Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Абе он на салфетка би го подпишал и Клоп....

10801565_724355040984131_6096561871620126192_n.jpg

Ама кај него самото име вреди.....без разлика дали некој си таму играч/тренер го направил името во една сезона!

Брат Клоп кога имаше 2-3 таленти квалитетни се виде што може и што знае. Сега со Чиро Имобиле не дупи. И Мурињо,Липи,Капело,Фергусон да се соберат пак последни ќе бидат. Имобиле напаѓачот:):)
Ко наш Борини:D

Дортмунд има полоша политика и од нашата. Затоа летово викав(морам вака:D) дека Дортмунд пропаѓа и треба од тамо да се пазари.[DOUBLEPOST=1417519142][/DOUBLEPOST]Иначе да ви се пофалам ,пратив за членство на официјалнава па сега паќетчето си го чекам :P

Брат Клоп кога имаше 2-3 таленти квалитетни се виде што може и што знае. Сега со Чиро Имобиле не дупи. И Мурињо,Липи,Капело,Фергусон да се соберат пак последни ќе бидат. Имобиле напаѓачот:):)

Дортмунд има полоша политика и од нашата. Затоа летово викав(морам вака:D) дека Дортмунд пропаѓа и треба од тамо да се пазари.[DOUBLEPOST=1417519142][/DOUBLEPOST]Иначе да ви се пофалам ,пратив за членство на официјалнава па сега паќетчето си го чекам :P

Одбра од бренчот Маседониан Редс?
Пиши ми го бројот на мембршипот на фб. Иначе, да видиш каква книга ќе добиеш, лудница :Д Јас во еден здив ја прочитав :)

Во врска со споредбата на Клоп и Роџерс. Ист тип на менаџери. Управата на клубот работи на ист принцип. Јас не знам кога Дортмунд под водство на Клоп купиле готов производ. Сфе се некои анонимуис, у принцип.

Одбра од бренчот Маседониан Редс?
Пиши ми го бројот на мембршипот на фб. Иначе, да видиш каква книга ќе добиеш, лудница :Д Јас во еден здив ја прочитав :)

Во врска со споредбата на Клоп и Роџерс. Ист тип на менаџери. Управата на клубот работи на ист принцип. Јас не знам кога Дортмунд под водство на Клоп купиле готов производ. Сфе се некои анонимуис, у принцип.

Да да на Редс одбрав. За кодот мислиш што ми го пратија ?? Ќе видиме за колку време ќе стигне,ми пишаа дека примиле тамо се па ќе ме известат за пакетот. :)

Клоп немал 100м за трансфери.Роџо имаше. Не се знае на што ќе ги потрошел Клоп да има таква сума.
Башка принципот на работа не е баш ист. Кагава го земаа за 350к. Левандовски за 4м, Гетце им е од школата со Сахин. Само за Ројс платија 17тина милиона. Ние за таленти без 20м не сме.

Да да на Редс одбрав. За кодот мислиш што ми го пратија ?? Ќе видиме за колку време ќе стигне,ми пишаа дека примиле тамо се па ќе ме известат за пакетот. :)

Клоп немал 100м за трансфери.Роџо имаше. Не се знае на што ќе ги потрошел Клоп да има таква сума.
Башка принципот на работа не е баш ист. Кагава го земаа за 350к. Левандовски за 4м, Гетце им е од школата со Сахин. Само за Ројс платија 17тина милиона. Ние за таленти без 20м не сме.

Види го :)
Брат, разликата е во сумата. И Роџерс и Клоп оди на талентирани анонимци. Нормално дека кога купуваш Британски клуб цената ќе биде дупло поголема него кога купува Германски клуб.

Поентата е дека двата клуба, двајцата менаџери одат на талентирани анонимуси, у принцип.

Мкхтарјан не го спомнуваш кој е 25 милиони :)
Омабејанг за кило семки да не го зема?

Мкхтарјан не го спомнуваш кој е 25 милиони :)
Омабејанг за кило семки да не го зема?

Еј овој несудениов наш го забораив а баш мислев некој да не пропуштам.:)

Омабејанг за 10м фунти го земаа. Најскап им е ерменецов.

Еј овој несудениов наш го забораив а баш мислев некој да не пропуштам.:)

Омабејанг за 10м фунти го земаа. Најскап им е ерменецов.

Ај ај, си знаеш ти кој забораваш кој спомнуваш :D[DOUBLEPOST=1417520458][/DOUBLEPOST]Иначе, на Омабејанг му е андисклоузд колку што знам ама се спомнуваше повеќе од 10м...

Хумелс и Суботич заедно за 7 м ги земаа. Нашиов Илори 7 сам вреди,башка што нема ни меч изиграно до сега,еве 2 години каде го имаме. Се шета на позајмици.[DOUBLEPOST=1417520527][/DOUBLEPOST]
Ај ај, си знаеш ти кој забораваш кој спомнуваш :D[DOUBLEPOST=1417520458][/DOUBLEPOST]Иначе, на Омабејанг му е андисклоузд колку што знам ама се спомнуваше повеќе од 10м...

13м евра ,10м фунти на трансфер маркет видов сеа :)

Нема врска 2-3 таленти, лоши газди или Чиро!

Да не се препукуваме....ама ја во твоите мислења гледав 100 постотна кривица на Роџерс.
Дури и сега...после продавањето на моментално најдобриот играч во тој период и со вториот повреден!

Значи ситуацијата е горе доле иста....само што Клоп во таква мизерна лига е ПОСЛЕДЕН....Роџо е midtable!
Исто гомно....само едното од другото повеќе мириса!

Во врска со овој трансфер период.......
Давањето пари за трансфери а со тоа и подршка на Роџерс е ризичен потег!
До каде би одело тоа....до недоглед....тогаш би менувале екипа не секоја сезона, туку секои 6 месеци!
Што ако сега му се даде карикирам....50 мил. а нема резултати?
Наредното лето во секоја ситуација ....и со него и без него....по редослед би требало да имаме пак нови 4-5 засилувања!

Ако ја се прашувам....
Инвестирање во 2-3 засилувања само доколку го менуваат Роџерс...
Во спротивно....никакви пари. Единствено ако успеат да платат дебела сума за да го добијат Ориги порано!
Ако го бива Роџерс нека не вади со овој тим кој што делумно тој го одобрил.....ако не нека се донесе друг па тој нека става свој ред!

Ако одиме играч по играч, Клоп има подобри трансфери ама муабетот ми е дека работи на ист принцип. Купува таленти, газдите не даваат пари за трансфери и тоа е тоа...
Затоа, не гледам разлика помеѓу работата на едниот и другиот.

Да принципот е талент купи и напрај го играч. Ама по мене талент е пример Јесил,вреди милион шансите се 50-50 да успее. Ако успее сме на коњ ако не никому ништо пошто не сме направиле штета. Е сега ако дадат 20м за Маркович и он е талент да али од него очекувам да го ставам во игра и да придонесе.Пошто е платен дебело.
Затоа правал разлика од талент до талент.За мене Јесил е дефиниција за талент пошто е гага земен е сеа што 3617631 пати скрши нога ебиму мајката.Ама Маркович или Морено или Хјуз кои вредат 20,12,15м да речеме неможе да имаат исти третман како Јесил.

@superstarpizza гледам кривица кај Роџерс пошто сам ги си ги одбра играчите а нема никаков успех за сега. Кени го јадеше баш ради тоа. Купи играчи не им одеше и го избркаа затоа викам дека истото треба да важи и за Роџерс. Неможе двоен аршин нели.
А околу засилувањата така е се слагам . Сам си ги бараше сега нека ги оправа.

Да принципот е талент купи и напрај го играч. Ама по мене талент е пример Јесил,вреди милион шансите се 50-50 да успее. Ако успее сме на коњ ако не никому ништо пошто не сме направиле штета. Е сега ако дадат 20м за Маркович и он е талент да али од него очекувам да го ставам во игра и да придонесе.Пошто е платен дебело.
Затоа правал разлика од талент до талент.За мене Јесил е дефиниција за талент пошто е гага земен е сеа што 3617631 пати скрши нога ебиму мајката.Ама Маркович или Морено или Хјуз кои вредат 20,12,15м да речеме неможе да имаат исти третман како Јесил.

@superstarpizza гледам кривица кај Роџерс пошто сам ги си ги одбра играчите а нема никаков успех за сега. Кени го јадеше баш ради тоа. Купи играчи не им одеше и го избркаа затоа викам дека истото треба да важи и за Роџерс. Неможе двоен аршин нели.
А околу засилувањата така е се слагам . Сам си ги бараше сега нека ги оправа.

Истото е и со Клоп...сам си ги бираше играчите....можеби можел (како шо сакаш ти за Роџерс) да си купи некој напаѓач од типот на Кавани!
Затоа што нели...сам ги бира играчите!

И залидно ги споредуваш цените во Англија и цените во Германија.....едино Баерн кога купува важат некои други цени (кои пак не се приближни за ПЛ) останатото е со х3 помали цени.

ПС. Мене ми е смешно да бараш придонес од играч кој што има 20 години , кој дошол од друга лига и кој е во клубот цели 6 месеци од кои 3 во активна сезона!

Брат, прво, зошто размислуваш дека цената треба да игра улога во тоа дали треба да стартува со игра или не. Талент е талент. Нормално дека цената зависи од многу фактори.
Дали за играчот се заинтересирани и други клубови во моменто, дали играчот сака да премине во тој клуб, шансите колкави се тој играч да просперира (зошто нели не сите таленти успеваат). Искуството кое го имаат талентите позади себе. Нормално дека Маркец и Џан имаат 3 пати поголемо искуство од еве ти го Језил. Тоа значи и дека ќе вредат многу повеќе од Језил.

Иначе, доста со споредбите и двојните аршини. Кени не ни е веќе менаџер брат, аман. 2.5 години поминаа, заборави го.
Според тебе не бил правилен потег што е Кени избркан. Зошто сега во според тебе ист случај, исти околности треба да го бркаат Роџерс. Зошто ако тогаш бил тој потег грешен, сега е правилен?

Брат, прво, зошто размислуваш дека цената треба да игра улога во тоа дали треба да стартува со игра или не. Талент е талент. Нормално дека цената зависи од многу фактори.
Дали за играчот се заинтересирани и други клубови во моменто, дали играчот сака да премине во тој клуб, шансите колкави се тој играч да просперира (зошто нели не сите таленти успеваат). Искуството кое го имаат талентите позади себе. Нормално дека Маркец и Џан имаат 3 пати поголемо искуство од еве ти го Језил. Тоа значи и дека ќе вредат многу повеќе од Језил.

Иначе, доста со споредбите и двојните аршини. Кени не ни е веќе менаџер брат, аман. 2.5 години поминаа, заборави го.
Според тебе не бил правилен потег што е Кени избркан. Зошто сега во според тебе ист случај, исти околности треба да го бркаат Роџерс. Зошто ако тогаш бил тој потег грешен, сега е правилен?

Сум научил од грешката:D

Ама брат мора да влијае цената. Од Кагава и од Јесил клубовите немаат зијан,едниот вреди 350к другиов милион. Ако ги биде бинго како да добиле,пошто ем ќе имаат добар играч ем ќе можат да го продадат бар 10-20 пати повеќе.
Е сега ако Маркович не го биде или Лалана е тогаш клубот е у зијан тежок пошто фрлил 20-25м фунти.За тие пари нема враќање. Еј пари си фрлил ,ем немаш квалитет ем ќе ти речат како зимово ,е нема пари сега за трошење пошто многу сме поебале на лето за нив пример. Лалана да е земен за 5м да премија. 25м играч неможе да биде на клуб поготово не во Ливерпул. Да сме Реал,Барса да. Вака не. Тоа е неуспешен трансфер.

Сум научил од грешката:D

Ама брат мора да влијае цената. Од Кагава и од Јесил клубовите немаат зијан,едниот вреди 350к другиов милион. Ако ги биде бинго како да добиле,пошто ем ќе имаат добар играч ем ќе можат да го продадат бар 10-20 пати повеќе.
Е сега ако Маркович не го биде или Лалана е тогаш клубот е у зијан тежок пошто фрлил 20-25м фунти.За тие пари нема враѓање. Еј пари си фрлил ,ем немаш квалитет ем ќе ти речат како зимово ,е нема пари сега за трошење пошто многу сме поебале на лето за нив пример. Лалана да е земен за 5м да премија. 25м играч неможе да биде на клуб поготово не во Ливерпул. Да сме Реал,Барса да. Вака не. Тоа е неуспешен трансфер.

Чисто ме интересира твоето мислење да знам дали да продужам со дискусијава...

Која ќе беше цената ако ние имавме побарување за Кагава?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom