Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Што ви значи домашна титула?Мене реално ништо,ке се радују на титулу ако она донаса АБА лигу,Еврокуп,Евролигу,а овакој и да гу освоимо и да не исти ми ѓавол,битно ми е дома да е пуна сала,да имамо што повише победе и да гледамо атрактивну кошарку.
Еее, пред 5-6 години, сите македонски клубови дркаа на учество во БИБЛ лига. А сега како предсезонски турнир е сметан.

Што ви значи домашна титула?Мене реално ништо,ке се радују на титулу ако она донаса АБА лигу,Еврокуп,Евролигу,а овакој и да гу освоимо и да не исти ми ѓавол,битно ми е дома да е пуна сала,да имамо што повише победе и да гледамо атрактивну кошарку.
za dobro na svi da gu napustis temu najpametno bi ti bilo... koi gluposti zboris , dokaza se deka ne si navivac na kumanovo ako na tebe ne ti znaci i ides da si popunis vreme na nas bi ni znacilo

Da ne me svatis pogresno ti ili nekoj drug
Care cim za tebe nema veze titula za svi drugi veruju ima i toj mnogo veze, toj e toj istorija na klub
A posto tebe ne ti znaci titula nisto i nema da se radues, najbolje bi ti bilo da ides da rabotis bez pare, zatoj sto para kvari coveka.... na primer u mzt bez pare idi raboti : )))

Абе сас мочку ли сте правени , да ви е*у глупи деца?Ви немате појма од кошарку,не знаете што значи елита,свака част за поединци,али овдека има дечишта што везе немав од кошарку и дојдев да ми држив предавање.
Друго е поента,сакам да кажу дека ТИТУЛА све више губи на значај , не донаса ништо , не обезбедуе ни играње у Европу , ни поголем буџет.

Абе сас мочку ли сте правени , да ви е*у глупи деца?Ви немате појма од кошарку,не знаете што значи елита,свака част за поединци,али овдека има дечишта што везе немав од кошарку и дојдев да ми држив предавање.
Друго е поента,сакам да кажу дека ТИТУЛА све више губи на значај , не донаса ништо , не обезбедуе ни играње у Европу , ни поголем буџет.

A ti ss pras li si praven da ti ga turu u opnak selski : )
Kolko godine imas ti da vidimo ja 29 a ti kazi negativac ?
Ti si izgubija znacaj i nemas smislu valjda u tvoj zivot

Последно уредено:
Не другарче,само сакам да ти кажу дека ја повише знам за кошарку,него ли ти за себе.
Ја сам за Куманово,ама не ми е тешко да биду објективан,за разлику од некога.

Не другарче,само сакам да ти кажу дека ја повише знам за кошарку,него ли ти за себе.
Ја сам за Куманово,ама не ми е тешко да биду објективан,за разлику од некога.

Objektivan sam ako citas pogore kude sam pisaja deka nisto nema da zememo ni ovuj godinu isto kako i prethodni kolko i da smo jaki ali bar ne ga tupu ss negativnosti do tolko, treba nekad i nekoja pozitivna misla.
Dva razloga politika prv i vtor mora skopska ekipa da zeme titulu
Dali ima znacaj titula sigurno deka ima ( ne za igranje u evropu ali za ovj grad ke ima u sto svi ke se sloziv osven tebe )
Da ne bese vlada na r.m nemase ni da igra mzt u aba ligu
Mozda mislis deka si objektivan ali kude svi veruju deka povise izgledas negativan
E sga kolko ja znam za sebe - veruju povise nego ti sto znaes za sebe
Ne sam negativan kako tebe i ne gu nerviram publiku u ovj fan klub
A "veruju deka mnogo znaes za kosarku" mozda i si napravija mnogo pare ako si igraja nekad.

Да ли би ти можда сакаја некад да га видиш Куманово у АБА лигу?
Да ли ми имамо услови за такво нешто?НЕ! За тој што немамо спонзори никакви,затој што локална управа ги еде паре,за тој што наша сала можда и сигуран сам не би ги испунувала услови,за тој што немамо едно ебано ВЦ,за тој што немамо соблекувалне никакве.
Па погледни га БТ или Јане Сандански , ја мислу дека и куде нас треба да се реновира сала и да личи на нешто.
А , за титулу да не се лжемо,Костоски не игра у МЗТ , за тој што имав бољи играчи од њега , а тј играч што е отпад у МЗТ нас ни е најдобар ( немам ништо против Ацу , стварно добар играч ) , па сг ти види колко е реално да бидемо ми пред овуј екипу.
За Работнички мислу дека ке е можда и најјак овуј сезону,али да оставимо на време да видимо како ке се појачав па ке зборимо.
Наш тим е коцка,мож да биде одличан,мож да биде слаб,све зависи од појачања,Мандиќ и Костоски су ОК и знаемо што можемо од њима да очекуемо.

Kako be nisto ne znaci pa kolko se raduju i ja jos mnogo kumanovci na svaku pobedu a zamisli titula.
Pa na finale na kup na makedoniju kd ulegnamo sam se raduvaja kako prvace na skolski pribor zaeba rogjendn ostavi iskoci pred salu da gi cekam kosarkari da proslavimo.
Toj e vec drugo sto nemam sponzori i pare za ABA ligu i sala ni e krsh ne treba da gi meshash tija dve rabote

Да ли ми имамо услови за такво нешто?НЕ! За тој што немамо спонзори никакви,затој што локална управа ги еде паре,за тој што наша сала можда и сигуран сам не би ги испунувала услови,за тој што немамо едно ебано ВЦ,за тој што немамо соблекувалне никакве.
Па погледни га БТ или Јане Сандански , ја мислу дека и куде нас треба да се реновира сала и да личи на нешто.
А , за титулу да не се лжемо,Костоски не игра у МЗТ , за тој што имав бољи играчи од њега , а тј играч што е отпад у МЗТ нас ни е најдобар ( немам ништо против Ацу , стварно добар играч ) , па сг ти види колко е реално да бидемо ми пред овуј екипу.
За Работнички мислу дека ке е можда и најјак овуј сезону,али да оставимо на време да видимо како ке се појачав па ке зборимо.
Наш тим е коцка,мож да биде одличан,мож да биде слаб,све зависи од појачања,Мандиќ и Костоски су ОК и знаемо што можемо од њима да очекуемо.
A po sto e toj tolko pojak mzt od nas ?? Kako prvo nema makedonski igraci osven kireta nikolovskoga i tija mladinci kako stajic mladenovski i arsovski, kako vtoro amerikanci sto gi zema nesu nisto posebno a isto i zivcevic i marinkovic ne su nekoi igracista edino sto vrediv igraci su cvetkovic i tsintsadze i do negde lucic.

Михајловски: Младите кумановски кошаркари ќе добијат шанса во мојoт тим
igor-mihajlovski-1.jpg

Игор Михајловски е најдобриот и најуспешниот кошаркар на сите времиња од Куманово. На 15 години играл за првиот тим на Куманово, по што заминал во белградски Партизан.

Со Ѓорѓевиќ, Даниловиќ, Лончар, го освоил Купот на Европските шампиони, а по примерот на неговите тренери Вујошевиќ и Обрадовиќ сака да им даде шанса на младите кумановски кошаркари да го остварат својот сон.

Како нов тренер на КК Куманово во ексклузивно интервју за KumanovoNews, Михајловски раскажува за неговите кошаркарски почетоци и тренерски визии во новиот клуб.
http://www.kumanovonews.com/vesti/m...ovski-kosarkari-ce-dobijat-sansa-vo-mojot-tim

Gledam gi ekipe u bibl ligu i sve mislu deka treba da se otkazemo od tuj ligu samo dzabe ke se maltretirav da putuev igraci

Sg vidu deka ja i ti ne mozemo da se razberemo ili ne smo na istu frekfenciju ili mozda zivimo na raclicitu nadmorsku visinu.
Ja licno ne gi razbiram zborovi "soblekuvalne nikakve"
Sakam kumanovo da igra aba ligu nema zdrav budzet, i ne samo kumanovo svi makedonski ekipe nemav zdrav budzet i konstantan ss tendenciju da se zgolemue svaku godinu, nego posle 2 dobri sezone bilo koja ekipa od makedonsko prvenstvo ne si gu znae idninu dali i ke postoi sledecu sezonu.
Pare ne gi edev samo opstine ede gi i drzava uvek e i bilo takoj.
Wc nema ni da imamo zasto i u sam boris trajkovski wc-a pocnale da gi unistuev smrdi vrata otkaceni i slicno toj e do samu kulturu na svi nas i narod u ovuj zemju.
Kude nas treba da se renovira sala ali sve dok e privatna sopstvenost ili pod koncesiju nema nikoj da se nafati da gu renovira ( nikoj nema da pravi dete u tudju majku ).
Za mene realno da bidemo pred mzt pa mozda i rabotnicki ako igrav timski nasi igraci ako ima hemija i druzenje medju njima a ne da ga deliv u klanovi tim, mzt e mnogo mnogo oslaben od lani a rabotnicki sobira starci ali i ga imav ednoga od najbolji raperi na kosarkarsku scenu darko sokolov.
Cisto reagira zaradi tvoi postovi zasto od previse sto mislese deka si realan ti mi izgledase negativan, mozda sam pogresija ali ipak mislu deka ne sam, zasto nemase niedna pozitivna misla od tvoju stranu ke ostane misterija za mene.
Nemoj da me svatis pogresno cisto samo sam sakaja da vidu pozitivnu mislu i ako i na mene mi e jasno deka nema nisto mozda da ni dozvoliv ni da se doblizimo do finalinja a ne da osvoimo ali ipak taj pozitivna misla i moze cudo da napravi.
Samo Kumanovo

Поштују га твое мислење,ама сакам да ти кажу немам мржњу према други клубови,увек кд ке играв у Европу Аба лигу,Еврокуп од све срце ке навивам за њима.
Јбг ваљда и ми кд играмо БИБЛ лигу Скопјани су за нас или пак за Косовске,Грчке екипе?

БИБЛ лига бидна смешно натпреварување, стварно изгледаше добар проект сс Израелци, Хрвати, Срби и Грци нацие кои значив нешто у кошарку и кои улажав доста (израелци) место тој они место да гледав да ги задржив тија екипе и да гу направив лигу која би донасала Еврочелеџ или Еврокуп за најдобри у лигу, Бугари кои гу водив лигу следеќу сезону направисва да у лигу има 3 шиптарске екипе, 2 бугарске и 2 наши што стварно е смешно у овј момент :/ плус на тој да се додаде дека лига не е ни формирана, што слеќу годину ќе гледамо Крсниќи, Идризи, Нухии куде играв за разлику од пред некоју годину кд дојде Галил сс екипу која после тој даде Евролига калибар на играчи, репрезентативци на Израел, дефинитивно БИБЛ лига треба да се остави да не се игра барем тој е мое мислење зашто моментално изгледа како циркус

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom