Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Нареднава сезона ме плаши воиграноста доста измени имаме во тимот.Од една страна добро е што се подмлади тимот и се заменија заситените играчи кои после оваа сезона и онака немаат некој мотив освен ЛШ.Од друга страна ми е страв да не тргни работава низ брдо заради новите играчи.Незнам во секој случај интересна сезона ќе биде и се надевам со помалку нервози ќе ги гледаме.Погба и Видал би било премногу ако заминат, во моментов би го дал Видал само ради повредата која ја носи а Погба да остане по секоја цена.
како и разликата во годините и парите што можи да се извлечат
само шо ептен сум уверен дека Видал е далеку побитен играч за Јувентус отколку Погба.

како и разликата во годините и парите што можи да се извлечат
само шо ептен сум уверен дека Видал е далеку побитен играч за Јувентус отколку Погба.
За побитен и јас мислам дека е Видал само да не ја обнови повредата.Треба лекарите да направат проценка дали вреди да остани и колкав е ризикот.Нешто налик Андраде , Харгрифс да не биде.

Според Тутоспорт и други медиуми, понудата на Барса која му била претставена на Јуве од страна на Лапорта (едниот од кандидатите и најверојатно новиот Претседател на Барса), била 90 милиони евра + бонус од 10 милиони евра, понуда која е далеку пред понудите од Реал и Сити за играчот. Погба ќе остани уште една сезона во дресот на Јуве поради забраната на Барса за трансфери, а следната сезона заминува.

Но, Јуве поставил рок во кој рок овој договор би се реализирал, средината на Јули. На Раиола му било кажано дека до средината на Јули ако не биде реализирано ова, после играчот ќе биде заклучен за трансфер и нема да се прифаќа никаква понуда, за да престанат сите шпекулации за него. линк

Ако е вистинска оваа понуда 90+10, треба да се прифати. Знаејќи го фактот дека Погба ќе замини. Ем ќе го имаме Погба во составот уште една година, ем Марота ќе има една година да мери и премерува што ќе купува со парите :)

Според Тутоспорт и други медиуми, понудата на Барса која му била претставена на Јуве од страна на Лапорта (едниот од кандидатите и најверојатно новиот Претседател на Барса), била 90 милиони евра + бонус од 10 милиони евра, понуда која е далеку пред понудите од Реал и Сити за играчот. Погба ќе остани уште една сезона во дресот на Јуве поради забраната на Барса за трансфери, а следната сезона заминува.

Но, Јуве поставил рок во кој рок овој договор би се реализирал, средината на Јули. На Раиола му било кажано дека до средината на Јули ако не биде реализирано ова, после играчот ќе биде заклучен за трансфер и нема да се прифаќа никаква понуда, за да престанат сите шпекулации за него. линк

Ако е вистинска оваа понуда 90+10, треба да се прифати. Знаејќи го фактот дека Погба ќе замини. Ем ќе го имаме Погба во составот уште една година, ем Марота ќе има една година да мери и премерува што ќе купува со парите :)
Ако го земат нека си оди од сега, неќам немотивиран играч да имаме во тимот плус ни ги кочи трансфер планојте до негде... Со време ако си оди да се уиграва тимот, да му се дава шанса на некој друг а не да го доразвиваме Погба и да блеска додека некој од нашите играчи седи на клупа и стагнира.

Симоне Пепе изгледа не напушта .
Дибала ја зема неговата 7ка.

Ако го земат нека си оди од сега, неќам немотивиран играч да имаме во тимот плус ни ги кочи трансфер планојте до негде... Со време ако си оди да се уиграва тимот, да му се дава шанса на некој друг а не да го доразвиваме Погба и да блеска додека некој од нашите играчи седи на клупа и стагнира.

Па ако го откупи Барса годинава, богами сакал-неќел ќе седи уште една сезона кај нас со оглед на банот што го имаат Каталонците за трансфери. А тоа кој колку ќе игра си знае само Алегри и никој друг... добро е што Марота им дал ултиматум на Пол и Минчо Раиола, до кога можат да бараат нова средина за играчот, на 16 Јули почнуваат подготовките за новата сезона, и најверојатно тогаш Бепе планира да запре со продажбата на фудбалерите. Тимот би требало дотогаш да биде 90% готов и до крај ќе се очекуваат некои пополнувања на дупки во тимот (носење на играчи кои ќе греат клупа)

Мое мислење е дека Погба ќе остане уште сезонава кај нас, а потоа ќе фаќа патот во Барса. Многу е важно сезонава што следи да ја одигра на ниво, и да се задржи таа цена од 80+ милиони што ја држи играчот на трансфер пазарот

Па ако го откупи Барса годинава, богами сакал-неќел ќе седи уште една сезона кај нас со оглед на банот што го имаат Каталонците за трансфери. А тоа кој колку ќе игра си знае само Алегри и никој друг... добро е што Марота им дал ултиматум на Пол и Минчо Раиола, до кога можат да бараат нова средина за играчот, на 16 Јули почнуваат подготовките за новата сезона, и најверојатно тогаш Бепе планира да запре со продажбата на фудбалерите. Тимот би требало дотогаш да биде 90% готов и до крај ќе се очекуваат некои пополнувања на дупки во тимот (носење на играчи кои ќе греат клупа)

Мое мислење е дека Погба ќе остане уште сезонава кај нас, а потоа ќе фаќа патот во Барса. Многу е важно сезонава што следи да ја одигра на ниво, и да се задржи таа цена од 80+ милиони што ја држи играчот на трансфер пазарот
Така се согласвам за то ама ме нервира тоа што и ако би го купиле фактички имаш немотивиран играч на клупа што за мене е голем минус, можи ќе биди мотириван ама ќе држи место за наш играч кој може да се развива а не да кисни на клупа. Плус да не го додаваме фактот дека оваа полусезона можи ќе блесни до максимум и ќе крени уште толку цената а секако можи и ќе се повреди недај боже па ќе падни.

