Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Преговара се сс Џикиќа, а од играчи се преговара сс Станка, Бојан Трајковски, Симоновски и Јањушевиќ

За Џикиќа сигуран сам дека нема ништо да биде, мада би сакаја, тј не ти доваѓа за испод 5к евра. Јанушевиќ исторшен играч не ни га треба. Овија други можда са добри за мк лигу, али са свите преценети. За тија паре сигуран сам дека ќе се најдев бољи странци.

Преговара се сс Џикиќа, а од играчи се преговара сс Станка, Бојан Трајковски, Симоновски и Јањушевиќ
Џикиќа или Џекиќа xD Џекиќ да дојде е вероватно, а Џикиќ не затој што немамо паре за такво нешто. Станко океј,Трајковски хмм 50-50 Симоновски не !! Јањушевиќ још помалце. Ситуација сс Уроша како е тој ме интересира ?!?

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Џекиќ - шознам. Боље од Петровиќа сигурно али надам се на нешто боље. Трајковски (колко и да сам против њега) и Чековски су одлични опцие. Петровиќ нека си иде, Јаневски замена. Ама што правимо сс дупку на место на Вулета? Јањушевиќ не е идеална опција иако лани имаше добри партие за Кожув и углавном не е лош играч.[DOUBLEPOST=1448626891][/DOUBLEPOST]http://sportmedia.mk/kosharka/domas...kumanovo-go-vrbuva-chekovski-feni-industri-go

БОМБА! :D

Охо Џикиќ само да сануемо ама ајде и да сануемо малко убаво доста кошмари

Па не се ставља некој шеф на производство зашто само има авторитет и му се дава плата као на 4 инжињера а он не разбира техничку документацију и неуме да нацрта ништо и да му ојасни на мајстора како да га изведе тој нацртано. А ако тј мајстор не знае тој да га изведе а имаја цел месец пробну изведбу и плус 6 дна сваку недељу онда га намаваш мајстора.. А ако повише мајстори не разбирав барем некој дел од цртеж да га изведев ондак е проблем у "ејџар" или повисоку хиерархију... А ми фанови му доѓемо као "QA" "QC" и смо јебено добри у тој и у кењање по форуми само нема кој да слуша ;)...

Сениор е крив за 90 % порази ... некој што е играја TECMO basketball на Nintendo има повише разбирање за кошарку од њега... Од сваку маалску екипу примисмо над 80 коша..
Сви што ги гледале задњи пет минута против кожув знаев за што збору... Ситуација водимо 16 разлику и сениор га пребацуе дете од 18 год од главчевога у одбрану да га чува црнца и га добива црнац 1 на 1 и му се дерев луковиќ јуниор и караџа главни кривци за пораз покасно. А што прави сениор гледа га караџу куде си пошја као на пијац и му гу зимав топку од позади, гледа куде 4 минута покушавав да му спуштив на пост на јуниора и губив гу топке цело време. Гледа гуде се фрљав топке преко цел терен у руке на противника. Гледа куде се игра напад без шут или се шутира од 10 метра на кош а кожув у бонус. Има га Неговановиќа на клупу играч што може да га нападне кош и може да навлече фаул или и да гу удари од таблу само па па су големи шансе луковиќ да гу собере пошто њини центри бесва смешни. Гледа куде ни игра тј нешовиќ цело време игра преко блок од центра а караџа га чува позади блок на два метра сс руке у џеб. Па маму му ебу тј целу утакмицу не изигра пик едн рол или пик енд поп сс центра на блок кажи му на тога што га чува да га мава преко блок па нека се повлача наш центар накуде рекет а овј што га мава ке има време да му смета ако се реши на шут или ако појде на кош центар ке га поклопи 4 од 5 пута.

Друга работа е што мислу дека течо не е адекватна замена и нема ништо да се подобри а и зашто нема да можев да се примамив поквалитетни играчи сс њега на чело ако веќ управа има такву намеру.
Трета работа за мк играчи што се шпекулира чисто сумњам дека Чековски ке дојде куде нас мада и на 35-6 год би бија страшно појачање. Ја би ги свесно намаваја гзлета и Петровиќа за Чекоскога.. Ем добиваш искуснога играча што још увек нема играч за у напад у мк да му парира у пост игру, игра добар пик енд поп и шутира и трице може да фати офанзиван скок и најчесто заврши тој сс фаул кош пошто е тенк за тија работе. Може да затвори рекет и да чува било кога на пост: За блокови е страшно користан зашто тешко дека ќе га рипнеш или зајдеш. Плус ослободуеш место за доброга странца 4-5 агилан некој скочан сга туја скај из а лимит али колко паре толко музика..
И Симоновски е интересна опција место мандиќа плус још едн странац мање солидан у одбрану добар шутер проверен играч има доста искуство знае да гу чита игру.. И некој странац на 1-2 да разигруе сс добар продор улаз да отвара одбране ке кидамо ....

Колко љубоморни људи има овдека,па Течо сас овј тим ке направи игру,акције,а очекују и резултат.
Само криво ми е што гу касно презима екипу.
И,да лоши биле Симоновски,Трајковски и Станко,свашта овдека човек може да прочита:pos:
Овија 3 играча куде и да отидев шампионски тим ке направив.

Колко љубоморни људи има овдека,па Течо сас овј тим ке направи игру,акције,а очекују и резултат.
Само криво ми е што гу касно презима екипу.
И,да лоши биле Симоновски,Трајковски и Станко,свашта овдека човек може да прочита[emoji14]os:
Овија 3 играча куде и да отидев шампионски тим ке направив.
Види реално Трајковски и Чековски да дојдев страшни ке смо под кош ама Симовски бе .. едну утакмицу изигра јако 5 га нема :|

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Станко сс 35 године е играчина за Јаневскога, иначе озбиљно се преговара сс њега, а тој мислу дека е Крстевски, а не Трајковски Бојан... Ама што знам и Марче ми делуе боље опција од Вулета и реално е боље дефанзивац, па и Јањушевиќ иако троши много топке, ама па Вуле бетер беше...

Убаво сам слушнаја, убаво ви пренесе ;)

Ајде ајде још да ги потпишев после ке паметуемо црно на бело не су лоши играчи .. што бидна сс тија странци а у ? Иначе шала на страну барем предност е што течо е наш човек види колко и да нема знање и све остало не може да му чуе на човека што е од овј град, надам се дека има барем нешто у њега човечно и останено за овј град. Е сга можда технички не е нај нај за туј позицију ама па ни ми не смо финансиски нај нај за да најмимо некога другога на туј позцију. :D

Све зависи од наредни неколко дна и нови појачања, дали ќе гу спасив сезону или ќе чекамо наредан Октомври за боље. Знаемо сви дека тим има потенцијал, плус намаван е проблематичан играч (наводно), такој да малце ни треба за да смо конкурентни. Реагирано е релативно на време, не е све изгубено такој да шансе су туја. Плус што више нема напоран Еврокуп. Реално, без Вулета ќе има помалце потрошени топке, а Страшо можда ќе знае како да га постави Караџовскога. И мене не би ми бија он избор, али од Луковиќа којшто овјпут од којзнае какви причине уопште не се замараше ќе биде бољи. На крај краева можда у човека стварно се крие Грег Попович само треба време :D Ипак, лани до финале не однесе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom