Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Кое крила бе @DeviAngel која опасност ?
Нандо е тапа у последно време тоа факт е,контрола на топка никогаш и не му била некој главна карактеристика ама вечерва поголем кривец е Алегери шо го стави сам изолиран во нападот а референтна точка ни беше напред секоја топка на нефо идеше.Затоа и толку топки изгуби бидејки немашеникој у близина.
Да не зборам дека дали 2-3квалитетни центаршутеви имавме цела утакмица.
Тек кога влезе Мората го растерети малку и имаше некаков ефект.
Пепе онака,добар.Коман одлични 2-3 продори ништо повеќе.
Тевез само здрав нека ни е,без него у напад 2 шанси неможеме да направиме.
Во првото полувреме најарни беа барем пепе статива имаше и неколку продора зато реков тие беа единствена опасност.

Знајш зошто Локи е срање оти ова формација бара модерен напаѓач, цел свет има модерни напаѓачи само во Италија уште опстовјат референтните напаѓачи на кој одат центар шутеви и остало. Заеби напаѓач кој нема контрола на топка барем малку, абре од топка се сопка шо да трошам поќе зборој. Тој на онаа висина треба да ги гради топките ко будала а не да му ја зема некој мендез или некој си чкљ да бидиме реални до то ниво е паднат локи моментално тимот наш не треба да се гради околу 30 годишен напаѓач кој нема никаква контрола и стилот му е на старите напаѓачи кои никој не ги користи поќе.

Во првото полувреме најарни беа барем пепе статива имаше и неколку продора зато реков тие беа единствена опасност.

Знајш зошто Локи е срање оти ова формација бара модерен напаѓач, цел свет има модерни напаѓачи само во Италија уште опстовјат референтните напаѓачи на кој одат центар шутеви и остало. Заеби напаѓач кој нема контрола на топка барем малку, абре од топка се сопка шо да трошам поќе зборој. Тој на онаа висина треба да ги гради топките ко будала а не да му ја зема некој мендез или некој си чкљ да бидиме реални до то ниво е паднат локи моментално тимот наш не треба да се гради околу 30 годишен напаѓач кој нема никаква контрола и стилот му е на старите напаѓачи кои никој не ги користи поќе.
Ебати опасноста,несакајки центаршут шо замалку ќе завршеше у гол.

Каков таков лани не му сметаше да дава голови и да пружа далеку подобри партии кога играше во пар со Тевез.

Гомез помодерен е ?

Ебати опасноста,несакајки центаршут шо замалку ќе завршеше у гол.

Каков таков лани не му сметаше да дава голови и да пружа далеку подобри партии кога играше во пар со Тевез.

Гомез помодерен е ?
Гомез требаше да го избркат од Баерн за ЛШ да освојат, Гомез игра во Фиорентина. Љоренте во Јувентус. Исто е?

Забележи Реал, Челзи, БМ, Барса шо напаѓачи имат.

Сакаме да градиме екипа која ке игра модерен фудбал, ни треба модерен напаѓач затоа мората е поефикасен во формацијата.

Зато лани Копенхаген неможевме да го тепаме, оти ќе го маркираја Љоренте и Тевез ровари за сам. Ако одиш по таја логика како можеше Матри првата сезона да дава голој? Едноставно фактот што Мората повеќе ја живнува формацијава треба да ти укажи каков напаѓач ни треба види ги само неговите карактеристики и на др напаѓачи- брзина, контрола на топка, сила, прецизност и пас сето тоа или барем дел од тоа го има денешен успешен напаѓач.

Баш ти реков само во Италија се користат тие референтни точки и баш примерот кој ми го даде игра во Италија во Фиорентина во 3-4-1-1 формација моментално. Пушти го Локи во некој тим кој игра таков фудбал каде што е референтна точка како на пр фиорентина ќе дава голови ама зато фиорентина нема ЛШ ни да фати и да фати групите нема да ги помини. Мн е лесно да победиш тим кога има напаѓач кој е рефенентна точка, маркирај го и ојде нападот напред, партнерот ко мува без опасна ќе кружи околу гол.

За модерен тим таков напаѓач и крила тоа ти треба.

Слаба утакмица комплетно гледано, и треба да се забрави оваа формација 4-3-3 немаме играчи за оваа формација освен во некој критични случај ако треба да бараме резултат,инаку тапа сме во оваа формација пирло е тотално отсечен и немокен кога е под пресинг тимот.Форза Јуве...

Гомез требаше да го избркат од Баерн за ЛШ да освојат, Гомез игра во Фиорентина. Љоренте во Јувентус. Исто е?

Забележи Реал, Челзи, БМ, Барса шо напаѓачи имат.

Сакаме да градиме екипа која ке игра модерен фудбал, ни треба модерен напаѓач затоа мората е поефикасен во формацијата.

Зато лани Копенхаген неможевме да го тепаме, оти ќе го маркираја Љоренте и Тевез ровари за сам. Ако одиш по таја логика како можеше Матри првата сезона да дава голој? Едноставно фактот што Мората повеќе ја живнува формацијава треба да ти укажи каков напаѓач ни треба види ги само неговите карактеристики и на др напаѓачи- брзина, контрола на топка, сила, прецизност и пас сето тоа или барем дел од тоа го има денешен успешен напаѓач.

Баш ти реков само во Италија се користат тие референтни точки и баш примерот кој ми го даде игра во Италија во Фиорентина во 3-4-1-1 формација моментално. Пушти го Локи во некој тим кој игра таков фудбал каде што е референтна точка како на пр фиорентина ќе дава голови ама зато фиорентина нема ЛШ ни да фати и да фати групите нема да ги помини. Мн е лесно да победиш тим кога има напаѓач кој е рефенентна точка, маркирај го и ојде нападот напред, партнерот ко мува без опасна ќе кружи околу гол.

За модерен тим таков напаѓач и крила тоа ти треба.
Копенхаген не го тепацме пошо се изнапромашувавме.
Баерн со Гомез неосвои ЛШ оти изгубија на пенали.
И таму играше со Робери не со Квадрадо позадинего а овој сам напред.
Нандо е таков тип на играч,едноставно мора да му ги користиме особините шо ги има.Вака само ќе пружа бледи паррии а ќе зима 4,5мил по сезона.

Овие другиве клубови шо ги спомна ко прво имаат крила ,ние нема е,чабе е напаѓачот тука.

Последно уредено:
Деви, глупаво е да го даваш Гомез и Баерн како негативен пример за формација со класична 9ка и крила.
Уште помалку па дека него го избркале па затоа освоиле.

Баш напротив, Баерн со Гомез беше класичен пример како се игра таква формација и како најдобро да се искористат предностите што ги има таквиот напаѓач, ама за тоа треба класа крила, како што впрочем и ги има(ше) Баерн.
Па 90 посто од головите на Гомез беа tap in одкако Рибери или Робен ќе нанижеа по 2-3ца фудбалери од лево или десно.

Ама они ги имаа Рибери и Робен, ние го имаме мешљакот Пепе :D

За да ја градиме играта околу Локи треба да имаме крила, за да играат крила ќе треба Тевез да седи на клупа.
Локи не е слаб играч, но не му одговара играта на Јуве, и полесно е да го мениме, него да земаме крила кои мораат да бидат ворлд клас ако сакаме да освоиме ЛШ.

Da ne izbzavte so odgovorite ke videvte deka dolu napisav deka ni se potrebni krila.

Nieden tim evropski pokje ne koristi old fashion napagjac cista devetka izumirat kvalitetnite , a loki e samo dobar ograc. I da da imavme Falcao ili nekoj dr kvaliteten napagkac nemase da izljufkame tuku ke pogodevme edna od tie bezbrojni sansi kako so rece.

I matri se isturi od goloj prvata sezona, vtorata dade 10-12 golovi pa go prpdadovme sekako ne e merilo ama i golojte vo serija a ne se isto.

Isto taka ke zabelezevte deka pisa deka loki e dobar napagka ama nema cel da go cuvamr koga ne sr vklopva vo taktika sekako ako ni ostani taja

Gomez jas ne go cenam i ako bese tolku dobar nemase 15 milioni da go prodaj baern t.e. nemase voopato da go prodaj za da go zemat Mandzukic na koj zamena ke mu e Pizzaro. I nemase ovaj vo Viola da odi.

A Tevez da go sednis na klupa za Llorente da igra = na ludilo, to mi e celta na sitee postoj za loki 2 pati naglasiv AKO PRODOLZIME SO FORMACIJA VO KOJA NE SE VKLOPUVA NEMA ZOSTO DA GO CUVAME NA KLUPA koga zema golema plata i e vekje 30 god. Greota e i za nego a bogami i za nas.

Se nadwvam svativte, sepak e prasanje na vkus na igrac ako ne prv go branev loki :)

Izvinete za golemite bukvi nemozam od tablet da se vrakjam :) imajte uba vecer.

Bukvi da se ljufkat eden ton hh[DOUBLEPOST=1422492120][/DOUBLEPOST]I da se nadopolnam site tie timovi imaat krila to se soglasvame ama nemat klasicna 9ka. Benzema,Suarez/Neymar,messi, Aguero, Ibra itn ne se klasicni devetki i site tie imaat odli na kontrola na topka i/ili brzina i dribling i dobra zavrsnica. A Llorente ima samo dobra igra so glava i dobra zavsrnica.

Последно уредено:
^Бајерн си го имаат Левандовски, класична 9ка.

Genoa and Juventus discussing Matri: the situation

hahaha-meme.jpg

^Бајерн си го имаат Левандовски, класична 9ка.

Genoa and Juventus discussing Matri: the situation

hahaha-meme.jpg
Точно ама погоре реков класичните кои останале имаат барем контрола на топка или брзина а Љоренте ни едното ни другото, денес топката ко од дрво се одбиваше однего. Лева има добар прием за класична деветка нешто кое знаеш многу менува,

И кај го спомнав и акомн го сакам и него и фредеричето,

TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD 26s27 seconds agoView translation
#DiMarzio- Јуве и Џенова разговараат за #Matri.

Не ме ни чуди Алегри да го бара Матри.

Оф,оф,а талент невиден бил.. играчиште невидено блабла и на крај ништо..

Прво Фаусто Роси,сега и Мароне на позајмица во Кордоба,да не ја прави Ањели Кордоба втор тим на Јуве во Шпанија :icon_lol:
Играва денес не заслужува коментар,прав очобол :sramezliv:.Се надевам дека свесно штедеа сили во купов и од таму и ваквата игра.Зошто нејќам ни да помислам дека со овие играчи(од кој поголем дел првотимци) едвај се победи последно пласираната екипа во Серија А(што пред месец и нешто прими 7 комада во Торино) и тоа со гол во 90та минута.
И уште еднаш се покажа колку само зависиме од Тевез во нападот.Господ нека го чува од повреди пошто лошо ни се пишува без него,посебно во ЛШ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom