Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
ChampionshipRingAuthenticity.jpg

35 илјадарки.

Затоа и не ми се допаѓа што носат релативно добри играчи. Од друга страна најверојатно џабе се секирам, сеуште тука е Бркот да засере се... ;)

а не ми е јасно зошто сите напинате да ја танкираат оваа сезона нека изиграат најдобро што можат секако летото 2014та имаат Кеп спејс колку што му душа сака и секако ќе земат некоја голема риба или Кармело или Леброн па ако се вклопат коцките и двајцата и сите знаеме дека во моментов во лигата единствен играч кој можиш да градиш тим за титула и да бидиш contender е Леброн и ако сакаш инстант победи и инстант борба за титула а доколку танкираат и земат некој пик за тој пик да се развија во ѕвезда треба време, време кое Коби го нема за трошење а што сакајте викајте Коби ќе се врати за првата утакмица сакале вие или не па тој е еден од најдобрите играчи во историјата сигурно знае кога е тој спремен за Одмазда на противиниците :)

Никој не е поголем од клубот, дури ни Коби. Јас за Лејкерс навивам пред да дојде Коби во клубот, ќе навивам за Лејкерс и кога ќе си отиде.

Тоа е прва работа, втора е дека танкањето во следнава сезона е важно зошто (не знам повеќе колку пати се повтори ова) следниот драфт ќе биде многу јак, го споредуваат драфтот od 2003та. Па зарем толку те разгалија Лејкерси што не можеш да прифатиш една слаба сезона, кога со тоа можеш да го донесеш идниот играч на франшизата? Дај помири се со фактот дека максимумот на овој тим е излез во прва рунда плејоф во прејакиот запад.
Трета работа е фактот дека звучни имиња многу полесно се носат во клуб што има добар тим. Добар драфтуван играч e огромна разлика во сегашнава состојба на клубот

а не ми е јасно зошто сите напинате да ја танкираат оваа сезона...
Еве едно подсетување за драфтот 2003та.

LeBron James was one of the most anticipated first overall draft picks in recent years. He is the second high school draftee to be a first overall pick, the first being Kwame Brown in 2001.[4]

Carmelo Anthony, the 3rd pick of the Denver Nuggets

Chris Bosh, the 4th pick of the Toronto Raptors

Dwyane Wade, the 5th pick of the Miami Heat

Chris Kaman, the 6th pick of the Los Angeles Clippers

Kirk Hinrich, the 7th pick of the Chicago Bulls

T.J. Ford, the 8th pick of the Milwaukee Bucks

Mickaël Piétrus, the 11th pick of the Golden State Warriors

Luke Ridnour, the 14th pick of the Seattle Supersonics

David West, the 18th pick of the New Orleans Hornets

Boris Diaw, the 21st pick of the Atlanta Hawks

Мислам дека е во право Ванлок. Реално со овој ростер немаме теоретски шанси за титула, така да првото коло од плеј офот ништо не би ми значело. Боље нека бидат под осмата позиција во регуларниот дел, ем играчите ќе бидат поодморени за следната сезона, ем ќе котираме подобро на следниот драфт. Кога сме веќе кај следниот драфт, тој се очекува да биде еден од најдобрите драфтови во историјата, па зошто да не искористиме некој јак пик кога и така сезонава е отидена у курац.

Никој не е поголем од клубот, дури ни Коби. Јас за Лејкерс навивам пред да дојде Коби во клубот, ќе навивам за Лејкерс и кога ќе си отиде.

Тоа е прва работа, втора е дека танкањето во следнава сезона е важно зошто (не знам повеќе колку пати се повтори ова) следниот драфт ќе биде многу јак, го споредуваат драфтот od 2003та. Па зарем толку те разгалија Лејкерси што не можеш да прифатиш една слаба сезона, кога со тоа можеш да го донесеш идниот играч на франшизата? Дај помири се со фактот дека максимумот на овој тим е излез во прва рунда плејоф во прејакиот запад.
Трета работа е фактот дека звучни имиња многу полесно се носат во клуб што има добар тим. Добар драфтуван играч e огромна разлика во сегашнава состојба на клубот

Еве едно подсетување за драфтот 2003та.

LeBron James was one of the most anticipated first overall draft picks in recent years. He is the second high school draftee to be a first overall pick, the first being Kwame Brown in 2001.[4]

Carmelo Anthony, the 3rd pick of the Denver Nuggets

Chris Bosh, the 4th pick of the Toronto Raptors

Dwyane Wade, the 5th pick of the Miami Heat

Chris Kaman, the 6th pick of the Los Angeles Clippers

Kirk Hinrich, the 7th pick of the Chicago Bulls

T.J. Ford, the 8th pick of the Milwaukee Bucks

Mickaël Piétrus, the 11th pick of the Golden State Warriors

Luke Ridnour, the 14th pick of the Seattle Supersonics

David West, the 18th pick of the New Orleans Hornets

Boris Diaw, the 21st pick of the Atlanta Hawks

Значи немора да ме подсетуваш на драфтот од 2003та добро сум запознаен кој играчи и какви играчи излегоја од него само сакам да кажам дека Коби колку и да сакаат фановите да танкираат оваа сезона тој ќе даде се од себе а да и ти сериозно мислиш дека ние имаме шанса на Вигинс, Гордон, Паркер? искрено јас тие тројца ги сметам како играчи на франчиза не ги деградирам другите но ги имам гледано и другите и не се на ниво на овие тројца но во ред ете за тоа си во право дека кога ќе имаш добар пик и големи риби ќе ловиш но сепак и тој пик треба пари да зема а со земањето на добар пик како споменативе погоре па и до 10ти да бидиме ни се смалуваат шансите за да ги ангажираме двајцата и Леброн и Кармело искрено колку и да мразам Леброн е подобар играч да атакуваме затоа што има добра ол раунд игра за разлика од Кармело кој ќе се гуши со Коби (да го реков тоа) убаво знаеме како Коби има навика да биди носител на тимот и како има големо его за превземање на играта епа и Кармело на некој начин е сличен со Коби во таа работа и многу многу нема да се поднесуваат но ќе видиме има време за тоа, дека немаме тим за титула немаме но со овај тим можат да се случат изненадувања и тоа зависи на хемијата во тимот убаво ги памтиме Далас што направија сите ги исклучуваа од титула 2011 но сепак со одлична хемија не згазија и нас и Мајами. И да не сакам да ги гледам Лејкерс во слаба сезона затоа што не сум навикнат едноставно сакам да гледам како мојот тим победува без разлика на каков ростер имаме. Иако реалноста се противи на тоа се можи да се случи.
--- надополнето: 19 јули 2013 во 19:45 ---
Значи немора да ме подсетуваш на драфтот од 2003та добро сум запознаен кој играчи и какви играчи излегоја од него само сакам да кажам дека Коби колку и да сакаат фановите да танкираат оваа сезона тој ќе даде се од себе а да и ти сериозно мислиш дека ние имаме шанса на Вигинс, Гордон, Паркер? искрено јас тие тројца ги сметам како играчи на франчиза не ги деградирам другите но ги имам гледано и другите и не се на ниво на овие тројца но во ред ете за тоа си во право дека кога ќе имаш добар пик и големи риби ќе ловиш но сепак и тој пик треба пари да зема а со земањето на добар пик како споменативе погоре па и до 10ти да бидиме ни се смалуваат шансите за да ги ангажираме двајцата и Леброн и Кармело искрено колку и да мразам Леброн е подобар играч да атакуваме затоа што има добра ол раунд игра за разлика од Кармело кој ќе се гуши со Коби (да го реков тоа) убаво знаеме како Коби има навика да биди носител на тимот и како има големо его за превземање на играта епа и Кармело на некој начин е сличен со Коби во таа работа и многу многу нема да се поднесуваат но ќе видиме има време за тоа, дека немаме тим за титула немаме но со овај тим можат да се случат изненадувања и тоа зависи на хемијата во тимот убаво ги памтиме Далас што направија сите ги исклучуваа од титула 2011 но сепак со одлична хемија не згазија и нас и Мајами. И да не сакам да ги гледам Лејкерс во слаба сезона затоа што не сум навикнат едноставно сакам да гледам како мојот тим победува без разлика на каков ростер имаме. Иако реалноста се противи на тоа се можи да се случи.

И да надополнам Лејкерс последнава декада немале некој јак пик освен Бајнам, а тимовите ги граделе на база на земање на готови изградени играчи.

Не знам зошто мислиш дека ЛАЛ немаат шанси за лотари пик? Па ЛАЛ и прошлава сезона ќе беа лотари тим да не беше Коби, и неговото жртвување. Не ти текнува каква сезона имаа Лејкерси пред драфтот кога го одбраа Бајнам со 10тиот пик? Е на овој драфт ќе има одлични играчи и доста по 10-иот пик.

Кога ќе кажам да се танка, не мислам LA да бидат како Бобкетс... доволно е да не се влезе во плејоф. И онака одкако е воведена лотаријата само неколку пати најслабо пласираниот тим го добил првиот пик.

И да не сакам да ги гледам Лејкерс во слаба сезона затоа што не сум навикнат едноставно сакам да гледам како мојот тим победува
Ова е ставот на поголемиот дел од навивачите, и причината зошто управата на клубот се обидува да изгледа како да покушаваат да направат што подобар тим. Не случајно пополека но сигурно се прави тим што ќе има допадлив напад но и тим во кој никој не игра одбрана... :)

Многу добар муабет во клипов доле. Повеќе од многу добар.
Не дека е за Леброн/Камело, не е. За Лејкерси е муабетот, и погодуваат онака ПРАВО ВО ЦЕЛТА!

Послушајте, погледајте:

Многу добар муабет во клипов доле. Повеќе од многу добар.
Не дека е за Леброн/Камело, не е. За Лејкерси е муабетот, и погодуваат онака ПРАВО ВО ЦЕЛТА!

Послушајте, погледајте:
Едино муабетот дека Леброн има шанси да си оди не им држи вода.

Едино муабетот дека Леброн има шанси да си оди не им држи вода.
Ти, а богами и јaс, така мислиме. Но баткиве од клипов можеби земаат во предвид нешто што ние не го земаме во предвид. Еве две такви работи:

- Прво, овој тим на Мајами не е толку јак колку што падна играта во НБА во последната пола декада. Падна играта како што остареа шампионските тимови од ЛА, Сан Антонио, Бостон... Па кој од вас озбилно може да каже дека едни Лејкерси од 2008ма (со Фил Џексон наместо компироглавци и бркови), или едни Спарси 5 години помлади, немаше да ги изметат Мајами??

Леквин е копито, себично и алчно.
Знае дека не може да освојува титули без јака екипа окулу него. Не е од ковот на МЏ, Коби... Вејд му е веќе под зенитот, и почна да има проблеми со повреди.
Бош испадна дека не вреди за макс плата, дечкото е несебичен и ОК ама платата му е преголема за таа работа што ја прави.
На пример така е и со По Гасол сега, ама Гасол ако не се сложи на следна плата под 10мил/годишно, сите знаеме дека нема да остане во ЛА. Бош никад нема да се сложи на помалку од макс плата, и не треба да се сложи: млад е има повеќе тимови кои ќе го платат макс... но за шампионски тим не вреди макс плата.

Муабетот ми е дека, надвор од некоја нова магионичарска финта на Рајли, прозорот (за титули) на овој тим на Мајами поминува. Можеби сезона-две ќе бидат први на исток и ќе имаат убави шанси и во финалето, но и Леброн и Вејд и Бош им иде време за нов договор потпишување, а договор се потпишува на 4-5 години -заради финансиска сигурност. А прозорот за победи е помалку од тие 4-5 години... ме следиш? ;)
Вејд нема шанси да си оди од Мајами (освен Рајли ако не го шитне), Бош ќе остане (ако го платат)... но Леброн е доволно себичен да отиде на некое друго место каде ќе има повеќе шанси за титула.

Тоа е тоа, се може да се случи... а јас попрво би го посакал Кармело во ЛАЛ, одколку Леброн. А Леброн ич нејќам да го видам.
Заеби титули, заеби се... повеќе би почекал неколку сезони да се изгради тимот на регуларен начин одколку такви лигуши да го гледам во дресот златен. Во првата прилика кога ќе дојде тешкото, ќе го напуштат бродот како пацовите.
Како Кловнот... Ви пишував јас и за Кауард, ама не ме слушавте. :)

Разбирам шо сакаш да кажеш, ама еве да речеме дојде во Лејкерс. Со Коби е истиот случај. Коби си оди за неколку години, далеку од тоа дека ќе игра уште 4-5 години, а како старее така играта ќе му опаѓа а со тоа и помошта да освои овој тим титула. После Коби, Леброн е скоро сам во Лејкерс. Е сеа, подобро е да останеш сам во Лејкерс, одколку во Хит ( да не објаснуваме зошто :) ), али сепак шансите за титула се намалуваат како поминува времето и за двата тима.

Едино нешто што ќе остане ќе биде фактот дека Леброн ПАК менува тим за да му помогнат да освои следна титула, нешто што не верувам дека ќе си ја дозволи во иднина со оглед на тоа што се деси со заминувањето од Кливленд. На крајот од денот, ова е бизнис и сите го прават тоа, али кај Леброн е поразлично ради неговата историја што сите ја знаеме, а најмногу хардкор фановите на Кавс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom