Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Искрено не ми е криво за пораз кривп ми е за некои други работе.
Што ако имало 8000 кд 2000 прв пут улазав у салу,зафаќав место а не навивав.
Днс атмосфера беше КАТАСТРОФА, гужву правив не навивав и тој закаснување гу спласна атмосферу. Ја у второ немаше силу да викам од што не можеше до ваздух да дојду.

Sent from my SM-G357FZ using Tapatalk

Искрено не ми е криво за пораз кривп ми е за некои други работе.
Што ако имало 8000 кд 2000 прв пут улазав у салу,зафаќав место а не навивав.
Днс атмосфера беше КАТАСТРОФА, гужву правив не навивав и тој закаснување гу спласна атмосферу. Ја у второ немаше силу да викам од што не можеше до ваздух да дојду.

Sent from my SM-G357FZ using Tapatalk
Баш поради тие причини повеќе почитувам стадион отколку сала.Бутај колку сакаш народ на стадион, отворен простор се дише, не губиш интезитет во навивање, за разлика од сала.А сала како сала, полесно се создава притисок, ама и многу полесно се губи интезитет на навивање отколку на стадион.Ама ајде глава горе, у Јане ако можеше еднаш, зошто да не и вторпат.

Имаше много људи кои залутале у салу, никад публика не е била толко театрална како данска...
Не навивав, не свирив кд идев противници у напад, нема га оној мафтање сс руке позади кош кд шутира слободни противнички играч, Кумани на моменти добри на моменти и они се уклописва у сивило кое га имаше много овј вечер....
Тачно е, судие имасва неколко намерни грешке кои можда и имасва влијание на резултат, ама судие не направисва Курчо да има 0/6 за три у прво полувреме, судие не направисва Трајковски да шутира од куде му текне за тројку непотребно, и ред други работе кои сами си ги направисва...
Честитке за МЗТ, искористисва гу шансу и победисва, сг наши треба да бидев паметни и прибрани пред све, па у наредан меч да улегнев како што треба...

Абе можемо да си се пцуемо до 101 и назад ама зборимо искрено ке зборимо .. лошо е кд у првенство главан муабет су судие, кд имаш само у едн град 90% просек испунетост на салу у тек на целу сезону, кд имаш паре у клуб а немаш навивачи што искрено га бодрив. Колко и да играсмо траги-комично мора да се спомнев катастрофално судење за разлику од прву утакмицу, мислу дека на прву утакмицу едоставно не се надасва дека ке победимо и затој беше све тој под маску на "фер" судење.
Бонус : Moжда пред 4 године не се играше ни АБА лига ни ФИБА Еврокуп ама сале бесва много поиспунети политика много помалко на сцену (освен што гу бранесва Лирију они како коале су зашитетени) имаше ривалство .. сга главно препуцување е сс играчи на терен :tapp:
ДАЈТЕ ГА НАЗАД ПРАВ МЗТ ДА СИ ГИ МЕРИМО НЕЌЕМО СС ОВИЈА ПАРТИСКИ МАФИЈАШИ ОНИ КОРИСТИВ ПЛАСТИЧНИ ЗАТОЈ ШТО ЊИНИ СУ ГИ МНОГО МАЛИ !!!
За овој ли политичар зборишScreenshot_2016-05-21-23-07-08.png[DOUBLEPOST=1463865283][/DOUBLEPOST]
Абе можемо да си се пцуемо до 101 и назад ама зборимо искрено ке зборимо .. лошо е кд у првенство главан муабет су судие, кд имаш само у едн град 90% просек испунетост на салу у тек на целу сезону, кд имаш паре у клуб а немаш навивачи што искрено га бодрив. Колко и да играсмо траги-комично мора да се спомнев катастрофално судење за разлику од прву утакмицу, мислу дека на прву утакмицу едоставно не се надасва дека ке победимо и затој беше све тој под маску на "фер" судење.
Бонус : Moжда пред 4 године не се играше ни АБА лига ни ФИБА Еврокуп ама сале бесва много поиспунети политика много помалко на сцену (освен што гу бранесва Лирију они како коале су зашитетени) имаше ривалство .. сга главно препуцување е сс играчи на терен :tapp:
ДАЈТЕ ГА НАЗАД ПРАВ МЗТ ДА СИ ГИ МЕРИМО НЕЌЕМО СС ОВИЈА ПАРТИСКИ МАФИЈАШИ ОНИ КОРИСТИВ ПЛАСТИЧНИ ЗАТОЈ ШТО ЊИНИ СУ ГИ МНОГО МАЛИ !!!
За овој ли политичар зборишScreenshot_2016-05-21-23-07-08.png

За овој ли политичар зборишПрегледај го приврзокот 146894[DOUBLEPOST=1463865283][/DOUBLEPOST]
За овој ли политичар зборишПрегледај го приврзокот 146894
Факт е дека циц и општина спонзорирав у клуб ама овј човек нема си врску сс клуб за твоју информацију прв пут доваѓа у салу и муабет ми беше за залижанога и стевчета што директно влијаев у федерацију и врз судие кд ке влијае циц врз федерацију и њега ке га пљукам .. а ти да не си залутаја малце ?!?

Ќе видиме,да меша политика некој навијач на Фени ок,али Куманово,Работнички,Соколи за Мзт зборат ,не брат

Еве мој агол на видување на натпреварот.Прво преубаво беше да се види полна сала, немаше место игла кај да падне, се покажа дека Куманово е број 1 град за кошарка во Македонија.
Е сега натпреварот, прво 3 одложувања, влијаа многу.Првично требаше 19:00, па поради МТВ едно, па поради паркетот уште две одложувања, тоа убива во поим.
Друга работа кога почна натпреарот , некако Куманово почна преагресивно, баш тоа го коментирав со другарите од Ајдуци што гледавме, како Куманово да гони резултат а не МЗТ. Штрковите си влегоа релаксирани во утакмицата како тие да водат, опуштени, и играа далеку подобро отколку во Јане. Куманово реално премногу зависи од шут, место да се пуштат на игра во рекет, тие форсираа 3ки. Во средина некаде на 2/4 излезе податок за 3 погодени тројки од 17 обиди, тоа се доволно обиди за цел натпревар посебно ваков тесен. Костоски беше изгубен во времето и просторот, бар јас кога сум го гледал Куманово, тој секогаш бил лидерот, денес беше како јас да играм на негово место.Ај тоа што шутот не му одеше, па неможеше ниту една акција да сврзи, премногу изгоре од желба.Кај МЗТ 33 Луковиќ изигра дијаматрално различна утакмица од оваа во Скопје, значи ве уби под кош, и овој 5ка од МЗТ на крај што даде 8 поени кога беше најпотребно.Едноставно не можеше да се доближите, а ќе стигнете до 5-6 разлика, оп МЗТ две тројки под ред и пак се одвојуваа. Ептен лежерно играа МЗТ, немаа притисок дека гонат разултат, за разлика од Куманово кои изгореа од желба да победат. Никогаш не се научи Македончето дека вакви утакмици не се играт со срце, туку со глава, посебно кога противникот е поквалитетен од тебе.Куманово е екипа која што целосно зависи од шутот за три, ако тргне шутот пак во Скопје, плус тоа што Кумани и кумановци очекувам повторно да направат притисок во Скопје, шансите се големи да победи Куманово и да го врати брејкот.
Гледајте од светлата страна, ако изгубивте во Петок и тогаш ви го направија брејкот, ќе бевте готови и немаше да се свестите од шокот, така имате време, и само со ладни глави, може пак да падне МЗТ во Јане, иако ќе биде ѓаволски тешко.

Ќе видиме,да меша политика некој навијач на Фени ок,али Куманово,Работнички,Соколи за Мзт зборат ,не брат
Ја кажа дека признавам за тој дека градоначалник и општина га држив клуб, имаш слику од погрешнога човека погоре прв пут доваѓа на утакмицу.. И кажа ти дека кд исти овија људи што су ни на нас у клуб ке направив нешто за да гу уништив кошарку, да влијаев на судие, да затварав врата за други фанови и навивачи ке ги пљукам и тој много и ке га имам тј став што га има Интегралан моментално, ама тој не се дешава такој да не мешај бабе и жабе. Да си ми жив и здрав ..
П.С. Да не си ти едн од тија у ВИП ложу што седесва онј пут у јане хаххахаха :pos:

Кд почна плеј оф посака да дојдемо до финале и да играмо 2 утакмице дома и викам ништо нејќу повише. Сга дојдемо финале,победа у гости и расте апетит, сакаш титулу нормално иако знаеш дека играш против државан проект, федерацију , судие , речиси немогуќе, ама надаш се. Днс препунисмо гу салу нели како што викав све што е претерано е лошо па си направисмо некој притисак и напету атмосферу сс тој пролонгирање на утакмицу и изгоресмо од преголему жељу за победу.
Што и да се деси ја сам захвалан на тија играчи што ни дозволисва да се радуемо на некои моменти и да покажемо како град како треба куде и да се игра кошарка како треба да се подржуев играчи и клуб.
Е сга кд смо веќ туј и кд знаемо дека сви су против нас и ќе направив све што можев да не уништив и да не биднемо шампиони ми едино што можемо е да изгинемо до крај и да направимо СВЕ што е у нашу можност па резултат на крај какв сака нека биде! Кд заврши сезона а не смо шампиони ама знаемо дале сме све од себе и ќе се погледнемо и ќе кажемо за овој се игра кошарка за овој се живи...

Мое мислење од срце друго не знам што би додаја[DOUBLEPOST=1463869634][/DOUBLEPOST]
Ја кажа дека признавам за тој дека градоначалник и општина га држив клуб, имаш слику од погрешнога човека погоре прв пут доваѓа на утакмицу.. И кажа ти дека кд исти овија људи што су ни на нас у клуб ке направив нешто за да гу уништив кошарку, да влијаев на судие, да затварав врата за други фанови и навивачи ке ги пљукам и тој много и ке га имам тј став што га има Интегралан моментално, ама тој не се дешава такој да не мешај бабе и жабе. Да си ми жив и здрав ..
П.С. Да не си ти едн од тија у ВИП ложу што седесва онј пут у јане хаххахаха :pos:
Има едн на спортмедиу расправљамо се сељак ме вика отварам профил слика вемеро маица - има разлика и јасно ми бидна сс какву будалу збору :)

Ајде овакој откако се слегнасва мисле...

Све почна добро, атмосфера предобра, сат време пред утакмицу и онда оп, наши од клуб место да ги отворив сви врата одма ради превентиву од кондензацију, они на сви 4 тарасе врата ги држив затворени, отпосле им текна, у тија пола сат изгубисмо много полет, слегна напаленост ако ништо друго куде играчи кои и сами превише се оптеретисва с'с тој колко е влажан паркет...

Кумани за жал днска не дојдесва на утакмицу, а и цела публика џабе што беше 8000, кд исто како да не бесмо у салу. Атмосфера очајна. Едни људи до мене (дедо и човек 45 године) се закарасва поради тој што на деду му било много гласно, дека уствари човек се много драја. Дедо, ако не ти е по укус на утакмицу, комотно можеш да отидеш у парк сс пензионери, на едну партију шах или таблу сс редовну дискусију за политику и како се живело у време на Титу.

Почнуе утакмица игра се ми све помалце гласни и помалце, тражеше се кислород у поголеми случаи, а њега нема, јер туј фамозну вентилацију некој нејќе да гу поправи такој да морамо да се снаваѓамо за по некој атом кислород.

Падобранци, па колко само падобранци имаше днска до мене што седесва, никад не сам ги видеја на претходни утакмице, а тај екипа што е увек около мене, људи морасва да стоив, за да овија кои не ги ни знаев кошаркарски правила угодно си правив селфи и дискутирав на тему што ке носив у чаршију вечер, мрш у курац да ви јебем све. Не ме ни чуди, типично Македонски, куде бесва тија људи кд бесмо по 2-3000 у салу? Што не дојдесва да дадев подршку на екипу, или тг Курчо и Вукашин и што ти ја знам кој не ваљасва, а с'г кд се игра финале за да бидемо видени ке идемо сви у салу? Не иде тој такој, нека се ставив седишта у салу и нека се продавав сезонски карте за да си се знаемо кои смо редовна публика а кои сезонски фанови/навивачи, част на изузетци.

Да се пребацимо сг доле на паркет...

Почнуе утакмица, прв напад изигруе се прва акција, викам одличан почетак, убав пик заврте Аце и с'с преубаву асистенцију га пронајде Бојана...отпосле следуе потоп.

Зона,Зона,Зона. Мачки е играч с'с најмал IQ у цел тим наш. Па другар кд си под кош у зону бе, твои су корнери, не можу ја или Рајко,Трајко,Перо да се скимнемо од трибину и да ти ги покривамо корнери а ти да дремеш под кош. Остануе Бокица на низак пост с'с Љубичиќа куде клупу на Мзт, туј иде пас од земју бе Мачки, на први часови се учи тој, нормално дека у Мис-Меч ако дадеш горе пас, плеј ке проба сс агилност и брзину да га исече пас, управо га и тој направи Љубичиќ. Репрезентативац си, на поширок списак се наваѓаш, за тој барем треба да имаш текнувало и малце мозак, ништо повише.

Углавном сви бесва лоши ама некако Мачки ми остави најголем утисак, јер доста, доста поени примисмо днска ради њега кд ке се погубеше у зону и не знаеше куде дува промаја и кој траву косу и кој воду носи.

Курчо. Размислују дали овј човек може да биде лидер на едн тим, како што е он моментално у Куманово, против Мзт увек заблокира човек и тој бш највише кд треба. Лани у финале с'с 2 слободни, днска сс отварање 0/8 од игру и триста и дваес глупости по терен, прво кд гу тутна над Протиќа и трча по њума, па проба да гу даде а Дреновац га осуети тој. Па и кд шутна за ништо 3ку у транзицију, убаво кажа coach на прес после, играсмо с'с срце не с'с главу. Тамн помисли дека конечно сазреаја у правога играча после оној у Јане, он днска с'с нов шок. Тотално 2 различни лица на тој у Јане и днска...мора да научи да ги контролира емоцие и да га смали андреналин јер троши непотребно енергију на тим, како прав капитен кд погреши некој, не набивај још толко нервозу, чукни руке и дај подршку, па капитен си јебо те бог...он како најголем уличар отере све у курац. Да се размисли на лето ако се гради шампионски тим, дали треба да се гради около Курчу, или около некога другога...

Да, и не ми е јасно зашто днска циглара Љубичиќа не га брани под блок? Него се главеше у блокови на Уроша и Дацу...мора да седне коуч и да анализира тој, с'с неиграње на одбрану на курчу што ке допушти, дали да затвара дефанзиван скок, или курчо ке се натера сам некако да игра одбрану...овакој ни тој ни тој не добивамо кд не га брани под блок, само чисти поени за Мзт...

Стварам мислење дека Курчо не може да биде лидер на едн тим, може да биде 2 или 3 играч, али прв играч никако, без злу намеру, дај боже да грешу...

Вукашин Бела Мамба Мандиќу. Дали ти тој помисли дека Марко Луковиќ после онакву очајну партију у Јане, која беше стварно никаква, иако му беше прва утакмица после 2-3 месеца и служеше за његову адаптацију на терен и топку ке повтори такву исту партију. Марко Луковиќ ги даде сви поени днска преко нашу 7цу која мислеше с'с тој што ке се повлече на шут за 3п овј ке промашуе, па дај јебем му матер најискусан си у тим и знаеш како е да се играв такви утакмице сс много набој и тензију, смири гу екипу.

За крај referees. Не дека су и они некои светци, ама днска ептен убаво не ишамарасва почетак, јер како да имамо интензитет у одбрану кд играчи наши брзо скуписва по 3 фаула, мамба, шоне и мачки... не можеш у ротацију 8 играча а твои играчи у 1/4 веќ имав по 3 фаула ти да држиш интензитет у одбрану, мораш некога да скриеш од фаули...
Милојевиќ тивок денеска...али затој господин Мицевски без опроштај за Кумановски тим. Сви похвале за Зорана Митровскога.

Ја кажа и даље е Мзт фаворит, много су поскуп тим од нас и имав много појаки утакмице зад себе, како што су ЦЗт, Партизан,Крка,УоЛ,Сокчиња,Цибона и ред други...ми појаку утакмицу од с'с Мзт за жал немасмо овуј сезону, и тој што имасмо јаки утакмице не беше у овј тим, тг имасмо некои Неговановиќи, Петровиќи и ред други 3 класа Срби што ги доведе татица на овога гомнара што провоцира днска, а направисмо га играча од најголемога наркомана...

Немам што да ги замеру на играчи, борив се максимално, обезбедуев 2ру годину по ред финале, не е срамота да изгубиш од 4 пут поскуп и појак тим од тебе, срамота е да не се залагаш на терен...

Тој е што е, испуштиле смо гу можда најголему шансу у Кумановску клубску истроју да донесемо трофеј на град,на публику, на људи што гу сакав кошарку...имасмо жут картон и пенал, жут ги дадесмо,фалеше да га реализирамо пенал само, ама за жал наш капитен Аце Курчо промаши га цел гол...

И даље смо у игру, ке дадемо у вторник подршку и ке се надамо на још едн брејк, а ако не биде, да гу одведемо серију у game 5 следеќи петак у наш храм.

Нема повлачења, нема предаје САМО КУМАНОВО!!!!

Последно уредено:
Крива е управата на КК Куманово, ја неможем да разберем како у сала која собира 4000 да продадеш 6000 карти подобро карта да беше 100 денари ама да имаше у продажба карти колку што собира салата. Кумани пробуваа да ја дигнат малу обичната публика која денеска мислеше дека е у кино не кошаркарски натпревар, 5-6 пати почна да свири цела сала за време на напад на МЗТ и се осеќаше дека тогаш МЗТ нема идеја што напад да изигра, ја сум убеден дека да беше атмосверата цел натпревар таква Куманово ќе си победеше со 7-8 разлика. Друго е тоа што Трајковски си шутира од кај ќе стигна(неможе секој натпревар да биде прецизен како првиот во Скопје) Мишанович напрае 3 брзи фаули и беше бескорисен у остатокот од мечот, Јанески побогу зашто игра кошарка уште па Љубичиќ и Протиќ (кој е најголемо дрво што некогаш играло у оваја наша лига) го проаѓаја на влез како да е паркиран автобус Јанески, у сето тоа сивило се уклопи и Костоски кој не погоди ниту една тројка кога беше најпотребно.

Дечко грешка си сала 6000 без проблем ќе прими , проблем е што имаше преко 7000 е тој е тој што ме нервира мене , не мора да има толко куде су биле до сга тија целу сезону уз кур су ми сга.

Иначе Урош цело време не пцуеше и на крај си доби по главу . Гледам сга фатиле ми га удар на гол.мк , имаше полиција и редари па мораше да направу чвор од шал за да га докачу :D
30182-kumanovchani-go-gagjaa-so-parichki-urosh-lukovikj-odgovori-so-muskuli.jpg

Братче изгледа ти си ептен средношколец, еве ја сум навивач на Фени редовен член на навивачката група Лозари, и кажи ми ти мене каква врска има Фени со политиката???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom