Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Prasue me edn do mene icera "Ovj desetka koj e?", gledam ga i nesto ne mi jasan vikam ku koja desetka od nasi ili njini, vika mi "od nasi", po nekoe vreme te ti ga pa "a ovj trenjer koj ni e, neli bese onj kumanovac slab visok?". Ete zatoj imase kondenzacija icera...

Гледам жалите се од обични људи што дошле првпут да гледав кошарку, кои што сакав да има нешто у Куманово квалитетно као демек они ви сметав, едноставно како и ви и они сакав да дојдев да гледав до негде за наши услови квалитетну кошарку, плус на тој све како и ви платиле си карту и како и ви и они имав право да гледав.
Мене неми е јасно како тој управа може да дозволи ако е капацитет 7000, они да продавав карте за 8000, па имаше људи што ги се слоша и почнасва да препадав, недај боже да се десеше нешто лошо кој ке беше одговаран за тој?
Треќо, мене лично поједе ме туѓи срам од како што викате ``редовну`` публику , сигурно знаете да не ги именују за кога се работи ( дечки што седив позади кошеви), такво курчење, пљукање, сељачизам, и понашање немага ни у тромеѓу у општинску лигу, а пази дечки што га правив тој се претстављав како градски људи, е мене лично од такви срам ме фаќа што делу ваздух сс исти, а овој не се дешава само ичера, него редовно на сваку утакмицу, па ја да сам џандар сс кеф руке да му ги скршиш ако стане и почне да пљука и да се курчи што једино у овј случај би оправдаја насилство на џандари.
Четврто, Кумани коректно си навивасва, једино они бесва на ниво, а организација, публика (позади кошеви посебно), играчи, игра... дно дна

прави навивачи ичера не улегнасва.. не ги пуштисва.. дел од кумани немогасва да улегнев или па се расправљасва сас обезбедување за да улегнев...

Ја седе позади кош на север да си седеја на свак кош да ти се врто Урош и да те пцуе у фацу и ти би се понашаја такој.
Имам право да ми смета ,и не викам дека су криви они него управа, тај гужва донесе га тој закаснување и туј лошу атмосферу пошто ваздух немаше у салу. Ја у второ не можеше да дишу а не па да викам а сигурно и много други такој

Sent from my SM-G357FZ using Tapatalk

На кратко нешто да ти кажу не около навивачи и игру него около слошување. Нормално е да се слошуе на људи у салу конкретно на туј жену ичера. Ем немаше условои за игру ем несмееш заради стоку што дошла да гаѓа да унесеш воду да пиеш или да купиш небитно и дехидрираш и правац несвест. Игра да лоша ама и судие не тупив и се надовржасва на нашу лошу игру
Гледам жалите се од обични људи што дошле првпут да гледав кошарку, кои што сакав да има нешто у Куманово квалитетно као демек они ви сметав, едноставно како и ви и они сакав да дојдев да гледав до негде за наши услови квалитетну кошарку, плус на тој све како и ви платиле си карту и како и ви и они имав право да гледав.
Мене неми е јасно како тој управа може да дозволи ако е капацитет 7000, они да продавав карте за 8000, па имаше људи што ги се слоша и почнасва да препадав, недај боже да се десеше нешто лошо кој ке беше одговаран за тој?
Треќо, мене лично поједе ме туѓи срам од како што викате ``редовну`` публику , сигурно знаете да не ги именују за кога се работи ( дечки што седив позади кошеви), такво курчење, пљукање, сељачизам, и понашање немага ни у тромеѓу у општинску лигу, а пази дечки што га правив тој се претстављав како градски људи, е мене лично од такви срам ме фаќа што делу ваздух сс исти, а овој не се дешава само ичера, него редовно на сваку утакмицу, па ја да сам џандар сс кеф руке да му ги скршиш ако стане и почне да пљука и да се курчи што једино у овј случај би оправдаја насилство на џандари.
Четврто, Кумани коректно си навивасва, једино они бесва на ниво, а организација, публика (позади кошеви посебно), играчи, игра... дно дна
[DOUBLEPOST=1463909688][/DOUBLEPOST]На кратко нешто да ти кажу не около навивачи и игру него около слошување. Нормално е да се слошуе на људи у салу конкретно на туј жену ичера. Ем немаше условои за игру ем несмееш заради стоку што дошла да гаѓа да унесеш воду да пиеш или да купиш небитно и дехидрираш и правац несвест. Игра да лоша ама и судие не тупив и се надовржасва на нашу лошу игру

Мене неми е јасно како тој управа може да дозволи ако е капацитет 7000, они да продавав карте за 8000

Значи бидете малце реални со бројкиве и капацитетите...Таа сала максимум што може да собере е 5000 (и тоа да биде гз преку глава народски кажано).

Малце офф-топик али чисто да се знае :) Да не се сфатиме погрешно, најпосетена сала во последниве години, си има Куманово редовна публика од 1500-2000 секоја утакмица.

Коментаторот вчера кажа 4500- 5000 , исполнета до последно место[DOUBLEPOST=1463912570][/DOUBLEPOST]И реално Борис е 6500 најголема сала во мкд, како може таа во куманово да собира 7000 а да имало 8000 ?

Коментаторот вчера кажа 4500- 5000 , исполнета до последно место[DOUBLEPOST=1463912570][/DOUBLEPOST]И реално Борис е 6500 најголема сала во мкд, како може таа во куманово да собира 7000 а да имало 8000 ?
Затој што нема столчиња и се седи на пола гс .. хахаха ама па мислу дека е малце претеризам 8000

Најголема сала во државава е Борис која збира 8000,Јане Сандански збира 7500 па потоа иде салата во Куманово.Од тоа вчера што го видов во салата имаше сигурно 6000 луѓе а и навивањето си беше океј.:)

Небитно, 5,6,7 иљаде - факт е дека сала е мање-више готова и треба да се реновира и тој у голем дел. Не можеш да одложуеш меч 40 минута зашто не ти текнало дека може кондензација да има ради затворени врата. Управа си е крива за тој, играчи оладени, ентузијазам е сигурно бија малце спласнат.

Ќе зборимо после вторник, зашто још верују у чуда, али шансе су ни страшно намалени. Још не можу да сфату како не изиграсва паметно и без притисак, абе ало, у Скопје ги добисмо, средите се и играјте пичка му материна! И сга па у ситуацију да ми играмо под притисак, у ситуацију да ни земев титулу дома...тој ќе биде најголемо разочарување за публику!

Небитно, 5,6,7 иљаде - факт е дека сала е мање-више готова и треба да се реновира и тој у голем дел. Не можеш да одложуеш меч 40 минута зашто не ти текнало дека може кондензација да има ради затворени врата. Управа си е крива за тој, играчи оладени, ентузијазам е сигурно бија малце спласнат.

Ќе зборимо после вторник, зашто још верују у чуда, али шансе су ни страшно намалени. Још не можу да сфату како не изиграсва паметно и без притисак, абе ало, у Скопје ги добисмо, средите се и играјте пичка му материна! И сга па у ситуацију да ми играмо под притисак, у ситуацију да ни земев титулу дома...тој ќе биде најголемо разочарување за публику!
Сала не е зрела .. сала плаче за реновирање ... :/ Муабет беше дека после базен на њума ву е ред .. амааа .. ај да видимо и тој чудо :D

За тој чудо да се деси ќе треба да се врати под општину, али пошто АМС гради тениски игралишта карши, можда е паднаја некој договор сс Цица. Кам среќа да се реновира - мислу дека нема град којшто повише заслужуе титулу и салу.

Наша сала е имала МНОГО повише од тој што собира Јане максимум тој гарантирам седеле смо како сардине 7000 минимум ако може да потврдив колко карте су продадени екстра. 2000 е имало на најнепосетенј утакмицу овуј сезону.

Sent from my SM-G357FZ using Tapatalk

Најголема сала во државава е Борис која збира 8000,Јане Сандански збира 7500 па потоа иде салата во Куманово.Од тоа вчера што го видов во салата имаше сигурно 6000 луѓе а и навивањето си беше океј.:)
Кoгa ќе видaм дa влезaт 8000 вo Бoрис и 7500 вo Јaне, oдмa нa сите ќе им ги плaтaм кaртите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom