Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Прошлата сезона Аурелио му кажа на Игуаин дека е премногу дебел, и овој одма почна да се курчи... е сега одкако дојде тука, ќе ги симне тие килограми, па ако сака тоа нека му биде последното нешто што го направил на земјава :D

Инаку ова со купувањево на средњак, требаше Марота да си испазари во Јули некој играч, сигурно знаел дека Погба ќе си оди, па можел навреме да интервенирал на трансфер пазарот... сега влегуваме во таа фаза каде клубовите ќе бараат поголеми пари за своите играчи, и како што се ближи крајот на преодниот рок се повеќе и повеќе ќе се курчат со цените.

Ај да се надеваме дека Бепе ќе ја нареди некако :)[DOUBLEPOST=1470984000][/DOUBLEPOST]Вадала од примаверата, е пратен на позајмица во јужна америка, и по се изгледа Алегри не смета на него во иднина... штета, а имаше голем потенцијал момакот (n)

Последно уредено:
Вадала од примаверата, е пратен на позајмица во јужна америка, и по се изгледа Алегри не смета на него во иднина... штета, а имаше голем потенцијал момакот (n)
Јуве има опција да го купи Вадала до Јуни 2017 година, а позајмицата е дел од трансферот на Тевез. Тоа што замина на позајмица не мора да значи дека се откажаа од него.

Дај најди официјално соопштение дека Јуве го плаќа Раиола и дека на претходниот клуб сме дале пари,па и куќа сме му купиле :pos: Дај види да не ги дал Јуве другиве 75милиона донација за мајка му и браќата од гетото,па ни 30 милиона да не се во плус,па да испадне дека го пуштиле од Јуве за безпари Погба :ROFLMAO:.
Искочи официјално клубов со соопштение за некои 75милиона плус од трансферов(што значи тоа никој не знае да објасни) и одма фама толку коштал трансферов ограбени биле Јуве бла бла бла...
Не искачаат другиве клубови со официјални соопштенија за трансферите па затоа ви е чудно и си нагаѓате со бројки.Да искочеше и Наполи за Игуаин со вакво нешто може и они ќе биле некои 50 милиона во плус(што и да им значи тоа Positive Income во сооштениево)

Ете горе го имаш и договорот за трансфер на Исла во Каљари кој кошташе 4 милиона,а Positive Income на клубот е 0,7милиона.Изглеа појак агент имал Исла и од Погба,чим Јуве му платиле 3,3 милиона од трансферов на него,или можда палата некоја му купиле на Сардинија :icon_lol:
Мене ко фан реално кур ме боли колку коштал трансферов на Погба,не зиам ја процент од него.Се додека клубот е активен на трансфер пазарот, купуваат добри играчи,имаат некоја визија за тимов,ја сум задоволен.
Али ако на вас фановиве на Јунајтед ви е боље на душичката дека наводно сте го ограбиле Јуве за играч кој го пуштивте за џабе пред 4 години,а го купивте сеа за некои според вас 75милиона, тогаш океј.Башка кур ве боли сеа милијарди ќе извадите од дресови и реклами од Погба
Obicno klubot sto prodava go placa agentot i negoviot procent sekade pisuvase deka Juve go platil Mino eve aj za kucava i da ne e tocno pak cisti okolu 75-80 mil evra kako so go zedovte bez pari super vi e toa ne me sfacaj pogresno mene me zacudija Juve za Higuain da dadat 90 mil evra e toa nekako nesfatlivo mi e[DOUBLEPOST=1470987940][/DOUBLEPOST]
Дај најди официјално соопштение дека Јуве го плаќа Раиола и дека на претходниот клуб сме дале пари,па и куќа сме му купиле :pos: Дај види да не ги дал Јуве другиве 75милиона донација за мајка му и браќата од гетото,па ни 30 милиона да не се во плус,па да испадне дека го пуштиле од Јуве за безпари Погба :ROFLMAO:.
Искочи официјално клубов со соопштение за некои 75милиона плус од трансферов(што значи тоа никој не знае да објасни) и одма фама толку коштал трансферов ограбени биле Јуве бла бла бла...
Не искачаат другиве клубови со официјални соопштенија за трансферите па затоа ви е чудно и си нагаѓате со бројки.Да искочеше и Наполи за Игуаин со вакво нешто може и они ќе биле некои 50 милиона во плус(што и да им значи тоа Positive Income во сооштениево)

Ете горе го имаш и договорот за трансфер на Исла во Каљари кој кошташе 4 милиона,а Positive Income на клубот е 0,7милиона.Изглеа појак агент имал Исла и од Погба,чим Јуве му платиле 3,3 милиона од трансферов на него,или можда палата некоја му купиле на Сардинија :icon_lol:
Мене ко фан реално кур ме боли колку коштал трансферов на Погба,не зиам ја процент од него.Се додека клубот е активен на трансфер пазарот, купуваат добри играчи,имаат некоја визија за тимов,ја сум задоволен.
Али ако на вас фановиве на Јунајтед ви е боље на душичката дека наводно сте го ограбиле Јуве за играч кој го пуштивте за џабе пред 4 години,а го купивте сеа за некои според вас 75милиона, тогаш океј.Башка кур ве боли сеа милијарди ќе извадите од дресови и реклами од Погба
Obicno klubot sto prodava go placa agentot i negoviot procent sekade pisuvase deka Juve go platil Mino eve aj za kucava i da ne e tocno pak cisti okolu 75-80 mil evra kako so go zedovte bez pari super vi e toa ne me sfacaj pogresno mene me zacudija Juve za Higuain da dadat 90 mil evra e toa nekako nesfatlivo mi e

Зашто да не ти е сфатливо? Дека мислиш Јуве нема пари за да плати толку за 1 играч ? Па врие Јуве со кеш и тоа сами си ги спечалиле, не ко Манчестер богат спонзор и лупај 500 милиони...

Зашто да не ти е сфатливо? Дека мислиш Јуве нема пари за да плати толку за 1 играч ? Па врие Јуве со кеш и тоа сами си ги спечалиле, не ко Манчестер богат спонзор и лупај 500 милиони...
Kaj vrie be Juve od kesh be ne zezaj daleku e od Real Barsa Junajted kako i da gledas nesfatlivo e deka Higuain na tie godini 29 ce napolni vo dekemvri plus Higuan ni odbliski ne vredi tolku do vcera na rati kupuvavte se cenkavte a sea vriete vo kes bidi malku realen mozeja Cavani za 50 m evra da go zemat na primer i red drugi napagaci ama Higuan za tie pari plus ne mozes da go prodades posto e star ete zatoa nesfatlivo

Тоа е Јунајтед не може да заработи .... :(

Никој не рече Јунајтед неможе да заработи, Јуве работи паметно и има резултати, кај вас е спротивно. Би било супер да се пласирате во ЛШ да биде поинтересно, добро тимче имате склопено. Дури во премиер лигата повеќе пари се земаат од тв права курци палци што во Италија не е таков случај ама сума сумарум овие године бевте ептен бедни.

Јуве има опција да го купи Вадала до Јуни 2017 година, а позајмицата е дел од трансферот на Тевез. Тоа што замина на позајмица не мора да значи дека се откажаа од него.

Тој тимот каде што замина на позајмица, има право да го откупи на крај на сезона... Нејсе да имаа од управава барем малце надеж во него ќе го пратеа на калемење во Сасуоло, Болоња, Киево или другите екипи од Серија Б, вака како да гледаат што побрзо да се отарасат од него со тоа што го пратија на позајмица во Буџамбура.

Фабрегас во Јуве? Категорично НЕ!!! Одамна не е тој играч кој пружаше одлични партии во Арсенал.

Тој тимот каде што замина на позајмица, има право да го откупи на крај на сезона... Нејсе да имаа од управава барем малце надеж во него ќе го пратеа на калемење во Сасуоло, Болоња, Киево или другите екипи од Серија Б, вака како да гледаат што побрзо да се отарасат од него со тоа што го пратија на позајмица во Буџамбура.

Фабрегас во Јуве? Категорично НЕ!!! Одамна не е тој играч кој пружаше одлични партии во Арсенал.

Па уште и 45 милиони фунти :eek:

А кажи ми која е логиката Јуве го нема купено Вадала, па да го продава и тоа со откупна клаузула? Провери си ги изворите. Значи Вадала официјално е позајмен играч на Јуве, а ако Јуве сака да го купи треба мислам да плати 9 милиони.

Kaj vrie be Juve od kesh be ne zezaj daleku e od Real Barsa Junajted kako i da gledas nesfatlivo e deka Higuain na tie godini 29 ce napolni vo dekemvri plus Higuan ni odbliski ne vredi tolku do vcera na rati kupuvavte se cenkavte a sea vriete vo kes bidi malku realen mozeja Cavani za 50 m evra da go zemat na primer i red drugi napagaci ama Higuan za tie pari plus ne mozes da go prodades posto e star ete zatoa nesfatlivo
Горе споменатите колку кредити имаат за враќање :D[DOUBLEPOST=1471015555][/DOUBLEPOST]
Горе споменатите колку кредити имаат за враќање :D

Obicno klubot sto prodava go placa agentot i negoviot procent sekade pisuvase deka Juve go platil Mino eve aj za kucava i da ne e tocno pak cisti okolu 75-80 mil evra kako so go zedovte bez pari super vi e toa ne me sfacaj pogresno mene me zacudija Juve za Higuain da dadat 90 mil evra e toa nekako nesfatlivo mi e
Во тоа секаде(во превод порталиве и твитер експертиве),ја иам прочитано и дека Јуве добил чисти 105милиони,дека Јунајтед го платиле Раиола,па дека по пола Јуве и Јунајтед го платиле дебелково,па помал бил тој процентот за агентот и сл работи.
Пак ти викам најди ми официјално соопштение дека Јуве добил чисти 75 милиони за Погба и ќе го земам како факт,До тогаш ќе се водам по официјалното соопштение на Јувентус каде нигде не пишува дека они го платиле Раиола,туку дека Јунајтед платиле 105+5 за Погба,кој го надмина рекордот на Бејл.Еве ти го соопштението ако не си го прочитал

Налетав и на интервју на Браида спортскиот дирекор на Барса кој беше и те како загреан да го донесе Погба во Барселона.На прашањето зошто Барса не тргнала по Погба

You also missed out on Pogba, the transfer of the summer. Why did Barcelona not pursue a deal?

“The economics of the deal explains why. Pogba will show his worth with Manchester United as you can’t question his ability. However if he doesn’t impress in every match, there will be questions. When people see certain numbers they think he must win matches on his own, and that isn’t possible.”

Is he not worth the €105m that was paid for him?

“Nobody is worth that amount. Every player is overvalued. When you hit certain numbers the gap with reality becomes very noticeable. You are talking about a deal worth €150m in total. The pressure on him will be enormous.”

Да беше така како што викаш и Барса па и Реал ќе тргнеа по него.Баида беше и на преговори со Марота,ваљда повеќе знае колку би коштал Погба.Нема везе мислете си како сакате,никој не може да знае точно колку коштал само Погба додека не се искочи со официјално соопштение.

За Игуаин е друг муабет.Никој ни од нас не очекуваше Јуве да даде 90 милиона за било кој играч(без разлика колку пари би земале од Погба).Али ете од управата процениле дека тоа им треба во нападот и дека вреди да се плати клаузулата за Игуаин.До сега ретко кој трансфер го утнале во проценките,па ќе видиме на крај на сезона дали вредело или не.

Па утки ни се Мартинез, Хернанез (богами све што завршува на НЕЗ) хахаха

А кажи ми која е логиката Јуве го нема купено Вадала, па да го продава и тоа со откупна клаузула? Провери си ги изворите. Значи Вадала официјално е позајмен играч на Јуве, а ако Јуве сака да го купи треба мислам да плати 9 милиони.

Ете да моја грешка, јас нешто сум испомешал... :) како и да е Јуве има опција да го откупи целосно до 20 Април мислам, али со позајмицава во Јужна Америка се дава дознаење дека Алегри не смета на него. Чим досега не успеал да го импресионира во примаверата, нема никад... мислам дека не беше вклучен во турнејата во Австралија и Кина, а и самиот знаеш колку деца добија шанса во тие натпревари :)

Друго, да знаеше Јуве дека ќе добие САМО 75 милиони од Погба, никад немаше да го даде... ЗНАЧИ НИКАД. Не си правете бајрам со умот, Јуве си ја доби таа сума од 105 + 5 бонуси, за Раиола Јунајтед мислам дека ќе ги даде парите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom