Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Надам се дека ради БИБЛ ќе донесев барем још 1-2 квалитетни играчи.

Људи пратите ли Евробаскет? Могале би некога играча да соберемо...

На пример: Денис Шрудер од Немачку не е лош. И такој ни фали играч на позицију ЦРНАЦ. Ама прво на пробу да дојде у КК Михајловски или БалФорЛајф евентуално.

А што се однаса до центарски позицие: Порзингис од Латвију добар играч. Тмн достојан бек-ап за Мачкита КАПИТЕНА док одмара. Па не може човек 40 минута да игра. Ако веќ не може Порзингис, барем онј Марканен од Финску да се доведе. А и дугачки руке имав и двоица, одлично би се снашле како додавачи на пешкири на тајм-аут.

Kakvo e chare? Ima li nesto novo, nekoi vesti, slusam igrale i prijateljsku u ekonomsku, znae li nekoj nesto?

Kakvo e chare? Ima li nesto novo, nekoi vesti, slusam igrale i prijateljsku u ekonomsku, znae li nekoj nesto?

Ковач е класа за нашу лигу, дечко шутира од излазни кретње, спот ап, креира сам и ќе биде наш најбољи играч овуј сезону.

Раме типично Американски, не му се цима на пријателски, добар играч.

Миљковиќ е страшно подвижан за његову висину, одличан пик-ен-рол играч и у одбрану може сасвим солидно да га испрати плејмејкера ако преземе, одлични латерални движења.

Караџа и даље гу тепа топку.

Абе ја изгуби вољу за све кд се потврди дека Абрамовиќ не игра. Добар е тим, за Ковача сам на исто мислење како погоре, али без још еднога одличнога плеја курац, ништо. Па и бекап центар. Клошарска управа ќе чека разврску од избори, среќа па тој е почетак на сезону. Појачања у Јануари тамо, само до тга да видимо како ќе иде работа. Иначе, ЈЕБЕНИ ГОСТИВАР реновира салу и има нов паркет! ГОСТИВАР БЕ! АЛОООО! Има ли некој некој од управу нешто у тикву?!

Абе управа, а Дујковиќ да се доведе? Мада не е сјајно појачање, али па висок...и такој игра стритбол моментално :D

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Отишја Абрамовиќ у Теодо. Па не ли е могаја барем у Морнар, куде се собира цел отпад од КК Куманово?...штета. Иначе разговарано е сас Дујковиќ, ќе дојде одма после бербу на ораси.

Дујковиќ и још 10 сантима да порасне нејќу да га виду у близину на наш клуб

Абе ја изгуби вољу за све кд се потврди дека Абрамовиќ не игра. Добар е тим, за Ковача сам на исто мислење како погоре, али без још еднога одличнога плеја курац, ништо. Па и бекап центар. Клошарска управа ќе чека разврску од избори, среќа па тој е почетак на сезону. Појачања у Јануари тамо, само до тга да видимо како ќе иде работа. Иначе, ЈЕБЕНИ ГОСТИВАР реновира салу и има нов паркет! ГОСТИВАР БЕ! АЛОООО! Има ли некој некој од управу нешто у тикву?!
Сала е на Арсенчу од К.Паланку наводно и на Драгчета Мултимедију под концесију, е с'г они Вмровци траж(есва)ив на Цица 500.000 евра за д а се врати сала на општину. Циц нормално дека нема да даде, а овија како Вмровци у Сдсмовски град не су ни луди да помислив да платив реновирање. Па они 10 године струју не платиле не па ли да му гу вратив салу на Град за кило семке.

Него сга еве Циц иде у историју, како такој снаваѓаше се да га одржуе клуб, да видимо нов градоначалник кој ќе биде и дали он ќе се ангажира около клуб или па ќе дигне руке. Знае ли некој овија нови кандидати барем дали ги интересира спорт, или за њима едење гомна по митинзи е спортска дисциплина?
Иначе за салу, у некоју нормалну државу до сга сала 100 пута ќе им беше одземена на тија кои са гу земале под концесију, затој што сигуран сам дека тамо у уговор стои дека сала треба да се одржава, а свите гледамо колко е била одржавана.
Друга работа е што некој се усудија салу која е 100% на град, која е градена од средства од град сас паре од људи од Куманово кои са ги давале сас самодопринос, да гу даде на некога под концесију, е тој е чист криминал. А нормално Цица боли га стојко па њега да се ангажира нешто да направи около тој прашање, до сга нову салу можесва да направив сас паре што он и дебељак ги изедесва и исписва по кафане. А па и овија други од ВМРО, они па још повише ги боли за Куманово, они тој исто такој можесва да средив и да кажев еве ми се грижимо за град, еве враќамо гу салу на град.
Боли ги кур и тија и тија за кошарку и за салу.
Него еве сга нели власт е променета, еве ги шанса нека запнев да се врати тај сала на град на кој што и му припада, а на тија што тражиле 500000 евра да ги се земев 500000 евра што са требале да ги уложив у салу за одржавање, а не са уложиле и едн денар, а са зимале од кирије, едну сијалицу нејќев да ставив, камо ли па паркет да сменив, још па имале муда 500000 евра да тражив....

Сала е на Арсенчу од К.Паланку наводно и на Драгчета Мултимедију под концесију, е с'г они Вмровци траж(есва)ив на Цица 500.000 евра за д а се врати сала на општину. Циц нормално дека нема да даде, а овија како Вмровци у Сдсмовски град не су ни луди да помислив да платив реновирање. Па они 10 године струју не платиле не па ли да му гу вратив салу на Град за кило семке.

Тачно дека концесија е пречка, ама сакаш да кажеш дека не е имало начин преко шознам донацију преко некоју фирму да се среди? Или па концесионери да си гу средив? Абе не зезај - све се може кд се сака :) Али у тј случај нема толко политички поени. Гомна. И после се чудимо кд не можемо да привлечемо квалитетнога играча... ја да сум на чело на МКФ не би дозволија на такв паркет да се игра, исто важи и за градски парк и други...срамота.

Ич не очекујте од Максу играчи, кажаја дека ќе се улага подеднакво у сви спортови, нема да се фаворизира кошарка како порано.

За 7-10 дна - никој не знае тачно (:D) почиња првенство. До куде стизамо бе? :D Идемо ли финале или да се атакуе на куп? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom