Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Чекај со Динамо ќе ја заебатЕве ви прво место![]()
Лион ќе тепа два разликаЧекај со Динамо ќе ја заебат
Ко така треба да си пуштат барање до УЕФА да му клат забрана во наредните 4 години да играт ЛШ и дозвола јавно на сред стадион во живо да ги ебат црнци од Африка дојсени некој запечени до немај каде.[DOUBLEPOST=1479852000][/DOUBLEPOST]btw мислам дека да ја игравме оваа утакмица лани ќе извадевме нерешено или било која друга година (ова не го велам дека сме играле WOW напротив).[DOUBLEPOST=1479852114][/DOUBLEPOST]Bonucci: 'Juve crossroads win'Чекај со Динамо ќе ја заебат
Allegri: 'Juve must be sharper'
By Football Italia staff
Max Allegri was still not entirely content with Juventus after a 3-1 victory away to 10-man Sevilla. “We have to be sharper.”
The Bianconeri fought back from an early Nico Pareja goal to win 3-1 with Claudio Marchisio’s penalty, a Leonardo Bonucci volley and Mario Mandzukic goal.
“We conceded a goal on the only real chance, a corner after 10 minutes,” the Coach told Mediaset.
“In the second half Sevilla took away lots of spaces and there were many tactical fouls.
“It’s not easy to win here, as Sevilla have some excellent players and a great Coach. This now puts us in a position to lock down the top spot in the final game.
“We achieved one target. Now there are two more, to be top of the Serie A table before Christmas and win the Super Cup in Doha.
“We had to win, the lads won it and we’re taking it all one step at a time. In the second half we should’ve moved the ball quicker and not been so hasty with our decisions.
“It was a very physical match and we had to do different things, as Sevilla took away all reference points in attack.”
“It’s not easy with one centre-forward when nine men are behind the ball. We got the win because the kid went to jump for a loose ball and Bonucci fired it in on the rebound.”
‘The Kid’ is 16-year-old Moise Kean, the first Champions League player to be born in the year 2000.
“He is maturing, he’s growing. He had a moment, as all lads do, of peak and then a dip, now he’s getting back to being able to show what he can do.
“We are happy, as we achieved one of our objectives. We have to improve and be sharper. I get angry when I see crazy things like giving the ball away in the final minutes or allowing cheap corners against a team so strong in the air.”
Се срепмаше за 3-5-2 некоја чукната се знаеше дека после Стураро ќе влези некој дефанзивец али изненади Алегри со Кин. Вака коќе разглдеам не беше мн лоша утакмицата изиграна со оглед дека примивме мн мн МН глуп гол али мора да се игра подобро не смеј онака да се исклучени скоро цело прво полувреме пособено во ЛШ.Да сум на местото на Ањели мислам дека у афект вечерва на Алегри би му скратил една месечна плата за потегот со Стураро на лево крило, најочајниот потег на кој било тренер во историјата.![]()
И да било така, можам некако да разберам да го остави на лев бек кај што беше Евра, кој беше катастрофа цела утакмица и веќе при крајот почна да издишува, ама не, овој го врати Сандро назад, а Стураро го става лево крило да игра...Се срепмаше за 3-5-2 некоја чукната се знаеше дека после Стураро ќе влези некој дефанзивец али изненади Алегри со Кин. Вака коќе разглдеам не беше мн лоша утакмицата изиграна со оглед дека примивме мн мн МН глуп гол али мора да се игра подобро не смеј онака да се исклучени скоро цело прво полувреме пособено во ЛШ.
И да било така, можам некако да разберам да го остави на лев бек кај што беше Евра, кој беше катастрофа цела утакмица и веќе при крајот почна да издишува, ама не, овој го врати Сандро назад, а Стураро го става лево крило да игра...Се срепмаше за 3-5-2 некоја чукната се знаеше дека после Стураро ќе влези некој дефанзивец али изненади Алегри со Кин. Вака коќе разглдеам не беше мн лоша утакмицата изиграна со оглед дека примивме мн мн МН глуп гол али мора да се игра подобро не смеј онака да се исклучени скоро цело прво полувреме пособено во ЛШ.
И да било така, можам некако да разберам да го остави на лев бек кај што беше Евра, кој беше катастрофа цела утакмица и веќе при крајот почна да издишува, ама не, овој го врати Сандро назад, а Стураро го става лево крило да игра...
Па чоекот грам фудбал нема во него, прости пасови од едно метро не може да погоди, лево крило ќе играл во ситуација кога се брка победа...
Уште сто години Алегри да биде тренер мислам дека ова не може да го надмине
Може била некоја кладба со другар
Ај не можеш Стураро да го стаиш лево крило да игра
АЈ ДЕКА МОЖАМ[DOUBLEPOST=1479857771][/DOUBLEPOST]
И да било така, можам некако да разберам да го остави на лев бек кај што беше Евра, кој беше катастрофа цела утакмица и веќе при крајот почна да издишува, ама не, овој го врати Сандро назад, а Стураро го става лево крило да игра...
Па чоекот грам фудбал нема во него, прости пасови од едно метро не може да погоди, лево крило ќе играл во ситуација кога се брка победа...
Уште сто години Алегри да биде тренер мислам дека ова не може да го надмине
Може била некоја кладба со другар
Ај не можеш Стураро да го стаиш лево крило да игра
АЈ ДЕКА МОЖАМ![]()
Како што поминува време се повеќе и повеќе се чудам како успеа тоа да го направи, со оглед на тоа каква тарабука од играч е...Парадокс, не знам кој друг збор да го употребам за тоа.Играше и пред лани и лани некоја таква позиција со ротации на сред натпревар и замисли даде гол на Баерн![]()
Ами голот на Наполи? Чоекот е класичен DM касап ака Гатузо ништо поќе тој се клава назад пред одбрана и чоек да не помини дам у речиш или трчајКако што поминува време се повеќе и повеќе се чудам како успеа тоа да го направи, со оглед на тоа каква тарабука од играч е...Парадокс, не знам кој друг збор да го употребам за тоа.
Срамота е да се става во иста реченица со Гатузо, значи волку неталентиран играч во Јуве многу одамна не играл, барем мене не ми текнува, не зборам за желба, трчање и слично.Ами голот на Наполи? Чоекот е класичен DM касап ака Гатузо ништо поќе тој се клава назад пред одбрана и чоек да не помини дам у речиш или трчај![]()