Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Фатена е порака пратена од директорите наши која гласи 'Го купивме Кавани, потпишан е пет годишен договор, трансферот ќе пропадни само ако не се продаде погба' трансферот изнесува 40мип а веста ја објавји и Ла Стампа која е во сопствеНост на Ањели[DOUBLEPOST=1429273113][/DOUBLEPOST]Juventus reportedly have an agreement to sign Paris Saint-German's Edinson Cavani, but only if midfielder Paul Pogba is sold.

In spite of the Ligue 1 striker stating only yesterday that he intends to stay in France, rumours are now emerging that the Bianconeri may have finalised a deal to bring the player to Italy in the summer.

Il Quotidiano Sportivo reports of a text message sent by an unidentified Juventus director that gives substance to the reports.

“We’ve signed Cavani, it's all done, it'll only fall through if we don't sell Pogba,” this message allegedly reads.

QS further reports that the Uruguayan will cost €40-45m, with the player being offered a salary of €5.5m yearly.

La Stampa is running the same line today, adding that the player's deal is for a five-year contract. The publication is confident that the deal has already been agreed even though both clubs can be expected to deny it until the summer.

Neither article specifies whether Pogba would have to be sold specifically to PSG for this deal to stand, though rumours of an exchange between the two players - that would also include Marco Verratti -started circulating as early as last January.

Незнам дали информацијава погоре е медиумска патка, и незнам колку треба да им се верува на Ла Стампа без разлика што сопственик е Ањели... @DeviAngel како стои весников со трансферите...? Има некој трефнато од предходниве сезони?

Како и да е, ако ова се деси да го земеме Кавани + Верати за Погба тогаш слободно можат таа статуата што е во Торино на Сан Карло да ја заменат со статуата на Марота што ќе треба да му ја изградат. Погба е многу важен дел од тимот наш, ама мора да признаеме дека дал денес, дал утре човекот ќе си замине од Јувентус... такада мора оваа понуда што ја праќаат шеициве од Париз да ја ПРИ-ФА-ТИ-МЕ!!! Верати ако го земат, рачунајте дека е најдена достојна замена за Пирло, на местото на Погба ќе дојде Витсел (Демек нели се е договорено), а во нападот добиваме убиствен шпиц.

............................Буфон...................
Лихт.......Бонучи......Келини.....Евра......
..........................Верати........................
.........Видал..........................Марк/Витсел....
..........................Переира.............................
...................Тевез.......Кавани...................

Колку јебозовно изгледа составов, чудо едно :drk:

Ама сепак да не брзаме, ова сепак се првични информации/шпекулации... ама осеќам дека летово можно е да го одврземе ќесето како никогаш досега :)

Абе Кавани зема преку 10 милиони во ПСЖ, искрено незнам колку би се сложил да зема дупло помала плата. Сепак огромни пари се тоа.

Шансата ја гледам во тоа што не е многу многу задоволен што Блан го игра крило, а имаше по веснициве и шпекулации нели за евентуална рчка меѓу двајцата, ама да жртвува толку пари само ради тоа...

А пред месец два нели и Марота излезе и беше категоричен дека нема да се продава Погба, сега овие шпекулации што излеа се косат со тоа, искрено мислам дека се само патка...

Од жена можеби нема да те заболе глава, али може од Марота и компанија во летниот период... :cautious:

Незнам дали информацијава погоре е медиумска патка, и незнам колку треба да им се верува на Ла Стампа без разлика што сопственик е Ањели... @DeviAngel како стои весников со трансферите...? Има некој трефнато од предходниве сезони?

Како и да е, ако ова се деси да го земеме Кавани + Верати за Погба тогаш слободно можат таа статуата што е во Торино на Сан Карло да ја заменат со статуата на Марота што ќе треба да му ја изградат. Погба е многу важен дел од тимот наш, ама мора да признаеме дека дал денес, дал утре човекот ќе си замине од Јувентус... такада мора оваа понуда што ја праќаат шеициве од Париз да ја ПРИ-ФА-ТИ-МЕ!!! Верати ако го земат, рачунајте дека е најдена достојна замена за Пирло, на местото на Погба ќе дојде Витсел (Демек нели се е договорено), а во нападот добиваме убиствен шпиц.

Ама сепак да не брзаме, ова сепак се првични информации/шпекулации... ама осеќам дека летово можно е да го одврземе ќесето како никогаш досега :)

Макс Нероци се вика чоевечето, одкако прво го погоди трансферот на Евра подоцна го демантира па го обелодени поврторно, за РВП беше меѓу првите кој изјави дека има договор и е блиску до Јуве но ќе остане во Англија.

Калчомеркато, Спортмедиасет итн ја проследија веста а веќе се објавуваат од некои студиа 'детали од договорот.'

Кавани спремен бил да ја намали платата/ ја намалил за 15% за да се врати во Италија. Има проблеми со Ибра, Блан и управата на ПСЖ

За утре изгледа ќе стартува Барзаљи, ќе одмори некој од двајцава назад, а во средина Стураро ќе одмори некој од стандардните Видал, Маркисио и Переира. Пирло изгледа сигурно ќе стартува. Напад сигурен е Тевез, веројатно Мората покрај него.

Во принцип стартна постава, со 2-3 измени.

Gianluigi Buffon

Il nostro capitano ha presentato la maglia speciale che sarà indossata per le prossime tre partite di #SerieA

Our Captain presented special jersey that will be used for next three matches of Serie A

11149269_801289576626388_6147920866389997693_n.jpg

Значи не не не не не не и НЕ! Маркизио во никој случај не смее да се мрдне од таа ДМ позиција!! Верати убаво би дошол лево, и така и во ПСЖ игра, ДМ им е Тиаго Мота а Верати е пред него со Mатуиди/Кабаје ...

Агентот на Дибала призна дека Јуве е во предност и има испратено 32м понуда, Дибала преферира трансфер кај нас[DOUBLEPOST=1429280834][/DOUBLEPOST]There are reports Juventus have an agreement in principle with Paulo Dybala, but they need to convince Maurizio Zamparini.

A representative for the player claimed earlier that the Bianconeri hade made a bid of €32m for the player, who is also wanted by Arsenal and Paris Saint-Germain.

Now SportMediaset is running the line that the player himself has an agreement in principle with the Old Lady for a five year contract.

The deal would see Dybala earn around €2m per year, plus performance related bonuses, and it’s believed Juventus are the first choice of the striker and his agent.

However, the news outlet says a bid of €20m plus three players - likely to be Edoardo Goldaniga, Eric Lanini and Vincenzo Fiorillo - has not yet been accepted by Rosanero President Zamparini.

The patron is publicly holding out for a fee of €40m, and it’s not yet clear if the €32m bid mentioned earlier is the same bid which Mediaset are reporting, which would value the three players at a combined €12m.

Многу бе 32 милионс :eek: ... толку е јако батево? За мене искрено Дибала е непознаница.

Се смеевме со влавот Марота, ама изгледа ко ќе се поднапие се рафрла:D се зезам, со оглед на тоа што за Мората фрли добар кеш, не би ме изненадил и со овај случај. По сè изгледа не се штеди за млади, перспективни таленти, ама некако ми е шубе.

Верати,Витсел,Кавани,Дибала.... Овој 100че мисли да извај од Погба за да ги покрие сите трансфери.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom