Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Играја у другу лигу у Црну Гору?Па ја мислеше дека не постои друга лига тамо.Пишуе дека и едн искусан центар се очекуе овија днови,што мислите за кога се работи?

Играја у другу лигу у Црну Гору?Па ја мислеше дека не постои друга лига тамо.Пишуе дека и едн искусан центар се очекуе овија днови,што мислите за кога се работи?

Најверојатно некој од трету мкд лигу :D

Синиша Аврамовски.А ако не стави и овј центар што треба да дојде на стенд-бај? :D

a sho ne si go zimate Slobodan Mihajlovski lani beshe vo Rabotnicki podobar domashen igra4 nema

Да у право си,одличен играч,додека играше у Фени и имаше минутажа супер партии пружаше.

a sho ne si go zimate Slobodan Mihajlovski lani beshe vo Rabotnicki podobar domashen igra4 nema

Михајловски летото беше во Струмица, но поради семејни проблеми не потпиша и не верувам дека оваа сезона ке игра некаде...

jas pa se si mislev deka nitu edna prvoligaska ekipa nema mu ponudeno dogovor...

Сигурна победа,браво.Вуле поново "сам па како знам",не знае што значи тимска кошарка и да додаде.Циганче не ми се свиѓа,нема никакав шут,нити некој продор,све кошеви ги даде у контру и од слободни.Кабел одлично се гура под кош хахахах
--- надополнето: 5 ноември 2013 во 20:01 ---
И да тј Марко не знае како се шутира,само ми кажете дека и он зима 500 евра па да се убију.1 на 1 би га испрашија.

Сигурна победа,браво.Вуле поново "сам па како знам",не знае што значи тимска кошарка и да додаде.Циганче не ми се свиѓа,нема никакав шут,нити некој продор,све кошеви ги даде у контру и од слободни.Кабел одлично се гура под кош хахахах
--- надополнето: 5 ноември 2013 во 20:01 ---
И да тј Марко не знае како се шутира,само ми кажете дека и он зима 500 евра па да се убију.1 на 1 би га испрашија.

A zasto ti treba "Ciganche" da ima sut ? ss njega dobismo igraca koj dava asistencie a bs toj ni trebase na ovj tim, da zborimo realno on nema sut ali ne mu ni treba na plejmejkeri im se broiv asistencie a ne poeni, dosta ni e od poenteri plejmejkeri kako kostoskoga sto sutnese po 10 trojke a ne napravi ne povise od 3 asistencie.

Ја га поштују твое мислење,али не можу да се сложу сас тој.Свак гу гледа кошарка на различан начин,као прво на Парана повише топку му гу пренасаше Мандиќ,друго не е уопште креативан плеј,што значи тој,тој значи дека не може сам да си искреира ситуацију за кош или шут са полудистанцу,зашто висина му е критична.А тој што се некои палив на тој што он куцаја на загревање и може да рипне 2 метра,тој е веќ друго.А и наравно е,бек(плеј) е треба да има шут,а он е нешто приближно на капитена за кога немам речи,толко количину глупости од некога играча на утакмицу немам видено.

Шознам, мене ок ми се виде Паран. Не е боље од Врањеша, тој никако. Имаше некои додавања интересни ама тим не га пратеше бш. На крај краева, док си он игра како кд улегна, додавај топку, асистирај само и чекај контре, а не се занаса да солира, ок. Ќе ни га треба док е Врањеш аут, а не верују да га задржив после 2 месеца. Абе само Димчевски да се врати, тга ќе биде интересно за гледање :) И едн центар да се земе нормално.

И да навиваф Кумани и да не плачеф како пичке и да се делиф у групе, што ке изиграаф они, Забрењени.
Ако кукаф на сфаку полициску интервенцију, ондак не ни треаф да навиваф ич. У наше време Запад беше фул, деца не ни пуштасфа горе. Дошле ск неки нови клинци и мислиф поглавни су од Ицета кој е темељ на навивачку групу.Порано Кумани бесфа стра и трепет за гостински играчи, а ск собрале се пеес деца и дереф се полугласно сфе исти песне.

Ичера гу глеа на телевизор, беше на работу. Дали дека фторник у пет ипол се игра па толко беше празна сала што е срам у Куманоо да има около 2 000 гледачи, па дали имаше и толко. Пуна сала и пекол треа да е сфаку утакмицу, без разлика фторник субота Лирија или Карпош. Доро ск и екипа не ни е иста од лани.
Црнац ко црнац, има смислу за кошарку, брзину,скок, е ск ке поработи малце на шут, да се навикне на нашу салу, дечко ваљда не е навикнаја да шутира на такфи кошеви што висиф од плафон : )
Да се опраиф Димчефски и Врањеш и да се уиграф овија момци куде куде ке смо појјаки, тмн са у Супер Лигу кд ке треа да се држимо на сфи тимови па и на еМЗеТе
И дај више тј Станимировиќ нека се намава, очигледно е дека игра сс врске у клуб
Само Куманоо !!!

Иначе да, забрави да пишу за капитена колко е КАМЕН играч! Абе ичера врх беше тој под кош кораци кд направи! ВРХУНАЦ! Дешава се ок, мада на про кошаркара не смее да му се деси, али и да се деси тој е еднпут, овј двеста пута по утакмицу прави грешке, па после разочаран на клупу што му се смее цела сала. Труп!

И за Кумани...како што е пишано у претходан пост...Кумани бева стра и трепет, и не гледам причину да не биде па такој. Значи кд почна овој подмладување, па се поделива групе, испоистерасва се људи сс стаж, мислеше си ја, ок, мењав се генерацие, ќе ги биде. Очигледно, не е такој. Не е исто ниво како лани на одредени утакмице, или годину пред тој, далеко па од онуј екипу од пред 10+ године. Тачно е дека не треба да се гледа назад, ама демек се иде напред, а некако на утакмице га нема тј заебан филинг на Кумани освен на моменти. Треба бре вулкан да биде запад! Да се тресев колена на противници! Ваљда ако си ги решите проблеми на запад и конечно преминете преко глупи делења и се обедините, да е пун запад, тим ке е сигурно бар за 40% бољи дома. Лани сс 2-3 добри играча а лош тим дома чуда правесмо, за голем дел од тија победе е заслужан и запад.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom