Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Мартинез е ок само не ми се допаѓа формацијата со тројца назад. Повеќе сакам она од АВБ со двајцата стопери и плус деструктивецот кога се враќа назад а бековите одат понапред. Мартинез ќе изводи нешто со тројца стопери и еден бек што според мене е тешка глупост. Само паметен е човекот се надевам ако дојди ќе примени поинакви формаци и тактики. 4-3-3 или 4-4-2 веќе е време да ги видиме еднаш правилно имплементирани во тимот. И едно е сигурно.....ако дојди Мартинез има да напаѓаме и да играме фудбал. Нема да се браниме како со Хоџо
--- надополнето: 26 мај 2012 во 20:50 ---
Нема да игра со тројца штопери. У Виган така игра пошто таква игра повеќе му налага на тимот. Ако го земеме Мартинез, очекувајте на пријателскине да ја бара правата формација за да биде спремен за отпочеток на новата сезона. Он си е човек што гледа да ја погоди формацијата на играчите, не да тера по негово. Досега во Свонси и Виган успешно ја пронаоѓаше точната секоја сезона, па ваљда и кај нас ќе успее истото да го направи.

Нема да игра со тројца штопери. У Виган така игра пошто таква игра повеќе му налага на тимот. Ако го земеме Мартинез, очекувајте на пријателскине да ја бара правата формација за да биде спремен за отпочеток на новата сезона. Он си е човек што гледа да ја погоди формацијата на играчите, не да тера по негово. Досега во Свонси и Виган успешно ја пронаоѓаше точната секоја сезона, па ваљда и кај нас ќе успее истото да го направи.
И јас на тоа се надевам. Како паметен ми изгледа така да нека најди некоја соодветна формација за нас. Прво да дојди после ќе видиме за формација. :coffee:

Доста го галамевте Мартинез....... ае сеа малце за Брендон Роџерс!

На сите кладилници води со убедлива предност!(y)

Сега и за овој ли треба нерви да губам? Аман од такви анонимци веќе.

Доста го галамевте Мартинез....... ае сеа малце за Брендон Роџерс!

На сите кладилници води со убедлива предност!(y)
Нели немаше да биди тој? Од кај изникна Роџерс сега?!!
Сепак Мартинез е фаворит. Роџерс мислам дека нити добил понуда нити ќе добие.

Од крајност во крајност одат со овие шпекулации. Сигурно никој ништо незнај и си пишат шо си сакат колку да му се читат порталите и весниците, а ние рипаме ко прле пред магаре. Сигурно ќе се оди на некој добар потег, нема туку така да земат некојси Роџерс. Ќе си останам смирен барем дур не назначат некој, сето ова е измислица сега за сега.

Абе знаеле-не знаеле што пишуваат, битно е ние да си џеболебариме тука нешто колку да не ни падне дискусијата :D

Мартинез е ок само не ми се допаѓа формацијата со тројца назад. Повеќе сакам она од АВБ со двајцата стопери и плус деструктивецот кога се враќа назад а бековите одат понапред. Мартинез ќе изводи нешто со тројца стопери и еден бек што според мене е тешка глупост. Само паметен е човекот се надевам ако дојди ќе примени поинакви формаци и тактики. 4-3-3 или 4-4-2 веќе е време да ги видиме еднаш правилно имплементирани во тимот. И едно е сигурно.....ако дојди Мартинез има да напаѓаме и да играме фудбал. Нема да се браниме како со Хоџо
--- надополнето: 26 мај 2012 во 20:50 ---

Нема тој да носи туку спортскиот директор. Ван Гал или Чики Бегиристан. Па сега рачунај дали тие не можат да носат играчи
Не си во право. Мартинез игра нешто слично на 3-6-1 формација која лесно се трансформира во 3-4-3 во фаза на напад, и 5-4-1 во фаза на одбрана, нешто слично на формацијата која денеска Тошак ја играше против Португалија (ако ја гледаше утакмицата) со тоа што Мартинез не игра со двајца во напад туку со еден а игра со тројца во средина, тројца стопери (Алкараз, Калдвел, Гохури) два офанзивни бека, две крила кои се трансформираа во странични напаѓачи....

Не си во право. Мартинез игра нешто слично на 3-6-1 формација која лесно се трансформира во 3-4-3 во фаза на напад, и 5-4-1 во фаза на одбрана, нешто слично на формацијата која денеска Тошак ја играше против Португалија (ако ја гледаше утакмицата) со тоа што Мартинез не игра со двајца во напад туку со еден а игра со тројца во средина, тројца стопери (Алкараз, Калдвел, Гохури) два офанзивни бека, две крила кои се трансформираа во странични напаѓачи....
Јас па мислам дека и Фигуероа го користеше назад. Нема врска. Денес видов една наводна формација што воопшто не ми се допадна. Беше вака
-----------------------Реина--------------------
Шкртел-----------------Коатес---------------Агер
Глен-------------------------------------------------Даунинг

Ова мене воопшто не ми се допаѓа. Тројца стопер плус еден бек кој ќе се враќа назад а на другата страна пак имаш класичен стопер......јок. А и играта со тројца стопери не ми се допаѓа. Можи тоа да се користи на некои утакмици ама да биди стандардна и најупотребувана формација - НЕ! Можи двајца стопери на кои ќе им помага деструктивецот а бековите ќе одат понапред да помагаат во нападот а во фаза на одбрана ќе си се враќаат. Ама ќе видиме прво нека дојди овој....

----------------------------Реина-----------------------
Шкртел-----------------Коатес---------------Агер
---------------------------Лукас-------------------------
Глен----------Хендерсон--------Адам----Даунинг
----------------------Џерард----------------------------
----------------------------Суарез-----------------------

Нека игра со тројца назад, ама Глен и Даунинг да бидат крила, Лукас ќе покрива назад ко ќе треба, Џерард да си има слобода зад напаѓачот и то е то. Ако игра ваква формација, можи и ќе го поддржам и јас :)

Не заебавајте каков ван Гал ќе наебиме со него.

Златен Мартинез ние со Ван Гал ќе се заебаваме :pos:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom