Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

• Креатор на темата Креатор на темата Hellz Guardian
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
A не е така бе?

Само ја зборувам реалноста..Тоа не значи дека не си фан на тимот нели?Челзи сега завршија пред нас,и не дај боже да ги земат Ди Мариа и Агуеро..Со таков Челзи и истиот Манчестер од оваа ти очекуваш да завршиме пред нив?? Ако не ни беше Ферги сезонава,господ знае кај ќе бевме сеа. Или да ги победиме Барса,Реал и сите други екипи шо ќе си земат добри фудбалери и ќе нарпават ѕверски тим(Сељаците Сити на пр.).. Зар ќе треба да очекуваме голови од Бербатов или Овен..или пак да направиме нешто со ваков Керик,со Гигс и Сколс,кои сите натпревари веќе ни да сакаат нема да можат да ги играт...Потребни се и тие,ама сепак за во прв тим тешко..Дај боже Флечер и Руни да имат иста сезона,Нани да се повампири,Валенсија ако може уште малце да се подобри и дефанзивниот ред да ни биде супер..Но пак ни треба ѕвезда во тимот...Барем Суарез да дојде,да им ебат матер на Гејзери веќе,дај нека си одат у Америка и да се стабилизира после финански клубот и да направиме и ние еден тим каков што имавме со Роналдо и Тевез..

И добро вика Rooney's Temper..Силва веќе 2-3 години го сакаме,сеа ќе прати Реал понуда за 3 дена и оп нивен е..Виља ќе го земавме веќе 2 години,Барса одма си ја сврши работата ..Сеа уште Суарез да си го џапне некој и ај со здравје

Искрено јас би дал 50м за Агуеро,само дали има толку.......

Прво, не си вистински фан ако се предаваш пред време и шириш песимизам во фан клубов само затоа што си прочитал на накоја бош страна дека Милнер ке оди во Ливерпул или дека Родвел потпишал нов договор.
Второ, јас сеуште си стојам на зборот дека годинава имавме подобра екипа од Челзи, но едноставно среќата не сакаше да освоиме Премиер Лига година (7-8повредени дефанзивци во исто време и повредата на Руни)
И трето, зошто да не се надеваме дека Харгривс ке биде онај стариот, дека Андерсон ќе почне да игра како што се очекува од него, дека Керик ке си ја врати формата, дека Рафаел научил нешто од сезонава и дека можеме да освоиме Премиер Лига и Лига на Шампиони без да изиграваме Сити и да фрламе 100милјони!

Заборавив да спомнам, условно речено никој не го "есапи" Велосо моментално, така да еве му добра прилика на ферги без борба и без наддавање милиони фунти да се земе добар играч. Велосо + Суарез и Челзи ќе има да го пушат.
veloso.jpg
Veloso added: "My dream is to play in the Premier League and, if possible, for Manchester United.

Кој разбира Португалски - Ѕвер,кој не,нека гледа само (како мене) :):)

П.С.
28159_392157799532_9114194532_3808878_5559301_n.jp  g

Руни со PFA Fans' Award

Ставовите на фановите на Јунајтед за нови играчи се разбирливи зошто кога клуб кој е навикнат на трофеи нема да освои ништо позначајно, фановите веднаш бараат засилувања по секоја цена за да се врати малку изгубениот сјај. Неуспехот на Јунјатед оваа година се должи на немањето на втор расен стрелец и подршката која Руни ја добиваше.

Џабе што постигнавме повеќе голови од лани, кога оваа година ефектот на постигнатите голови беше драстично намален. Зошто? Оваа година, за разлика од минатата кога бевме кралеви на 1-0 победите и имавме дури 10 такви победи, оваа сезона имавме само 4 такви. Ова година не постигнавме голови на вкупно 6 меча (лани на 4), а Челзи постигна голови на 37 од 38 натпревари. Ова дури и е малку чудно со оглед на финалните статистики на клубот каде стоеше дека Јунајтед имаше преку 50% посед на топка на сите натпревари освен против оној со Арсенал. Човек ќе помисли дека сме морале подобро да ја искористиме таа предност и ќе е во право.

Ги изгубивме Роналдо и Тевез, дојдоа Овен и Валенсија како играчи ко требаше да ја пополнат таа огромна празнина која остана. Валенсија добро се вклопи и одигра добра сезона, Овен постигна само 2 гола помалку од Тевез лани иако беше повреден во последните 3 месеца од ПЛ и имаше некои спорадични повреди до тогаш. Ама со заминувањето на Роналдо и Тевез изгубивме нешто многу повеќе, а тоа се сигурно позициите на кои овие двајца можеа да играат. Валенсија е по едно-димензионален играч, по десна страна и точка, а Роналдо играше на сите позиции и во средината и во нападот. Тевез за разлика од Овен исто така на повеќе начини придонесуваше во играта, ама случајот со Овен е друг, прво заради тоа што Овен е постар и склон кон повреди. Не ме сфаќајте погрешно, не ја намалувам важноста на овие двајца играчи во клубот баш напротив тврдам дека и Овен и Валенсија ги надминаа очекувањата оваа сезона.

Фергусон сака играчи кои можат да играат на повеќе позиции и сам призна тоа пред натпреварот со Баерн на гости кога изјави дека по крилата ќе бидат Нани и Парк, наместо Валенсија, баш поради тоа што тие ќе можат да ги менуваат позициите кога ќе посакаат. Играч кој може да го понуди тоа во моментов е Луис Суарез (поентата за него ми е неколку поста погоре, да не се повторувам). Баш поради тоа во натпреварите кога го немаше Руни, нападот изгледаше ригиден и без идеи.

Прво, не си вистински фан ако се предаваш пред време и шириш песимизам во фан клубов само затоа што си прочитал на накоја бош страна дека Милнер ке оди во Ливерпул или дека Родвел потпишал нов договор.
Второ, јас сеуште си стојам на зборот дека годинава имавме подобра екипа од Челзи, но едноставно среќата не сакаше да освоиме Премиер Лига година (7-8повредени дефанзивци во исто време и повредата на Руни)
И трето, зошто да не се надеваме дека Харгривс ке биде онај стариот, дека Андерсон ќе почне да игра како што се очекува од него, дека Керик ке си ја врати формата, дека Рафаел научил нешто од сезонава и дека можеме да освоиме Премиер Лига и Лига на Шампиони без да изиграваме Сити и да фрламе 100милјони!
Дај боже да биде така,јас ќе бидам најсреќен,верувај.. Ама сепак напаѓачот го нема во целава приказна :)..Значи напаѓат треба да се земе. А не се предавам уопште,ама така иде зборот..Другите екипи ќе се засилат,а на нашиве ако не им се врати формата ќе биде ебано..+ само со еден салам напаѓач,1 со стаклени нозе,еден што не е некој си голгетер и уште 5 млади,малце тешко ќе биде..

Родвел не ни е потребен сезонава,млад е уште,добро би било да се земе и да им се даде на Евертон на позајмица,но не ми се верува баш..Само да не ни го земе некоја друга екипа додека ние чекаме добаар момент за купување..

Јас мислам дека ќе останеме со едно засилување летово, Суарез. Ако го земеме и само него нема да биде лошо, само Бербатов се подобри, Овен да не биде повреден цела сезона, исто и Видич и Рио да ја одиграт цела сезона и пак ќе бидеме први :)

Ај ако има од вас информација нека ми каже колку тежат(финансиски)Глејзери.
Не кукајте ке биде добро имаме иднина.Само да нема повреди наредната сезона РУНИ да не се повредува и да игра колку може повеке.
Инаку типувам дека наредната сезона тој ке иде преку 35 погодоци дај боже и да го собори голгетерскиот рекорд на Роналдо.
Ако дојде Суарез би биле добар тандем нешто слично како со Тевез но ако дојде Џеко би биле поубиствени.А ако дојде Силва мислам дека ке владееме ке бидеме многу посилни.

Ми се бендиса аватарот на Столе....Ахххх....јас него не го клавам на аватар, а ти важно го имаш ..Претпоставувам некоја загубена кладба... ?

Ми се бендиса аватарот на Столе....Ахххх....јас него не го клавам на аватар, а ти важно го имаш ..Претпоставувам некоја загубена кладба... ?
Да, од кладба е :)

Инаку јас не го сакам Џеко во тимот, мислам дека нема да се снајде во Манчестер, сепак Англија и Германија не се исто :)

Ај ако има од вас информација нека ми каже колку тежат(финансиски)Глејзери.

Со оглед на тоа дека се Евреи, башка мултимилијардери, сопственици на силни корпорации ширум Америка, спортски клубови итн...па последниве години се пробиваат и во Европа преку Манчестер. Никој не го купува за да го пропадне, напротив, се е бизнис и пари, а тоа што многумина се полетани дека ќе си одат, ги бркаат и што се не, може да се стават на нивна страна 1 минута па да размислат што значи да имаш рудник со злато и дали би го продал истиот...
И за Абрамовиќ се пишуваше дека ќе го продаде Челзи, па испаднаа обични шпекулации, фудбалот денес стана невиден бизнис, поголем и од НБА...
А дека се е медиумски загреано од двете страни - едните пишуваат дека се извлечени од долгови, што и е реално - последнава година имаат потпишано неколку мултимилионски договори на 3 контитенти со силни компании, што значи огромен обрт на пари, додека пак другите го тврдат спротивното само за да го зголемат притисокот за продавање, што не им успева сепак.
Колку и да ги мразат Глејзерс, колку и да сакаат да си одат, сепак фамилијата работи пред се за свои цели а и за самиот бренд Манчестер Јунајтед...
А за глупостите што ги пишуваат дека парите од трансфери ги дале за клубот СЕ ТОТАЛНО СРАЊЕ...само идиот би поверувал на тоа, да се работеше за Вардар ќе сватев до негде.

У право е mans...нема шанси да си одат бе...Еве идат Црвените витези...И што после? Они одма ќе го анулураат долгот? Кој и да дојде, истата песна ќе се свири... Само незнам уште колку ќе се оди со LUHG пропагандата...Кога ќе подразмислам, донекаде месечарот Фостер е во право кога изјави дека навивачите треба повеќе да го бодрат клубот...Глејзери ги боли стапот дали некој ќе ги пцуе, или некој ќе носи зелено-златен шал...Ако си зацртале дека нема да си одат - нема да си одат. Фергусон ги поддржува Евреиве (не знаев дека се Евреи :)). Долгот е правен години години уназат, само што сега е зголемен :) Но колкав и да бил долгот, Јунајтед секогаш имал пари за трошење (по потреба). Е сега или Ферги блефира дека "нема пари" или пак стварно нема пари. Ако е второто - лошо е.

У право е mans...нема шанси да си одат бе...Еве идат Црвените витези...И што после? Они одма ќе го анулураат долгот? Кој и да дојде, истата песна ќе се свири... Само незнам уште колку ќе се оди со LUHG пропагандата...Кога ќе подразмислам, донекаде месечарот Фостер е во право кога изјави дека навивачите треба повеќе да го бодрат клубот...Глејзери ги боли стапот дали некој ќе ги пцуе, или некој ќе носи зелено-златен шал...Ако си зацртале дека нема да си одат - нема да си одат. Фергусон ги поддржува Евреиве (не знаев дека се Евреи :)). Долгот е правен години години уназат, само што сега е зголемен :) Но колкав и да бил долгот, Јунајтед секогаш имал пари за трошење (по потреба). Е сега или Ферги блефира дека "нема пари" или пак стварно нема пари. Ако е второто - лошо е.
Па кур ги боли нормално.....Ама да видиш кога нема да се продаваат и купуваат играчи, кога нема да се иде на стадион и да биде празен воопшто карти да не се купуваат дресови, шалови и мултимедија да не се купува по нивните фан шопови и некои други работи ке видат дека немаат корист од клубот немаат прилив на пари од клубот ке си одат.Ама сеа оништо перат пари преку други работи тоа е друго.Иначе и јас бев напален сезонава да се донесат 2-3 играчи али доволно би бил само Суарез и Велосо добри играчи се.Гигс, Сколс и Невил ако не се лажам идната сезона им истекуваат договорите не верувам дека САФ ке ги продолжи па ке треба пак нови играчи, затоа оваа сезона 1 играч 2 максимум зимаме.И ако некој не го мрзи нека објасни за што го правите тоа здружение на навивачи барате некоја помош....имам 5-6 другари што се за Манчестер па ако треба нешто да помогнеме:wink:

Колку и да ги мразат Глејзерс, колку и да сакаат да си одат, сепак фамилијата работи пред се за свои цели а и за самиот бренд Манчестер Јунајтед...
А за глупостите што ги пишуваат дека парите од трансфери ги дале за клубот СЕ ТОТАЛНО СРАЊЕ...само идиот би поверувал на тоа, да се работеше за Вардар ќе сватев до негде.

Глејзерс работат за пари и нив ама баш ич не им е гајле за клубот и за неговата историја, клубот за нив е златна кокошка и тие гледаат само како да имаат поголема финансиска корист од тоа. Прочепкај малку за вториот нивен клуб Тампа Беј Баканирс и ќе видиш во каква очајна финансиска состојба се. Глејзерс работат за нив самите и за никој друг. Кога последен пат некој од синовите бил на ОТ, кога последен пат дошле да гледаат натпревар? Јунајтед е целосно во нивна сопственост и при првата прилика кога на Глејзерс ќе им притребаат повеќе пари тие нема да посегнат од својот џеб, него од сметката на клубот зошто имаат секакво право да го направат тоа зошто клубот е нивен, е тогаш ќе ве видам дали ќе ги браните леприконот и синовите. Долгот е правен со години точно, ама нагло порасна кога дојдоа тие зошто не дадоа свои пари кога го купуваа и нема да го враќаат долгот со свои пари исто така, како и да гледаме Глејзерс се во добивка. Не се глупи сите британски економски експерти кога велат дек финансиската состојба во тимот е лоша и дека клубот не се води како што треба. Глејзерс ти се како македонски транзициски директор на приватизирана фирма во 90-тите, ја цеди додека може, кога веќе нема ништо тогаш ја фрла и бега.

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД ОСВОЈУВА ТИТУЛИ И ПОКРАЈ ТОА ШТО СЕ ГЛЕЈЗЕРС ГАЗДИ, А НЕ ЗАРАДИ НИВ. А парите за трансфери се значајно намалени зошто клубот имаше сериозни трошоци во последно време, издавањето на обврзници, плаќањето на казната од 74 милиони фунти (пари од Роналдо) за прекршувањето на британските фискални закони за обврзницата итн.

Пред 44 години на денешен ден се роди КРАЛОТ ЕРИК. HAPPY BIRTHDAY ERIC CANTONA

1966 was a great year for Enlglish football....Eric Cantona was born.Среќен роденден легендо.

unbranded-eric-cantona-signed-a4-colour-photograph-1-.jpg

Никат нема да има ваков играч, уште па нашиве го споредуваа со дрвото бугарско.

И ако некој не го мрзи нека објасни за што го правите тоа здружение на навивачи барате некоја помош....имам 5-6 другари што се за Манчестер па ако треба нешто да помогнеме:wink:

Па во кратки црти, за поорганизирано дејствување на навивачите на клубот во земјава, а како крајна цел е да бидеме признаени како официјален клуб на навивачи од страна на Јунајтед.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom