Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Van Gaal: I'm building a team

Louis van Gaal reflects on his first six months in charge of Manchester United during a forthcoming exclusive interview with MUTV.

The boss speaks about his opening spell at Old Trafford and, in a programme to be screened at 20:00 GMT on Monday night, details his thoughts on his first campaign in the Barclays Premier League. Although he is enjoying working with his squad and feeling the warmth of the Reds' support, his continued quest for improvement is obvious.

"The first feeling I had was especially after 11 matches, when we had 13 points, and I came into the stadium walking and I thought now the fans shall not be pleased," he explained. "But they were rising up and clapping their hands when I entered the stadium.

"I felt not so happy myself because I was responsible and guilty for the results so I am very happy we won a number of matches in a row [after then]. [Also] I have had the time to know all my players and they are very good. It's an exciting time and it's why I became a manager - because I want to work with young people; it keeps you young, and you can make a team out of it.

"We are still building up a process. I think, as a trainer/coach and manager, that I have to analyse the performances of my players because that is the most important thing and that shows how far we are in the process. That is still not good enough, in my opinion, but I hope we shall improve."

Зошто ниκој не го спомнува фалκао и κолκу само очајно изигρа тој не само на оваа него на сите досегашни натпρеваρи освен со њуќасл ептен е очај сеκој дуел го губи од наρеднава очеκувам паκ да го седне на κлупа а ди маρија да го игρа шпиц нешто κаκо ρобен на светсκото,иначе блинд и ρохо спρемни за саутемптон κаже ван гал
Јас да сум менаџер , само заради енергијата која ја внесува во играта би го оставил во состав ! Малку се таквите кои со таков жар го играат фудбалот и треба да се цени тој талент !

Ама нели Велбз не чинеше оти вршеше пресинг и беше добар на контри но, не даваше голови, сега Фалкао не чини а има гол/асистенција секоја утакмица?
Топката не ни стигна до шеснаесетник вчера за Фалкао да проигра, се враќаше до одбрана да почне акција. Да не направеше ништо на оние шанси против Њукасл да речеш ама вчера... како што кажа @Nemanjici мене многу ме потсеќа на Тевез во стилот на игра. Плус тука треба да комуницира со Мата, Перси и Руни првично и затоа ги делат четворицата головите и асистенциите.
По 8 гола имаат Руни и Робин, Мата 5 или 6. Нема некој што предничи што е многу добро, растеретени сме напред.

Ама нели Велбз не чинеше оти вршеше пресинг и беше добар на контри но, не даваше голови, сега Фалкао не чини а има гол/асистенција секоја утакмица?
Топката не ни стигна до шеснаесетник вчера за Фалкао да проигра, се враќаше до одбрана да почне акција. Да не направеше ништо на оние шанси против Њукасл да речеш ама вчера... како што кажа @Nemanjici мене многу ме потсеќа на Тевез во стилот на игра. Плус тука треба да комуницира со Мата, Перси и Руни првично и затоа ги делат четворицата головите и асистенциите.
По 8 гола имаат Руни и Робин, Мата 5 или 6. Нема некој што предничи што е многу добро, растеретени сме напред.
Сега па и ти да не претера малце а :D, фалкао и тевез се сосема различни фудбалери, фалкао е интелигентен фудбалер а тевез од секогаш пробувал на сила и на брзина и на мавање со раце и клоци да го извади максимумот ( хинт Џонс ). Проблемот на фалкао е што кога и да прими топка секогаш му улетуваат уште минимум 2-3ца играчи зашто знаат од каде демнее опасноста, а 1 на 1 фалкао е сериски убиец. Ќе фати темпо кога тогаш и ќе почне да сече, само треба да верувате во момакот.
Башка карактер да не збориме, тевез држеше плакат РИП САФ тоа не верувам дека некој друг на планетава ќе го направи.

Човекот има глад за играње, се виде и против Стоук, не му се искачаше од терен, 2 пати праша у стил на ME? I'm going out?

Koга читав за повредата на Стротман, пишуваше дека од АЛЦ повреда, целосно закрепнување трае и до 18 месеци.
Истата повреда што ја имаше Ел Радамел.
Сметајте дека игра неопоравен. Му фали стартната брзина што ја имаше, погледнете му го движењето пред повредата, а забележете го пасот од Вилсон што не успеа да го стигне вчера. Плус имав некако чувство дека играат не мек терен, тешко се движеа вчера, плус нон стоп кал вадеа од копачки. Не го оправдавам перформансот, никако.

Искрено, Фалкао ми е најмало гајле од играчите што ги имаме, повише ме загрижуваат Џонс и Рафаел.
Џонс како тивка вода, брег рони.
Му избега Шокрос, ни дадоа гол, на МОТД, покажаа иста ситуација во второ полувреме, пак му избега Шокрос, му избега тој тутурутката од Њукасл, пенал направи.
Глупиот слободен што беше пишан во тефтерот, изгледа негов беше, против Стоук.
Лани против Тотенхем на гости, направи 10 фаули на 16 метри, од кои од едниот, Вокер ни даде гол.

Рафаел не може да сврзе 3 месеци без да се повреди, а го сметаме како прва опција за десен бек. Од друга страна, Клајн за кого сме заинтересирани, скоро и да нема повреда посериозна. Со оглед на 55-те повреди, и те како ке се гледаат досиеата за повреди на играчите.

Зошто ниκој не го спомнува фалκао и κолκу само очајно изигρа тој не само на оваа него на сите досегашни натпρеваρи освен со њуќасл ептен е очај сеκој дуел го губи од наρеднава очеκувам паκ да го седне на κлупа а ди маρија да го игρа шпиц нешто κаκо ρобен на светсκото,иначе блинд и ρохо спρемни за саутемптон κаже ван гал

Се враќа да земи топка назад и да креира акција, нешто што не можат да го направат играчите од средина и да му креираат нему акција и шанса за гол.

It's simple.

Еј не ми се веруаше дека ќе прашам ова:D,до кај е работава со Јанг?

Еј не ми се веруаше дека ќе прашам ова:D,до кај е работава со Јанг?
Лошо изгледаше тоа, месец дена негде :)
Блинд и Шо фит за Саутемптон, Рафаел изгледа ќе ја пропушти следнава ама од наредната ќе игра со маска.

Лошо изгледаше тоа, месец дена негде :)
Блинд и Шо фит за Саутемптон, Рафаел изгледа ќе ја пропушти следнава ама од наредната ќе игра со маска.
И мене не ми се верува дека ке го прашам ова: А микрофонот до каде е , шо се стори со него?

Дај да земеме некој не е интересно. :D
Меси ги заследи Руни и Фалкао на инстаграм , Ед тргнал со хеликоптерот за каталонија:sramezliv:

Па и шпекулации слабо до сега овој трансфер прозорец (n). Ај можеби Ед работи во тајност па ќе не изнанади со некој трансфер како на пример Хумелс и Колман :D.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom