Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Не можам да се согласам дека 10тина меча можат да го зарѓаат.

Не можам да се согласам дека 10тина меча можат да го зарѓаат.
Зарѓаа да....
Да ја заборави позицијата не. Барем не во толку скоро време.
Ама затоа реков уште на почетокот дека играњето на штоперска позиција ќе му направи проблем и тоа каков ако ја одигра сезоната таму.

Томче што не разбираш неми е јасно. Џан како дефанзивец го има целото време на светот кога треба да се одлучи за пас. И Џан си заигра пар мечеви на таа позиција. Сега кога ад хок треба тој да биде врската помеѓу дефанзивната линија и нападот се гледа `рѓата која ја доби поради играње цб. На пример другиот дел од играта, `прљавиот`, си го извршува супер професионално.
Незнам што сакате да постигнете со Пеџа... Да не му бидам сега адвокат на Пица ама ова го кажа уште на самиот старт.

Види, јас не велам дека има некој минимален удел, ама вие правите како заборавил да игра на таа позиција.
П.С. ад хок :vozbud::vozbud:

Да си неполна сезона во тимот, да имаш 21 година и пола сезона да немаш стапнато на терен а пак да мислат дека можеш да бидеш капитен на Ливерпул. Сериозно, Емре сите ги импресионираше. Се разбира, јас би оставил на Џордан и следна сезона, не за џабе му купив дрес :)
Jordan Henderson on the Liverpool captaincy:

“Next season we’ll see what happens because it might not be me succeeding Stevie, it might be someone else.

“There are a lot of strong leaders in the dressing room. There are a lot of big characters in the team - down to earth, humble people.

“Mama, Emre and Skerts have developed a strong collective understanding. You can see their passion, they’re desperate to win, they give everything.

“Studge is a big character. Lucas is too. I can only do the current job the best I can.”

Мислам дека беше јасно уште со пеналот дека ќе се дешава нешто околу капитенската трака.
За мене Мамаду и Емре се дефиниција за капитенство дури и без траката на раката.
Впрочем се виде тоа веќе ка Џан кога го викаше Стариџ и Хендерсон да прослават заедно после пеналот.

@Peja989 Ајде нoвa aнкетa зa тoa кoј би требaлo дa биде кaпитен нaреднaтa гoдинa :D
Oдгoвoри Хендo, Шкртел, Џaн, Сaкo...знaш веч. Дa испитaме мислењa :icon_lol:

@Peja989 Ајде нoвa aнкетa зa тoa кoј би требaлo дa биде кaпитен нaреднaтa гoдинa :D
Oдгoвoри Хендo, Шкртел, Џaн, Сaкo...знaш веч. Дa испитaме мислењa :icon_lol:

Сменето :)[DOUBLEPOST=1426069810][/DOUBLEPOST]Е сега, да дадам и мислење зошто мислам и сакам да биде Џордан.

Џордан станува заменик капитен пред Шкртел, Сако и Леива (го тргам Емре од играчиве, зошто беше пола недела во тимот кога му ја дадоа капитенската на Џордан). Тоа од старт му дава предност. Одлично се носи со одговорноста (и капитенска, кога го нема Стиви на терен), гласен е на терен, велат дека е гласен во соблекувална. Не е прљав играч, има одлични бројки со оглед на годините и искуството, британец е, репрезентативец. Играч од среден ред, значи секогаш е до судијата за притисок, зошто покрива и одбрана и напад.

Зошто не би бил? Не знам...

Сменето :)[DOUBLEPOST=1426069810][/DOUBLEPOST]Е сега, да дадам и мислење зошто мислам и сакам да биде Џордан.

Џордан станува заменик капитен пред Шкртел, Сако и Леива (го тргам Емре од играчиве, зошто беше пола недела во тимот кога му ја дадоа капитенската на Џордан). Тоа од старт му дава предност. Одлично се носи со одговорноста (и капитенска, кога го нема Стиви на терен), гласен е на терен, велат дека е гласен во соблекувална. Не е прљав играч, има одлични бројки со оглед на годините и искуството, британец е, репрезентативец. Играч од среден ред, значи секогаш е до судијата за притисок, зошто покрива и одбрана и напад.

Зошто не би бил? Не знам...

Јебеш со аргументов. Да е за голман, ОК, ама еден куп играчи од одбрана се капитени, па вршат исто толку притисок.
Види во Челси на пример како е. Тери е капитен, али у случај да е предалеку за веднаш да реагира на одлука, го има Фабрегас, кој одма му се лепи на судија.

Му давам предност на келчото само ради тоа што е многу подолго во клубот, постар е, и е позрел играч.

Јебеш со аргументов. Да е за голман, ОК, ама еден куп играчи од одбрана се капитени, па вршат исто толку притисок.
Види во Челси на пример како е. Тери е капитен, али у случај да е предалеку за веднаш да реагира на одлука, го има Фабрегас, кој одма му се лепи на судија.

Му давам предност на келчото само ради тоа што е многу подолго во клубот, постар е, и е позрел играч.

Не се споредува влијанието на Тери и на Хендерсон на терен. И сам викаш, ако го нема Тери, Фабрегас е тука да направи притисок. Хендерсон сам ќе биде тука да направи притисок :)

Позитивно е ако имаш капитен што е штопер, што ја прати цела игра на тимот од позади а на терен е и може да реагира, за разлика од голман (Касиљас).

Јас мислам дека и тој е 99% сигурен дека ќе биде капитен, ама веројатно Роџерс сеуште нема ништо соопштено околу ова официјално (на лето ова ќе го направи), па нема да биде фер кон другите да вели отсега "Јас ќе ви бидам капитен".

Oд тoa штo мoжaм дa судaм пo пoстoви нa инстa, пo негoви изјaви и интервјуa, кaј Хендерсoн ми се дoпaѓa и негoвaтa скрoмнoст. Тaкoв кaпитен сaкaм. Дaвa се oд себе нa терен, се бoри, глaсен е, a сепaк приземен и не oд oние штo глумaт "oпaсни". Вo тие oсoбини ме пoтсеќa нa Стиви и кaкo штo сaмиoт кaжa мнoгу нaучил oд негo нa теренoт,нo и нaдвoр oд негo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom