- Член од
- 11 декември 2013
- Мислења
- 1.407
- Поени од реакции
- 3.323
Види овакој за коју навивачку културу збориш??? Која навивачка група е културна у мкд или еве опширно на Балкан. Ми не смо запад, Америка па само да седимо на столче и да блеемо.
Еве ваша навивачка група пред 2-3 год гостува куде нас и најмизерну работу што сам видеја, соблачав се неколко голи и вртив гз накуде публику тој ли е култура??? Тој е дебилизам
Лани Кумани бесва единствена навивачка група која беше на сви ама бш на сви гостувања и против Лирију и Кожув и Фени и остали. Кој ги има најубави транспаренти и кореографие, кој направи бољи од нас пофали ги??? Нешто и Мзт и Работнички имасва али ништо подобри од нас, куде нас нема утакмица да не се извади нешто интересно. Навивачка група е составена од неколко подгрупе и свака има свој задатак што треба да прави. Група си плаќа чланарину продава реквизити плаќа карте у салу сама си се финансира...
Куманово 25 године гу е имало најголему и најубаву салу у овуј државу. Кошарка још за време на Југославију е била популарна иако смо играле другу лигу. По посетеност смо биле одма после Партизана, Звезду и Задара... Од осамостојување смо биле поим за навивање ја као дете на 6-7 године 93-94год како првпут почна да иду до 2002 немаше ни ни најмала конкуренција. Док Кумани навивасва, Фа и Цпб немасва усогласено имиња још како ќе се викав навивачки групе.
Ми освен 2002 никад не смо имале ни проближно буџет како Работнички, Мзт, Орка, Николферт, Житовардар, отпосле Фени, Струмица, Кожув... Еве и овуј годину смо 4или 5ти по големину на буџет на тим али играчи на криља на навивачи увек играв боље за разлику да су на друго место, бар за 20-30% као Костоски што вика.

Kolku godini imas ? I kolku pati si bil na nekoja druga utakmica nadvor od kumanovo ?
Zaradi vakvi indijanci koi se palat na podgrupi zamisli ili sekoj imal svoja zadaca.. najubavi transparenti imale

Nekogas mi e milo sto pocetokov na skolskava godina ne go odlozuvaat, ajde odi kupi tetratki od utre pocnuvate so predavanje.
Nikogas Nema da ima zdrava Ultras scena vo mkd, radi vakvi neuki deca, isto i vo ohrid se slucuva , zatoa ni se raspagja grupata i sportot.