Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Romeo Agresti
пред 14 минути ·
Rolando Mandragora ha iniziato il classico iter delle visite mediche.
Rolando Mandragora started the medical tests at Juventus
.

Ајде нека му е со среќа во црно-белиот дрес... За Марота, Паратичи и компанија немам зборови, како си ја вршат работата, секоја им чест. Тимов има светла иднина, цела Италија ја држиме со младинци, секако едно 60/70% можеби нема да успеат во Јувентус, ама важно им даваат шанси да се под капата на еден голем клуб.

Од една страна се - Погба, Мората, Дибала, Стураро, Сандро, Переира, Заза, Ругани, Переира, Лемина

Додека од друга - Буфон, Келини, Барѕаљи, Бонучи, Лихт, Кедира, Маркизио, Евра, ПадоWин :icon_mrgr:

Совршен спој на искуство и младина во тимот.

За вчерашниот натпревар нема што да кажам, само тоа дека игравме ептен досадно во второто полувреме :icon_lol:. Дибала ти е бисер, 11 гола и 7 асистенции на полусезона, па вакви скорови немаше ни Тевез кога дојде кај нас. Како го раздвижува нападот, а вооедно и играта, секоја му чест... со 21 година има муда до колена. Сандро истотака беше феноменален вчера, одлично соработуваа со Азамоа. Кедира е одличен, само нека намали со тоа повредите... Лихтштајнер со 32 години трча као коњ :cuc:

Тоа е дечки, и да изгубиме од Баерн, нема да ми биде криво, барем знам дека тимов има светла иднина. Тоа што не успеаа Морати и Берлускони да го направат навреме со своите тимови, Ањели успеа, и тоа сите играчи му се земени за кило семки (освен Дибала) Епа нека гледаат сега кој царува во Италија :coffee:

Келини вчера се повреди нешто што излезе од игра, или чисто онака да го одмори за со Лацио во среда?[DOUBLEPOST=1453105555][/DOUBLEPOST]Најнова вест - Марота планира да го земе и Федерико Бонацоли од Сампдорија... дете на Интер, играше кај нив до прошлата сезона. Ако успееме да го земеме, Тохир ќе ќари 30% од трансферот, ама ми е гајле, да си го прибереме детето, и нека оди Тохир у пич мајчина :icon_mrgr:

Последно уредено:
Asamoah "Leaving? Never considered it. They always supported me, if I list down the favors I received from the club it won't end."

Paulo Dybala (after 20 rounds):
2014-15: 20 starts, 10 goals, 6 assists.
2015-16: 15 starts, 11 goals, 7 assists.

Juventus have met with Palermo for Vazquez, a few days ago. Zamparini wanted €30m & Marotta pulled out of the deal. [La Domenica Sportiva]

According to Rai, Juventus have signed Internacional left-back Rogerio (18).

Allegri is on 10 straight league wins, his personal best. If he beats Roma in the next match he'll equal Spalletti's 11 with Roma in 05/06.

Marotta: "Dybala? Paulo reminds of Sivori." GdS

CY-tleIWAAA6FpS.png:large
[DOUBLEPOST=1453120300][/DOUBLEPOST]Paulo Dybala has scored 7 goals & provided 5 assists in his last 9 Serie A games.

The 10 decisions Allegri made to turn Juventus' season around.

1) To have kept his cool after Juventus’ defeat to Sassuolo, when the season looked to have taken a very bad turn;

2) Heeding the veteran players’ calls for a return to 3-5-2;

3) The Dybala situation: it turns out Max was right, La Joya needed to be eased into things. Now, he’s quite simply indispensable;

4) Another successful integration: that of Alex Sandro, who is beginning to boss things on his wing.

5) The Pogba case: Allegri has dosed the carrot and stick very cleverly. Being left out at Udine was no coincidence, it’s consistent with the manager’s excellent handling of a great talent. Pogba is going through a key season in his career, and is now wearing the No.10, too.

6) Max has also been able to balance the good cop and the bad cop. Remember how angry he got in the last seconds against Carpi?

7) Treatment of young players: they’ve had to learn to wait their turn, and Max isn’t risking any of them by using them up too soon. This is the case for both Zaza and Rugani, who have since got their chance to shine.

8) Allegri has also been consistent on the transfer market, sending the club a clear message: either Juventus bring in a champion, or it’s best to leave things as they are.

9) The former Cagliari and Milan Coach doesn’t do anyone any favours: Alvaro Morata has been benched ever since it became apparent that he was stuck in a rut, and that others up front were playing much better. His successes in the Champions League aren’t enough for this “what have you done for me lately” approach.

10) In any case, the Livornese coach has kept his feet on the ground: his tweet is basically telling the players that, despite all their achievements, they haven’t accomplished anything yet.

http://www.around-j.com/the-10-decisions-allegri-made-to-turn-juventus-season-around/

Смрди нешто работава не било ни грип така рече....​
Не смрди ништо не праите филмови безвезе.Погба не играше затоа што следи дуел со Лацио во купот во среда,а после неколку дена и дербито со Рома.Погба од дуелот со Лацио во лигата до сега колку што се сеќавам играше на сите натпревари и нормално е да го одмори пред мечевиве со римјаниве.
Еве ја целата изјава на Алегри
Allegri : "Pogba? Nije prehlađen, to je bila moja tehnička odluka da danas krene Asamoah. Igramo jako puno utakmica i čekaju nas važne utakmice u narednih mjesec dana. Nemoguće je da isti igrači igraju sve utakmice po 90 minuta. Prvih 10 kola je bilo teško iz mnogo razloga, povrede, mnogo novih igrača itd, itd.. Nije mi lako na klupi ostaviti Zazu koji zabije kad god igra, Moratu ili Sturara i Cuadrada, ali 11 igrača smije biti na terenu.
Sada smo u odličnoj seriji i nadam se da će se nastaviti, ja i sada griješim u nekim stvarima a ne samo u prvih 10 kola kako se tumačilo. Griješit ću jer griješiti je ljudski"...

Romeo Agresti
пред 14 минути ·
Rolando Mandragora ha iniziato il classico iter delle visite mediche.
Rolando Mandragora started the medical tests at Juventus
.

Ајде нека му е со среќа во црно-белиот дрес... За Марота, Паратичи и компанија немам зборови, како си ја вршат работата, секоја им чест. Тимов има светла иднина, цела Италија ја држиме со младинци, секако едно 60/70% можеби нема да успеат во Јувентус, ама важно им даваат шанси да се под капата на еден голем клуб.

Од една страна се - Погба, Мората, Дибала, Стураро, Сандро, Переира, Заза, Ругани, Переира, Лемина

Додека од друга - Буфон, Келини, Барѕаљи, Бонучи, Лихт, Кедира, Маркизио, Евра, ПадоWин :icon_mrgr:

Совршен спој на искуство и младина во тимот.

За вчерашниот натпревар нема што да кажам, само тоа дека игравме ептен досадно во второто полувреме :icon_lol:. Дибала ти е бисер, 11 гола и 7 асистенции на полусезона, па вакви скорови немаше ни Тевез кога дојде кај нас. Како го раздвижува нападот, а вооедно и играта, секоја му чест... со 21 година има муда до колена. Сандро истотака беше феноменален вчера, одлично соработуваа со Азамоа. Кедира е одличен, само нека намали со тоа повредите... Лихтштајнер со 32 години трча као коњ :cuc:

Тоа е дечки, и да изгубиме од Баерн, нема да ми биде криво, барем знам дека тимов има светла иднина. Тоа што не успеаа Морати и Берлускони да го направат навреме со своите тимови, Ањели успеа, и тоа сите играчи му се земени за кило семки (освен Дибала) Епа нека гледаат сега кој царува во Италија :coffee:

Келини вчера се повреди нешто што излезе од игра, или чисто онака да го одмори за со Лацио во среда?[DOUBLEPOST=1453105555][/DOUBLEPOST]Најнова вест - Марота планира да го земе и Федерико Бонацоли од Сампдорија... дете на Интер, играше кај нив до прошлата сезона. Ако успееме да го земеме, Тохир ќе ќари 30% од трансферот, ама ми е гајле, да си го прибереме детето, и нека оди Тохир у пич мајчина :icon_mrgr:
Киелини го извади оти имаше жолт па да не направи некоја глупост Џорџо :D

Инаку колку и да е куп Лацио е многу слаб сезонава и мора да ги победиме и да ги поминеме. Се разбира повторно очекувам горе долу мешан состав со Ругани и Заза задолжително во прв тим. Квадрадо може да добие шанса бидејќи Лихштајнер премногу трча и ни треба неговата сила против Рома. Барзаљи мислам дека Алегри рече оти ќе е вратен за наредната недела против Рома ама не би требало одма во прв тим да го става. Штета ова дечкото Лемина се повреди и не е вратен уште, според мене покажуваше некои знаци на квалитет, само што се најде во многу лош период. Го чекам неговото враќање а и она на Переира кое ќе ни овозможи 4-3-1-2 да може да играме, особено против Баерн ќе биде корисно ако е во тимот. Сега вака ќе туркаме и иако изгледа се одлично, сепак ништо немаме постигнато сезонава, а и имаме доста сериозен опонент во тимот на Наполи. Нема да биде лесно, ама мора да се победува како на пример наредното коло против Рома. Во очаен период се, не може да си дозволиме некаков луксуз да кикснеме со нив на домашен терен, особено со фактот што Рома од Јуве Арена секогаш излегува со минимум три гола во својата мрежа :icon_lol:

Не смрди ништо не праите филмови безвезе.Погба не играше затоа што следи дуел со Лацио во купот во среда,а после неколку дена и дербито со Рома.Погба од дуелот со Лацио во лигата до сега колку што се сеќавам играше на сите натпревари и нормално е да го одмори пред мечевиве со римјаниве.
Еве ја целата изјава на Алегри
Добро дечко извини ќе им пренесам да не прават филмови само не се нервирај мољим те[DOUBLEPOST=1453127894][/DOUBLEPOST]Mario Mandzukic MM17 ‏@MarioMandzukic9 2h2 hours ago
Work-Eat-Sleep-Repeat#ForzaJuve#mm17 @bonucci_leo19 @PauDybala_JR Sami Khedira & Alex Sandro &Stephan Lichtsteiner

CZAQtk9WsAEmFNH.jpg:large
[DOUBLEPOST=1453128071][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1453128105][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
Добро дечко извини ќе им пренесам да не прават филмови само не се нервирај мољим те
И земи ископирај уште некое мислење од juventuz и прај се паметен во фан клубов

И земи ископирај уште некое мислење од juventuz и прај се паметен во фан клубов
Не се прам, паметен сум, али ето тебе ќе ти ги препуштам мислењата на ревизија да проценваш од сега ;)

Последно уредено:
Скиреа стави друга слика бе.:icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom