаку заедно. Мене единствено би ми било криво Марсијал да не игра или најлошо да го напушти клубов. Преголем потенцијал има во него...

Mене ме плаши левата бековска позиција. Мурињо го има земено Шо на заб, плус после повредата никогаш вистински не се врати. Ако почне лошо сезоната, ќе мораат Блинд и Дармијан да крпат таму. Блинд може да изигра офанзивно солидно, но дефанзивно на лев бек ќе гледа мака со брзи и силни крила. Дармијан обратно, дефанзивно е добар, офанзивно не постои.

И врти сучи, ќе си го гледаме Лингард на десно крило цела сезона. Јас лично би експеримнтирал со Рашфорд на десно, во 4-3-3 формација, Марсијал лево, Рашфорд десно, Лукаку централен шпиц. Позади Погба, Ерера и упте еден играч кој треба да се донесе, а најназад Шо, Шведот, Баји и Валенсија. Сега бељата со ова е што за Мики нема место. :toe:
Ризична изгледа бековската позиција, но ако мисли да му даде шанса на Шо, не смее да се гледа како позиција која мора да се појачува. Шо, Дармиан, Блинд па и Рохо игра таму, има доволно играчи.

Од ова што кажа Мурињо дека сака четири играчи, навестува дека ќе му даде шанса на Шо, сепак ќе видиме.
Рашфорд топ ќе е десно, неколку што ги изигра креира доволно шанси во еден натпревар да му стајш етикета незаменлив.
Што знам, дури сега ми се гледаат како вишок неколку офанзивни играчи а сите сме кон некого наклонети и сметаме дека е добро да го имаш за ротација. Пример Јанг е вишок сезонава до немајкаде, исто сметам и еден од Лингард и Мата е вишок - ако се земи уште едно крило и ако не играат со класична десетка.

До сега гледав само кратки прегледи од двава натпревари и везе немам што планира да игра, периодов сигурно ќе наговести кој е вишок но едно е јасно, неопходен е играч што ќе го замени Керик.[DOUBLEPOST=1500557901][/DOUBLEPOST]
Мурињо денеска збореше дека ќе проба да ги уклопи Рашфорд и Лукаку заедно. Мене единствено би ми било криво Марсијал да не игра или најлошо да го напушти клубов. Преголем потенцијал има во него...
Ако не игра, посакувам да го напушти тимот. Штета ќе е таков талент да стагнира ради хирови на менаџерот.

Ризична изгледа бековската позиција, но ако мисли да му даде шанса на Шо, не смее да се гледа како позиција која мора да се појачува. Шо, Дармиан, Блинд па и Рохо игра таму, има доволно играчи.

Од ова што кажа Мурињо дека сака четири играчи, навестува дека ќе му даде шанса на Шо, сепак ќе видиме.
Рашфорд топ ќе е десно, неколку што ги изигра креира доволно шанси во еден натпревар да му стајш етикета незаменлив.
Што знам, дури сега ми се гледаат како вишок неколку офанзивни играчи а сите сме кон некого наклонети и сметаме дека е добро да го имаш за ротација. Пример Јанг е вишок сезонава до немајкаде, исто сметам и еден од Лингард и Мата е вишок - ако се земи уште едно крило и ако не играат со класична десетка.

До сега гледав само кратки прегледи од двава натпревари и везе немам што планира да игра, периодов сигурно ќе наговести кој е вишок но едно е јасно, неопходен е играч што ќе го замени Керик.[DOUBLEPOST=1500557901][/DOUBLEPOST]
Ако не игра, посакувам да го напушти тимот. Штета ќе е таков талент да стагнира ради хирови на менаџерот.
Ја пре би Мурињо да си замине отколку Марсијал.

Според мене проблемот е што моменталниов ростер на играчи, не одговара за речиси никаква формација. Во секаква формација ќе фали нешто. Ако играме 4-4-2 со Рашфорд и Лукаку напред, тогаш немаме класични крила, не се таков тип на крила Мики и Марсиал за таква формација. Ако играме 4-2-3-1 (како во повеќето натпревари лани) или 4-3-3 треба еден од Марсиал или Рашфорд да е на клупа, или па еден да игра десно, а Мики да е на клупа. Затоа и пишав тука уште лани, Мурињо треба да се реши која формација ќе ја игра и околу неа да го гради ростерот, а не само носи играчи.

Моментално жално е некој од Марсиал или Рашфорд да се седне на клупа, мора некако Мурињо да најде место за двајцата да го искористат потенцијалот. А ако добие шанса Марсиал и продолжи ко лани со мизерните игри тогаш нека го седне на клупа.

ДМ обавезно мора да се зема, ем сме најтенки и најслаби на таа позиција, ем ќе треба Погба да се враќа ако не се земе. И десно крило треба да се зема да ротира со Мики на таа позиција, Лингард не го ни рачунам.

Како го зборите ова, ќе нема место за двајцата синкир 5 утакмици ќе играме наредна сезона. Пролетоска не можевме 11 да извадиме од повреди, камо среќа за секоја позиција по двајца да има да се одбира, и малце конкуренција не е лошо.

Мата е одличен фудбалер но со неговата снага и брзина неможе да е стандарден првотимец во ниту еден гигант. Сигурно дека нема да ни е стандарден првотимец но очекувам да добива солидна минутажа. Пред/по натпревар во ЛШ сигурно ќе стартува + низ куповите. Ако се земат во предвид и повреди/замор кај играчите минутажата уште толку ќе му се зголеми.
Одличен асистент е и ретко промашува 1 на 1. Нам ни требат по 2 квалитетни играчи на секоја позиција па според мене Мата треба да остане во тимот што е многу веројатно со оглед дека нема шпекулации дека ќе не напушти.

Другари, играме ПЛ и ЛШ ќе има ротации цело време. Мое мислење е дека Рашфорд ќе ротира со Лукаку напред и Марсијал лево. Некогаш може да игра и 4-4-1-1 со еден од Раш и Тони зад Лукаку. Тука може да игра и Мата пример. Мики ќе го ротира десно со Лингард, не гледам друга опција искрено, а Фелаини ќе игра среден ред на секое ебано потешко гостување, 100% сум сигурен. :D

Во ред тоа, се согласувам, ако е за тоа нема поголем фан од мене на ретардана Орие уште кога играше на СП за БСК ама мислам дека не сме баш во ситуација периодов да изиграваме поправен дом на фудбалери :icon_mrgr:
Далеку е Санчес да се спореди со Орие од таа страна. Зборот ми беше дека ако немаме шанси за Диер, Фабињо или Матич, подобро да се проба со Санчес отколку да остане дупка само со Керик. Ја толкувам изјавата на Мурињо за можни 3 од 4 да се донесат летово. И крилната и замената за Керик се критични позиции и мора да се пополнат тие позиции.

Гледав еден хајлајт од Перишиќ за центаршутевите и можам само да заклучам дека Лукаку покрај него ќе има уште добар број на голови по негов центаршут. Затоа ја гледам шемата која сака да ја направи Мурињо со нив 2ца.
Значи претерано добри центаршутеви мава и со лева и десна.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Далеку е Санчес да се спореди со Орие од таа страна. Зборот ми беше дека ако немаме шанси за Диер, Фабињо или Матич, подобро да се проба со Санчес отколку да остане дупка само со Керик. Ја толкувам изјавата на Мурињо за можни 3 од 4 да се донесат летово. И крилната и замената за Керик се критични позиции и мора да се пополнат тие позиции.

Гледав еден хајлајт од Перишиќ за центаршутевите и можам само да заклучам дека Лукаку покрај него ќе има уште добар број на голови по негов центаршут. Затоа ја гледам шемата која сака да ја направи Мурињо со нив 2ца.

Превише монотона игра лесна за читање од противниците не ни одговара никому. Ни нас како навивачи ни па на тимот да се потпира на таа игра. Перишиќ е океј играч и ништо повеќе од тоа. Крила како него пун курац: Вилијан, Квардадо, Боласи, Лукас Васкез, Заха, Салах односно ограничени играчи кои реално никогаш нема да бидат класа.

Одличен играч е Перишиш, настрана хејтот што му се удира во фан клубот. Велам јас, штета што природна позиција му е лево крило, а не десно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom