Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
У свак случај подобро од Пелистер Вардар и слично

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Сви посериозни тимови у нашу лигу прифатисва да играв БИБЛ ради тој што ќе имав доста поквалитетни утакнице сс косовари, црногорци и бугари него ли против Пелистер, Охрид или Вардар... Освен онија Раднички куде њима још увек не се знае кој пие кој плаќа :D

Не викам дека не е добро што се игра Библ, туку подобро ќе беше ако имаше и од други држави, сепак и во Романија и Хрватска има некои добри тимови за Библ.

Не викам дека не е добро што се игра Библ, туку подобро ќе беше ако имаше и од други држави, сепак и во Романија и Хрватска има некои добри тимови за Библ.
Да да тој свакако памту пред неколко сезоне имаше тим од Хрватску мислу имаше грчки тимови 2-3 бугарски, едн-два српски и беше много покомпетентна лига сга да се додадев тија на овуј поставу од македонски тимови Библ ќе му дојде аба 2 според квалитет и ќе е стварно јако да се гледа

Да да тој свакако памту пред неколко сезоне имаше тим од Хрватску мислу имаше грчки тимови 2-3 бугарски, едн-два српски и беше много покомпетентна лига сга да се додадев тија на овуј поставу од македонски тимови Библ ќе му дојде аба 2 според квалитет и ќе е стварно јако да се гледа

И од Израел имаше дури. Јако ќе беше да имаше некои тимови и од други земји, вака сега нема некоја мотивација, мислам добро не е без ич ама Косовски екипи жити се, па во Романија има 3-4 тимови подобри од овие. Ќе сакаа сите да дадат малку повеќе во играта, сепак ќе играа против вистински тимови, а не ко нашиве тука, собрани по пат накај сала. И плус гостувањата во Косово се ко на фронт да одиш, не мислеле на тоа ич, само пари гледале.

Ромуни имав доста квалитетну домашну лигу исто како и Грци и Израелци, лига не носи кој знае кои финансие, немав кој знае колко јаки утакнице и плус тој лига стагнира, не напредуе и затој избегнуев да играв, Хрватски тимови од другу страну ретко кој финансиски е стабилан па затој и не ги викав да играв, док па сс срби е јасно не играв зашто има косовски екипе...

Косовари имав доста јаки тимови, пред сви Приштина па после Пеќ, тија Башкими ќе видимо што ќе покажев иако ја не се надам много дека су квалитет некој, за бугари ете Рилски па има солидан тим aма не учествуе, док овија други сга за сга не се знае, црногорци ќе су солидни како и сваку годину иако Сутјеска улаза сс доста помали амбицие него ли порано...

Куманово
Карпош Соколи
Фени Индустри
Кожув
Сигал Приштина
Пеќ
Башкими
Трепча
Тирана
Берое
Левски
Теодо
Сутјеска

У наредну недељу ќе се проба да се донесе још едн тим па да се направив две групе по 7 екипе, иако според мене много би боље било да се направи свак сс свакога и први 4 да играв фајнал фор :)

Абе што се замарате сс БИБЛ лигу не знам знаемо ми сви зашто сви играв тамо а тој сигурно не е затој што ги е престиж, одамна БИБЛ не е тој што беше

Абе што се замарате сс БИБЛ лигу не знам знаемо ми сви зашто сви играв тамо а тој сигурно не е затој што ги е престиж, одамна БИБЛ не е тој што беше
Па у нашу лигу има ли за кога да се замарамо хаос е не се знае кој ќе игра кд ке игра кој формат а за месец дна и нешто ситно треба да почне

Нема шансе тој да се деси :D[DOUBLEPOST=1472920851][/DOUBLEPOST]Нема шансе тој да се деси :D

Последно уредено:
Не е за замарање толку Библ лигата ама добра е за тимови кои во лигите нивни немаат шанси, за да се натпреваруваат колку толку. Друго е кога ќе играш против појак тим отколку против Охрид, во нашава лига се нема мотивација, за Библ лига колку толку ќе се има мотивација.
За Охрид иначе ако имаат 3 победи треба да се радуваат како да освоиле. Во втора лига против тимови кои ги собираа од улица играчите (на ова бев сведок, како тренер на еден скопски клуб собира од населба играчи за да може да победи) на такви им се правеа кошаркари. Секој ден се правеле камења во Ликвид и Аквариус и тие биле кошаркари. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom