Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Милнер ќе биди Куба Блашчиковски :D
Сеоски Куба. :D

И Фирмино-Кутињо ко Гетце и Ројс. Кутињо може да пркне повеќе под водство на Клоп, би требало да му одговара овој директен фудбал.
Не знам само како Бентеке ќе се снајде. Ваљда на клупа додека не се повреди Стариџ/.

Ке видиме повеќе би се радувал на Ливерпул да е шампион во Англија него ли Челзи и Сити кој вчера почнаа да играат фудбал

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Браво што го посакуваш тоа. Но од тука верувај дека никој не би посакал Јунајтед да биди прв па макар на цена на било што

Браво што го посакуваш тоа. Но од тука верувај дека никој не би посакал Јунајтед да биди прв па макар на цена на било што

Епа се додека не сакате ке ве дупат средните клубови и ке губите бодови ,а јунајтед пак ке биде над ливерпул уште долги години иначе тоа го кажав пошто тие се тимовите кој треба да ја преставуваат англија Манчестер ливерпул и арсенал :)

Епа се додека не сакате ке ве дупат средните клубови и ке губите бодови ,а јунајтед пак ке биде над ливерпул уште долги години :)

неколку кола

Сеоски Куба. :D

И Фирмино-Кутињо ко Гетце и Ројс. Кутињо може да пркне повеќе под водство на Клоп, би требало да му одговара овој директен фудбал.
Не знам само како Бентеке ќе се снајде. Ваљда на клупа додека не се повреди Стариџ/.
Тоа е проблемот. Ама ќе видиме. Ингс и Лалана би требало да се изнаиграат пошто доста трчаат. Исто и Хендо и Милнер. Би требало да одговараат играчите за таа игра. Пошто реално овие не се створени за пимплање.[DOUBLEPOST=1444499172][/DOUBLEPOST]
еее сега помина и мандатот мој во клубот, не ме слушаат поке, се пресече врската :D
Ќе те вратиме бе Стефи. Што треба да сториме ќе сториме. За возврат Фалкао секоја да ја игра, Бане исто. :D[DOUBLEPOST=1444499252][/DOUBLEPOST]
Епа се додека не сакате ке ве дупат средните клубови и ке губите бодови ,а јунајтед пак ке биде над ливерпул уште долги години иначе тоа го кажав пошто тие се тимовите кој треба да ја преставуваат англија Манчестер ливерпул и арсенал :)

Шо има врска со сакањето? Демек ако сакаме вие да сте шампиони нема да не дупат средните клубoви? :D А дали ти текнува кој му лапна титула на Ван Гал во 2010 во Бундес? :D

неколку кола
Друже не се неколку кола? ливерпул е во зимски сон од кога формирана премиер лигата незнам кое годиште си али треба да ги гледате малце реално работите ливепул беше јак негде 90те 95-96-97-98 год ако не друго барем беа во топ 3 тима во англија, мене тие години ми беа поинтересни за гледање него ли сега, ливепул му требаат години години треба цел тим да се реновира почнувајки од управата па се до играчи се треба да се ичисти и ѓубрето да се фрли во отпад, Ја сум навивач на Јунајтед од 90те години изразнав со златната генерација на премиер лигата од сите тимови, имам голем почит до сите фанови на ливерпул пошто ги сметам за поискусни и барем сите се на возраст 28-30+ години кој го фатиле она време, а не сега овие дечурлана на челзи и сити :)

Друже не се неколку кола? ливерпул е во зимски сон од кога формирана премиер лигата незнам кое годиште си али треба да ги гледате малце реално работите ливепул беше јак негде 90те 95-96-97-98 год ако не друго барем беа во топ 3 тима во англија, мене тие години ми беа поинтересни за гледање него ли сега, ливепул му требаат години години треба цел тим да се реновира почнувајки од управата па се до играчи се треба да се ичисти и ѓубрето да се фрли во отпад, Ја сум навивач на Јунајтед од 90те години изразнав со златната генерација на премиер лигата од сите тимови, имам голем почит до сите фанови на ливерпул пошто ги сметам за поискусни и барем сите се на возраст 28-30+ години кој го фатиле она време, а не сега овие дечурлана на челзи и сити :)

Нема многу ѓубре за фрлање. Тимот си е ок, ќе фали некое засилување така да ако Клоп среди како што треба ќе нема проблеми

Леле Милнер го заборавив во муабетиве.. толку е небитен значи :confused::confused::D

Ај да се приклучам на целиов хајп околу Клоп, кој реално и искрено многу media attention доби деновиве, можеби ради фактот што не глеаме лигашки фудбал.
Многу луѓе сметаат дека е полн погодок. Исто и јас, но одма мислам дека тешко да нешто појде на арно (одеднаш).
Тактички се многу различни од Роџерс, различни темпераменти и се тоа. Ќе биде интересно да се види како неговата (прилично германска) филозофија за фудбалот ќе ја пренесе во Англија, каде што доста различно се перцепира фудбалот од тоа што е во Немачка.
Неверојатен успех постигна со Дортмунд(па и со Мајнц - ги направи од просечен второлигашки тим у стандардни прво лигаши од средина на табела), и несомнено е врвен стратег.
НО, мислам дека играчите што ги има у ростерот некако не се поклапаат со оние што ги имаше во Дортмунд, од многу аспекти. И затоа или ќе мора да мења филозофија,тактика и пристап или ќе мора да го смени ростерот у свој прилог... е, тоа нешто ќе трае некое време (според мене). Дали 1-2 месеци или 1-2 години незнам.
Но сепак, некако Ливерпул беше мртвило задниве неколку кола, и секако дека ќе биде голем boost неговото доаѓање.и
Реално у една ваква ситуација максимумот што може да го достигне е 2 место. сеа фудбал е, фала богу се може да се деси, но од овој аспект многу тешко дека на крајот од сезоната ќе го видиме со трофеј од ПЛ.
Оваа сезона со некој трофеј у куповите (ЛЕ или ФА) и со 3-4 место, треба да сте задоволни, за да од наредната склопите компактен тим по мерак на тренерот.

Реално у една ваква ситуација максимумот што може да го достигне е 2 место.
Дечко ако завршиме второ место јас ќе идам со параглајдер да рипам :D

Овој тим на Ливерпул е еден од најкомплетните од кога го пратам. Ако Бенитез според мене имаше најдобар прв тим, тогаш на клупа имаше играчи што не би играле ни во Чемпионшип.
И друго е да си во кокуренција со два тима (читај Арсенал и Јунајтед до пред 2005та) друго е сега кога имаш пет екипи што се борат за тронот. Во ниту една лига нема константно толку екипи што се борат за прво место, па и најдобрите играчи се распоредени помеѓу нив. Да нема толкава конкуренција т.е. да не постоеја Челзи и Сити со парите од нафтата, тогаш најдобрите играчи ќе беа распоредени во помалку клуба, па така ќе беа и во Европа подобри отколку што се сега.
Да се навратам за играчите на Ливерпул, сега скоро на секоја позиција има по двајца квалитетни играчи, проблемот е што само некој треба да му ја врати мотивацијата и самодовербата па да почнат да играат како што знаат. Последните шест месеци беа како башибозук, дали Роџерс тотално се изгуби или што се случи никој не знае. Но овај тим е доста квалитетен и сигурен сум дека Клоп ќе донесе многу победи.
Плус замина костурот на тимот (Џерард, Карагер, Суарез, Стерлинг, Стариџ). Јувентус без костурот е на средина на табела и не може да се оправи во мизерна лига. На Јунајтед му замина тренерот, еве глава не можат да кренат и прашање е дали во блиска иднина ќе станат шампиони. Сакале да признаеме или не, Челзи и Сити имаат најголем буџет, играат одлично на пазарот и секоја година се главни фаворити за титула. За останатите треба да се случи некое чудо како Суарез, па случајно да имаат борба за титула. Но тоа ќе се случува еднаш на неколку години.

Дечко ако завршиме второ место јас ќе идам со параглајдер да рипам :D

Па реално на хартија го немате тимот за 2ро, Арсенал (ваков-таков), Јунајтед и Сити имаат доста подобар ростер од Ливерпул, но не сте нешо уау далеку како што ви се чини сеа ради моменталнава форма... само 4 бода ве делат од јунајтед и арсенал шо не е ептен многу за овој релативно ран дел од сезонава.
Сити реално е светлосни години пред вас, нема што да се лажеме.
Лошо е што уште на деби утакмицата има екстремно тешко гостување кај Спарси, полетна екипа, доста квалитетни во нападот, а вие си имате маани у дефанзива.
Роџерс со онаа мочана 3-5-2 формација тотално ги посра сите ваши дефанзивци кои и онака се со сомнителни квалитети за во премиер лига (Сако,Ловрен и Коло).
Јест да последен пат кога ве гледав со 4 дефанзивци примивте 3 гола од јунајтед, но тоа не е некакво мерило. Незнам дали после тоа истрча со 4ца у одбрана роџерс.
Сметам дека баш ради тоа Брендaн не покажа ништо оваа година (погрешната дефанзивна поставеност) .
МеКако што гледам Фирмино,Кутињо,Бентеке и Стариџ сите ќе бидат фит и достапни за утакмицава со Тотенхем, ќе биде интересно да се види кои и како (тактички) ќе играат у напад.

Ben Smith/Tony Barrett, maybe few others (paraphrasing) - FSG have relaxed their policy on primarily signing U-23 players, realising that proven quality is a must. They feel Klopp is in a better position to exploit the international market due to his reputation which will help in attracting bigger names, as opposed to Rodgers who missed out on big targets and ended up paying the price for his "ready made" players recommendations i.e. Lovren and Lallana. FSG also spoke to Klopp about signing big players and was assured there'd be money. They want to sign 15 for players for £291m as opposed to the 31 Rodgers signed in his three seasons.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom