Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Мислу дека за суперлигу не е битно кој на кое место е, свак игра сас свакога по едну утакмицу дома и у гости. После е битно за у плеј оф, ако ги важив правила од лани (нели два пута не поебуев - лани и преклани), доколко две или повише екипе имав ист број на поени у суперлигу, ондак се формира мини табела од тија екипе. Е туја у туј мини табелу се зимав у предвид резултати од суперлигу + резултати од регуларан дел.
Туја веќ има много варијанте. Лани беше свите екипе (освен МЗТ кој свите ги доби и дома и на страну) дома си ги добивасва утакмице. Овуј годину нема да биде такој, сигурно ќе има по некоја победа на страну од некои екипе, и најверојатно и МЗТ нема да може свите утакмице да ги добие како лани. Ако претпоставимо дека МЗТ сигурно ќе добие неколко утакмице на страну и ќе биде прв на крај на суперлигу, свите победе дома скоро сигурно ни обезбедуев пласман у плеј оф јер имамо едну победу на страну (фени) и свите победе дома. Работнички има неколко победе на страну и свите победе дома, Соколи имав победу на страну исто такој, најлошо стоив Кожуф и Фени јер имав порази дома и без победе на страну. Такој да свите победе дома скоро сигурно ни обезбедуев пласман у плеј оф.

Дали тој ќе се деси е друга прича, како и да е овај сезона беше шанса да се направи нешто повише сас обзир на квалитет на други екипе, амо очигледно дека управа тој не може или нејќе да га види, јер да имасмо трењера и још еднога стварно квалитетнога играча, све ќе беше могуќе. Овакој мислу дека улаз у плеј оф е максимум што ќе може да га направимо овуј сезону...

Абе викам ви ја дека 5-ти ќе улегнемо да га јебемо Раднички па дома :) Реално, Соколи нема да га тепав МЗТ, моја прогноза е дека губив 8-9 разлика.

Доколку Карпош загуби денес со било кој резултат, Куманово е трет, бидејќи во мини табелата со Фени ќе има 3-1, Карпош 2-2, Фени 1-3. А доколку победи Карпош Соколи, Куманово ќе е 4то место.

Доколку Карпош загуби денес со било кој резултат, Куманово е трет, бидејќи во мини табелата со Фени ќе има 3-1, Карпош 2-2, Фени 1-3. А доколку победи Карпош Соколи, Куманово ќе е 4то место.

Која мини табела, нели не се гледа такој. Ја мислу ти објаснува, пред некое време ??? И објасни ми га тој па, не се гледа меѓусебан скор ? Нели ? По коју логику е 3-ќо Куманово ? И како на официјалну табелу Фени е 3-ќо место, и сс пораз на соколи ми ќе се искачимо пред Фени ? :cautious: Некој беше зборија дека стање се пренаса, од сви дуели, и сс фенерџие, овогодишњи. ?

Уствари па што се буну и замарам ја, кд они ќе си ги мењав правила како сакав. Лични интереси, си се мавав. И немој сга да ми збориш официјално било све, кд може да се одржи неофицијално састанак, и да се наредив работе.

Последно уредено:
Значи кога бодовите се исти, се гледа меѓусебниот дуел. Претпоставка Карпош губи од МЗТ, Карпош, Куманово и Фени имаат по 10 победи и 6 порази. Во конечниот пласман на табелата игра улога меѓусебниот дуел на сите 3 екипи. Карпош - Куманово 1-1, Куманово - Фени 2-0, Фени - Карпош 1-1. Во оваа мини табела Куманово има 3-1, Карпош 2-2, Фени 1-3. Доколку сите екипи беа со 2-2, се бара меѓусебната кош разлика.

Исто така како што кажав, бодовите остануваат исти, само отпаѓаат последните 3 екипи од Суперлигата.

Значи кога бодовите се исти, се гледа меѓусебниот дуел. Претпоставка Карпош губи од МЗТ, Карпош, Куманово и Фени имаат по 10 победи и 6 порази. Во конечниот пласман на табелата игра улога меѓусебниот дуел на сите 3 екипи. Карпош - Куманово 1-1, Куманово - Фени 2-0, Фени - Карпош 1-1. Во оваа мини табела Куманово има 3-1, Карпош 2-2, Фени 1-3. Доколку сите екипи беа со 2-2, се бара меѓусебната кош разлика.

Исто така како што кажав, бодовите остануваат исти, само отпаѓаат последните 3 екипи од Суперлигата.

Добро ајде да е такој. Значи, МЗТ; РАБОТНИЧКИ; КУМАНОВО; КАРПОШ; ФЕНИ; КОЖУВ; e официјалан изглед на табелу.

Такој е како што кажуе draganri за коначан изглед на табелу после регуларан дел. Ако изгубив соколи ми ќе бидемо треќи. Али уопште не е битно на кое место ќе си на крај на регуларан дел затој што у суперлигу не се пренесуев бодови од регуларан дел. Почиња се од нулу и свак игра сас свакога по 2 утакмице. Едино у случај ако на крај на суперлигу две или повише екипе имав ист број на бодови, тга се формира мини табела само од тија екипе и тга се зимав у предвид свите меѓусобно одиграни утакмице од тија екипе, и у регуларан дел и у суперлигу.
Лани нас такој не поебасва, у суперлигу имаше 4 екипе сас ист број на бодови, па направисва мини табелу у коју се прерачунасва меѓусебни резултати и од регуларан дел и од суперлигу и ми га испушисмо. Проблем беше што тој исто правило не се беше применило претходну сезону... еве и линк куде убаво е објаснето како га ми изедесмо два пута...
http://ekipa.mk/eden-pravilnik-dve-tolkuvana-kako-kumanovo-dva-pati-ke-izvisi-od-plejofot/[DOUBLEPOST=1427364826][/DOUBLEPOST]Него никој од клуб ништо не кажуе, регуларан дел заврши, нема никој да искочи сас изјаву, да кажев што планирав за суперлигу, збореше се дека ќе се појачав, амо очигледно ништо. Целу сезону две саопштења немасва... професионалци...

Последно уредено:
Абе не е битно кое место ќе завршимо, не правимо калкулацие за тој, него гледамо сс кога ќе се игра и куде у суботу :) А засилување не чекајте, отиде воз, преодан рок како ја што знам е до јутре, евентуално суботу, значи ништо. Нити па очекујте управа да искочи сс прес, за планови за натамо прашајте ги лично у Браво, коуч е нон-стоп тамо, па и дел од управу. Што ќе ви е прес :D

Во Суперлига се пренесуват сите бодови до сега. Куманово значи ќе има 26, Кожув 25... Ова го знам од официјален извор, се е исто како сезоната 2011/12 http://basketball.org.mk/default.asp?ItemID=79B533DD3425CE4F81F0F38860F7C63D . Доколку не верувате, почекајте до утре :) . Преодниот рок завршува 48 часа пред почетокот на Суперлигата. Чим има натпревари во сабота, денес е последен ден за регистрирање нови играчи.

Вечерва 19.00 часот
КАРПОШ СОКОЛИ - МЗТ СКОПЈЕ
(билет 100 денари на билетарата во Борис Трајковски)

еве гу политика ... толко... јасно е све

Вечерва 19.00 часот
КАРПОШ СОКОЛИ - МЗТ СКОПЈЕ
(билет 100 денари на билетарата во Борис Трајковски)

еве гу политика ... толко... јасно е све
Да отидемо нема смисла да играв пред празни трибине :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom