Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Drustvo, odamna ne sam bija na forum posto mi se gadese od desavanja posle Pec ama ostavka na Igora me natera da se vratu.Covek od posiroku upravu koj ne se slaze ss ovija kockari pregeska mi kaza nekoi rabote koi ako su tacni ondak kk kumanovo ga vodi nevidena bagra.Kk kumanovo e zirant na Kostovskoga za kredit koj ga zemaja da gi vrati dugovi radi koi dva dna bija zatvoren doma posto ga cekale lihvari pred zgradu u Skopje da ga prebiev.[DOUBLEPOST=1422009898][/DOUBLEPOST]Drustvo, odamna ne sam bija na forum posto mi se gadese od desavanja posle Pec ama ostavka na Igora me natera da se vratu.Covek od posiroku upravu koj ne se slaze ss ovija kockari pregeska mi kaza nekoi rabote koi ako su tacni ondak kk kumanovo ga vodi nevidena bagra.Kk kumanovo e zirant na Kostovskoga za kredit koj ga zemaja da gi vrati dugovi radi koi dva dna bija zatvoren doma posto ga cekale lihvari pred zgradu u Skopje da ga prebiev.[DOUBLEPOST=1422009941][/DOUBLEPOST]Drustvo, odamna ne sam bija na forum posto mi se gadese od desavanja posle Pec ama ostavka na Igora me natera da se vratu.Covek od posiroku upravu koj ne se slaze ss ovija kockari pregeska mi kaza nekoi rabote koi ako su tacni ondak kk kumanovo ga vodi nevidena bagra.Kk kumanovo e zirant na Kostovskoga za kredit koj ga zemaja da gi vrati dugovi radi koi dva dna bija zatvoren doma posto ga cekale lihvari pred zgradu u Skopje da ga prebiev.

vrati-pare-pederu.jpg

Еве човек ставија слику од врата у зграду куде што живи аце = сликано од ходник. Али зашто на латиницу? Па нормално на латиницу зашто аце е дужан и по србију зимаја паре од лихвари преко мандиќа за коцку :)))) Ајде еве ви нова тема за разговор кој што наместија : )))
За дечка што не га разбира муабет дека на брата на игора можда не му се свиѓаја некој нека прошета малко по стари постови од лани на екипу и још некои други сајтови још кд беше тренер стар луковиќ, имаше он много коментари против центра и нашега најдобро играча у сви овија претходни године и против татка му, што значи дека човек се разбира и у колачи и у баскет а не како ми што се разбирамо у све : ) ( значи муабет ми беше дека га погаѓамо проблем а не га знаемо истински проблем и дека само без везе се пали атмосфера а наводно сви тија информацие доваѓав од људи унутра у клуб хаххаха, ја се извинују што си се ти иритираја евентуално пронашја у тј муабет ). И па како што би кажале много људи ако некој нејќе да гледа и да ги подржуе играчи па и не мора да гледа утакмицу свак има право на свој избор без да мисли дека има право да тепа некога. Овдека има едн куп информацие около продадени утакмице од овога, онога, информацие около задужување на кошаркари и њино раздужување. Ја '' ВЕРУЈУ '' дека емил и шваба ги раздужуев играчи а и онј оли травел '' СИГУРНО '' кои глупости читамо страшно.

@vladobox : Еве човек ставија слику од врата у зграду куде што живи аце = сликано од ходник. Али зашто на латиницу? Па нормално на латиницу зашто аце е дужан и по србију зимаја паре од лихвари преко мандиќа за коцку :))))
Знам дека ироничан ти е пост. (слика е преземена од ед'н српски сајт)

И нема потреба од овакви разговори више, теме и муабети. Бар ја такој мислу, ако е тачно тој што се збори. Нека ги иде на њину душу. А ми како навивачи, повредени смо да. Али толко тупење, нервирање и празни муабети - доста! Најадекватно е да се бојкотирав сами играчи од нашу страну ( подршка ). Управа да види дека нема фајде, губи публику и такој да се допринесе да се мењав работе. Или обратно (да се бојкотира управа). Такој се работи најкултурно. Збору кд би се имало спортски дух, барееем малкоо. Ама куде нас ситуација е малко повише опуштена. (релација. Спорт - Политика - Спорт ). Затој опуштите се, и борба треба да има за клуб (колектив). А не против играча, два. - Треба ризик да се преземе голем да би се смениле работе, па макар и ремонт. Исечи у корен. Без ризик - нема шизик. Ама кој сам па ја, кои сте па ви, само ќе си правимо муабети. Нас никој нема да не праша. Не си тупите мозак.

Поздрав,

САМО КУМАНОВО !!!

муабети - најпознати смо по тој, нема љутиш. :D

Последно уредено:
Добро напишано, преко онакво, не пишују више за овој, кој ги ебе. Најубаво да се бојкотира али сви да ги натераш за добро на клуб тој нема шансе. Џабе замарање бре кд они си броив паре и едев по кафане и чуе им и за клуб и за публику.

Очигледно пола и повише овдека га сватисва проблем у клуб ако може да се каже дека е клуб на нашу жалост.
Игор е бојкотиран од 9 играча - главан и иницијатор е Костовски а на тој се придодале и странци плус наши такозвани играчи Јаневски, Штерјов кога Игор имаше намеру да га направи играча , Младеновиќ кој од село доведесмо га да игра у јак клуб , Осман кој имаше страшну подршку од трењера .Цела работа се спремала још пред утакмицу с,с Сутјеску као разлог ептен тешки тренинзи физички не могале да издржив такви тренинзи , Луковиќ после три брзи напада одма тражи измену , имасва паузу од 2 недеље сви се вратиле с,с по 5 кила поголему килажу, Страше нека му мисли , ке изиграв две утакмице јер тај кондиција ке ги држи пошто од ичера нема да има саглам тренинг .
ИНТЕРЕСИРА МЕ СТАВ НА НАВИВАЧКУ ГРУПУ КУМАНИ - КАКО ОНИ КЕ СЕ ПОСТАВИВ И КАКО СУ СЕ ПОСТАВИЛЕ НА О,ВЈ ПРОБЛЕМ И КАКО КЕ НАВИВАВ ЈУТРЕ , ШТО КЕ СКАНДИРАВ ИЛИ И ДАЉЕ КЕ СИ БИДЕВ ГРАДИНКА С,С ЊИНИ ПЕСНИЧКЕ А ИМАВ ГИ 2-3.
Треба бе транспарент ПЛАВО БЕЛ ДРЕС НЕ СЕ ПРОДАВА И КОЦКА ОН СЕ ЗАСЛУЖУЕ

Не знам за кумани, амо знам га мој став, свите тија што продавав утакмице, бојкотирав трењера (па макар и најлош трењер на свет да е), не га давав и послеѓан атом од силу на терен и се заебавав сас 5000 душе кои идев да ги гледав, треба да се вржев за бандеру на тумбу, да ги се смкнев гаќе, и такој да стоив 2 дна сас гол гз свите да ги гледав и да ги се смеев... а овакој само ми се нервирамо а они нас ни се смеев - а треба обрнуто да е...

Ептен тешки тренинзи, овој како Дамјан Стојановски кд си чека Змаго да си отиде и одма потпиша :D Дека и Змаго ги мучија :D

@vladobox : Еве човек ставија слику од врата у зграду куде што живи аце = сликано од ходник. Али зашто на латиницу? Па нормално на латиницу зашто аце е дужан и по србију зимаја паре од лихвари преко мандиќа за коцку :))))
Знам дека ироничан ти е пост. (слика е преземена од ед'н српски сајт)

И нема потреба од овакви разговори више, теме и муабети. Бар ја такој мислу, ако е тачно тој што се збори. Нека ги иде на њину душу. А ми како навивачи, повредени смо да. Али толко тупење, нервирање и празни муабети - доста! Најадекватно е да се бојкотирав сами играчи од нашу страну ( подршка ). Управа да види дека нема фајде, губи публику и такој да се допринесе да се мењав работе. Или обратно (да се бојкотира управа). Такој се работи најкултурно. Збору кд би се имало спортски дух, барееем малкоо. Ама куде нас ситуација е малко повише опуштена. (релација. Спорт - Политика - Спорт ). Затој опуштите се, и борба треба да има за клуб (колектив). А не против играча, два. - Треба ризик да се преземе голем да би се смениле работе, па макар и ремонт. Исечи у корен. Без ризик - нема шизик. Ама кој сам па ја, кои сте па ви, само ќе си правимо муабети. Нас никој нема да не праша. Не си тупите мозак.

Поздрав,

САМО КУМАНОВО !!!

муабети - најпознати смо по тој, нема љутиш. :D

Ироничан беше тачно царка зашто утупи ми се к*р више од читање "инсајдерски информацие" кој кога мрзеаја кој што наместија куде бија дужан и свакојаки рекла/кажала муабети и тој од све едно-исти типови или такозвани ТРАЧ типови.
Намерно пишуеше за да се најде некој како ТЕБЕ и да каже дека све тој е досадно и дека се тупи више за 2-3 играча.

Ако не су ти наручени коментари и не браниш некога блискога тга не можу да сфату зашто ги браниш кошаркари...

Очигледно пола и повише овдека га сватисва проблем у клуб ако може да се каже дека е клуб на нашу жалост.
Игор е бојкотиран од 9 играча - главан и иницијатор е Костовски а на тој се придодале и странци плус наши такозвани играчи Јаневски, Штерјов кога Игор имаше намеру да га направи играча , Младеновиќ кој од село доведесмо га да игра у јак клуб , Осман кој имаше страшну подршку од трењера .Цела работа се спремала још пред утакмицу с,с Сутјеску као разлог ептен тешки тренинзи физички не могале да издржив такви тренинзи , Луковиќ после три брзи напада одма тражи измену , имасва паузу од 2 недеље сви се вратиле с,с по 5 кила поголему килажу, Страше нека му мисли , ке изиграв две утакмице јер тај кондиција ке ги држи пошто од ичера нема да има саглам тренинг .
ИНТЕРЕСИРА МЕ СТАВ НА НАВИВАЧКУ ГРУПУ КУМАНИ - КАКО ОНИ КЕ СЕ ПОСТАВИВ И КАКО СУ СЕ ПОСТАВИЛЕ НА О,ВЈ ПРОБЛЕМ И КАКО КЕ НАВИВАВ ЈУТРЕ , ШТО КЕ СКАНДИРАВ ИЛИ И ДАЉЕ КЕ СИ БИДЕВ ГРАДИНКА С,С ЊИНИ ПЕСНИЧКЕ А ИМАВ ГИ 2-3.
Треба бе транспарент ПЛАВО БЕЛ ДРЕС НЕ СЕ ПРОДАВА И КОЦКА ОН СЕ ЗАСЛУЖУЕ

Друже коментирај си тамо за кошарку,не се замарај сас Кумани какв став ќе заземев, и немој ти да не учиш какви пароле да стављамо.А што се однаса до песме ако си малко навивачки едуциран(што очигледно не си) би сватија,такој да гледај си кошарку од тамо исток или било коју трибину и не улазај у неко работе у кои што не си запознаен.А ако те интересира став и мислење на Кумани имаш наш сајт и у брзо време ќе има извештај.www.kumani.mk

Последно уредено:
Апсурдно е да повикуеш на бојкот на клуб кој ти значи бар нешто. Очигледно на никога овде не му се свиѓа у чиви руке е клуб, много малко може било кој од нас да има некакав ефект. Тој е тај мала реалност...Факт е дека Михајловски од сам почетак е пратен од лошу кохезију у екипу, ако сам на може да наметне авторитет, можда треба повише да работи на тј момент, вероватно на помлади генерације. Немаше утакмица да на клупу не прави сцену с невротични испади. Ротације на клупу од 30 секунде после прву грешку бесва смешни. Неколко играча кои се покажасва утке, очигледно биле његов избор. Освен понагласен пик н рол и неуспешна зонска одбрана, немаше конкретна промена у игру. Лично сакаше да виду да успее, али не би сакаја и да продужи овај тенденција на распад.
На тему публика, последња утакмица беше дно дна. 2-3 карактера с пцување у очи и издерување гу дефинирасва публику. Никако не оправдују понашање на дотични кошаркари, пред све одбивање да игра, али тија исти бесва претходно носители на игру и имамо ги видено и у друго издание. Превише негативна енергија се насочуе према њима и некои наводни слабости. Превише шпекулације. Од другу страну, ке треба да се покажев најдобро што можев, уколко тој не е случај, отстранување од клуб е добра опција
Да не тупу, КК Куманово днска игра нову утакмицу, и треба гу подршка од свите нас. Ствари су далеко од оптимални, али ја ке сам на свое место днска.

Апсурдно е да повикуеш на бојкот на клуб кој ти значи бар нешто. Очигледно на никога овде не му се свиѓа у чиви руке е клуб, много малко може било кој од нас да има некакав ефект. Тој е тај мала реалност...Факт е дека Михајловски од сам почетак е пратен од лошу кохезију у екипу, ако сам на може да наметне авторитет, можда треба повише да работи на тј момент, вероватно на помлади генерације. Немаше утакмица да на клупу не прави сцену с невротични испади. Ротације на клупу од 30 секунде после прву грешку бесва смешни. Неколко играча кои се покажасва утке, очигледно биле његов избор. Освен понагласен пик н рол и неуспешна зонска одбрана, немаше конкретна промена у игру. Лично сакаше да виду да успее, али не би сакаја и да продужи овај тенденција на распад.
На тему публика, последња утакмица беше дно дна. 2-3 карактера с пцување у очи и издерување гу дефинирасва публику. Никако не оправдују понашање на дотични кошаркари, пред све одбивање да игра, али тија исти бесва претходно носители на игру и имамо ги видено и у друго издание. Превише негативна енергија се насочуе према њима и некои наводни слабости. Превише шпекулације. Од другу страну, ке треба да се покажев најдобро што можев, уколко тој не е случај, отстранување од клуб е добра опција
Да не тупу, КК Куманово днска игра нову утакмицу, и треба гу подршка од свите нас. Ствари су далеко од оптимални, али ја ке сам на свое место днска.

Виду дека си нов у фан клуб. Поштено објасни сс овј пост, али тој што га ти напиша тешко дека ке га свати некој или много малко ке га сватив. Ја у свак поглед те подржавам и га исто и пишуеше у претходни неколко дна у наду дека ке се промени нешто. Одговор на све тој беше од поединци - ти ги браниш " КОЦКАРИ " или су ти блиски или ти е наручено да ги браниш ( типично по нашки ).
Данска се надамо на најбоље и коначно искачање од вештачку кризу што гу имасмо у изминат период.
На свое место у претходни 18 године ( без тија године кд клуб беше угасен ), на свое место и данска за КК Куманово.
П.С остављаш ми сумњу дека ти си можда некој од клуб или около клуб - страше или син му, бане, младен, дарко, манас, шваба затој и гу вртиш накуде позитивну атмосферу? хххххххх
Да се нашалимо малко :)

Виду дека си нов у фан клуб. Поштено објасни сс овј пост, али тој што га ти напиша тешко дека ке га свати некој или много малко ке га сватив. Ја у свак поглед те подржавам и га исто и пишуеше у претходни неколко дна у наду дека ке се промени нешто. Одговор на све тој беше од поединци - ти ги браниш " КОЦКАРИ " или су ти блиски или ти е наручено да ги браниш ( типично по нашки ).
Данска се надамо на најбоље и коначно искачање од вештачку кризу што гу имасмо у изминат период.
На свое место у претходни 18 године ( без тија године кд клуб беше угасен ), на свое место и данска за КК Куманово.
П.С остављаш ми сумњу дека ти си можда некој од клуб или около клуб - страше или син му, бане, младен, дарко, манас, шваба затој и гу вртиш накуде позитивну атмосферу? хххххххх
Да се нашалимо малко :)

Само едно ке те прашам КУДЕ БЕШЕ С,С КОМЕНТРИ ПОСЛЕ УТАКМИЦУ С,С ПЕЌ , КАПИТЕН ЕПТЕН КАПИТЕНСКИ СИ ГУ ОДИГРА УЛОГУ НА КАПИТЕНА ПОНИЖИ КЛУБ НАВИВАЧИ И САМОГА СЕБЕ ЈЕР Е РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ТРЕБА ДА ИГРА НА ЕВРОПСКО , ОН ОДБИВА ДА УЛЕГНЕ ДА ИГРА , ЗИМА 3000 ЕУ ПЛАТУ, ПЛАТЕН Е ДА ИГРА, АКО ТРЕБА ДА ИГРА КЕ И НА УШИ БЕ , ОД МОИ, ТВОИ , И НА 80 000 ЉУДИ ОД О,ВЈ ГРАД ЗИМА ПЛАТУ, БОЈКОТИРА ГА ТРЕЊЕРА И КЛУБ И ПРЕПУНУ САЛУ , НЕ МИ Е ЈАСНО С,С КАКВИ ОЧИ И ОБРАЗ И МОРАЛ ВЕЧЕР КЕ ИГРА ОН И ЦЕЛА ЕКИПА , КАЖИТЕ МИ КАКВУ САТИСВАКЦИЈУ НА КРАЈ КЕ ИМАВ ОНИ А И ПУБЛИКА К,Д КЕ ИЗГУБИВ, ЈЕР СТРУЧНОСТ НА СТРАШЕТА ГА ЗНАЕМО ОН ДА БЕШЕ НЕКОЈ СТРУЧЊАК ОДААААААААМНА ДА Е ТРЕЊЕР НА КК КУМАНОВО ДО КРАЈ НА ЖИВОТ КЕ СИ БИДЕ ВЕЧИТИ ПОМОЌНИК .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom