Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Како да го трошат?? Реално ако правиме муабет за Менса најидеална позиција е десен бек. Има добри офанзивни карактеристики, брз, пробивен, плус дефанзивно стабилен. Слични карактеристики на Алаба има. Плус негова природна позиција е ДМ кога дојде но може да се пронајде на друга позиција. За стопер според мене не е, ја нема потребната висина и физикус да се носи во ПЛ. Освен ако сакаме нов Блинд да ни е стопер.
Само што Мурџо игра со еден офанзивен бек. Така да отпаѓа овој а на негово место ќе си игра Дармијан скоро сигурно. Едино ако не пазари нов десен бек, мада не ми се верува пошто сака тактички дисциплиниран бек а Дармијан е таков.

Само што Мурџо игра со еден офанзивен бек. Така да отпаѓа овој а на негово место ќе си игра Дармијан скоро сигурно. Едино ако не пазари нов десен бек, мада не ми се верува пошто сака тактички дисциплиниран бек а Дармијан е таков.
Јасно ми е тоа. Сепак Менса да добие околу 30-40% од натпреварите годинава ќе биде топ и може да го ротира и да му дава шанса на десен бек. Дармијан е топ бек дефанзивно ама 3 чисти нема во офанзива. Топка не знае да нафрли како што треба. Дали е до него ило ЛВГ го ограничи ќе каже времето.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Ова го дробам уште од кога се официјализираше за Мурињо, Дармијан братот ќе си игра и тоа со стриктна наредба да не проаѓа половина. Шо ќе биде тој што ќе биде послободен во нападот.

Руни ако се тркала низ терен и губи по 100 топки на натпревар ќе видиме дали ќе игра први 11.
не ли го научивте Руни? ако осети лабаво или не му е по кејф не ебе жива сила
убаво реков по испаѓањето од лш Руни почна да влага у форма а тоа е зашо тој период е договорен Моу и овој оп одма почна да се труди, само птета се повреди иначе подобар пласман ке имавме

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ова го дробам уште од кога се официјализираше за Мурињо, Дармијан братот ќе си игра и тоа со стриктна наредба да не проаѓа половина. Шо ќе биде тој што ќе биде послободен во нападот.
И мене не ми е јасно како некои ликови сеуште не го сконтаа Мурињо, па цела кариера игра со еден дефанзивен и еден офанзивен бек.
Дури и кога брка резултат и кога става по 6 напаѓачи никад не го мења тој дефанзивен бек што му е.
100% ќе игра Дармијан, е сеа едино ако се посере на големо па да мора да експериментира Мурџо или на зимо да пазари нов, ма да не ми се верува вакво нешто. Квалитетен играч е Дармијан.

Никој не го оспорува тоа. Запознати сме добро. Сепак добро ќе биде да се види дали може да направи нешто од Менса на таа позиција. Мислам дека преголем потенцијал има и не би ме чудело во случаи на Блинд да игра на лев бек, на десна страна да надополнува Менса.

Ако со некое чудо го донесат Погба, Манчестер ќе се катапултира во еден најдобрите тимови во Европа. На сите други климави позиции лесно ќе се прикрпи.

Ако со некое чудо го донесат Погба, Манчестер ќе се катапултира во еден најдобрите тимови во Европа. На сите други климави позиции лесно ќе се прикрпи.
Па Ибра дојде без пари, 26 милиони фунти за Мхтарјан + 29 за Беили, има простор за голема пара да се фукне. А Каслс му е другар4е на Мурињо кое му ја тера пропагандата по медиуми. Проблем ќе биде ако се умешаат Реал затоа што тешко да можеме да им парираме. Не верувам Јувентус да одбијат 100+ милиони фунти плус 20 милиони во џеб на Раиола како провизија.

Па Ибра дојде без пари, 26 милиони фунти за Мхтарјан + 29 за Беили, има простор за голема пара да се фукне. А Каслс му е другар4е на Мурињо кое му ја тера пропагандата по медиуми. Проблем ќе биде ако се умешаат Реал затоа што тешко да можеме да им парираме. Не верувам Јувентус да одбијат 100+ милиони фунти плус 20 милиони во џеб на Раиола како провизија.

Знам дека не се проблем парите, проблемот се Реал и Барса. Никој не може да натера играч да дојде со сила. Можеби Погба не сака да дојде заради минатото.

За Дармијан и птичките на дрво веќе знаат дека братот во офанзиво е во минус влезен. За дефанзивно не сум сеуште сигурен колку го бива, дали првите 5-6 натпревари кај нас му се погоди само или стварно го бива. Во остатокот од сезоната беше дупка, а гледам и за Италија не е нешто посалам.

Не дека Манчестер нема пари, ама цената на Мики е над 40м ЕУР (Манчестер ја зголеми понудата). Како и да е, честито уште еднаш за добар играч. Ако е трансфер на Мурињо и ако му дава поддршка може да биде одличен трансфер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom