Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.
Браос Розенберг, потребни се таквите фанови како тебе. Човек реалист! .. и јас воопшто не сум задоволен од ситуацијата во Ливерпул. Пред две сезони секој меч на Ливерпул го следев со голем ентузијазам, се воодушевував на борбеноста на играчите (сечење на топка со клизачи уште не стигната до противничкиот играч) а сега ситуацијата е сосема обратна. Ама тоа го оправдувам со заминувањето на клучни играчи, и доведување на играчи кои не можат да го фатат ритамот по П Л - ( Аквилани, Н' гог). Време е за големи промени! Ама со кој финансиски средства? Можеби се наоѓаме во најтешкиот период на Ливерпул од неговото постоење. Премиер лигата стана најпрестижната лига во светот! Голема конкуренција, финансиски богати екипи, квалитетни играчи..и др. Можеби веќе никогаш Ливерпул нема да биде веќе она што беше низ децениите наназад. Единствена светла искра која доаѓа од крајот на тунелот ја гледам во доаѓањето на некој богат претседател кој ќе внесе ренесанса во клубот.​

Браос Розенберг, потребни се таквите фанови како тебе. Човек реалист! .. и јас воопшто не сум задоволен од ситуацијата во Ливерпул. Пред две сезони секој меч на Ливерпул го следев со голем ентузијазам, се воодушевував на борбеноста на играчите (сечење на топка со клизачи уште не стигната до противничкиот играч) а сега ситуацијата е сосема обратна. Ама тоа го оправдувам со заминувањето на клучни играчи, и доведување на играчи кои не можат да го фатат ритамот по П Л - ( Аквилани, Н' гог). Време е за големи промени! Ама со кој финансиски средства? Можеби се наоѓаме во најтешкиот период на Ливерпул од неговото постоење. Премиер лигата стана најпрестижната лига во светот! Голема конкуренција, финансиски богати екипи, квалитетни играчи..и др. Можеби веќе никогаш Ливерпул нема да биде веќе она што беше низ децениите наназад. Единствена светла искра која доаѓа од крајот на тунелот ја гледам во доаѓањето на некој богат претседател кој ќе внесе ренесанса во клубот.​

:pos2:

Fixtures for 2010-11 season
17th Jun 2010 - Latest News
0 CommentsEmailPrintShare With News Archive
Liverpool face a mouth-watering start to the new Barclays Premier League campaign with an opening day clash at home to Arsenal on August 14.

A trip to Manchester City follows a week later, with another jaunt down the M62 to face United on September 18.

The Merseyside derbies will be played at Goodison on October 16 and Anfield on January 15.

Other fixtures of note include Blackpool away on Boxing Day, a home clash with Bolton on New Year's Day and the visit of Manchester United to Anfield on March 5.

Liverpool conclude the 2010-11 season with a trip to Aston Villa.

Here is the 2010-11 calendar in full:

August

14 - Arsenal (h)
21 - Manchester City (a)
28 - West Bromwich Albion (h)

September

11 - Birmingham City (a)
18 - Manchester United (a)
22 - Carling Cup 3
25 - Sunderland (h)

October

2 - Blackpool (h)
16 - Everton (a)
23 - Blackburn Rovers (h)
27 - Carling Cup 4
30 - Bolton Wanderers (a)

November

6 - Chelsea (h)
9 - Wigan Athletic (a)
13 - Stoke City (a)
20 - West Ham United (h)
27 - Tottenham Hotspur (a)

December

1 - Carling Cup 5
4 - Aston Villa (h)
11 - Newcastle United (a)
18 - Fulham (h)
26 - Blackpool (a)
28 - Wolverhampton Wanderers (h)

January

1 - Bolton Wanderers (h)
5 - Blackburn Rovers (a)
8 - FA Cup 3
12 - Carling Cup SF1
15 - Everton (h)
22 - Wolverhampton Wanderers (a)
26 - Carling Cup SF2
29 - FA Cup 4

February

2 - Stoke City (h)
5 - Chelsea (a)
12 - Wigan Athletic (h)
19 - FA Cup 5
26 - West Ham United (a)
27 - Carling Cup final

March

5 - Manchester United (h)
12 - FA Cup 6
19 - Sunderland (a)

April

2 - West Bromwich Albion (a)
9 - Manchester City (h)
16 - Arsenal (a) (FA Cup SF weekend)
23 - Birmingham City (h)
30 - Newcastle United (h)

May

7 - Fulham (a)
14 - Tottenham Hotspur (h) (FA Cup final weekend - dates and kick-off subject to change)
22 - Aston Villa (a)

ALL FIXTURES ARE SUBJECT TO CHANGE FOR THE REQUIREMENTS OF TELEVISION AND/OR FOR OTHER REASONS SUCH AS POLICE REQUESTS AND UEFA EUROPA LEAGUE COMMITMENTS.

Author: Jimmy Rice

Новиот менаџер/тренер ќе биде избркан уште во октомври... :pos2:

А шо е тука смешно?????Кажи да се насмееме и ние.....си ја кажа човекот вистината

--- надополнето ---

Новиот менаџер/тренер ќе биде избркан уште во октомври... :pos2:

Здраво и догледање за Хогсон

--- надополнето ---

Е сега за многу кратко време ќе изнесам свој став за натпреварите....со кого треба да се победи со кого да се изигра нерешено и со кого да се загуби(се разбира онака песимистички со ривалите ќе сметам порази и нерешени).....се освен титула ќе биде неуспех(можеби претерав со амбициите но ние сме Ливерпул нели) ќе очекувам некаде околу 80 бода(не се доволни за титула но тоа колку толку ќе ме утеши)
Патем следам доста играчи на светсково и за да имаме некаква занимација ќе коментираме и за нив кога ќе дојде време...
Исто така ќе изнесам свое видување за тимот во наредната сезона ПОД ПРЕТПОСТАВКА дека ќе останат играчите и ќе барам по најмалку двајца квалитетни на една позиција:
Голман: Реина.......??????.......??????
Десен бек: Џонсон......Дарби
Централни: Агер.....?????....Карагер.....Шкртел....Ајала....Кели
Лев бек: ?????.....Инсуа
Деструтивци: Маскерано.....Лукас
Средина: Џерард....Аквилани....Шелви....
Крила:Бабел...Макси...????
Напаѓачи: Торес....Кајт...Пачеко...Нгог....Немет...?????

--- надополнето ---

Значи ќе ни треба еден резервен голман...а третиот најверојатно од школата...десните бекови се добри: очекувам Џонсон да изигра добра сезона Дарби е исто така квалитетен.....а може и Кели и Карагер да покријат ако е потребно....централните се добри но ќе треба уште еден(Вилсон) веќе се откажав од Кјаер од проста причина што немаме пари а и по годините се тука некаде Кјаер и Вилсон ....двата се неискусни но Вилсон игра во Шкотска така да подобро го познава англискиот фудбал......лев бек....треба уште еден ....јас го забележав Таиво...навистина е моќен и би било добро да се земе.....деструктивците се ОК...средината е добра....со оглед на тоа што и Макси може да го рачунаме како играч од средината...а и ќе треба да се земе Озил/Туран....со тоа би добиле нешто како среден играч-крило....нападот е во главно добар.....не знам за вас но некако имам доверба во Кајт.....ако игра во тандем со Торес би можел и да експлодира.....па тука е и младиот Пачеко кој би требало да ја добие својата шанса.....значи накратко: резервен голман,лев бек,централен и некој како Озил/Туран....тоа би било се....би коштало околу 30-50 милиони(во зависност кој ќе се земе)

--- надополнето ---

http://www.liverpoolfc.tv/news/media-watch/reds-to-hand-hodgson-12m-kitty
12 милиончиња миниум??!!!! За ова зборувам!!! Плус парите од продажба.....ех да трошев сега јас....Бенајун 6-7...Риера 6-7...гркот 3...Кавалиери 2...Деген + Плесис + Ел Жар = 3 па и ако треба Нгог ќе го жртвуваме 4-5(ќе се потпреме на Немет како негова замена -еден од најголемите таленти во Европа-чинам Ливерпул го рече ова) се на се 37-38 милиончиња.........Вилсон 5 Таиво 10 и уште 20 тина ќе ни останат....ако не се доволно за Озил ќе бидат за Туран

Даваш 8 играчи (ако добро прочитав) на продажба за собирање пари за купување 3 играчи. :tapp:
А те гледам ти си тој што се искина од пишување можни формации и замени. Може ли да ми објасниш како со продажба на 3 играчи за купување 1 нов играч (во просек), ти, како тренер ќе составиш екипа од 18 (11+7) играчи вкупно и да ги пријавиш за натпревар?

Даваш 8 играчи (ако добро прочитав) на продажба за собирање пари за купување 3 играчи. :tapp:
А те гледам ти си тој што се искина од пишување можни формации и замени. Може ли да ми објасниш како со продажба на 3 играчи за купување 1 нов играч (во просек), ти, како тренер ќе составиш екипа од 18 (11+7) играчи вкупно и да ги пријавиш за натпревар?
Па овие 3 вредат 3 пати повеке од сите 8 кои се за продавање...и сега ќе ти напишам кој би бил тимот....ќе земам некои играчи за пример...притоа ќе ги 'користам' оние 38 милиони кои претпоставуваме дека ќе ги добиеме
Реина,резервен голман-1 милион,голман од академијата,Џонсон,Дарби,Кели,Ајала,Вилсон-5 милиониарагер,Агер,Шкртел,Таиво-10 милиони,Инсуа,Маскерано,Лукас,Џерард,Аквилани,Шелви, Макси,Бабел,Туран-15милиони,Кајт,Торес,Пачеко,Немет,Јованович

--- надополнето ---

Еве ти 20....ако баш ти требаат 18 изфрли ги на пример Вилсон и Јованович.......притоа ако се продаде Маскерано за 30 би го зеле на пример Банега за 15 и уште 15 остануваат и во комбинација со 6-7 милиони кои би ни останале би се зел некој напаѓач(Мата)

--- надополнето ---

Е сега немој да се вознемируваш бидејќи не сум јас менаџерот и новиот ни менаџер сигурно нема да постапи вака........за жал :)

--- надополнето ---

П.С Ако прашуваш за сумите.....ги давам Бенајун+Риера+Ел Жар за купување пример на Туран за што мора да се согласиш е поквалитетен од нив и помлад....не викам ја дека сигурно ќе се снајде но во него имам поголема надеж отколку во овие тројца....

гркот + Деген + Кавалиери = Вилсон и еден резервен голман.......мора да се согласиш дека подобро пример Вилсон него гркот.....

Добро, во Утопија 20 би биле доста. Она на што јас целев се неизбежните суспензии, уште повеќе повредите и слично. Најмалку 5 играчи се недостапни во секое време.

--- надополнето ---

Btw:
Liverpool će se oduprijeti svim pokušajima da zauzme bilo koji od njihovih igrača dok su novi menadžer.

A to se čini sigurno dogoditi u sljedećih tjedan dana, uz izvori u Fulham potvrde sinoć su izgubili sve nade za zadržavanje na Roy Hodgson.

Liverpool odbacio tvrdnje 'ponuda za Fernando Torres i Yossi Benayoun sinoć.

Oni inzistiraju da nisu imali pristup za bilo kojeg igrača i jasno odlasci samo bi se dogovoriti dolazak šefa.

Anfield glasnogovornici su zadržala poziciju da oni neće biti jurnu u imenovanju nasljednika Rafa Benitez.

Ali jučer ugledna osoba na Craven Cottage je priznao Londonski klub danas nema šanse uvjeriti Hodgson za boravak, s formalnim pristupom predstojeći.

Накратко: нема продавање играчи додека не се најде нов тренер, кој ќе си одлучи кој играчи ќе му требаат а кои не.

Текстот е од англиски преведен на хрватски со google translate. Ме мрзеше сам да ја преведувам статијата. И ова е срање ама поразбирливо од верзијата на македонски која очито треба мнооогу да се подобри :)

Добро, во Утопија 20 би биле доста. Она на што јас целев се неизбежните суспензии, уште повеќе повредите и слично. Најмалку 5 играчи се недостапни во секое време.

--- надополнето ---

Btw:
Liverpool će se oduprijeti svim pokušajima da zauzme bilo koji od njihovih igrača dok su novi menadžer.

A to se čini sigurno dogoditi u sljedećih tjedan dana, uz izvori u Fulham potvrde sinoć su izgubili sve nade za zadržavanje na Roy Hodgson.

Liverpool odbacio tvrdnje 'ponuda za Fernando Torres i Yossi Benayoun sinoć.

Oni inzistiraju da nisu imali pristup za bilo kojeg igrača i jasno odlasci samo bi se dogovoriti dolazak šefa.

Anfield glasnogovornici su zadržala poziciju da oni neće biti jurnu u imenovanju nasljednika Rafa Benitez.

Ali jučer ugledna osoba na Craven Cottage je priznao Londonski klub danas nema šanse uvjeriti Hodgson za boravak, s formalnim pristupom predstojeći.

Накратко: нема продавање играчи додека не се најде нов тренер, кој ќе си одлучи кој играчи ќе му требаат а кои не.

Текстот е од англиски преведен на хрватски со google translate. Ме мрзеше сам да ја преведувам статијата. И ова е срање ама поразбирливо од верзијата на македонски која очито треба мнооогу да се подобри :)

Абе со малку памет на менаџерот ќе имаме доволно играчи....а ова со Хогсон е веќе сигурно....само да видиме колку долго ќе издржи....ја му давам рок до ноември хахахххаа се шегувам ...но малку ми е сомнителен.....досега не водел голем клуб и не правел некои големи трансфери......нема да знае да донесе некој добар играч.....во Фулам носеше навистина супер играчи но тие не се доволно добри за во Ливерпул.....ќе треба и многу подобро од тоа....но ќе видиме ....времето ќе покаже.....се надевам дека ќе ме демантира....и да напоменам дека уште по првите 5-6 кола ќе знаеме колку ни е силата....ако се присобереме може и тоа како да влеземе во трка за титулата(само ќе мора да победуваме уште од почеток) и да напоменам дека сезоната ни почнува порано....29 јули ако не грешам квалификации за ЛЕ така да би требало веќе да сме влезени во нова сезона пред дуелот со Арсенал

Мислам дека веке од авион се гледа дека ФИФА веке станува перална за пари повеке одколку светска кука на Фудбалот.
Последниот гаф со топката каде се обидоа на секој можен начин да ја втурнат на теренот и покрај противењето на 90% од фудбалските работници. Со тоа тие добие уште еден добар маркетиншки производ кој организаторите на Светското првенство мораа да го платат!

luge Хогсон e dobar i e trener za angliska liga .. znae da postavi igra ... jas mislam so pomos na Хогсон moze lesno da go zememe KLIM DEMSI od fulam a demsi e strasen igrac :) i ako uspeeme i ovoj srbinot jovanovic kako li bese .. liverpool ke bide dobar i konkurenten za titula :)) poveke pari mislam i deka ke nemame ... ovi informacii so OZIL TUROLAM se super ama nemame sila za tie igraci nie :((( ostanuva da vidime so ke bide .. nase e da ne nadevame ....

Демпси е добар за во Фулам,Виган,Вест Хем...итн.....за кај нас никако......а тоа дека немаме сила за појаки играчи...не би рекол....па едно 100000000000000000 пати кажав дека со правилно играње на трансфер пазар може да се направи поголем буџет....и гледам на светсково нашите играчи постигнуваат голови....Џерард,Кајт,Агер,Јованович....ајде само за добро да е....инаку ми текна една луда идеја...онака колку за занимација.....што ако Џерард и Маскерано решат да си заминат(или барем еден од нив-еве нека е Џерард)....би ги продале и би зеле многу пари.....е сега сакам ваше мислење за една формација.....онака си ја направив(да ми помина времето)
---------------------Реина-------------------
Џонсон-----Карагер---Агер-----Таиво
Аквилани-------Маскерано-------Озил
Кајт/Марин-------Торес----------Туран
Што мислите би можела да помине????
Се извинувам ама премногу сакам да ги донесеме Озил Марин и Туран...па и Елиа(ненаситен сум знам :pos2:)...ќе треба Елиа лев бек да игра за да бидам задоволен....:pos2:....
Дефинитивно мора да се земе еден од триото Озил/Туран/Елиа.........за пари ќе се најдат.......инаку за играчиве мислам дека Торес мора да остане бидејќи е незаменлив...а за другите се прави некако....Џерард е при крај на кариера така да останал или не кај и да е ќе треба да бараме замена.....ако не летово за 2-3 години сигурно......и наскоро ќе го изнесам својот став за распоредот

--- надополнето ---

Инаку кога сме кај распоредот......ќе биде пеколно
http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-news/reds-confirm-warm-up-games
На 29 Јули прва утакмица од квалификациите а на 5 Август реваншот...потоа 14 Арсенал па веднаш Сити.....лошо....лошо

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom