Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

We've had confirmation that all three half-time substitutions (Evans, Cleverley and Rafael) were made due to injuries. #mufc
:facepalm::facepalm:
David Moyes on injuries: "Jonny's back seized up, Rafael went over on his ankle and Tom Cleverley had double vision." #mufc

Кога покажуваме милост, ке не шутираат и ке не газат. Дај наполниги 5 гола и крај.
Значи без креативец тешко (Керик или Клевз), не дека беа лоши Фелаини и Џонс али не иде со тие двајца.
Прво пол. докажавме кој сме и кој е вистинскиот Јунајтед!
Важни 3 бода и продолжуваме во форма (y)

Абе немораше некој креативец, требаше некој што ќе може да ја држи топката у нозе а и средината зашто изгледаше малце каша попара.Ете колку значат Керик и Клеверли, само кој да примети.И Фелаини изгледа уште е у облаци откако потпиша за нас, некако неможе ни да се наметне а и да се приземји малку ко изгубен е, ја нема таа корпулентност и грубост од Евертон.

Абе немораше некој креативец, требаше некој што ќе може да ја држи топката у нозе а и средината зашто изгледаше малце каша попара.Ете колку значат Керик и Клеверли, само кој да примети.И Фелаини изгледа уште е у облаци откако потпиша за нас, некако неможе ни да се наметне а и да се приземји малку ко изгубен е, ја нема таа корпулентност и грубост од Евертон.

Не ја игра позицијата каде што треба да спушта токми и да се гради со дефанзивците. На оваа позиција сега каде што игра грубоста најчесто резултира со жолти/црвени картони.

Па како нема да гледа двојно Клеверли кога го измаваа по главата, овој Проберт седеше со рацете скрстени. Рафаел сепак продолжи да трча што значи дека сепак не е до толку страшно само ќе треба пауза една недела. Нека не игра во ЛШ, против Арсенал мислам ќе е спремен.

David Moyes: "United usually make slow starts & get better as the season goes on. The players have great habits from the previous manager."

Прекрасно, среќен сум... негативното, повредиве... ко да сме играле со Санрдленд, а не Фулам...

ќе ви се врати со камата на сите што го пцуевте Мојс, ајде..

Не, реално, јака муда е да им дадеш 3 комада на Фулам.
Мислам кај бевте со вакви коментари кога резултатите не беа ко што треба? Или тогаш и вие немавте надеж?
Ај да беше со некој ривал, па да кажел ги тепале у гости, одлично поставена тактика од Мојс, па да има зашто да пишувате вакви коментари, ама со Фулам бе да се залажувате?
Не иде тоа така, ама ај... да не ви ја рушам атмосферата :)

Мислам кај бевте со вакви коментари кога резултатите не беа ко што треба? Или тогаш и вие немавте надеж?
Ај да беше со некој ривал, па да кажел ги тепале у гости, одлично поставена тактика од Мојс, па да има зашто да пишувате вакви коментари, ама со Фулам бе да се залажувате?
Само Манчестер Јунајтед кога ќе тепа некој не е јака муда, Арсенал досеа што играше против умрен поумрен ок беше, аспиранти за титула (не викам дека ти си викал вака ама општо што се збореше по темиве). Леверкузен и Сосиедад ги величаат кога се паднавме у групите, првиве да ти биле најјаки во Германија после дуополог, вториве да ти кинеле бодови како кучиња. И двете екипи едвај шут на гол имаа што се вика. Не е другар само за Фулам, мислам 4 утакмици по ред играва нема никаква замерка, не треба да е до Фулам да се види дека конечно се враќаат на победничките навики а и дека играта ни е течна и Јанузај, РвП, Робин и Чичарито се наоѓаат и со врзани очи.

c959abd48d224e1c5e647189b63997e2_large

Ццкцкцкцк, срамота !!!

Само Манчестер Јунајтед кога ќе тепа некој не е јака муда, Арсенал досеа што играше против умрен поумрен ок беше, аспиранти за титула (не викам дека ти си викал вака ама општо што се збореше по темиве). Леверкузен и Сосиедад ги величаат кога се паднавме у групите, првиве да ти биле најјаки во Германија после дуополог, вториве да ти кинеле бодови како кучиња. И двете екипи едвај шут на гол имаа што се вика. Не е другар само за Фулам, мислам 4 утакмици по ред играва нема никаква замерка, не треба да е до Фулам да се види дека конечно се враќаат на победничките навики а и дека играта ни е течна и Јанузај, РвП, Робин и Чичарито се наоѓаат и со врзани очи.

Муабетот ми е дека Јунајтед не треба да се докажува кој е кој на екипи од рангот на Фулам, Џепчиште, итн...

Бидете реални, до сеа дербињава што се одигрании, Мојс тактички го попарија :)

А овие што се наоѓаат и со врзани очи, тоа е по заслуга на Серот, никаква врска нема Мојс, освен што го уклоши тука у косоварот...

И на крај, абе каков Арсенал, гони ги таму, ни они не се мерило...

Кога не беа резултатите како што треба, викав дека ќе му судиме на крајот од сезоната не сега по само неколку натпревари.
Да беше Мурињо/Гвардиола со истиот старт како Мојс тие истите ќе викаа дајте му време, ама не ова е Мојс бот од Евертон што бара во Јунајтед ?? Демек Мојс не бил типче како двајцава, ама типче е нели барем ти ќе се согласиш со ова.

Бтв мислев дека сме 15 бода позади првиот, а тоа да ти биле 5 бода :ROFLMAO:

Муабетот ми е дека Јунајтед не треба да се докажува кој е кој на екипи од рангот на Фулам, Џепчиште, итн...

Бидете реални, до сеа дербињава што се одигрании, Мојс тактички го попарија :)

А овие што се наоѓаат и со врзани очи, тоа е по заслуга на Серот, никаква врска нема Мојс, освен што го уклоши тука у косоварот...

И на крај, абе каков Арсенал, гони ги таму, ни они не се мерило...

ОК, ти сакаш да го споредуваш Јунајтед со најдобрите во Европа и тука си комплетно во право. Јунајтед нема квалитет да го победи европскиот крем во двомеч, без многу среќа. Тешко дека би го победил и Сити.

За уиграноста, не е битно чија заслуга е. Битен е континуитетот. Всушност затоа и беше избран Мојс пред Мурињо. Мурињо ќе пробуваше да го наруши континуитетот и да наметне свои идеи.

Мора да признаеш дека таков Јунајтед каков што сакаш ти (а сакаме и сите, нормално) немаше ни во времето на Фергусон, откако го продаде Роналдо. За ваква Премиер лига, со ваква конкуренција, Мојс почна одлично.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom