Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Види овакој за коју навивачку културу збориш??? Која навивачка група е културна у мкд или еве опширно на Балкан. Ми не смо запад, Америка па само да седимо на столче и да блеемо.

Еве ваша навивачка група пред 2-3 год гостува куде нас и најмизерну работу што сам видеја, соблачав се неколко голи и вртив гз накуде публику тој ли е култура??? Тој е дебилизам

Лани Кумани бесва единствена навивачка група која беше на сви ама бш на сви гостувања и против Лирију и Кожув и Фени и остали. Кој ги има најубави транспаренти и кореографие, кој направи бољи од нас пофали ги??? Нешто и Мзт и Работнички имасва али ништо подобри од нас, куде нас нема утакмица да не се извади нешто интересно. Навивачка група е составена од неколко подгрупе и свака има свој задатак што треба да прави. Група си плаќа чланарину продава реквизити плаќа карте у салу сама си се финансира...
Куманово 25 године гу е имало најголему и најубаву салу у овуј државу. Кошарка још за време на Југославију е била популарна иако смо играле другу лигу. По посетеност смо биле одма после Партизана, Звезду и Задара... Од осамостојување смо биле поим за навивање ја као дете на 6-7 године 93-94год како првпут почна да иду до 2002 немаше ни ни најмала конкуренција. Док Кумани навивасва, Фа и Цпб немасва усогласено имиња још како ќе се викав навивачки групе.

Ми освен 2002 никад не смо имале ни проближно буџет како Работнички, Мзт, Орка, Николферт, Житовардар, отпосле Фени, Струмица, Кожув... Еве и овуј годину смо 4или 5ти по големину на буџет на тим али играчи на криља на навивачи увек играв боље за разлику да су на друго место, бар за 20-30% као Костоски што вика.
:pos::pos::pos:
Kolku godini imas ? I kolku pati si bil na nekoja druga utakmica nadvor od kumanovo ?
Zaradi vakvi indijanci koi se palat na podgrupi zamisli ili sekoj imal svoja zadaca.. najubavi transparenti imale:tapp: Najubava sala :tapp: Site gostovanja oni gi obrabotile :tapp: servis kru naviva od 87 ma godina za MZT, vie neznaevte Koi boi ste dali cvreno beli ili plavo neli. 10 godini raspadnati i najdobri bile sto prknaa malce ovie 2-3 godini.:tapp:
Nekogas mi e milo sto pocetokov na skolskava godina ne go odlozuvaat, ajde odi kupi tetratki od utre pocnuvate so predavanje.
Nikogas Nema da ima zdrava Ultras scena vo mkd, radi vakvi neuki deca, isto i vo ohrid se slucuva , zatoa ni se raspagja grupata i sportot.

Kolku godini imas ? I kolku pati si bil na nekoja druga utakmica nadvor od kumanovo ?
Zaradi vakvi indijanci koi se palat na podgrupi zamisli ili sekoj imal svoja zadaca.. najubavi transparenti imale:tapp: Najubava sala :tapp: Site gostovanja oni gi obrabotile :tapp: servis kru naviva od 87 ma godina za MZT, vie neznaevte Koi boi ste dali cvreno beli ili plavo neli. 10 godini raspadnati i najdobri bile sto prknaa malce ovie 2-3 godini.:tapp:
Nekogas mi e milo sto pocetokov na skolskava godina ne go odlozuvaat, ajde odi kupi tetratki od utre pocnuvate so predavanje.
Nikogas Nema da ima zdrava Ultras scena vo mkd, radi vakvi neuki deca, isto i vo ohrid se slucuva , zatoa ni se raspagja grupata i sportot.
Абе свињо глупа иди обеси се на прву бандеру. Ја са 86ту роден, кошарку гледам од 6-7 године. Гледа се дека си дете и ти и још некои како тебе.
Какви 10 године бе слепац Куманово само од 2003-09 немаше кошарку од финансиски разлог, од 91до 2002 увек смо биле у прву лигу, на трибине смо биле поим за навивање, док куде нас се правесва кореографие куде вас само партиски знамиња на трибину. Ви немасте име бе незнаете како се викате као навивачка група. Подобро боју да смениш отколко ИМЕ. Кумани су формирани 90ту, Соколанци 89ту, Иглс 87му, Ултрас 86ту.
Фа? 97му
Џабе играте и Еврокуп и Аба лигу нема ве 1000 човека у салу. Евролигу да играте џабе ви е селски клуб никој у ск не ве сака. Џабе држава ве финансираше, виде дека не ве бива па дигна руке од вас.

:pos::pos:
Dnevna doza humor , povekje od 15 godini ako imas jas glava secam . Nema nikoj od Fa na forumov za da ti komentira, servis kru se oformeni 87 ma godina , ali ne si ti kriv sto si se rodil 12 godini posle niv. Igrale vo prva liga , haha kakov uspeh :pos: I "toa sum jas " igraa vo prva liga i super liga. Gi fati niv , za da ni objasnis od strucen agol kakva ekipa bea ?
Kapa do pod brat me raspolozi na nikakvovo vreme.:cuc:
Ribari koja godina se oformeni ? :vozbud:

Без потребу дизате тензију.
За мене Кумановска публика е најверна и у домашну лигу доваѓа убедљиво у најголему бројку,кд би Куманово играло АБА Лигу вероватно 2 овакве сале би ни требало да се соберемо.
Од другу страну мене наша навивачка група не ми се свиѓа због тој што е лимитирана на некој начин,много деца на трибину,што не допринаса на квалитет,веќ квантитет.
Најака група,најорганизирана е Фемили,кој сака нека се сложи,кој не не.Дечки идев на свако гостовање у АБА лигу и тој у завидан број,имам најубави текстови на песме и одличан ритам,што куде нас не е случај,све неке жалопојке и никаква рима,али да смо најверна и најбројна навивачка група за тој нема сумња.
Голем плус е што куде нас учествуе и исток,кд треба да се изврши притисак на судије,противнички играчи и може да се каже дека смо најгласна публика.
Можда су Скопјани заситени од спорт,имав 3 гиганта у рукомет (ЖРК Вардар,РК Вардар,РК Металург) + имав неколко тима у прву лигу фудбал ( Вардар,Металург,Работнички ) и они имав голем избор на спортски натпревари,ја лично као и сви ми , сас душу гу чекамо сваку утакмицу на КК , па макар она била против Пелистер или пак Мзт,Работнички,Галил.
На свако гостовање идев у аба лигу а, дај да ги видимо тија гостовања жив ти све, бш ме интересира?

:pos::pos:
Dnevna doza humor , povekje od 15 godini ako imas jas glava secam . Nema nikoj od Fa na forumov za da ti komentira, servis kru se oformeni 87 ma godina , ali ne si ti kriv sto si se rodil 12 godini posle niv. Igrale vo prva liga , haha kakov uspeh :pos: I "toa sum jas " igraa vo prva liga i super liga. Gi fati niv , za da ni objasnis od strucen agol kakva ekipa bea ?
Kapa do pod brat me raspolozi na nikakvovo vreme.:cuc:
Ribari koja godina se oformeni ? :vozbud:
Не си ти крив, татко ти е крив недоправен едан.

uploadfromtaptalk1409678612398.jpg

koju godinu imate vi u svoju bogatu istoriju gostuvano za PRV PUT u AERODROM protiv MZT????

Sent from my iPhone

Ја се извинувам шо му какам на Кумановци у темава,ама морам тебе да те прашам нешто..Ти беше од Охрид,така? ;) Кумановци,дај не му замерувајте типов се кажува од Охрид а е најголем бранител на ФА на форумов.

I ss sto se fali decko pogore? Ss krsenje na bife,kradenje flashe i nosenje nozhevi? Au bravo svaka cast

Ја се извинувам шо му какам на Кумановци у темава,ама морам тебе да те прашам нешто..Ти беше од Охрид,така? ;) Кумановци,дај не му замерувајте типов се кажува од Охрид а е најголем бранител на ФА на форумов.
Ne, ti si od Kavadarci :D
Jas sum samo ljubitel na kosarka, simpatizer na mzt i iskren covek. Da gi branev aerodromci nemase da vikam deka Kumani se podobri momentalno ili Rabotnicki - Kumanovo finale.
Kumani postari od Ckembari ke iskocat :vozbud:

Јас не знам што се замарате со глупости, мерите тука нешто ташаци а не очекува незаборавна сезона како на паркетот така и на трибините.

Pa mozda se znae ama verovatno ke bide najinteresna sezona...
Inace dosta stvarno da ne se dokazuemo vise ke si pokaze vreme da si se vratu na moe Kumanovo, mislu deka ovj crnogorac e dobar centar ,takv utisak mi ostavi nadam se ne gresu...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom