Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ван Гал се чуди зашто нашиве на 3-1 се летнале напред.
Па ти бе брат треба да ја смениш формацијата кога имаш 2 гола предност, а не да ги чуваш сите 4-ца напред, и Руни, и Перси, и Ди Марија и Фалкао.

Место да го извади Перси и да го остави Фалкао како осамен напаѓач, он го игра овој 90 минути, иако 3-4 меча по ред ја кочи целата игра,

Последно уредено:
Со Ван Гал бидете сигурни во едно...одбраната никогаш нема да е толку добра како нападот...

Едноставно секогаш ќе идете да дадете гол повеќе отколку да го сочувате резултатот или слично...Неговите тимови едноставно незнаат да се бранат во поле,и мора да ја контролираат топката..Во спротивно е фатално за нив,ко што беше за вас денеска.

10430427_10152732252092767_3779233752996547156_n.jpg

Маруан од утре на тренинзи, ќе добиеме на цврстина во средниот ред! :)

Со Ван Гал бидете сигурни во едно...одбраната никогаш нема да е толку добра како нападот...

Едноставно секогаш ќе идете да дадете гол повеќе отколку да го сочувате резултатот или слично...Неговите тимови едноставно незнаат да се бранат во поле,и мора да ја контролираат топката..Во спротивно е фатално за нив,ко што беше за вас денеска.
Добро де, и со Фергусон беше така. Ништо ново. Никогаш не сме знаеле да играме дефанзивно, кога и да се бранеле го јаделе на крај. Само што ова денес беше претеризам од 3-1 до 3-5... Нема ништо врска со ван Гал тоа. Мене ме нервира само шо не реагира за судењето, очигледно неговото его и гордост е поголема од се па не сака да излезе плачко. Да беа САФ или Мурињо на ова денеска ќе му ебеа матер на клатикур. Со вакво однесување очекувам повторно да не газат судии.

Бев на слава каде што нема кабловска, па само на мобилен следев што се случува. Си викам 0-2 охохо супер, после 1-2, 1-3 ок си викам...ко на крај гледам 5-3 :O си викам како е можно бе, а според хајлајтсов ко шо гледам не ми се верува како е можно некои екипи кога играат против нас да им се случуваат се најидеални работи, од пенали, контри, абе триста чуда се само против нас. Како еднаш нас така не 'не послужија марфиевите закони? :eek: Не ми се верува дека еден ебан Лечестер ни начука 5 гола еј!!! 5 гола?! Е кога ќе играат на пролет со овие на Олд Трафорд абе сакам 7-0 да заврши, в дупка да ги напикаат. Да ти ебам и фудбал и лига да ти ебам, на толку засилувања да не можеш да сврзеш 2 добри партии, да тепаш, да се крене атмосферата на тимот...Со кој играме следна?

Добро де, и со Фергусон беше така. Ништо ново. Никогаш не сме знаеле да играме дефанзивно, кога и да се бранеле го јаделе на крај. Само што ова денес беше претеризам од 3-1 до 3-5... Нема ништо врска со ван Гал тоа. Мене ме нервира само шо не реагира за судењето, очигледно неговото его и гордост е поголема од се па не сака да излезе плачко. Да беа САФ или Мурињо на ова денеска ќе му ебеа матер на клатикур. Со вакво однесување очекувам повторно да не газат судии.

Не е баш така,со Фергусон имавте стабилност у одбраната...Не зборам да играш дефанзивно,него во моментите кога ја немаш топката да имаш добра дефанзивна тактика...Тоа Ферги го имаше..

Кај Ван Гал високата линија у одбрана увек ги изложува дефанзивците и тешко се бранат у ситација на изгубена топка и контра што се виде денеска...

Ај да пишам некој збор.
Уште у неверување сум што се деси, побогу 4 гола за пола саат примија.
Одбраната катастрофа, ужас...
Блекет-доста добро до 60та минута, после тоа ко сосема друг играч да беше...
Рохо-Слабо, никаква комуникација со стоперот до него т.е Блекет
Кога имаше фаул врз Рафаел знаев дека овој ќе стане и одма ќе прави старт, јбг не беше за пенал али ете овој што клати јајца го свирна...да му го свринат црнци него.
Средината и нападот убаво работеа, пасови проигрувања се на место, али 1-3 имаш резултат, чувај го нагази на топка.
Анѓеле-злато играч!
Робин и покрај голот слабо, доста успоруваше акции неколку пати требаше само да ги продолжи пасовите и шанси за гол ќе се створеа, он безпотребно кружи.
Фалкао добра игра, штета што зачука пречка.
Фалеше за утакмицава микрофнот да им поделеше некој лакт, поготово на оној Варди или како и да се викаше, колку гнасно копиле...Ван Галчо што знаеш прави ама опрај ја одбраната!

Бесцелно е да се критикува Клатенбург. Не заеба резултатски само со +1 еден гол против нас, во момент во кој што водевме со 3-1. Аматериве наши се испопосраа и толку им требаше. Клатенбург не ни е ништо виновен. Криви се дрвата наши во одбраната и ван Гаал што се испичка кога ги стави Јанузај и Мата кога губевме веќе. Ги извади најдобрите, а стави неагилни играчи. Мата како да ја изгуби својата стартност, а Јанузај мудата, го гледам како подисплашен, бега од дуел... Добро рече МанУтдЧемп. дека во моментов Јанузај е најпреценетиот фудбалер кај нас. Друго што ми падна во очи е сите тројца напаѓачи во стартна постава, од кои двајца "хроничари". Наместо едниот да го зачува за второ-како посвежа опција, да ги размрда сите на крајта, но не, мораше сите од старт.

А и Ван Перси само колку ме изреволтира неколку пати кога чиста контра/полу-контра успеа да заебе. Наместо брзо да се ослободи од топката тој прави непотребни потези и ја враќа назад кон одбраната, дали бочни, дали средни бекови. Многу идиотски.
И ван Гаал се заебава, вели му пречело тоа што после 3-1 играчите пробувале да дадат + гол, епа ќе даваат кога не стана од клупата да им се раздере... Абе ми се плаче, кога ќе се присетам на Фергусон со поцрвенети образи и како гневно џввака мастики и како им се дере :place:

И како бе само не му влезе лобот на Фалкао...

Не е баш така,со Фергусон имавте стабилност у одбраната...Не зборам да играш дефанзивно,него во моментите кога ја немаш топката да имаш добра дефанзивна тактика...Тоа Ферги го имаше..

Кај Ван Гал високата линија у одбрана увек ги изложува дефанзивците и тешко се бранат у ситација на изгубена топка и контра што се виде денеска...
Коментар на место, барем си го глеал натпреваров :) воглавно не ни пречи на нас да примаме голови, како што кажаа навикнати сме си, само дефанзивците се нови, Џонс го нема, некои прв пат играа заедно па имаат проблеми со комуникација. Ќе видиме со тек на време до кај ќе дојдеме.

Во право си за Ферги,а сигурно и Ван Гаал го знаеш многу подобро од повеќето од нас, но сепак рано е да се носат такви заклучоци зошто моменталниов состав има заедно изиграно вкупно 2 официјални натпревари.

Денес ова што се деси нека им е лексија на сите до еден, цела утакмица средина немаше, цела утакмица високо темпо. Водеа со два гола и сеуште безглаво играа високо темпо со лесно губење топки, најголем доказ за don't know how да завршат натпревар.

Реакцијата на Руни беше на место но малце закаснето, мораше како капитен и еден од поискусните да бара да се намали темпото и да се зачува топката, потфрли на тоа поле.

рохо, блинд, ерера, фалкао, ди марија ....нови играчи кој прв пат играат во премиер лига + цел стручен тим + ван гал. имаме уште фурни леб за јадење но факт е дека од мојсовиот состав ова е тим кој има напредок и кај кого се гледа иднина за разлика од мојсовиот јунајтед. се што е потребно е време другото ќе си дојде на свое место.

сепак стои фактот дека дига притисок моментот кога си чекал цела недела 90 минути јунајтед и натпреварот завршува 5-3 за некој бескичмењарски тим кој догодина ќе си се врати во чемпионшип.

Реакцијата на Руни беше на место но малце закаснето, мораше како капитен и еден од поискусните да бара да се намали темпото и да се зачува топката, потфрли на тоа поле.

A бе не можеш да забавиш темпо кога одбраната во паника целата, исфрла топка напред на памет, и нема време да истрчаат одбранбените играчи на центар.
Руни се дереше по сите, а негова беше топката по која ни дадоа гол. Он ја изгуби.

Коментар на место, барем си го глеал натпреваров :) воглавно не ни пречи на нас да примаме голови, како што кажаа навикнати сме си, само дефанзивците се нови, Џонс го нема, некои прв пат играа заедно па имаат проблеми со комуникација. Ќе видиме со тек на време до кај ќе дојдеме.
промените се напраени комплетно нова филозофија од таа на фергусон па дури и на мојс комплетно нова одбрана мислам дека тука е круциалното нешто во составот на јунајтед. Мора да фрли ЛВГ за подобри штопери средниот ред горе долу задоволителен нападот имате едни од најдорите триа во светот ... поправиме ако грешам

рохо, блинд, ерера, фалкао, ди марија ....нови играчи кој прв пат играат во премиер лига + цел стручен тим + ван гал. имаме уште фурни леб за јадење но факт е дека од мојсовиот состав ова е тим кој има напредок и кај кого се гледа иднина за разлика од мојсовиот јунајтед. се што е потребно е време другото ќе си дојде на свое место.

сепак стои фактот дека дига притисок моментот кога си чекал цела недела 90 минути јунајтед и натпреварот завршува 5-3 за некој бескичмењарски тим кој догодина ќе си се врати во чемпионшип.
Многу знаеш ти, Мојс да останел со овие играчи уште следниот месец ќе сме ја имале титулата. Што јадат за доручек некои фаци смртно ме занима.[DOUBLEPOST=1411337567][/DOUBLEPOST]
промените се напраени комплетно нова филозофија од таа на фергусон па дури и на мојс комплетно нова одбрана мислам дека тука е круциалното нешто во составот на јунајтед. Мора да фрли ЛВГ за подобри штопери средниот ред горе долу задоволителен нападот имате едни од најдорите триа во светот ... поправиме ако грешам
Точно така но не може 20 играчи во еден рок да се купат, сите сакавме уште еден стопер но разбираме каква е ситуацијата а ептен сум против wheeler dealer трансфери, барем јас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom