Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде сг овакој пошто си патимо од наш кумановски-македонски менталитет...

Кој кур му е на курчу?Ако си погрешија има да те замену братче око не ми трепнуе.Мандиќ си попи дисциплинску у 1/4 ни збор човек не кажа,ама затој никад нема да бидне играч од курчу,дали е смеаја лани на Мартиќа такој да му каже?

Не знам како играчи смеев да се кладив на наш тим док беше Љубисав лани...не смеесва да помислив Куманово да га имав на лишче а днска товарав га у спортлајф сви Куманово.Куде играча утица тој на смиреност на утакмицу.

Ајде сг около Игора...што е Игор крив?Што управа од позади клупу и спонзори цело време му се дерев да га врати курчу у игру а он га седна на клупу и не га вика више.Игор ни е најшколован трењер у Куманово сс европски сваќања на модерну кошарку.Али свак у салу не може да разбере.

Управа е тај што му наметнуе на Игора,е сг ја да сам на место на место на Игора курчу не га пуштам до крај...после утакмицу шут карта и донасање амер.Па какви амери по 2500-3000 евра има,плус дечки играв одбрану не како овога идиота дадев 25,а примив 35.

Игор нека си поднесе оставку пошто прљави работе има позади управу...кои су спонзори да кажуев на трењера да се врати курчо у игру кој пред тој одбива да улегне.Не може да се работи у овуј нашу земју без притисак од спонзори и остали кои немав ни мали познавање од свет на кошарку...

Ајде нека се врати татица и све ке биде мед и млеко...како не.Урош браво за дечка покажа дека игра од срце за град и поштуеше совети на Игора.

Али курчо е пичка човек и тој е факт.Тој е увек мора да се усере све у Декември месец,такој беше лани и сс Димета,а такој и ке биде и сс Игора...да га очекуемо татицу после нову годину и тг ваљда све ке ни биде сјајно.Никад нема ништо да биде од овј клуб,кој едино имаше наду да просперира под палку на Михајловскога,ама нема одвржани руке човек...од сг само пцување на утакмицу по тога лиглета курчу па макар и 50 поена даја.

Џанер што се замислуе?Ако брат му игра у Ефес куде Дуду Ивковиќа не ме е за кур фатија...ти играш у Куманово и имаш 20 године и ке прифатиш тој трењер што ти збори,а не да се издеруеш на трењера,заслужено и он си доби ладење.

Свака част на Мандиќа и Сашу,кои имав повише респект за Игора од сви Македонски играчи заедно,па после нека се бунив зашто 6 странци ма сви 12 играчи нека ги ставив странци да не виду ниеднога Македонца у тим...још па и онј Мачки ми изиграва звезду,ако си провеја лето сс репрезентацију не си ме и ти за кур фатија...

За жал док не се сменив некои работе не га гледамо наше Куманово у најдобри 4 пласирани...имамо још много фурње леб да изедемо док да биднемо озбиљан тим,кд ке имамо у управи још такви школовани у кошарку како Игора тг ке правимо муабет а не да ни га водив клуб кои не знаев колко играчи има на паркет у кошарку(лично сам чуја дека одредену личност од управу су гу прашале колко играчи има он кажаја 6).

До тг ке си живимо у нашу илузију дека Куманово може да бидне нешто ама за жал не...

А кумани можев малце да му улетив на капитена пошто 3 утакмице губимо ради њега и мислу дека е редно да се прави упад на тренинг и да се шамара курчо а и други поединци како Џанера и осталу багру македонску.

Управа напоље....

Prvo moram da priznam deka Lukovic e ogromno pojacanje za klub i moram da priznam deka sam pogresija,,za vujosevica e Sekil....e sga...dnska mi ne izgubimo od Pec...nego od dva kockara u ekipu Kostovski i Mandic... u zadnji 3 kola tri put fativa a mi tri put izgubimo..e sga uprava neka produzi da gi placa,,,Kostovski 2500 evra. a propala srpska nada Mandic 2300 evra. Oni ne ga minirava samo Igora...oni ga minirava klub, zasto nisto ne gi znaci, minirava ga i,Bobita i Manasa koi davav sredstva od svoj dzeb... i ne ebava svi nas u zdrav mozak.. steta za Igora i Kumanovo sto edn ubav proekt i ubava prikaska loso zavrsi....na upravu e da sedne i da stavi na vagu.... kumanovski trenjer, radnik i postenjacina na ednu stranu i olosi- Kostovski i Mandic na drugu stranu.. oni davav pare i oni resavav... ako su postenjacine i domacini ke ga podrziv Igora, a ako se resiv za olosi koj ne praviv svi budale ondak toj mi kazue deka i oni su gu uplatile utakmicu na 2,8 za Pec..presek mora da bide odma... a sto e do mene sve dok ovija dvoica su u tim ja ne idu vise na utakmice i blok kartu sto gu kupi ss merak sam gu iscepaja...na zdravje...ajde da vidimo gu novu upravu sga na delo..ili jesi ili nisi...ili ke gu stavite kosarku na zdravi noge ili olosi i propali igraci oro ke ga vodiv..ej..KAPITEN nejce da ulegne u igru...pa MZT ne su budali sto mu davav po 1000 evra mesecno samo da ne igra kude njima!!! Ajde Emile i Bobi, isamarajte gu ovuj bagru jos jutre o

Prvo moram da priznam deka Lukovic e ogromno pojacanje za klub i moram da priznam deka sam pogresija,,za vujosevica e Sekil....e sga...dnska mi ne izgubimo od Pec...nego od dva kockara u ekipu Kostovski i Mandic... u zadnji 3 kola tri put fativa a mi tri put izgubimo..e sga uprava neka produzi da gi placa,,,Kostovski 2500 evra. a propala srpska nada Mandic 2300 evra. Oni ne ga minirava samo Igora...oni ga minirava klub, zasto nisto ne gi znaci, minirava ga i,Bobita i Manasa koi davav sredstva od svoj dzeb... i ne ebava svi nas u zdrav mozak.. steta za Igora i Kumanovo sto edn ubav proekt i ubava prikaska loso zavrsi....na upravu e da sedne i da stavi na vagu.... kumanovski trenjer, radnik i postenjacina na ednu stranu i olosi- Kostovski i Mandic na drugu stranu.. oni davav pare i oni resavav... ako su postenjacine i domacini ke ga podrziv Igora, a ako se resiv za olosi koj ne praviv svi budale ondak toj mi kazue deka i oni su gu uplatile utakmicu na 2,8 za Pec..presek mora da bide odma... a sto e do mene sve dok ovija dvoica su u tim ja ne idu vise na utakmice i blok kartu sto gu kupi ss merak sam gu iscepaja...na zdravje...ajde da vidimo gu novu upravu sga na delo..ili jesi ili nisi...ili ke gu stavite kosarku na zdravi noge ili olosi i propali igraci oro ke ga vodiv..ej..KAPITEN nejce da ulegne u igru...pa MZT ne su budali sto mu davav po 1000 evra mesecno samo da ne igra kude njima!!! Ajde Emile i Bobi, isamarajte gu ovuj bagru jos jutre o
Извини брат ама они бесва тија што наредисва да се врати курчо у игру не ти е валидан много пост.

inace uplate su napraveni u Banevo trlo u kladionicu nekoju tamo. Koj saka od upravu da proveri neka ide i prasa gi ljudi od okolni ducani dali e istina..koi gluperde...pa bolje u Sveti Nikole da su bile da uplativ, tamo mozda nema da gi poznaev...jos jutre da se zeme gomnjiva metla i Kostovski i Mandic sa se namavav, Ako ovoj ne ga napraviv znaci deka oni ga podrzuev ovooj u sto ja ne veruju.ali aj da vidimo[DOUBLEPOST=1418261714][/DOUBLEPOST]
Извини брат ама они бесва тија што наредисва да се врати курчо у игру не ти е валидан много пост.
ne sam videja..koj od njima? ima samo dva sponzora manas i bobi.

inace uplate su napraveni u Banevo trlo u kladionicu nekoju tamo. Koj saka od upravu da proveri neka ide i prasa gi ljudi od okolni ducani dali e istina..koi gluperde...pa bolje u Sveti Nikole da su bile da uplativ, tamo mozda nema da gi poznaev...jos jutre da se zeme gomnjiva metla i Kostovski i Mandic sa se namavav, Ako ovoj ne ga napraviv znaci deka oni ga podrzuev ovooj u sto ja ne veruju.ali aj da vidimo[DOUBLEPOST=1418261714][/DOUBLEPOST]
ne sam videja..koj od njima? ima samo dva sponzora manas i bobi.
Манас и Боби му бесва кажале да тражи тајмаут и да га врати курчу у игру а игор одби и после тој потоп...ама ипак га врати у 4/4[DOUBLEPOST=1418262171][/DOUBLEPOST]Која логика е Мандиќ да даде 23 поена а имаја гу е Пеќ 2ку на лишче...плус днска ја беше у спортлајф он кд дојде сс Џекиќа и Уроша не гу играсва утакмицу...

Последно уредено:
Манас и Боби му бесва кажале да тражи тајмаут и да га врати курчу у игру а игор одби и после тој потоп...ама ипак га врати у 4/4[DOUBLEPOST=1418262171][/DOUBLEPOST]Која логика е Мандиќ да даде 23 поена а имаја гу е Пеќ 2ку на лишче...плус днска ја беше у спортлајф он кд дојде сс Џекиќа и Уроша не гу играсва утакмицу...
On moze da dade i 50 kosa. ama prasanje e kolko mu dadeva poena na njega igraci sto gi cuvase i sto on napravi na kraj u zadnju cetvrtinu? iskusno gu izigra da izgubimo.A za da te potsetu na jos nesto: na turnir na utakmicu s"s Feni..u zagjan napad kude sutna on..od stranu pravo u ivicu na tablu, akd e on sutnaja takoj? i tuj gu utakmicu izgubimo, a koeficient bese pogolem na Feni, ako sakas ke ti kazu jos situacie od utakmice

On moze da dade i 50 kosa. ama prasanje e kolko mu dadeva poena na njega igraci sto gi cuvase i sto on napravi na kraj u zadnju cetvrtinu? iskusno gu izigra da izgubimo.A za da te potsetu na jos nesto: na turnir na utakmicu s"s Feni..u zagjan napad kude sutna on..od stranu pravo u ivicu na tablu, akd e on sutnaja takoj? i tuj gu utakmicu izgubimo, a koeficient bese pogolem na Feni, ako sakas ke ti kazu jos situacie od utakmice
Според емоцие на играча можеш да закључиш...Мандиќ на свак наш поен се радуеше како да смо освоиле титулу,а кд примисмо неколко коша у серију за гушу ке га фатеше Мацета малога,а пред тој и Џанера,е сг ако такој ги претвара емоцие на терен,ондак свака част добар глумац,мое убедување е дека не верују дека гу е играја...

абе за вулета незнам, али за овога педера знам зашто видеја сам га у кладилницу како гу уплаќа утакницу пред 2 године исто у библ дома изгубисмо он се усра и сга дојдесва утакнице сс работнички, мзт еве и овај у серију исто се дешава сс њега

Ако сака да се спаси нешто може да се спаси , све тој зависи од УПРАВУ или да кажу 2-3 човека кои водечки људи на клуб .
Клуб кој е посетен с,с просек 2000- 4000 по утакмицу има таквога КАПИТЕНА кој не само што не га заслужуе тој НЕ ЗАСЛУЖУЕ И ДРЕС ДА ГА НОСИ НА КУМАНОВО мора ама мора одма се санкционира од страну на управу јер да се одбива не играње и да се дава та,кв преимер на остали и тој веќ две утакмице по ред ЈА БИ ГА НАМАВАЈА ОДМА ОД КЛУПУ И НЕ БИ МУ ДОЗВОЛИЈА ДА НАГАЗИ ВИШЕ НА КУМАНОВСКИ ПАРКЕТ мамицу му гу ебу коштаплерску затој ли он беше виден на утакмицу с,с Кожув прошли месец очигледно е дека има некоја игра коју гу игра ке покаже време за едно недељу две .
Не сакам да се замарам више около њега , едноставно мора некои работе да се исечев у корен ако сакамо да не биде А МОЖЕ ДА НЕ БИДЕ .

Ако сака да се спаси нешто може да се спаси , све тој зависи од УПРАВУ или да кажу 2-3 човека кои водечки људи на клуб .
Клуб кој е посетен с,с просек 2000- 4000 по утакмицу има таквога КАПИТЕНА кој не само што не га заслужуе тој НЕ ЗАСЛУЖУЕ И ДРЕС ДА ГА НОСИ НА КУМАНОВО мора ама мора одма се санкционира од страну на управу јер да се одбива не играње и да се дава та,кв преимер на остали и тој веќ две утакмице по ред ЈА БИ ГА НАМАВАЈА ОДМА ОД КЛУПУ И НЕ БИ МУ ДОЗВОЛИЈА ДА НАГАЗИ ВИШЕ НА КУМАНОВСКИ ПАРКЕТ мамицу му гу ебу коштаплерску затој ли он беше виден на утакмицу с,с Кожув прошли месец очигледно е дека има некоја игра коју гу игра ке покаже време за едно недељу две .
Не сакам да се замарам више около њега , едноставно мора некои работе да се исечев у корен ако сакамо да не биде А МОЖЕ ДА НЕ БИДЕ .
Потпуно се слажу сс тебе.Фала што ме потсети дека скопска пичка беше на утакмицу сс Кожув.Очигледно дека сценарио га направија добро.Ке ги поебу овија наивни Кумановци сс неколко утакмице а после АКО СЕ ОСВЕСТИВ ке си пројду у Кожув а ако не ке си лапам и у пролетан дел или сс други зборови док има овце ке ги стрижу...е чекај малко пичко една, ако управа на Куманово нега види овој ми загрозени навивачи на Куманово га видимо. Време е за метлу да си гу земемо сами и да га намавамо од град а не од клуб..у спротивно ке си останемо такој да не стриже свак. Надвор од клуб и тој одма, днска. Не ни требаш мајмуне скопски.Боље частан пораз сс нинковиќа него срамно играње сс пичке.Наздравје нека ни е и на нас што га бодримо клуб сс срце и на тија што давав паре од џеб за да гледамо кошарку

Да ти ебу ја овакв клуб у кој ништо не е како што треба, од претседника па до онога што га чисти паркет (тј веројатно е најпрофесионалан од свите).
1. Да ти ебу ја такв клуб у кој спознори смеев да му кажуев на трењера кд да вика тајм аут и кога да пушта да игра. Ако си биднаја спонзор не значи дека можеш да га водиш тим на утакмицу, или па да му га састављаш тим на трењера.
2. А па још повише ја да ти ебу трењера кој ги слуша тија хохштаплери кои мислив дека фатиле бога за муда ако дале паре за клуб. Сас тој што ги слуша њима трењер само докажуе дека е овца и дека нема никакво искуство и дека и он га гз продаја за паре. Ако си држиш до име (а нели и он такој вика и много људи туја на форум како да са му портпароли и они кажуев демек бија едини кој играја у партизана, кој нешто разбира, бла бла бла) ондак братче ќе имаш муда и ќе правиш како што треба да правиш а не друг да ти кажуе што да правиш. Амо пошто од почетак не покажа дека има муда – жалим случај, више е касно. (дали Обрадовиќ или Ивковиќ би послушале спонзора и замениле играча? Или дали може играч случајно да не ги послуша? Погледајте на youtube како Обрадовиќ га маршира Бјелицу еднога од најбољи светски играчи у свлачионицу.)
3. Да ти ебу ја таквога претседника на клуб, води га клуб само да се извади од гомна у кои е улегнаја сас тој што гу е земаја салу на концесију на 20-30 године и сга преко кошарку сака да се извади. И он е у ранг на спонзори - преварант. Плус овј и ебиветар. На крај ќе искочи дека дебељак Војка беше бољи од овога.
4. Да ти ебу ја играчи кои се коцкав и тој на клуб у кој играв. Амо не са они криви. Крив е тј што ги дозволуе (трењер и управа).

Што се дешава у клуб?! Луд јебе збуњеног.!Т'ј педер скопски Костовски и он'ј кловн Штерјов да се намавав од клуб!!

Ма не е толко важан пораз у БИБЛ, и такој кажава дека не е приоритет. Али боли кд не тепаш послаб тим, а највише боли тој што га и онјпут кажа, да имаш капитена кој не се замара да га мотивира тим. Па капитен би требало да га диза морал на играчи! Ичера па иста ситуација како сс МЗТ, промаши шутеви у старт не му појде и потоп. Маце толко може, а и дечко изигра одлично у одбрану ичера. Још ако се дознае сигурно дека гу е играја на лишче и затој губимо, треба да се соберемо и сами да га намавамо од град и клуб. Много сакам да остане у Куманово, ама сс такви глупости не. Иди бре у пичку материну, па ќе кажу, туја е ѕвезда и не слуша трењера дали у МЗТ закован на клупу не е слушаја? Сс његову плату има да се донесе одличан плеј, ебате на Врањеша да му се јавив ќе дојде за едн дн сигуран сам! Како можев бе Мандиќ, Аврамовиќ па дури и Луковиќ да слушав савети само ѕвезда не!

Курчо одувек е играја слабо у одбрану, али шут му е јака страна. Ипак, на последњи три утакмице е катастрофалан и у напад, и по мене тој е главан разлог за сви три пораза. На свакога понекад не му е дн, али три пут по ред, тој е повише од симптоматично. Мора да се види што е работа, што му се дешава на човека. Ако се потврди дека ги мести утакмице због кладионицу, ондак експресно треба да добие отказ, а и ќутек. Тој што е загрозен играч на спортску, фрља сумњу, али не е доказ. По овој што прочитасмо и други уплаќале не само он. Туј доваѓамо до трењера. Не га оспорују његово знање, али авторитет да. Јебига, ваљда авторитет се стекнуе сас године и године трењерски стаж, плус трофеи, али ни тој не е правило. Зависи си и до карактер, и до тој како ќе се поставиш спрема играчи. Ако у старт ги покажеш слабост - готов си. После ќе ти се дерев, ќе одбивав да улегнев, ќе соблачав патике и оде воз у кукуруз. Ни „ѕвезде“ у тим, ни капитен, ни управа, ни спонзори несмеев да бидев над трењера. Такој да Игоре, океј си, знање имаш, још муда ти фалив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom