Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Ептен утепани биле петте кура... :unsure:[DOUBLEPOST=1479590506][/DOUBLEPOST]

Ми фали времето кога Пирло ти беше дежурен кривец... еве сега гледам Асамоа си го фатил на око :D
Брат ај по 1000000 пат Пирло кажав последната сезона ми беше кривец точно али не за се. Асамоа денес ај кажи шо напрај да го ебам катастрофа со 10 души играме со него на терен и денес. Ко сенка е од самиот себе си можи Конте зато не го играше на средина или повредата го доеба.

Мн ме нервира оти на ништо не личи од то шо беше а на негово место можи да игра некој да се докажва али ај.

Ko јас да ти речам дека Лемина тие дежурен кривец кога очигледно катастрофа ги игра последниве партии.

Асамоа од кога дојде играше принудно леф бек 3 години , и после 2 години повреден , и незз што очекувате . . .

Патем Хернанес изигра убо и даде убав гол, го заслужи аплаузот и скандирањето на името негово. Кедира мие МоМ, поинтелегентен играч немам гледано да го носи нашиот дрес.

Интелигентен е за оваа постава, а дека немало поинтелигентен у дресов, не сум баш сигурен :D

Интелигентен е за оваа постава, а дека немало поинтелигентен у дресов, не сум баш сигурен :D
па и лани и во Реал беше одличен знаеше кога да се уфрли, кога да пушти пас, кога да шутира, ја следи играта, свесен е за цела околина околу него и нема скинато зелена забележи го и си го знај максимумот тоа ме бендисва ептен кај него.

Со оглед на составот мислам дека супер беше утакмицата. Комбиниран состав 3п, 3 гола таман. Имавме 6 измени во тимот (Хернанес, Асамоа, Ругани, Лихт, Евра лев централен, Нето), после интернационалните натпревари оваа недела, тепавме 3 -0.

[DOUBLEPOST=1479593384][/DOUBLEPOST]
Hernanes: 'Fans waited for my goal'
By Football Italia staff

Hernanes was glad to have scored one of his trademark goals as Juventus beat Pescara 3-0. “The fans were waiting for it.”

The Brazilian has always hit rockets from distance for Lazio and Inter, but struggled to get on the scoresheet in a Bianconeri jersey.

“The fans were waiting for it, a performance like this from me and this type of goal that I have scored many times in Italy,” Hernanes told Sky Sport Italia.

“I am happy to have finally scored from distance again, but it is even more important to find the three points and stay top of the table.”

Max Allegri rotated the squad to rest stars ahead of Tuesday’s Champions League showdown with Sevilla.

“It was important today and the Coach underlined that we had to face this match with the right determination, which is what we did.

“We got the three points and are fired up to face Sevilla on Tuesday.”

[/quote]

Marotta faith in Dybala and Kean
By Football Italia staff

Juventus director Beppe Marotta locks down Hernanes, Paulo Dybala and 16-year-old sensation Moise Kean.
The Bianconeri host Pescara this evening, follow the action as it happens on the LIVEBLOG.

Marotta spoke to Mediaset Premium before kick-off and was asked about reports Genoa are trying to sign Hernanes in the January transfer window.

“Hernanes is our player and at this moment it’s all newspaper gossip, as we haven’t started any negotiations with Genoa.

We were interested in Gundogan, but he was sold to another club and we are happy with the players at our disposal. Not every negotiation can reach a successful conclusion, but a good management team must be prepared to go down different paths.”

Juve are eager to get their star names under lock and key, particularly Argentine sensation Dybala.

We have already met with Dybala, talked about the present and the future. There are players who proved they deserve an improved contract and it’s only fair to recognise that. We are close to a renewal.”

Gonzalo Higuain was jeered in Argentina this week and then dropped to the bench, so has that hurt his confidence?

“Higuain is a very experienced player and knows full well that he is wearing the Juve shirt tonight, so can forget about those jeers in Argentina,” shrugged Marotta.

There is squad rotation, but it’s important to remember these players take part in 60 games per season, so they have to be allowed a rest occasionally. Neto gives us a great deal of confidence.

The director general was also asked about 16-year-old striker Kean, who is still negotiating his first professional contract with the club.

There has always been an open and honest rapport between Juventus and Mino Raiola. Kean has many years ahead of him and playing for Juventus has to be a source of great pride. Where better could he end up?

“I think a good agent has to make his client realise that money is a complementary factor and not the essential element.”
[/quote][DOUBLEPOST=1479595080][/DOUBLEPOST]Allegri appreciates humble Juventus
By Football Italia staff

Massimiliano Allegri was pleased that Juventus “showed great respect for Pescara” and insists Tuesday’s showdown is “more important for Sevilla.”

The Bianconeri made relatively short work of tonight’s Serie A fixture, winning 3-0 with Sami Khedira, Mario Mandzukic and Hernanes goals.

“We mustn’t be hasty with the ball, because that risks counter-attacks, and when 3-0 up need to control the situation better to preserve energy,” he told Sky Sport Italia.

Allegri rotated the squad to rest several top players ahead of Tuesday’s Champions League showdown with Sevilla, but tried to dial back the pressure.

I maintain the match is more important for Sevilla than for us. If we don’t beat Dinamo Zagreb at home in our final group game, then we don’t deserve to be in the Champions League.

Gigi Buffon just got back from international duty, Miralem Pjanic had a bruised foot and I preferred to rest him. I always say you win the title via games like this, bringing home important points. I am above all happy we kept a clean sheet. @Mondonico :icon_lol:

“It’s satisfying for Hernanes, as he is a fine professional, a good guy and always puts in a decent performance. He needs confidence, as do all players.

“The team showed humility and great respect for Pescara this evening. It was not an easy game, because they were pressing high and were tactically organised.

“I thought Gonzalo Higuain had a great performance, as he sacrificed himself for the team and worked very hard. These three points are worth the same as three points against Napoli or the three points against Milan that we didn’t get…

“Let’s not talk about breaking away at the top, because Roma and Milan still need to play tomorrow.”

Последно уредено:
Патем Хернанес изигра убо и даде убав гол, го заслужи аплаузот и скандирањето на името негово. Кедира мие МоМ, поинтелегентен играч немам гледано да го носи нашиот дрес.
Maybe Pirlo?

Брат ај по 1000000 пат Пирло кажав последната сезона ми беше кривец точно али не за се. Асамоа денес ај кажи шо напрај да го ебам катастрофа со 10 души играме со него на терен и денес. Ко сенка е од самиот себе си можи Конте зато не го играше на средина или повредата го доеба.

Мн ме нервира оти на ништо не личи од то шо беше а на негово место можи да игра некој да се докажва али ај.

Ko јас да ти речам дека Лемина тие дежурен кривец кога очигледно катастрофа ги игра последниве партии.

Во најслабата сезона во историјата на Пирло, стигнавме до финале во ЛШ... џаст сејин :coffee:

Инаку да, се сложувам дека Асамоа не е веќе Јуве материјал, ветуваше многу на почетокот кога го земавме, али што ради повреди, што ради конкуренција и често греење клупа му падна и формата... на лето дефинитивно ќе лета од тимот, нема шанси да остане.

И да Лемина за мене е дежурен кривец, и секогаш ќе биде... такви шалабајзери во екипа кои прават црвен картон и со курчење излага од игра НЕ САКАМ да ги видам на терен. Финито, за такви недоквакани играчи во екипата нема место, одма во Јануари нека го пратат на позајмица во Сасуоло и нека го враќаат Падогол.

Синоќа не игравме нешто ептен WOW, али успеавме да им дадеме три гола... е против вакви екипи се освојува титула, а не ако загубиш некое дерби и готово крај на светот иде :D.

Мене ми е Ругани да добива повеќе шанса за игра, сега со повредиве на Барѕа, Бенатија (овој секој 2 меч одмара), и Келини со годините, мора детето да добива повеќе минутажа... мислам дека играше и против Германија на последната пријателска

Во најслабата сезона во историјата на Пирло, стигнавме до финале во ЛШ... џаст сејин :coffee:

Инаку да, се сложувам дека Асамоа не е веќе Јуве материјал, ветуваше многу на почетокот кога го земавме, али што ради повреди, што ради конкуренција и често греење клупа му падна и формата... на лето дефинитивно ќе лета од тимот, нема шанси да остане.

И да Лемина за мене е дежурен кривец, и секогаш ќе биде... такви шалабајзери во екипа кои прават црвен картон и со курчење излага од игра НЕ САКАМ да ги видам на терен. Финито, за такви недоквакани играчи во екипата нема место, одма во Јануари нека го пратат на позајмица во Сасуоло и нека го враќаат Падогол.

Синоќа не игравме нешто ептен WOW, али успеавме да им дадеме три гола... е против вакви екипи се освојува титула, а не ако загубиш некое дерби и готово крај на светот иде :D.

Мене ми е Ругани да добива повеќе шанса за игра, сега со повредиве на Барѕа, Бенатија (овој секој 2 меч одмара), и Келини со годините, мора детето да добива повеќе минутажа... мислам дека играше и против Германија на последната пријателска

Зборавме за вон сериски квалитет, квалитетен играч е Пирло нема шо да се оспоруваат неговите квалитети ама кога има простор за критика и е потребна не е ни тој имун на истата, како шо не е ни Буфон, Маркизио, Дел Пиеро итн итн. Тоа е тоа а за квалитетите на Пирло нема дискусија а финале ЛШ неигравме поради Прило или само поради него, да потегот со Монако ја реши утакмицата ама и Љоренте со Грците ја сврти да не ја свртеше немаше ЛШ итн. Целта мие дека тимски беше стигнато ЛШ финалето баш поради тимот.

Криво ми е за Лемина оти ги има сите предиспозиции а и талентот е тука ама глата е празна до немај каде ко дрво исушено. Типичен неинтелегентен играч, шупелка.

Патем синоќа имавме 6 резерви на терен :)

Последно уредено:
Клатенбург ќе суди во вторник со Севиља. Ќе падне крв за тоа прво место.

Higuain ne e povikan za Sevilja, verojatno nekoja povreda.

4-5-1? Nesto slicno na minatata godina so Baern.

Ај кажете зошто Лихтштајнер излезе од игра... фацата му беше као "Ма и онака ќе тепаме, нема да се замарам да трчам"

Ај кажете зошто Лихтштајнер излезе од игра... фацата му беше као "Ма и онака ќе тепаме, нема да се замарам да трчам"
Се пожалил на повреда.

Higuain ne e povikan za Sevilja, verojatno nekoja povreda.

4-5-1? Nesto slicno na minatata godina so Baern.
Ќе сме ги гледале Сандро и Куадрадо ако не Игра Игуаин зад Манџукич или по страните што мислам уопште не е лоша формација.

и мислам редно е :D

[DOUBLEPOST=1479736907][/DOUBLEPOST]и малиот што стана хит на твитер :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom