Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Ги пцуев, и? Нормално дека ќе ги пцујам кога покажуваа никаква игра... али од денешна точка кога гледаме, како играат под Конте, сваќаме дека Алегри ги лимитираше со неговата тактика. ФАКТ... тоа го прави и со Дибала, и со Роналдо го правеше последната сезона. Мене искрено нема да ме чуди еве на лето Бернардески кога ќе замине да се препороди во некој друг Х клуб.

Имаш право и за Пирло дека се мачевме со него, али признај си дека статистиката е на негова страна. Башка еве Алегри успеа во најмртвата сезона последниве 10 години, кадешто нитуеден тим не се издвојува да заврши 4 или 3 место евентуално... а имаше две или три шанси да им се приближи на првопласираниот, да се бори за Скудетото, и тие шанси ги усра.

Џабе бранење, мислам дај му го тимот на Сити или на Ливерпул, верувај дека ќе ги унакази, глава ставам дека ќе ги распадне, да му ја распаднам ќерка му у кревет.
Се согласувам само со тоа - да му ја распадниш ќерката во кревет :)

ДНК-то на Јуве е да води 1/2-0 и да ја држи играта под контрола, односно да има посед и при такво водство да нападне со многу малку играчи напред.. Моментално кога водиме, па и кога не водиме, се браниме.. Е сега, Алегри ми е енигма, али еве летово да му дадат играчи што ги сака па да видиме дали ќе го врати тоа ДНК.. Никогаш Јуве не ги понижувал противниците и не играл да речеме ко германците (баерн) да пуни додека може.. Секогаш од кога го пратам 20+ години, Јуве ќе даде голче, ќе држи посед, па ако влезе уште едно супер.. Погледнете претходни години во прајмот колку голови сме примале, по 17 на сезона, 0,4 по натпревар ...

ДНК-то на Јуве е да води 1/2-0 и да ја држи играта под контрола, односно да има посед и при такво водство да нападне со многу малку играчи напред.. Моментално кога водиме, па и кога не водиме, се браниме.. Е сега, Алегри ми е енигма, али еве летово да му дадат играчи што ги сака па да видиме дали ќе го врати тоа ДНК.. Никогаш Јуве не ги понижувал противниците и не играл да речеме ко германците (баерн) да пуни додека може.. Секогаш од кога го пратам 20+ години, Јуве ќе даде голче, ќе држи посед, па ако влезе уште едно супер.. Погледнете претходни години во прајмот колку голови сме примале, по 17 на сезона, 0,4 по натпревар ...
Da brat toa si vo pravo, ama pisha i nekoj pogore toa se menuva, menliva rabota e. Man Siti ima DNK na 2-ra liga ko shto pisha nekoj ama trenjer i pari, smenija mnogu raboti. Pod Konte igravme ubav fudbal, ili aj da rechime Gvardiola da dojdi da ni e trenjer, mislish deka radi DNK-to kje igra na 1-0 sekoja utakmica? Alegri e zaguben, nema vizija, se plasham i da mu donesat uste pojaki igrachi pak kje se branime. Shto ne pojde vo Real za 2 nedeli kje go izbrkaa…

Колку тренери да се сменат е потребно за да сфатите дека не е проблемот во тренерот? Лоши, очобол и преплатени играчи имаме у тим, не е проблем Алегри. И Гвардиола да дојде со овој тим ништо нема да направи разберете. Алекс Сандро, Пелегрини, Рамзи, Бентанкур, Рабио, Ругани, Артур, Бернардески, Де Шиљо, Кен.. да продолжам? На никој од овие не им е местото у Јуве. Земете го у предвид и фактот дека цела сезона без најјакиот играч шо го имаме у тим ја играме и без уште 3-4 играчи константно повредени, плус и фактот дека немавме шпиц цела полусезона.

Да не бидам сфатен погрешно, не е совршен Алегри, има и он маани и те како ама најмал проблем е во моментов. Мењавање на пола ростер, мењавање на доктори, физиотерспевти и што ти ја знам за да се реши проблемов со повредиве е приоритет, не повторна промена на тренер и пак од 0 со истите проблеми.

Доброто е што и од горе го сфаќаат ова што го зборам и изгледа работаат на случајот, така да имам верба дека иднината не ни е така сива. Сандро, Рамзи, Кин, Берна се на излезна врата, на нивно место се носат млади играчи со желба да играат у Јуве а не преплатени просеци ко Рамзи и Рабио.

Ова со ДНК ми е најглупото нешто шо постој, ко да прајме муабет за коњи за расплод. Јунајтед со победничко ДНК во крвта 10 години немаат титула земено, треба да се напрајме ко нив? ДНК ни било на 1-0 дефанзивно да се игра а гледаме атомски фудбал од Ливерпул, Сити и Баерн. Мора адаптирање, светот оди напред, науката, медицината, исхраната, гледаме колку физички доминантни се другите екипи, ние ДНК италијанско 0-1 да се игра. Место да земиме некој млад модерен тренер со некоја визија и свежи идеји ние истото па истото и ќе кукаме оти не читале екипите и тешко е да ги пробиеме, нормално дека ќе е тешко.

Ова со ДНК ми е најглупото нешто шо постој, ко да прајме муабет за коњи за расплод. Јунајтед со победничко ДНК во крвта 10 години немаат титула земено, треба да се напрајме ко нив? ДНК ни било на 1-0 дефанзивно да се игра а гледаме атомски фудбал од Ливерпул, Сити и Баерн. Мора адаптирање, светот оди напред, науката, медицината, исхраната, гледаме колку физички доминантни се другите екипи, ние ДНК италијанско 0-1 да се игра. Место да земиме некој млад модерен тренер со некоја визија и свежи идеји ние истото па истото и ќе кукаме оти не читале екипите и тешко е да ги пробиеме, нормално дека ќе е тешко.
Епа имавме млад тренер со визии, ама и то не ви се погодува.

Епа имавме млад тренер со визии, ама и то не ви се погодува.
Znaesh lutash dur ne najdish reshenie ako ne te biva da go najdish. Vo moment Alegri ne e bash ama ich reshenie. Jeste da ekipa ne chini fakt, ama i toj nedokazaniot lani shto beshe, e podobar od ovoj sega shto go imame. Mene lichno me zagubi uste na pochetok na godina ko reshi Shcesni da go ostavi i kurot ko pochna da go igra prva na pochetok( makar da za Kurot se oseti i go izbrka). Sega druga rabota e shto Gjingjeron i Kuron igraat mnogu pojako pod drug trenjer, iako lichno za mene si se drva i dvajcata.

De Sciglio is ready to extend his contract with Juventus for another three years, meaning his new deal will expire in June 2025. He’s agreed to drop his salary from €2.7m net per season to €1.5m net per season including add-ons.

Juventus has several attacking targets that they want to add to their squad as a replacement for Paulo Dybala.

The Argentinian will leave them when this campaign finishes and they need to add a replacement to Max Allegri’s team.

In the last few weeks, reports have linked the likes of Angel di Maria and Nicolo Zaniolo with a move to the Allianz Stadium.

However, one other name could eventually move to the club instead, with Calciomercato claiming they also have a serious interest in Ajax’s Antony.

The Brazilian has been in great form for the Dutchmen in this campaign and he could leave them in the summer now that his manager is moving on.

The report claims Juve has intensified their efforts to add him to their squad in the last few weeks, and a move for him is one to keep an eye on.

But both clubs are not agreeing on his market value, with Ajax asking for 35m euros.
----------

Benoit Badiashile is the latest top defender to originate from France that is turning the heads of top European clubs.

The AS Monaco man has become one of the finest players in his position in this campaign and he could earn a move away from Ligue 1.

Juventus is adding players under the age of 25 to their squad and they might sign the young defender as well.

Tuttomercatoweb claims he is an important target and they have already started talks with Monaco over his signature.

The Frenchmen want 30m euros for the 21-year-old, however, Juventus believes that the fee is too much and they want to pay less than that.

The report maintains that both parties believe they can find an agreement and will continue talking.

Ќе дочекаме ли да видиме здрава и квалитетна средина у клубов.. после Погба, Пирло, Видал и Маркизио.. на ништо не личиме у среден ред.. Само надоле идат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom