Одличен потег е трансферов на Сандро и мило ми е што не штедеа пари на него,затоа што нема многу достапни квалитетни бекови,а бековскиве позиции ни се најслаби позиции години наназад.Пишав и пред некој ден,подобро да се искешираат пари на ваков млад бек кој ќе биде долгорочно решение,отколку да се купи некој просечен везњак,а Асамоа да игра на лево на неприродна позиција.
Треба и на деснава страна некој добар кој полека ќе му го зима местото на Лихт,али тешко дека летово ќе се донесе таков,сега приоритет е АМ.А се ми мириса дека ќе го остават и ќе му дадат уште една шанса на Исла

.Иако по мене треба летово да се продаде додека уште држи цена по добрите настапи на Копа Америка,мислам дека Севиља се интересираше за него.Типот игра добро само за Чиле,а во клубовиве и за Јуве,па и во КПР ништо не играше.Доби шанса кај Конте,али кога еден Падоин ќе ти го фати местото како замена за Лихт,тогаш стварно не заслужуваш да играш во тим како Јуве.И да не купат никој боље со Падоин и Лихт да се тера сезонава отколку да му даваат шанса на црепов.
Мкхтаријан да го донесиме за 20 до 25 милки нема да биде лошо, само не ми се свиѓа што Минчо му е агент.
Во добри односи е клубов со Минчо,посебно од кога е Недвед во управава.Пријатели се,овој и му беше агент,а негде прочитав дека Недвед ќе се ангажира и ќе ги влече конците,ако стварно загриземе за Мкхтаријан