За Тевез добивме пари 50% од Вадала и можност да го купиме после 2 годишната позајмица.
Плус право први да преговараме со Бока за Cubas, Cristaldo и Bentancur.

Bentancur: brilliant prospect, box to box quality midfielder. He may become the next Pastore, very similar playing

Cubas: excellent defensive midfielder, though he has to improve his passing skills. He is on argentine nat team.

Cristaldo: amazing stamina midfielder with pretty nice goal stats. But my least preferred of the 4 involved.

Vadala very rapid striker, surgical finishing. I regret not being able to enjoy him here anymore. Please you do :)

Твитер инфо.

За Тевез добивме пари 50% од Вадала и можност да го купиме после 2 годишната позајмица.
Плус право први да преговараме со Бока за Cubas, Cristaldo и Bentancur.

Bentancur: brilliant prospect, box to box quality midfielder. He may become the next Pastore, very similar playing

Cubas: excellent defensive midfielder, though he has to improve his passing skills. He is on argentine nat team.

Cristaldo: amazing stamina midfielder with pretty nice goal stats. But my least preferred of the 4 involved.

Vadala very rapid striker, surgical finishing. I regret not being able to enjoy him here anymore. Please you do :)

Твитер инфо.
Ако ФМ 15 е точен или малце релевантен тогаш овај Вадала е ѕверотиња.

ОВа со другиве мадлинци е одличен бизнис од марота.

Следното лето се игра европското во Франција, може да биде екстра мотивиран да си ја дигне цената до небо.

А ако не ја прифатат оваа мора да се признае огромна понуда од 100 милиони евра, а еве испаѓа нареднава година Погба игра послабо? 100 милиони не се малку пари, мора да се признае, и не е така баш лесно да ги испуштиш од рака, и така глатко да ја одбиеш понудата. Ако еве да речеме Реал или Манчестер Сити се подготвени да ја изедначат понудата со Барса, е тогаш е друга работа, но и желбата на играчот е многу битен фактор во тоа, така да три страни треба да се задоволени за да испадне работава како што треба.Купувач,продавач и играч. Тука многу битна улога игра агентот, а знаејќи го Раиола тој сигурно нема да седи мирно и безпоговорно да слуша.

А ако не ја прифатат оваа мора да се признае огромна понуда од 100 милиони евра, а еве испаѓа нареднава година Погба игра послабо? 100 милиони не се малку пари, мора да се признае, и не е така баш лесно да ги испуштиш од рака, и така глатко да ја одбиеш понудата. Ако еве да речеме Реал или Манчестер Сити се подготвени да ја изедначат понудата со Барса, е тогаш е друга работа, но и желбата на играчот е многу битен фактор во тоа, така да три страни треба да се задоволени за да испадне работава како што треба.Купувач,продавач и играч. Тука многу битна улога игра агентот, а знаејќи го Раиола тој сигурно нема да седи мирно и безпоговорно да слуша.
Епа тое тој ризик зато ако веќе го купуваат нека го купат сега и нека седи ко Видал до Јануари кај нив, реков јас ги сваќам знам дека е тешка одлука баш поради повреди и такви работи. Сити ја изедначи Барса дури и помина со плата ама неќи Погба таму нити во ПСЖ, а за Реал е заинтересиран само што ние ги бараме Иско (кој сака да си оди) да се укини откупната клаузула на Мората и 50м. Ова некако мене мие одлична опција добиваш треквартиста или АМ што очајно ни треба иако Иско ме нервира шо се врти на топка ко балерина, го задржуваш најдобриот твој моментално напаѓач и имаш 50м за да купиш бекови. Средината ние пренатрупана.

На Раиола можеби му мрда гзон и немојт да седит мирен во вакви ситуации како оваа со Погба но мора да разберете дека не е премоќен спореден со Јуве.
Тој како агент има огромни поволности со клубот, сигурно имаат и некој договор за соработка, не е мала работа да си "пријател" со најмоќниот Италијански клуб и еден од најдобрите во Европа.

пр. Онај Боуј или како и да беше го зедовме само атер Раиола, ништо друго.

Кога ќе го продадат Погба, Марота нека земи слободен ден и една курва да му го дудла цел ден....
па заслужи чоекот, пичку мајчину... на пат да најдиш 100 милионс :D :vozbud:

Иначе јас стандард, не сум за „кучи на продаја“ али чичо Бепе се слуша :cuc:

Бобо Виери, една сезона кај нас му е помила од сите сезони поминати кај Интер :cuc:

10447076_881071148633927_2075534923523987909_n.jpg

да му ебиш тоа педерскиот мобилен да му го наебиш...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom