Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.
haha MIRELES i ne e nekoj dekstrutivec .. mnogu dobra znae da izigra napagacki ... lukas ke ima dobar nastap deneska ke vidite!! :)

btw so ovoj sostav i ne veruvam nogu no edinstveno nadez imam vo konecno nekoj poteg na tores! a jovce ne go potcenuvaj tolku PLS:*
Абе не е ама сепак е!!!!! Но вечерва ќе има офанзивна улога исто како и Лукас.....па конечно Лукас да игра офанзивно(се надевам) ајде да го видиме на таа позиција.... а Јовче е дрво....тоа е факт!!

dobar fudbal igrame e ovaa e veke igra .. a so vakva igra ke dojdat i pogodoci!

btw dali moze da mi dadete link da ja gledam utakmicata zasto ovoj mojot od adthe.com mi se zaeba nesto i poslednite 5 min mi izleva eden crven X .

abe dajte streem

--- надополнето ---

НЕКА НИЕ ГОСПОД НАПОМОШ само толку имам да кажам....среќа се бранат утрех иначе ќе беше брука трипати одат во контра три пати одбранава незнае кај се наоѓа и од таа десна страна не се иставија имаме ли лево крило ???? и кој е оти гледам нешто скаран да не е не отидоа од таму ама ниту еднаш

Што да речам........дефинитивно мора да му се даде ултиматум на стариот.....МИНИУМ 4то место во ПЛ и титула во ЕЛ!!! Вака веќе не може....ваква неамбициозност,незаинтересираност и неборбеност одамна немам видено.....не знам како може стариот да е задоволен со реми...едноставно не сфаќам.....направи само 1 измена....само една ебана измена....а ги имаше Нгог и Бабел на клупа....па секоја му чест......ама ова вака не може повеќе......уште со Блекупл ќе ги гледам ....и ако и таму не покажат ништо ....ќе подразмислам за тоа дали да ги гледам повторно.....за кој кур трошам нет не знам....за да гледам игра бетер од италијанската на светските??? Можам да ја замислам изјавата на стариот:Изигравме добро....не ги искористивме шансите....0-0 е добар резултат и сум задоволен од играта!!!!

му давам уште две утакмици ако не видам победа од 3 разлика....рој ќе ја изгуби надешта што му ја дадовме на почетокот како викаат надешта последна умира али сепак умира

Тоа е тоа.... како шо кажав и предходно.... ако не се сменат газдите до 16 а со нив е се поверојатно е дека ке оде и Хоџсон... ако тоа не биде, тешко нас!

МОРА ДА ИМА ПРОМЕНИ!

Ja би му ја дал оваа сезона на Рој.....нека заврши во топ 4 ......потоа наредната според заслугата.....ако се бори за титула ќе остане ако не тогаш чао!!!!!Не знам зошто и не знам како но сеуште имам трпение!!!!!!! Како што реше Dimebag веројатно оваа ќе се жртвува за да се направи добар тим за наредната.....ако дојдат нови газди така и ќе биде.....за жал ќе мора да се бориме само за топ 4 оваа сезона....според вас и според стариот а не според мене...ама ајде...јас тука ништо не можам....штом така сте решиле сите нека ви биде....
инаку ја следам ситуацијата со Бензема....сеуште лошо му оди и е се понезадоволен во Реал(нека изјавува што сака---- не е среќен) а и Реал не е задоволен од него....така да колку порано Игуаин се врати во форма толку поголеми шанси за нас да го купиме (ако постои интерес секако)наводно Реал го сакале и Адебајор така да вратите за Карим ни се отворени......15-18 милиони ќе завршат работа...само каде да ги најдеме...исто така оној Руиз ми остава добар впечаток...изгледа како квалитетен играч...висок...брз...силен...со добра техника....може и ќе се снајде кај нас!!!

Ja би му ја дал оваа сезона на Рој.....нека заврши во топ 4 ......потоа наредната според заслугата.....ако се бори за титула ќе остане ако не тогаш чао!!!!!Не знам зошто и не знам како но сеуште имам трпение!!!!!!! Како што реше Dimebag веројатно оваа ќе се жртвува за да се направи добар тим за наредната.....ако дојдат нови газди така и ќе биде.....за жал ќе мора да се бориме само за топ 4 оваа сезона....според вас и според стариот а не според мене...ама ајде...јас тука ништо не можам....штом така сте решиле сите нека ви биде....
инаку ја следам ситуацијата со Бензема....сеуште лошо му оди и е се понезадоволен во Реал(нека изјавува што сака---- не е среќен) а и Реал не е задоволен од него....така да колку порано Игуаин се врати во форма толку поголеми шанси за нас да го купиме (ако постои интерес секако)наводно Реал го сакале и Адебајор така да вратите за Карим ни се отворени......15-18 милиони ќе завршат работа...само каде да ги најдеме...исто така оној Руиз ми остава добар впечаток...изгледа како квалитетен играч...висок...брз...силен...со добра техника....може и ќе се снајде кај нас!!!

Уште една сезона???????
Спремаме тим за наредната??????

Како може да размислувате вака воопшто?

LFC Trophy Index

League Champions
1900-01, 1905-06, 1921-22, 1922-23, 1946-47, 1963-64, 1965-66, 1972-73, 1975-76, 1976-77, 1978-79, 1979-80, 1981-82, 1982-83, 1983-84, 1985-86, 1987-88, 1989-90
18

European Cup Winners
1976-77, 1977-78, 1980-81, 1983-84, 2004-05
5

FA Cup Winners
1964-65, 1973-74, 1985-86, 1988-89, 1991-92, 2000-01, 2005-06
7

League Cup Winners
1980-81, 1981-82, 1982-83, 1983-84, 1994-95, 2000-01, 2002-03
7

UEFA Cup Winners
1972-73, 1975-76, 2000-01
3

European Super Cup Winners
1977, 2001, 2005
3

Super Cup Winners
1985-86
1

FA Charity Shield Winners
1964*, 1965*, 1966, 1974, 1976, 1977*, 1979, 1980, 1982, 1986*, 1988, 1989, 1990*, 2001, 2006 ( * shared)
15

Division Two Winners
1893-94, 1895-96, 1904-05, 1961-62
4

Lancashire League Winners
1892-93
1

Carlsberg Trophy
1997-98, 1998-99, 1999-2000
3

Reserve Division One Winners
1956-57, 1968-69, 1969-70, 1970-71, 1972-73, 1973-74, 1974-75, 1975-76, 1976-77, 1978-79, 1979-80, 1980-81, 1981-82, 1983-84, 1984-85, 1989-90, 1999-2000, 2007-08
18

Barclays Reserves National Champions
2007-08
1

FA Youth Cup Winners
1995-96, 2005-06, 2006-07
3

Ова е Ливерпул човече..... каква наредна сезона какви бакрачи!

Не сме ние Сандерленд или Блекпул или шо знам кој па да градиме тим за наредната сезона!

Ливерпул YNWA!!!!
images

Ете тоа е тоа што сакам да го гледам.....И НИШТО ДРУГО!

--- надополнето ---

Roy reacts to Utrecht draw
30th Sep 2010 - Latest News
22 CommentsEmailPrintShare ArchiveLFC To Go
Roy Hodgson believes Liverpool can be pleased to have gained a point against an impressive Utrecht side on Thursday night.

Both sides had chances to prevent the game ending 0-0, though with last-ditch interventions required from Pepe Reina and Raul Meireles, Hodgson had no complaints at returning home with a share of the spoils.

The result leaves Liverpool top of Group K, two points ahead of both Napoli and Utrecht.

The manager said: "It was a good point. We knew it was going to be a tough game. The occasions when they created some chances were largely of our own making. They were the result of unfortunate individual errors. I thought the shape of the team and the way we approached the game - I can have nothing but praise for my team.

"We created some good chances ourselves also. It wasn't a dull 0-0, there was activity at both ends of the field.

"Utrecht did well. They were as determined and committed as we expected them to be, so we had to be at our best defensively and we were.

Video: Utrecht highlights>>

"We saw some very determined chasing down from the Dutch forwards, their crossing and attacking the ball from crossing was good and it was easy to see why Utrecht have got a very good home record.

"So it's a good point to take back to Liverpool. Four points out of two games. It's the first time we haven't won one of these games but to be honest it would have been unfortunate for them if we'd won the game tonight. They would have felt hard done by. For me, a draw was a more than satisfactory result.

"I think the group is going to be very tight. The other game finished in a draw. We're top with four, then Utrecht and Napoli with two points and Steaua Bucharest with one point. It's already quite close and I think it will be close right until the end with the way this group is panning out."

Asked about the performance of Fernando Torres, who had a great second-half chance saved, Hodgson said: "There was some good combinations between him and the wide players and Dirk Kuyt. He worked very hard but he's still missing that elusive goal.

"There were a couple of quite good occasions for him to score but I think he'll feel it was a good 90-minute workout for him and another step in the right direction."

Hodgson was also quizzed on Meireles playing on the right.

He said: "We don't play with wingers. The way he plays and the way Joe Cole plays, we think (playing wide midfield) is more than suited to their qualities.

"We saw evidence of that in the game because they often got into situations where they received and turned with the ball - especially in the first half. I think we can get some use from Raul Meireles there with his passing ability."

Слушни го ссамо што зборува!!!

Човекот мисли сеуште е во Фулам!

Вакво нешто не смее да се дозволи!:nenene:

Мора да сватите дека Рој е тешка пијаница и не е навикнат да води тим од ваков карактер.....јас мислев дека ќе биде подобро со него али сум се лажел....Ливерпул ќе почне да победува кога ќе се отрезни старецот, значи НИКОГАШ.....затоа мора тренерот да се мења....али не сме ние тие кои кажуваме за тоа него има други луѓе, несакам ни името да им го спомнам....!!!!! Така да останува само да гледаме на некој стрим од викенд за викенд пропаднати утакмици и да се надеваме, пак ќе повторам, да се ОТРЕЗНИ старецот и да го води тимот нагоре......YANKS OUT!!!!

Шо сакате пишувајте,ама 90% ќе мора и оваа сезона да се жртвува за да се сменат газдите и за да се напраи тимот.Рој знае шо праи,нерешениот резултат ни одговара 1 сме на табела(иако ме заеба за 5000 денара,ама нема везе).Пцујте го,колнете го,ама се дур ни се газдите Рој неможе да го напраи тоа шо го планира и да ги купи играчите шо ги планира.Не го потценувајте стариот,со Фулам(иако не се на ниво со големата 4ка)лани со стартната 11ка играше цела сезона,завршија 7ми,за малце фалеше УЕФА да освии,пак ќе напоменам СО СТАРТНАТА 11КА ЦЕЛА СЕЗОНА.Не е кривицата во Рој(крив е шо не ги игра Нагог и Торес,и шо го игра Поулсен а не Лукас)99% е до играчите и газдите...Ако завршиме оваа сезона до 7мо место со тоа шо да ни се смената газдите и да ни се подобри тимот би бил презадоволен.Според мене Рој е човекот шо може Ливерпул да го направи шампион,али не со овие газди и не со овој пола тим.

Уште една сезона???????
Спремаме тим за наредната??????

Како може да размислувате вака воопшто?

LFC Trophy Index

League Champions
1900-01, 1905-06, 1921-22, 1922-23, 1946-47, 1963-64, 1965-66, 1972-73, 1975-76, 1976-77, 1978-79, 1979-80, 1981-82, 1982-83, 1983-84, 1985-86, 1987-88, 1989-90
18

European Cup Winners
1976-77, 1977-78, 1980-81, 1983-84, 2004-05
5

FA Cup Winners
1964-65, 1973-74, 1985-86, 1988-89, 1991-92, 2000-01, 2005-06
7

League Cup Winners
1980-81, 1981-82, 1982-83, 1983-84, 1994-95, 2000-01, 2002-03
7

UEFA Cup Winners
1972-73, 1975-76, 2000-01
3

European Super Cup Winners
1977, 2001, 2005
3

Super Cup Winners
1985-86
1

FA Charity Shield Winners
1964*, 1965*, 1966, 1974, 1976, 1977*, 1979, 1980, 1982, 1986*, 1988, 1989, 1990*, 2001, 2006 ( * shared)
15

Division Two Winners
1893-94, 1895-96, 1904-05, 1961-62
4

Lancashire League Winners
1892-93
1

Carlsberg Trophy
1997-98, 1998-99, 1999-2000
3

Reserve Division One Winners
1956-57, 1968-69, 1969-70, 1970-71, 1972-73, 1973-74, 1974-75, 1975-76, 1976-77, 1978-79, 1979-80, 1980-81, 1981-82, 1983-84, 1984-85, 1989-90, 1999-2000, 2007-08
18

Barclays Reserves National Champions
2007-08
1

FA Youth Cup Winners
1995-96, 2005-06, 2006-07
3

Ова е Ливерпул човече..... каква наредна сезона какви бакрачи!

Не сме ние Сандерленд или Блекпул или шо знам кој па да градиме тим за наредната сезона!

Ливерпул YNWA!!!!
images

Ете тоа е тоа што сакам да го гледам.....И НИШТО ДРУГО!

--- надополнето ---

Слушни го ссамо што зборува!!!

Човекот мисли сеуште е во Фулам!

Вакво нешто не смее да се дозволи!:nenene:

Ај сети се што пишував ја 2-3 страни наназад.....ти текнува::: Кога барав титула а вие викавте пијан си ваков си таков си?!!!

--- надополнето ---

Is it clear????

--- надополнето ---

Инаку уште пред да дојде ви кажав дека ми пречи неговиот менталитет.....едсноставно титулата во ПЛ не е толку недостижна колку што стариов не сака да ја добие т.е не сака да се бори за неа

--- надополнето ---

Шо сакате пишувајте,ама 90% ќе мора и оваа сезона да се жртвува за да се сменат газдите и за да се напраи тимот.Рој знае шо праи,нерешениот резултат ни одговара 1 сме на табела(иако ме заеба за 5000 денара,ама нема везе).Пцујте го,колнете го,ама се дур ни се газдите Рој неможе да го напраи тоа шо го планира и да ги купи играчите шо ги планира.Не го потценувајте стариот,со Фулам(иако не се на ниво со големата 4ка)лани со стартната 11ка играше цела сезона,завршија 7ми,за малце фалеше УЕФА да освии,пак ќе напоменам СО СТАРТНАТА 11КА ЦЕЛА СЕЗОНА.Не е кривицата во Рој(крив е шо не ги игра Нагог и Торес,и шо го игра Поулсен а не Лукас)99% е до играчите и газдите...Ако завршиме оваа сезона до 7мо место со тоа шо да ни се смената газдите и да ни се подобри тимот би бил презадоволен.Според мене Рој е човекот шо може Ливерпул да го направи шампион,али не со овие газди и не со овој пола тим.
Добар пост мали!!!!

--- надополнето ---

Инаку за потсетување
Рафаел Бенитез -дебитантска сезона -----5то место 58 поени!!!
Жерар Улие-------дебитантска сезона------7мо место 54 поени!!
Taка да има време за стариов...само газдите да се сменат......а и менталитетот на стариот!!!!!

--- надополнето ---

Ајде уште малку статистика ...ова од форумот е

Just playing devil's advocate here, first 13 games :

Rafa : P13 W6 D2 L5
Hodgson : P13 W6 D5 L2

Although to put Rafa's start in perspective he played Bolton, Man Utd, Chelsea, Tottenham and Olympiakos away (drew one out of five, lost the rest) The other defeat was the return CL qualifier at home to Graz.

како бе да ја оставиме и оваа сезона за формирање тим вие нормалн ли сте ???? на секој 6 месеци нови играчи идат си одат и ние цело време ќе правиме тим :kesa: абе челзи во последните 5 години колку тренери сменија знаете ли , мењаваа се додека не им тргна со воа газлово анчелоти и не се како нас со еден шпиц а ако можат и безнего ќе играат ...абе стави двајца во напад торес и нгог или кајт две брзи крила бабел и амо веднаш зад нападот нека биде џерард или кол а дмф лукас, меирелес одбрана се знае кој се и етети тим ....како запнале сезонава тим правиме се враќаме во големата 4-ка од кој играчи бе ???ако завршиме годинава со пласман само во европа лига знајте торес си оди , бабел си оди а можно е и агер и џерард да го дадеме на милан :nesvest:

Само менталитетот да си го среди стариот......да ги врати Инсуа и Аквилани од позајмица и да го купи Арда.....друго не треба.....
Кајт и Бабел како втори напаѓачи десно Кол лево Арда......и тоа е тоа...ако ни треба ДМ -Лукас и готово
Инаку еве малку статистика
Бенитез во својата деби сезона освои 58 поени и заврши на 5то место...притоа конкуренти му беа Јунајтед,Арсенал и Челзи
Улие во својата деби сезона освои 54 поени и заврши на 7то место...притоа конкуренти му беа Јунајтед и Арсенал(го немаше Челзи нели)
Хоџсон....допрва ќе ја игра својата деби сезона но:
Конкуренти му се Јунајтед,Арсенал,Челзи,Сити и Тотенхем....
Ги има најлошите газди на светот над него
Го има огромниот притисок врз себе.....фановите се препукуваат со газдите а истовремено бараат резултати од него.....
Има нови играчи
Старите се навикнати на друг систем а игра и ќе им треба време за адаптирање
Нема пари за квалитетни засилувања(ова спаѓа во второто со газдите ама ајде)
Така да оваа сезона е за него....топ 4 и ако е можно титула во ЕЛ а наредната титула во ПЛ и ништо друго.....рака на срце може и оваа сезона да се бори но едноставно мора да го смени менталитетот!!!!

како бе да ја оставиме и оваа сезона за формирање тим вие нормалн ли сте ???? на секој 6 месеци нови играчи идат си одат и ние цело време ќе правиме тим :kesa: абе челзи во последните 5 години колку тренери сменија знаете ли , мењаваа се додека не им тргна со воа газлово анчелоти и не се како нас со еден шпиц а ако можат и безнего ќе играат ...абе стави двајца во напад торес и нгог или кајт две брзи крила бабел и амо веднаш зад нападот нека биде џерард или кол а дмф лукас, меирелес одбрана се знае кој се и етети тим ....како запнале сезонава тим правиме се враќаме во големата 4-ка од кој играчи бе ???ако завршиме годинава со пласман само во европа лига знајте торес си оди , бабел си оди а можно е и агер и џерард да го дадеме на милан :nesvest:

Како моеш да ги спордеуваш нашите газди со Абрамович???????Абрамович е спремен во секој момент да понуди пари за било кој играч(ако ти текнува коа нудеа за торес и маскерано 150 миљона).Нашите газди се спремни во секој момент да украдат колку шо можат и да дадат 5 миљона за време на трансферите...И немоеш да споредуваш Хоџсон кој дојде во растурен тим со нај тапата газди и мн различна тактика(шо за мене е бољи тактичар од Анчелоти и мн други по познати тренери ако му се овозможат пари и зелено светло за трансфери)и Анчелоти кој дојде во 3тиот или 4тиот најбогат тим со уиграни играчи кој не се сменети 3 сезони и кој секоја година купуваат а се ослободуваат од пензионерите.И не трескај глупости за Бабел,Џерард и Агер тие остануваат до крај во тимот,во врска за Торес(кој мн го почитувам,ама мн се повредува и не е у форма веќе 2ипол години)да понуди некој 30 миљона нека си иде,а и мислам дека старито нема да се мисли и ќе го продаде одма.Пошо ипак ни треба цврст тим кој ке игра до крај и кој нема да биде толку подложен на повреди ако сакаме да освоиме титула.Затоа ќе се жртвува и оваа сезона за од наредна со нови газди и со уиграни играчи(некој небитни продадени,а потребни купени)можеме сериозно да влеземе во трката за 1вото место.

Како моеш да ги спордеуваш нашите газди со Абрамович???????Абрамович е спремен во секој момент да понуди пари за било кој играч(ако ти текнува коа нудеа за торес и маскерано 150 миљона).Нашите газди се спремни во секој момент да украдат колку шо можат и да дадат 5 миљона за време на трансферите...И немоеш да споредуваш Хоџсон кој дојде во растурен тим со нај тапата газди и мн различна тактика(шо за мене е бољи тактичар од Анчелоти и мн други по познати тренери ако му се овозможат пари и зелено светло за трансфери)и Анчелоти кој дојде во 3тиот или 4тиот најбогат тим со уиграни играчи кој не се сменети 3 сезони и кој секоја година купуваат а се ослободуваат од пензионерите.И не трескај глупости за Бабел,Џерард и Агер тие остануваат до крај во тимот,во врска за Торес(кој мн го почитувам,ама мн се повредува и не е у форма веќе 2ипол години)да понуди некој 30 миљона нека си иде,а и мислам дека старито нема да се мисли и ќе го продаде одма.Пошо ипак ни треба цврст тим кој ке игра до крај и кој нема да биде толку подложен на повреди ако сакаме да освоиме титула.Затоа ќе се жртвува и оваа сезона за од наредна со нови газди и со уиграни играчи(некој небитни продадени,а потребни купени)можеме сериозно да влеземе во трката за 1вото место.

виде негдека во постот да имам пишано нешто за абрамович или па за нашиве копуци ???? никој не ги ни спомна а ако си веќе оптимист продолжиси никој не ти брани ....летово во последен момет што се вели го спасивме иго задржавме НАНДО тој ако незнаеш кажа дека останува на енфилд дури после крајот на светското али негова желба е да игра во лига шампиони а не во европа лига, за бабел човекот толку многу сака да игра што би прифатил трансфер и во нотингам
само да игра и јас да сум на негово место би си заминал неможе три сезони скоро цело време на клупа да седиш ,агер веќе трета сезона како милан го бара али не толку заангажирано но сепак имаат интерес а агер колку што знам бил во некаква си кавга со рој поради неговата позиција на која што го играл , а за џерард знам дека и 45 години да наполни и да не освои титула знам дека нема да си отиде но не е се донего ако дадат добра сума како што скакаа сити со 45 милиони не би ги прифатил ли ????
малце да ти појаснам од џерард 35м , од нандо 35, тоа се 70 и уште еден мал број непотребно нека бидат 100 м па за 100м знаеш ли кој тим можеме да го направиме ако одиграме добро на трансфер пазарот не си свесен

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom