Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.
доколку замине Алонсо за 30 милиони (мислам дека ке биде за помалку) + Снајдер и со парите го земеме Силва би можело да се игра оваа формација

-------------------------реина
Џонсон---------карагер--------скртел-------аурелио
------------------------маскерано
----------------Џерард-----------------Снајдер
------Кајт/Бенајун------------------------------Силва
--------------------------Торес

Нешто како што игра Барса

Шнајдер + 30 милиона е бомба понуда.Значи ги имаме и Давид Силва и Весли Шнајдер за Алонсо.Според мене се исплати и плус ние сме во добивка.Дефинитивно Реал незнае шо прави...

доколку замине Алонсо за 30 милиони (мислам дека ке биде за помалку) + Снајдер и со парите го земеме Силва би можело да се игра оваа формација

Да.Плус имаме и подолга клупа и доста квалитетна.Воронин,Бабел,Бенајун,Риера,Агер,Досена,Арбелоа,Деген,Лукас,Инсуа...Плус оваа година поискусните Ел Жар,Нгог,новото црнче,Плеси,Немет

ЕДИТ:

Уште една интересна опција...линк

Во статијата пишува дека ќе го задржиме и Алонсо...

па сега да го задржиме алонсо и да го земиме јанг јас повеќе би се сложил за снајдер и силва бидејќи овие може да играат на повеќе позиции во тимот а јанг само крило ама ако не оде алонсо незнам од каде пари за јанг 30 милиони бара астон вила еве да попуштат да дојде до ки 25 ама и тиа од каде
а дефанзивец од средниот ред не ни требе ако дојдат снајдер и силва може да играе аурелио за дефанзивец од средниот ред а на негово место можат да играат агер инсуа ( ем млад ме бендисуе играта негова мислам дека за 2 години нема да се мачиме за тиа бекови) крис мавинга ако требе да биде поофанзивна тактиката на таа позиција мислам дека може и риера играеше ваа сезона мислам ама не формациски со аурелио го дуплираа незнам кој играч беше ама повече време помина на нашата половина атколку на противничката па солидо одигра

да барса играе со оваа формација само знаеш која е разликата? разликата е во тоа што џерард и снајдер се офанзивни играчи а во барселона 3 играчи што играат на средината се дефанзивци. мислам дека со оваа формација и со џерард и снајдер ке играеме многу отворена игра и ке примаме многу голови

а да не заборавиме дека кајт и џерард одат и напред и назад и трчат по 15 км на натпревар они нека ни дават по 2 ама ни да даваме по 3 на секој натпревар и наредена е па може да игре и агер на местото на алонсо ако се знае дека во текот на натпреварот ја зема топката и прави пробив некаде до 30-40 метри од противничкиот гол а од тука можат да преземат силва џерард и кајт а за тоа време агер се врача назад за во случај на контра да има кој да а спречи незнам дали ви се бендисуе ама јас така би направил ако требе подефанзивна тактика да се зачува резултат

..........маскерано............агер
кајт.............џерард..............силва
..................торес
е вака би изгледала формацијата со агер

да супер е идејата со агер ама мислам дека нема да може да врше некоја добра улога во напад ко ке оде тмот ипак мислам дека поарно ке биде со лукас и како замена плеси.

Со извинение ама според мене ова се чисти глупости. За да се напрај ова треба играта од корен да се смени а за тоа треба време и нормално збогување од титулата и оваа година. Ако си замини Алонсо според мене ништо нема да напрајме, не можи замена за Алонсо да биди Плеси или дрвото Лукас тие се многу класи зад Алонсо.

И нормално линк за вечер да не заборам оти не знам да барам јас:kesa:

фудбал
Алонсо останува на Енфилд?
Сосема неочекувано се случува пресврт околу можноста Чаби Алонсо, летово да си замине од Ливерпул и да се пресели во мадридски Реал.
9B666D5751967943A51684679DBD1E9D.jpg

Шпанскиот репрезентативец најавил дека сака да остане најмалку уште една сезона на Енфилд Роуд и дека во моментов не е многу заинтересиран за трансфер во татковината.

Алонсо најави дека викендов ќе му се приклучи на тимот, кој веќе ги започна подготовките за новата сезона.

Реал Мадрид, кој е најзаинтересиран за Алонсо во текот на минатата недела му даде ултиматум на Алонсо дека во најкус можен мора да се реши дали е подготвен за трансфер, кој требаше да вреди 27 милиони фунти.

Ај нека заврши ова со Алонсо веќе, досадни се Реал, ако не нека го бараат и Џерард, Торес, Руни, Лампард и Тери, шо има врска, битно е понуди да се испраќаат.
Денес сакам да глеам против Рапид, да видам Џонсон како ќе изигра, него у 8:15 ли почнува пошо у 7 треба да идам да се шишам па сакам да ја фатам?

у 7 15 е утакмицата со рапид

Епа ништо ондак, второ ваљда ќе го фатам, кој ќе ја глеа нека пише нешо за прво полувреме како изиграле ако не му е тешко.:smir:

рамноправно прво полувреме еден гол примивме ама не беше признат искрено дискутабилна ситуација најдобро изигра немет според мене очекувам второ полувреме гол да дадиме и на крај секако победа и ништо друго

да барса играе со оваа формација само знаеш која е разликата? разликата е во тоа што џерард и снајдер се офанзивни играчи а во барселона 3 играчи што играат на средината се дефанзивци. мислам дека со оваа формација и со џерард и снајдер ке играеме многу отворена игра и ке примаме многу голови
Зошто Џерард да не може да игра по дефанзивно?Тој е универзалец играше и плеј и десно крило и десен бек со Милан 2005.така да доколку ги имаме овие фудбалери ова би било најизгледна формација.а и не можеме да се потпреме на Леива и Плеси кој има изиграно само еден натпревар.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom